Įkraunama...
Įkraunama...

Jaukūs namučiai :)

Nulijo ir pas mus stipriai, ir be vejo ir atveso žymiai, gal ilgiau dregmė užsilaikys bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, pas mus truputį palijo ir dabar siaubingas vėjas. Tai išdžiuvo tie lietūs žemės dorai nepasiekę...

Li tai taip, jei močiučių kokių nėra problema su vaikais pradinukais. Nors maniškis nuo 1 klasės pabūdavo vienas pakol sesė grįš. na nueidavo pas babą tam pačiam kieme, bet šiaip vienas be problemų. Tada dar įstatymų nebuvo priimta dėl tų vienų vaikų iki 12 m smile.gif

ei kaip jums- gavo dukra pasiūlymą dirbti virtuvėje pagalbine vasaros kavinėje, darbas nuo 8 ryto iki 22 val vakaro- sakė visada reikia užtrukti iki kol susitvarko iki beveik 23,30 val. 3 dirbt 3 laisvos- vienos dienos įkainis 25 eu. Indaplovių nėra- plovimai rankomis smile.gif
man tai atrodo vergiškas darbas (ypač valandos), tai iš karto sakėm ne tau ir raminkis...
ir toliau intensyviai ieškoma visomis pajėgomis smile.gif ai man dzin sakau mažink poreikius ir atostogauk ramybėje. Bet tai ne....
Atsakyti
O tu Li kada nors apie pensiją savo pagalvoji?

Pas mus tik ryte nulijo. Prigaminau balandėlių. Reik jau save kuo nors užimti, bet kol vaikai miega, nes jaučiu jau stogas važiuoja....
Sveikos
Atsakyti
Vrine tai gaus minimuma kažkur už menesį laiko mirksiukas.gif , nera dar labai tragiškaaš nedrausčiau tegul pabando gi kad ir pusę menesio pradirbs nepervargs, tik pamatys kas ir kaip smile.gif

Sun kodel klausi del pensijos?
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2019 06 27, 14:30)
Vrine tai gaus minimuma kažkur  už menesį laiko mirksiukas.gif , nera dar labai tragiškaaš nedrausčiau tegul pabando gi kad ir pusę menesio pradirbs nepervargs, tik pamatys kas ir kaip smile.gif

Sun kodel klausi del pensijos?

Nu nes nieko negaus pensijos, jei ir toliau nedirbs. Aš kiek ją atsimenu, ji visad nedirbo 🤔 aišku čia ne mano reikalas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunflowers @ 2019 06 27, 14:36)
Nu nes nieko negaus pensijos, jei ir toliau nedirbs. Aš kiek ją atsimenu, ji visad nedirbo 🤔 aišku čia ne mano reikalas  rolleyes.gif

a supratau, pagalvojau kad del tu visų fondų ir pakopų klausei smile.gif

ar buvot kuri iš jaunesniu, kad grižot į sodra arba aplamai nesidraudžiat pensijai be sodros niekur?
Atsakyti
Aš ne iš tų jaunesnių- bet aš sodroj, o MB II pakopoj. Dzin jei kas aš jį išlaikysiu smile.gif nu arba atvirkščiai smile.gif nors manau bendras rezultatas bus tas pats š.. abiems smile.gif kai gauni ne kažką algos tai negali svajot ir apie gerą pensiją, kad ir į kurią dėžutę bedėtum tą pensiją- į sodros ar fondus smile.gif

Lyžuka, gaus mažiau nei minimumą+kelionė 10 km į veiną galą ir dirbs minimum (pagal grafiką 210 val., o realiai ir visą 230 beveik). Ir dirbs ko gyvenime labiausiai nekenčia+nemoka+nu nejai žinokit ta.... sakau pasodins bulves lupt ir užmigs prie to puodo. O jei ištisai rėks tai apsiverks ir pasibaigs. O savininkė ten žinoma kaip keiksmažodis visam rajone.... nu blyn lyg duonos neturėtų.. sakiau mažink poreikius ir atostogauk...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V-Rinė: 27 birželio 2019 - 13:47
aš esu apsidraudus 2 ir 3 pakopose, tai tikiuos ka nors gauti bent jau iš trečios, o bet tačiau įvertinus kaip pingai nuverteja irgi nieko džiuginančio nesitikiu smile.gif, o dar tą amžiu vis nukelia ir pačia tvarka labai megsta pakeisti, tai nenustebčiau, kad iki to laiko dar sulauksim ne vienos reformos
Atsakyti
QUOTE(V-Rinė @ 2019 06 27, 14:42)
Aš ne iš tų jaunesnių- bet aš sodroj, o MB II pakopoj. Dzin jei kas aš jį išlaikysiu smile.gif nu arba atvirkščiai smile.gif nors manau bendras rezultatas bus tas pats š..  abiems smile.gif kai gauni ne kažką algos tai negali svajot ir apie gerą pensiją, kad ir į kurią dėžutę bedėtum tą pensiją- į sodros ar fondus  smile.gif

Nu bet dirbti visvien reik, kad ir kiek gautum. Juk reik galvoti ir apie senatvę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunflowers @ 2019 06 27, 14:47)
Nu bet dirbti visvien reik, kad ir kiek gautum. Juk reik galvoti ir apie senatvę  smile.gif

nemanau kad dirba žmonės dėl galvojimo apie pensiją smile.gif
man būtų neįdomu būti tik namuose- apkerpėčiau, apmusėčiau, nebemokėčiau bendraut su žmonėmis ir galvos gal net nebeplaučiau + aišku atlyginimas reikalingas dabartiniam pragyvenimui....
o jei turi veiklų sočiai ir nesijauti namuos negerai + pvz gerai vyras uždirba ir nėra poreikio finansinio tai nu tokioj situacijoj tikiu kad mintys kad negausiu pensijos aplamai paskutinėj vietoj.
Gaus socialinę. Arba sūnus išlaikys smile.gif
oi žinokit kiek žmonių be stažo šiaip, va gauna socialines kiek ten - 138 eu berods ir sugeba išgyvent smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V-Rinė: 27 birželio 2019 - 14:00
na va rado dukra darbuką. Pas gėlininką šiltnamyje. darbas nuo 8 iki 16,30 su pietais. 1 d.d. 25 eu. tik kad išeiginės penktadienį-šeštadienį, bet sakė dukra gerai smile.gif
Tik nebeilgam- geram mėnesiui, nes sezonas baigiasi. Bet liks laiko ir paatostogaut vadinasi smile.gif
tai čia tikrai daugiau gaunasi nei kavinėj toj+trumpenės valandos .
Va ttik labai norėk ir per dieną turėjom 3 pasirinkimus.
Atsakyti

Vrine, gerai, kad ano darbo neėmė. Jei darbdavys atvirom kortom sako, kad išd„rinės (šiuo atveju bviršvalandžių nemokėjimas), tai reiškia, kad dar ne viską pasakė ir nesiskaitys dar daugiau. :)

Pensijos II pakopoj nekaupiu. Kažkaip netikiu, kad ten ką gero išmokėtų. Geriau man atrodo savarankiškai taupyt/investuot.

Atsakyti