QUOTE(smike @ 2006 01 29, 15:54)
Skanus apkepas
Į sviestu pateptą ir džiūv. pabartytą skardą dėjau išvirtus ryžius, ant jų faršą (aš naudojau kalakutienos). Faršą pabarsčiau druska, pipirais, Garam Masalos prieskoniais, peletrūnu, kuminais.
Į sviestu pateptą ir džiūv. pabartytą skardą dėjau išvirtus ryžius, ant jų faršą (aš naudojau kalakutienos). Faršą pabarsčiau druska, pipirais, Garam Masalos prieskoniais, peletrūnu, kuminais.
O kas tie kuminai
Garam Masala- tai indiškas prieskonių mišinys. Panašiai kaip ir kario, jo sudėtis yra labai įvairi, nes kiekviena šeima jį gamina pagal savo receptą. Lietuvoje, kad ir kiek ieškojau (turiu omenyje ne tik supermarketus, bet ir specializuotas prieskonių parduotuves) niekur neradau (arba tiesiog žiopla esu ir nematau ), todėl parsivežiau iš komandiruotės Čekijoje. Šiaip galima drąsiai keisti kariu.
O kuminas yra indiškasis kmynas, plačiai naudojamas indų patiekaluose. Jį aš pirkau prieskonių parduotuvėje "Prieskoniai profesionalams" Basanavičiaus gatvėje.
O kuminas yra indiškasis kmynas, plačiai naudojamas indų patiekaluose. Jį aš pirkau prieskonių parduotuvėje "Prieskoniai profesionalams" Basanavičiaus gatvėje.
Garam Masala- tai indiškas prieskonių mišinys. Panašiai kaip ir kario, jo sudėtis yra labai įvairi, nes kiekviena šeima jį gamina pagal savo receptą. Lietuvoje, kad ir kiek ieškojau (turiu omenyje ne tik supermarketus, bet ir specializuotas prieskonių parduotuves) niekur neradau (arba tiesiog žiopla esu ir nematau ), todėl parsivežiau iš komandiruotės Čekijoje. Šiaip galima drąsiai keisti kariu.
O kuminas yra indiškasis kmynas, plačiai naudojamas indų patiekaluose. Jį aš pirkau prieskonių parduotuvėje "Prieskoniai profesionalams" Basanavičiaus gatvėje.
O kuminas yra indiškasis kmynas, plačiai naudojamas indų patiekaluose. Jį aš pirkau prieskonių parduotuvėje "Prieskoniai profesionalams" Basanavičiaus gatvėje.
Žuvies apkepukas su mocarella:
4 žuvies filė (jūros lydekos, menkės ar kt.)
4 rutuliukai mocarella (galima mažiau, galima improvizuoti su Šilano sūriu ar Picarella)
1 v.š. garstyčių
1 v.š. aliejaus
1 v.š. citrinų sulčių
6 vidutiniai pomidorai
džiovintas raudonėlis
čiobrelis
druska
pipirai
Indą ištepti aliejumi. Žuvies file nuplauti, nusausinti. Abi žuvytės filė puses aptepti mišinuku iš: garstyčių, citrinų sulčių, aliejaus, prieskonių. Žuvytę dėti į indą, apdėlioti sūrio ir pomidoro griežinėliais. Ant viršaus galima dar pabarstyti čiobrelių. Kepti 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus - man labai patiko - supermamos merginos jau irgi išbandė
4 žuvies filė (jūros lydekos, menkės ar kt.)
4 rutuliukai mocarella (galima mažiau, galima improvizuoti su Šilano sūriu ar Picarella)
1 v.š. garstyčių
1 v.š. aliejaus
1 v.š. citrinų sulčių
6 vidutiniai pomidorai
džiovintas raudonėlis
čiobrelis
druska
pipirai
Indą ištepti aliejumi. Žuvies file nuplauti, nusausinti. Abi žuvytės filė puses aptepti mišinuku iš: garstyčių, citrinų sulčių, aliejaus, prieskonių. Žuvytę dėti į indą, apdėlioti sūrio ir pomidoro griežinėliais. Ant viršaus galima dar pabarstyti čiobrelių. Kepti 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus - man labai patiko - supermamos merginos jau irgi išbandė
QUOTE(dincikas @ 2006 01 27, 18:16)
Nu taip laukiu, kad kas nors pabandytų ir pasakytų, ar patiko
Nu va - pabandžiau. Vyras sakė kad be galo skanu . Apsivalgiau juodai - pietum, vakarienei ir per pusručius pabaigiau. nu man irgi super.
Aš kepiau 35min. 150C orkaitėj. Išvaizda kaip pyrago gavosi...
QUOTE(katiliukas @ 2006 02 01, 16:21)
Nu va - pabandžiau. Vyras sakė kad be galo skanu . Apsivalgiau juodai - pietum, vakarienei ir per pusručius pabaigiau. nu man irgi super.
Aš kepiau 35min. 150C orkaitėj. Išvaizda kaip pyrago gavosi...
Aš kepiau 35min. 150C orkaitėj. Išvaizda kaip pyrago gavosi...
tai faina, kad ne man vienai apsirijimo vertas patiekalas gavosi
QUOTE(dincikas @ 2006 02 01, 16:25)
tai faina, kad ne man vienai apsirijimo vertas patiekalas gavosi
Ačiū už skanų patiekaliuką. Gal dar ką skanaus iš žuvies gamini?
QUOTE(smike @ 2006 01 29, 15:54)
Skanus apkepas
Reikės:
ryžių,
faršo,
morkų,
paprikos,
porų,
sūrio,
kiaušinių,
grietinės.
Į sviestu pateptą ir džiūv. pabartytą skardą dėjau išvirtus ryžius, ant jų faršą (aš naudojau kalakutienos). Faršą pabarsčiau druska, pipirais, Garam Masalos prieskoniais, peletrūnu, kuminais. Ant faršo dėjau tarkuotas morkas, žiedeliais supjaustytus porus ir nedideliais kubeliais supjaustytas paprikas. Ant daržovių dar užbėriau druskytės ir pipirų. Užpyliau trupučiu karšto vandens bei kiaušinio ir grietinės plakiniu. Kepiau karštoje orkaitėje apie pusvalandį. Prieš baigiant kepti pabarsčiau tarkuotu sūriu ir dar palaikiau kol jis išsilydė. Tik ištraukusi iš orkaitės dar leidau pastovėti, kad sluoksniai labiau sukibtų ir nebyrėtų pjaustant. Gavosi tikrai
Čia savaitgalio proga bandžiau kažką įpatingo pagaminti.
Reikės:
ryžių,
faršo,
morkų,
paprikos,
porų,
sūrio,
kiaušinių,
grietinės.
Į sviestu pateptą ir džiūv. pabartytą skardą dėjau išvirtus ryžius, ant jų faršą (aš naudojau kalakutienos). Faršą pabarsčiau druska, pipirais, Garam Masalos prieskoniais, peletrūnu, kuminais. Ant faršo dėjau tarkuotas morkas, žiedeliais supjaustytus porus ir nedideliais kubeliais supjaustytas paprikas. Ant daržovių dar užbėriau druskytės ir pipirų. Užpyliau trupučiu karšto vandens bei kiaušinio ir grietinės plakiniu. Kepiau karštoje orkaitėje apie pusvalandį. Prieš baigiant kepti pabarsčiau tarkuotu sūriu ir dar palaikiau kol jis išsilydė. Tik ištraukusi iš orkaitės dar leidau pastovėti, kad sluoksniai labiau sukibtų ir nebyrėtų pjaustant. Gavosi tikrai
Čia savaitgalio proga bandžiau kažką įpatingo pagaminti.
O porus, morkas ir paprikas ar pakepinai pries tai?
Kepiau Mamos Tanios varskes apkepa. Nepatiko. Labai jau miltu skonis jauciasi. Gal pakaktu i apkepa deti puse stiklines miltu, o ne visa.
QUOTE(katiliukas @ 2006 02 01, 16:37)
Ačiū už skanų patiekaliuką. Gal dar ką skanaus iš žuvies gamini?
Prašom Šiaip labai mėgstu žuvį, ale tokį mandrą patiekalą tai tik tą vieną žinau Savaitgalį galvoju pabandyt išsikept paparasčiausią filė ir padaryt krabų lazdelių padažiuką, galėsiu parašyt, kaip gavosi