Įkraunama...
Įkraunama...

Planuojančios pastoti 2020 m. Kartu planuoti smagiau.

pitika5, o kaip reikalai su prolaktinu? Ar buvo žiūrėtas?

Atsakyti

Gal nesisavina organizmas :hmm:​  arba neįvyko ovuliacija ir dėl to toks žemas, o dirbtinai pakėlė iki tiek tik geriamas prg   :hmm:

Pagal viska berods ivyko ovuliacija, o si cikla negeriau gepretixo, nes neturiu  :unsure:​  gydytoja kita savaite tik israsytu recepta.

Atsakyti

pitika5, o kaip reikalai su prolaktinu? Ar buvo žiūrėtas?

Apziurejau visus tyrimus ir sitas nebuvo darytas  :huh2:​  tai gali itakoti prg?

Atsakyti

Apziurejau visus tyrimus ir sitas nebuvo darytas  :huh2:​  tai gali itakoti prg?

Gali, jei prl virš normos, tada kažkaip slopinamas prg išsiskyrimas ir apskritai kiaušidžių funkcija. Šiaip jį gali pasidaryti bet kada, prieš tyrimą bent 3 dienos jokių ND, tyrimo dieną kai prausiesi, gerosios vietelės ir krūtų nebrūžinti kempine. Liemenėlė tas dienas turi būti patogi ir neveržti. O jei žiūrėti, ar labai įtakoja prg, tada darai tą pačią dieną kaip ir prg.

Atsakyti

Gali, jei prl virš normos, tada kažkaip slopinamas prg išsiskyrimas ir apskritai kiaušidžių funkcija. Šiaip jį gali pasidaryti bet kada, prieš tyrimą bent 3 dienos jokių ND, tyrimo dieną kai prausiesi, gerosios vietelės ir krūtų nebrūžinti kempine. Liemenėlė tas dienas turi būti patogi ir neveržti. O jei žiūrėti, ar labai įtakoja prg, tada darai tą pačią dieną kaip ir prg.

O cia ne toks pat kraujo tyrimas kaip kad prg?  :geda:​  :mastau: paskambinau i anteja tai jokiu kazkokiu rekomendaciju nenusake.

Visai pasimeciau galiausiai, o kodel man nepaskyre gydytoja sito tyrimo  :unsure:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pitika5: 12 vasario 2020 - 08:20

Na merginos, ilgai nerasiau,vis paskaitinejau jusu pokalbius. as jau antra savaite ilsiuosi namie,vis paveikiu kazka aisku, bet va vakar pabandziau tokius sunkius maisus pakelti, tai visa vakara jauciau maudima pilvo apacioje. ryt man jau pas gine reikia eiti, ziuresim ar tes nedarbinguma ar ne. pagaliau jau nusprendem vestuviu data, ilgai laukti IVF. bet uztai manau bus grazi svente. 

dziaugiuos del visu kurios laukiasi. o kitoms linkiu didziausios sekmes  :4u:  :4u:  :4u:​ 

Atsakyti

pitika5, 12 Vas 2020 - 08:20, parašė: O cia ne toks pat kraujo tyrimas kaip kad prg? :geda::mastau: paskambinau i anteja tai jokiu kazkokiu rekomendaciju nenusake. Visai pasimeciau galiausiai, o kodel man nepaskyre gydytoja sito tyrimo :unsure:
Progesteronas ir prolaktinas du skirtingi hormonai. Va ir bėda, kad rekomendacijas ne visi pasako, o kai aš nuėjau pas endokrinologę, pirmas klausimas, ar laikiausi rekomendacijų. O kodėl neskyrė... Pasidaryk, blogiau nebus. Jei normos ribose bent galėsi atmesti dar vieną faktorių
Atsakyti

Pagal viska berods ivyko ovuliacija, o si cikla negeriau gepretixo, nes neturiu  :unsure:​  gydytoja kita savaite tik israsytu recepta.

Tai jei negėrei gepretixo šį ciklą, tai tada prg rodo, kad galimai įvyko nepilnavertė ovuliacija. Kiek skaičiau, kad skaityti pilnavertę ov prg turėtų būti bent arti 30 nmol/l 

O kaip Garbanelele patarė tai pasidaryk prolaktiną, jei jis labai aukštas gali slopinti ovuliaciją. Prieš darantis reikėtų gerai išsimiegoti, nestresuoti, neturėti nd, neliesti krūtinės nes visa tai dirbtinai kelia prolaktiną.

Atsakyti

Progesteronas ir prolaktinas du skirtingi hormonai. Va ir bėda, kad rekomendacijas ne visi pasako, o kai aš nuėjau pas endokrinologę, pirmas klausimas, ar laikiausi rekomendacijų. O kodėl neskyrė... Pasidaryk, blogiau nebus. Jei normos ribose bent galėsi atmesti dar vieną faktorių

Nuleksiu per piet prisiduosiu, tada jau berods tikrai bus viskas istikrinta  :hmm:  ten turbut irgi greit tas atsakymas bus. 

Atsakyti

Tai jei negėrei gepretixo šį ciklą, tai tada prg rodo, kad galimai įvyko nepilnavertė ovuliacija. Kiek skaičiau, kad skaityti pilnavertę ov prg turėtų būti bent arti 30 nmol/l 

O kaip Garbanelele patarė tai pasidaryk prolaktiną, jei jis labai aukštas gali slopinti ovuliaciją. Prieš darantis reikėtų gerai išsimiegoti, nestresuoti, neturėti nd, neliesti krūtinės nes visa tai dirbtinai kelia prolaktiną.

As jau galiausiai nieko nebesuprantu  :mega_shok:  kas menesi kaip i darba pas gydytoja, mokami pinigai o jus mergaites panasu daugiau visko isaiskinat. Pirmas prg tyrimas isvis buvo 14.9 nmol/l tai negi tada jai neaisku kad su ovuliacija cia bedos ir kodel net neuzsimine apie prolaktino tyrima  :cry2: man jau darosi toks vaizdas kad mazai cia kam terupi, svarbiausia mokek pinigus ir buk melziama karve  :cray: 

Atsakyti

As jau galiausiai nieko nebesuprantu  :mega_shok:  kas menesi kaip i darba pas gydytoja, mokami pinigai o jus mergaites panasu daugiau visko isaiskinat. Pirmas prg tyrimas isvis buvo 14.9 nmol/l tai negi tada jai neaisku kad su ovuliacija cia bedos ir kodel net neuzsimine apie prolaktino tyrima  :cry2: man jau darosi toks vaizdas kad mazai cia kam terupi, svarbiausia mokek pinigus ir buk melziama karve  :cray:

Zinok as isitikinau ne karta, kad visko palikti gydytoju rankose negalima. Reikia ir paciam dometis. Taip, nesazininga, bet taip jau yra. Va pavyzdziui mano gydytoja reikia visada uz liezuvio traukt. Tai visada pati pasiskaitau internete, forume, ir jos tada klausineju. Na aisku ir man paciai idomu kas cia kur su mano kunu vyksta. Viena is tikiu situaciju buvo - kai ruosemes punkcijai ji nicnieko nepasake apie paskutinius nd, kad atsisviezint. Aisku lape buvo parasyta mazdaug kiek dienu susilaikymas, nu bet cia toks svarbus dalykas, kad manau turetu gydytojas priminti laikui atejus. Tai gerai, kad forumai yra, skaitau, domiuosi, tai viskas gerai buvo. Ka noriu pasakyti - turim rupintis pacios, negalima paleisti visko likimui ir gydytojui. Jis irgi zmogus, pamirsta, klysta, ir panasiai.

Va is sviezesniu prisiminiau - vakar gydytoja sako ateiti tyrima padarytu nevalgius, gerti galima. Forume merginos sako, kad joms liepe negerti. Tai kaip suprast? De viso pikto ir negersiu, bet va reikia dometis.

Atsakyti

Airise sutinku, tikrai per daug pasitikejau gydytoja ir palikau viska jos valiai. Bet va irgi is tu paskutiniu variantu - sako po mmm galit susilaikyti ir tada jau pradeti darbuotis reikiamomis dienomis, pasiskaitinejau kad visgi tai nera kazkoks geris, nes vyro turtas nyksta kai ilgiau uzsilaiko.

Atsakyti