Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

Taip, čia trūksta reglamentavimo. dabar kiekvienas, univere turėjęs psichologijos kursą gali įsivaizduoti esąs psichologas.
Atsakyti
Apie toksiska moteriskuma

Dažnai toks moteriškumas dar yra vadinamas – patriarchaliniu moteriškumu. Toksiškas moteriškumas kyla iš to, kaip visuomenė socializuoja moteris ir mergaites, dažnu atveju, mergaičių socializacija siejasi su gana aiškiai apibrėžtu moters vaidmeniu, kurį nustatė pati visuomenė.

Patriarchalinėje visuomenėje moters vaidmuo reiškiasi per vaikų auginimą, malonumo suteikimą, siejasi su moters pasyvumu ir atsidavimu vyriškajam autoritetui, susitelkimą į nekaltybę, labai akcentuojama moters fizinė išvaizda, kad laimėtų loterijoje, kurioje pagrindinis prizas – vyras, o jei dar ir turtų turintis, FANTASTIKA!

šiam virusui padeda plisti įvairaus plauko mokymai moteriškumui puoselėti.
Mokymai, kaip tapti deive, kursai moteriškumui puoselėti, stovyklos moterims, toms, kurios nori sugundyti geidžiamą vyrą, seminarai, kaip naudoti moteriškas gudrybes tam, kad gautum tai, ko nori iš vyro.

https://m.delfi.lt/m...php?id=83677009
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 04, 10:18)
As niekad nieko nevezu. Palikai-tavo atsakomybe. Be to, 5 min nuo namu, ateit ne problema.
Jau n metu kalbama apie psichologu darbo reglamentavima, kol kas nesekmingai. Atkristu visokie sarlatanai.

Gyvenimo džiaugsmo žinovai, koučeriai, guru ir etc.
Atsirastų kiti, lengvatikiams ir menko išsilavinimo žmonėms būtina žinoti, kad kažkas kitas atsakingas už jų pačių gyvenimą. Nepastebėjai, kad dabar (paskutinę dekadą) ypač veši tokie “patarėjai”?
Seminarai ir etc.?
Pvz.: buvau gavusi kvietimą sudalyvauti seminare. Verslių moterų. Pranešimo temos (ironizuoju, bet panašiai):
Saviugdos ekosistemos pristatymas. Tu esi herojė!
Moteriškumo paslaptis: kaip semtis jėgų iš kolektyvinės patirties?
Pagauk sėkmės paukštę, būk karaliene.

Ir pan.

Aš kai tarp pranešėjų pamačiau N. Šulija ... Kažkaip paklausiau vyro, kodėl jiems tokių seminarų niekas neorganizuoja?
Atsakyti
Oi, zinokit, ir vyrams organizuoja, vis daugiau ju.
Tik kadangi neaktualu, tai nenagrinejau, kiek jie ten moko stereotipinio vyriskumo, o kiek tiesiog saves pazinimo.
Bet persasi mintis, kad jeigu mokymas nukreiptas i konkrecia lyti tik, tai jau galim itart stereotipu pinkles.

Siandien maga paklaust, kiek mitybos iprociu, kiek receptu atsineset is savo vaikystes namu?
As pagalvojau, kad beveik nieko. Nekepu kotletu, neverdu, karku, kopustieniu. Na pyragiukus megstu kept kartais, bet ir tuos stengiuosi sveikesnius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 04 kovo 2020 - 09:53
QUOTE(Nakviša @ 2020 03 04, 09:07)
Prisiduodu: raktus nuo namų paliko.

cha. smulkmena. maniskis kokioj trecioj klasej i mokykla isejo su kroksais, tokiais baisiai molinais unsure.gif pastebejau tik jam islipant is masinos. ir kojines uzsimaudavo bile kokias. viena balta frotine, kita tamsiai melyna iki keliu. ir jam dzin, jis nepastebedavo ax.gif dabar isaugo, panos galvoj, tai sukuosena vonioj lipdo ilgiau nei as biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 03 04, 09:09)
Man kelia baimę tokie netikri psichologai ir gyvenimo mokytojai.

man tai keista, kad tokios populiarios tos "pamokymu" knygos. arba kursai. visi gi jie "stovi" ant asmenines patirties, kuri visai gali nesutapti su klausytojo/skaitytojo.

QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 04, 09:18)
As niekad nieko nevezu. Palikai-tavo atsakomybe. Be to, 5 min nuo namu, ateit ne problema.

As irgi nevezu. be to 15 km nuo namu, kura taupau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žu žu: 04 kovo 2020 - 09:55
Dar pabumbesiu. Šiandiena pikta nuotaika.
Sėdime kažkuriame sockomiteto posėdyje, atėjusios su analizėmis, skaičiais, argumentais. Posėdis kaip visada baigiasi apie nieką.
Mes jau rengiamės išeidinėti. Prieina vienas iš (jau dabar buvusių) Seimo narių ir mesteli tokią frazę: “žinot, merginos, jeigu jūsų vietoje būtų vyrai - mes jau seniai būtume susitarę”.
Net loštelėjau atgal.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 04, 09:53)
Siandien maga paklaust, kiek mitybos iprociu, kiek receptu atsineset is savo vaikystes namu?
As pagalvojau, kad beveik nieko. Nekepu kotletu, neverdu, karku, kopustieniu. Na pyragiukus megstu kept kartais, bet ir tuos stengiuosi sveikesnius.

atsinesiau, bet mazuma. o ir valgom retokai, tarkim be galo megstu bulvinius blynus, bet kepa vyras du, tris kartus per metus. kotletus kepu dazniau, dar kokia burokeliu sriuba verdu, varskeciai, kepta vista, sventem balta misraine darau. gal ne tiek ir mazai, bet retokai. dabar daug gi nauju vaisiu, darzoniu, prieskoniu, skonis pasikeites, tai ir receptai kiti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 03 04, 09:57)
Dar pabumbesiu. Šiandiena pikta nuotaika.
Sėdime kažkuriame sockomiteto posėdyje, atėjusios su analizėmis, skaičiais, argumentais. Posėdis kaip visada baigiasi apie nieką.
Mes jau rengiamės išeidinėti. Prieina vienas iš (jau dabar buvusių) Seimo narių ir mesteli tokią frazę: “žinot, merginos, jeigu jūsų vietoje būtų vyrai - mes jau seniai būtume susitarę”.
Net loštelėjau atgal.

Kad jį šikantį sutrauktų
Mylimuke, nieko neatsinešiau turbūt, nemėgstu gaminti, man tai prievolė, atsinešiau gal nebent tai, kad valgom dažniau po mažai, nekemšam per jėgą, iš maisto nedarom kulto. ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 03 04, 10:59)
Kad jį šikantį sutrauktų
Mylimuke, nieko neatsinešiau turbūt, nemėgstu gaminti, man tai prievolė, atsinešiau gal nebent tai, kad valgom dažniau po mažai, nekemšam per jėgą, iš maisto nedarom kulto. ir tiek.

https://www.delfi.lt...s.d?id=44245317

Čia iš senų mano akcijų / atrakcijų.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 04, 10:53)

Verdu visas sriubas-darzoviu, kopustu, burokeliu, ryziu- vistienos, zirniu, pupeliu ir t.t. Kepu kotletus visokius, kepsnelius, troskinius, darau plova, makaronus, balandelius ir t.t. Valgom salotas, paprastas morku, burokeliu, kopustu, pekino ir sezono darzoves. Prie mesos kruopos, grikiai, ryziai. Bulviu mazai. Ir maisto kiekiai mazi. Ir siaip kosiu daug. Nemegstam tu visu suriu rukytu mesos gaminiu ir riebiai. Valgom paprasta, neriebu maista.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 03 04, 10:05)
https://www.delfi.lt...s.d?id=44245317

Čia iš senų mano akcijų / atrakcijų.

Gėda, kai Seimo nario atstovas taip rašinėja. Esu tikra, kad jis iki šiol šventai tuo įsitikinęs.
Atsakyti
Pamačiau feisbuke postą, kažkas klausė su kuo valyti akinius ir tik dabar man dašuto, kad sūnus jau gan ilgą laiką be akinių vaikšto. Kaip aš pati to nepastebėjau🤦‍♀️ Ir turėjo dvejus, nei vienų nėra. Nu tai wtf, bus pokalbis, kai grįš iš mokyklos.
Atsakyti