Įkraunama...
Įkraunama...

Apkepai, apkepėliai, užkepėlės

Smike, jau kelintame savo recepte mini Garam Masalos prieskonius. Kam jie skirti ir kur juos perki?
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2006 01 29, 15:54)
Skanus apkepas

Į sviestu pateptą ir džiūv. pabartytą skardą dėjau išvirtus ryžius, ant jų faršą (aš naudojau kalakutienos). Faršą pabarsčiau druska, pipirais, Garam Masalos prieskoniais, peletrūnu, kuminais.

O kas tie kuminai blink.gif
Atsakyti
Garam Masala- tai indiškas prieskonių mišinys. Panašiai kaip ir kario, jo sudėtis yra labai įvairi, nes kiekviena šeima jį gamina pagal savo receptą. Lietuvoje, kad ir kiek ieškojau (turiu omenyje ne tik supermarketus, bet ir specializuotas prieskonių parduotuves) niekur neradau (arba tiesiog žiopla esu ir nematau blush2.gif ), todėl parsivežiau iš komandiruotės Čekijoje. Šiaip galima drąsiai keisti kariu. mirksiukas.gif

O kuminas yra indiškasis kmynas, plačiai naudojamas indų patiekaluose. Jį aš pirkau prieskonių parduotuvėje "Prieskoniai profesionalams" Basanavičiaus gatvėje. 4u.gif
Atsakyti
Garam Masala- tai indiškas prieskonių mišinys. Panašiai kaip ir kario, jo sudėtis yra labai įvairi, nes kiekviena šeima jį gamina pagal savo receptą. Lietuvoje, kad ir kiek ieškojau (turiu omenyje ne tik supermarketus, bet ir specializuotas prieskonių parduotuves) niekur neradau (arba tiesiog žiopla esu ir nematau blush2.gif ), todėl parsivežiau iš komandiruotės Čekijoje. Šiaip galima drąsiai keisti kariu. mirksiukas.gif

O kuminas yra indiškasis kmynas, plačiai naudojamas indų patiekaluose. Jį aš pirkau prieskonių parduotuvėje "Prieskoniai profesionalams" Basanavičiaus gatvėje. 4u.gif
Atsakyti
Aš porą kartų pirkau Gram Masalą iš Santa Marijos serijos didžiojoje Maximoje (akropoly), būna tik stikliniuose indeliuose, bet tai seniai buvo ir nežinau, ar dabar dar yra. Man labai patinka šitas mišinukas thumbup.gif
Atsakyti
Žuvies apkepukas su mocarella:

4 žuvies filė (jūros lydekos, menkės ar kt.)
4 rutuliukai mocarella (galima mažiau, galima improvizuoti su Šilano sūriu ar Picarella)
1 v.š. garstyčių
1 v.š. aliejaus
1 v.š. citrinų sulčių
6 vidutiniai pomidorai
džiovintas raudonėlis
čiobrelis
druska
pipirai

Indą ištepti aliejumi. Žuvies file nuplauti, nusausinti. Abi žuvytės filė puses aptepti mišinuku iš: garstyčių, citrinų sulčių, aliejaus, prieskonių. Žuvytę dėti į indą, apdėlioti sūrio ir pomidoro griežinėliais. Ant viršaus galima dar pabarstyti čiobrelių. Kepti 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.


Skanaus - man labai patiko - supermamos merginos jau irgi išbandė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dincikas @ 2006 01 27, 18:16)
Nu taip laukiu, kad kas nors pabandytų ir pasakytų, ar patiko  smile.gif

Nu va - pabandžiau. Vyras sakė kad be galo skanu thumbup.gif . Apsivalgiau juodai - pietum, vakarienei ir per pusručius pabaigiau. nu man irgi super.
Aš kepiau 35min. 150C orkaitėj. Išvaizda kaip pyrago gavosi... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(katiliukas @ 2006 02 01, 16:21)
Nu va - pabandžiau. Vyras sakė kad be galo skanu thumbup.gif . Apsivalgiau juodai - pietum, vakarienei ir per pusručius pabaigiau. nu man irgi super.
Aš kepiau 35min. 150C orkaitėj. Išvaizda kaip pyrago gavosi... drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif tai faina, kad ne man vienai apsirijimo vertas patiekalas gavosi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dincikas @ 2006 02 01, 16:25)
drinks_cheers.gif tai faina, kad ne man vienai apsirijimo vertas patiekalas gavosi mirksiukas.gif

thumbup.gif Ačiū už skanų patiekaliuką. Gal dar ką skanaus iš žuvies gamini?
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2006 01 29, 15:54)
Skanus apkepas

Reikės:
ryžių,
faršo,
morkų,
paprikos,
porų,
sūrio,
kiaušinių,
grietinės.

Į sviestu pateptą ir džiūv. pabartytą skardą dėjau išvirtus ryžius, ant jų faršą (aš naudojau kalakutienos). Faršą pabarsčiau druska, pipirais, Garam Masalos prieskoniais, peletrūnu, kuminais. Ant faršo dėjau tarkuotas morkas, žiedeliais supjaustytus porus ir nedideliais kubeliais supjaustytas paprikas. Ant daržovių dar užbėriau druskytės ir pipirų. Užpyliau trupučiu karšto vandens bei kiaušinio ir grietinės plakiniu. Kepiau karštoje orkaitėje apie pusvalandį. Prieš baigiant kepti pabarsčiau tarkuotu sūriu ir dar palaikiau kol jis išsilydė. Tik ištraukusi iš orkaitės dar leidau pastovėti, kad sluoksniai labiau sukibtų ir nebyrėtų pjaustant. Gavosi tikrai  thumbup.gif

Čia savaitgalio proga bandžiau kažką įpatingo pagaminti.  ax.gif


O porus, morkas ir paprikas ar pakepinai pries tai? blush2.gif
Atsakyti
Kepiau Mamos Tanios varskes apkepa. Nepatiko. Labai jau miltu skonis jauciasi. Gal pakaktu i apkepa deti puse stiklines miltu, o ne visa.
Atsakyti
QUOTE(katiliukas @ 2006 02 01, 16:37)
thumbup.gif Ačiū už skanų patiekaliuką. Gal dar ką skanaus iš žuvies gamini?

Prašom mirksiukas.gif Šiaip labai mėgstu žuvį, ale tokį mandrą patiekalą tai tik tą vieną žinau rolleyes.gif Savaitgalį galvoju pabandyt išsikept paparasčiausią filė ir padaryt krabų lazdelių padažiuką, galėsiu parašyt, kaip gavosi smile.gif
Atsakyti