Įkraunama...
Įkraunama...

Apkepai, apkepėliai, užkepėlės

Nors varškės apkepų čia ir netrūksta, bet pateikiu savo mėgstamą receptą thumbup.gif :

Varškės apkepas

1 obuolys
1/2 stiklinės razinų
500 g varškės
3 kiausiniai
1 stiklinė miltų
Kepimo milteliai
cukrus
grietinė

Kiaušinius išplakti su cukrumi (kiekis priklauso nuo jūsų skonio), po to pridėti varškę, gerai išmaišyti. Pridėti razinų ir burokine tarka sutarkuota obuolį. Į miltus įbarstyti šaukštą kepimo miltelių. Rūpestingai viską išmaišykit, tešlą supilti į kepimo formą. Viršus aptepamas grietine. Kepti orkaitėje, kol pagels.

Galimi šio apkepo variantai: vietoj razinų galima imti džiovintus abrikosus, vietoj obuolio – bananus.

Skanaus essen.gif
Atsakyti
Maltos mesos apkepas

4 svogunai
2 parikos
1/8 l sultinio
3 saukstai sviesto
2 saukstai dziuveseliu
4 saukstai smulkintu petrazoliu
1/4 sauktai ciobreliu
350g mesos farso
druska,pipirai
4 sauktai tarkuoto surio Guoda

Svogunus smulkiai supjaustyti.Paprika supjaustyt siaudeliais ir pora minuciu patroskinti su saukstu sviesto.Supilti sultini,suberti dziuveselius,petrazoles,ciobrelius, ismaisyti ir palikti atvesti.
Sumaisyti su farsu,pagardinti druska ir pipirais.Ugniai atsparu inda istepti sviestu,sudeti mesa,kepti 40 min.
Isvirti bulves,sugrusti i kose,sumaisyti su grietine,suriu,druska,pipirais.Uzdeti ant mesos ir dar 20 min.kepti

Skanaus
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 11 22, 11:44)
Varškės apkepas

1 obuolys
1/2 stiklinės razinų
500 g varškės
3 kiausiniai
1 stiklinė miltų
Kepimo milteliai
cukrus
grietinė

Kiaušinius išplakti su cukrumi (kiekis priklauso nuo jūsų skonio), po to pridėti varškę, gerai išmaišyti. Pridėti razinų ir burokine tarka sutarkuota obuolį. Į miltus įbarstyti šaukštą kepimo miltelių. Rūpestingai viską išmaišykit, tešlą supilti į kepimo formą. Viršus aptepamas grietine. Kepti orkaitėje, kol pagels.


Reikės išbandyti šį apkepą, norėjau vakar kepti, bet vakare IKI parduotuvėje negavau varškės. blink.gif
Atsakyti
Gal žinote kaip skaniai išsikepti žuvies filė apkepą?
Žinau, kad sluoksniuoja, bet ką su kuo nežinau... ax.gif
Atsakyti
Nežinau ar tau patiks, bet man tai labai patiko toks žuvies apkepas:
Žuvies file iškepti, prieš tai pavoliojus miltuose ir išprieskoniavus, žinoma
Sudėti į kepimo formą, ant žuvies dėti pakepintus svogūnus ir morkas.
6 kiaušinius (čia maždaug ant 1 kg žuvies filė, galima imti ir mažiau) išplakti su 250 g (mažas indelis) majonezo ir supilti į kepimo formą. Kepti, kol iškeps smile.gif Aš dar pabarstau sūriu, prieš baigiant kepti.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
O pasakymas "kepti, kol uzteks" nera labai aiskus blush2.gif .Gal galima bent kazkiek sukonkretinti - kepti 20 min., pusvalandi ar valanda? Ir kokio karstumo orkaitej?
Atsakyti
Žinau, kad nelabai aiškus, bet aš pati dar tik vieną kartą dariau ir gerai neprisimenu doh.gif Man atrodo, apie 45 minutes kepiau ~180-190 laipsnių orkaitėj.
Atsakyti
QUOTE(dincikas @ 2006 01 23, 20:15)
Nežinau ar tau patiks, bet man tai labai patiko toks žuvies apkepas:
Žuvies file iškepti, prieš tai pavoliojus miltuose ir išprieskoniavus, žinoma
Sudėti į kepimo formą, ant žuvies dėti pakepintus svogūnus ir morkas.
6 kiaušinius (čia maždaug ant 1 kg žuvies filė, galima imti ir mažiau) išplakti su 250 g (mažas indelis) majonezo ir supilti į kepimo formą. Kepti, kol iškeps smile.gif Aš dar pabarstau sūriu, prieš baigiant kepti.
Skanaus 4u.gif

Skaniai turėtų gautis - reiks pabandyt...
Atsakyti
Pas mus namie dažnai lieka sausa keptos vištos mėsytė. Tai va, ką aš su ja padarau: nuimu visą mėsą ir smulkiai supjaustau, sudedu į indelius, užpilu majonezo, kečupo ir sūrio, paskui uždedu virtų ryžių, pabarstau prieskonių ir ant viršaus užbarstau tarkuotu sūru. Tada kišu 20 min. į mikrobangę, gaunas liuks užkepėlė, ir sausa mėsytė tampa šlapia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katiliukas @ 2006 01 27, 13:53)
Skaniai turėtų gautis - reiks pabandyt...

Nu taip laukiu, kad kas nors pabandytų ir pasakytų, ar patiko smile.gif
Atsakyti
As kepu tokia apkepele : Zalias bulves supjaustau griezineliais dedu i stikline forma tada ant bulviu ziedais pjaustytus svogunus viska patepu grietine pabarstau kmynais druskyte ir kadangi labai megstu bazilika tai ir negailedama baziliku tada dedu toki pati antra sluoksni (galima deti ir trecia ) ant virsaus uzbarstau kmynu ir ipilu siek tiek pieno ( tada greiciau iskepa ) siaip dar kai turiu idedu pievagrybiu labai tinka ir baigiant kepti ant virsaus uzbarstau fermentinio surio thumbup.gif Dar viena tokia apkepele kuri gaminama is : virtu bulviu arba bulviu koses, farso ir ivairiu darzoviu taigi dedame pakepinta farsa ant virsaus darzoves (tinka visos kurias megstat ) ant darzoviu bulves arba kose ir baigiant kepti - suris. skaunaus!
Atsakyti
Skanus apkepas

Reikės:
ryžių,
faršo,
morkų,
paprikos,
porų,
sūrio,
kiaušinių,
grietinės.

Į sviestu pateptą ir džiūv. pabartytą skardą dėjau išvirtus ryžius, ant jų faršą (aš naudojau kalakutienos). Faršą pabarsčiau druska, pipirais, Garam Masalos prieskoniais, peletrūnu, kuminais. Ant faršo dėjau tarkuotas morkas, žiedeliais supjaustytus porus ir nedideliais kubeliais supjaustytas paprikas. Ant daržovių dar užbėriau druskytės ir pipirų. Užpyliau trupučiu karšto vandens bei kiaušinio ir grietinės plakiniu. Kepiau karštoje orkaitėje apie pusvalandį. Prieš baigiant kepti pabarsčiau tarkuotu sūriu ir dar palaikiau kol jis išsilydė. Tik ištraukusi iš orkaitės dar leidau pastovėti, kad sluoksniai labiau sukibtų ir nebyrėtų pjaustant. Gavosi tikrai thumbup.gif

Čia savaitgalio proga bandžiau kažką įpatingo pagaminti. ax.gif
Atsakyti