Na, ir tradicianiai šokiai bei dainos.
Patamsy leidžiamės žemyn. Prie parko vartų mus sutinka gidas. Jiedu su vairuotoju sulankstė ir sukrovė visų mūsų palapines, o taip pat spėjo pasivažinėti po apylinkes ir rado kitą stovyklavietę su veikiančiais dušais.
Keliaujam ten. Statomės palapines, prausiamės, vakarieniaujam ir krentam miegot.
Šiandiena turim įveikti 307km iki antro pagal didumą Zimbabvės miesto Bulawayo, jokių išvykų nenumatyta, todėl visiškai neskubam. Lėtai pusryčiaujam, lėtai palapines dėliojam. Dar kartą po dušu lendam ir apie 11h išvažiuojam.
Pakeliui vėl sustojam apsipirkti. Bet prieš tai reikia išsikeisti valiutą, o tai nėra taip paprasta, kaip kad norėtųsi.
Oficialiai valiuta keičiama tik Zimbabvęs dolerius pervedant į vietinio banko sąskaitą, iš kurios pinigų išgryninimas arba limituotas, arba visai neįmanomas, nes bankomate tiesiog nėra pinigų. Užsienietiškos banko kortelės parduotuvėse nepriimamos. Taigi, teoriškai pinigų turim, praktiškai jų panaudoti negalim.
Visa laimė, kad gidas pažįsta kažką, kas valiutos keitimu užsiima neoficialiai. Škias badu nemirsim.
Bet ir vėl problema. Ne visiems norintiems vietinės valiutos užtenka. Aš iš tų, kas nespėjo. Reikia kažką galvot....
Pakalbinu parduotuvės apsauginį. Jis man duoda savo banko kortelę, pasako PIN kodą ir kiek joje yra pinigų. Einu apsipirkti. Prie išėjimo grąžinu jam kortelę ir atiduodu išnaudotą sumą doleriais. Gerai man - nebadausiu, gerai ir jam - vietiniai pinigai vertę praranda jei ne valandom, tai dienom (šaly baisi ekonominė krizė ir trečius metus besitęsianti sausra), o va USD yra šioks toks garantas, kad jo turimi pinigai nenuvertės.
Kainos kai kurių produktų irgi nerealios - pvz. 4 avokados pakainavo... 11USD.
Va tokios eilės prie bankų - gal visgi atveš į bankomatus pinigų....
Tokios pat eilės prie degalinių.... nors teritorija aptverta, nes degalų nėra....
Pakelėse vietiniai prekiauja kas kuo išmano.
Kol atvažiuojam iki Bulawayo, labai atšąla.
Vieni statosi palapines.
Kiti, tame tarpe ir aš, naudojasi galimybe už papildomą mokestį apsigyventi kambary. Va už šitą dvivietį kambariį, kuriame apsistoju viena, sumoku 9 dolerius. Praktiškai 3-jų avokadų kaina.
Taip pat atiduodam rūbus į skalbyklą. Berods 3,70 USD sumokėjau.
Mano kambarys va tam namely, durys šalia suoliuko.
Vakarieniaujam neįprastai - patalpoj, prie didelio stalo, ant kėdžių, kurių nereikia išlankstyti
Čia turim gerą wifi, todėl nemažai laiko praleidžiam bendraudami su šeimom ir artimaisiais, likusiais kituose žemynuose.
Miegoti einu lydima varlių choro: https://www.youtube....eature=youtu.be