Įkraunama...
Įkraunama...

Apkepai, apkepėliai, užkepėlės

QUOTE(Kaja @ 2004 03 10, 13:56)
Laaabai mėgstu žuvį smile.gif
JŪROS LYDEKOS APKEPAS
Į skardą sudedu gabaliukais supjaustytą ir pamarinuotą, paprieskonintą jūros lydekos filė. Ant jos - sluoksnį tarkuotų kepintų morkų su prieskoniais. Dar aukščiau - sluoksnį pakepintų svogūnų su prieskoniais. Pačiame viršuje - konservuotų kukurūzų sluoksnį. Viską užpilu keturiais išplaktais su 1/2 indelio majonezo kiaušiniais.
Kepu apie 1/2 valandos. Baigiant kepti, pabarstau tarkuoto fermentinio sūrio ir petražolių.


nu sitas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tik dar pomidorai labai tinka thumbup.gif apsilaiziau, aciu
Atsakyti
QUOTE(Solve @ 2005 10 22, 10:44)
Seniai seniai biggrin.gif  Kaune prie Skalsos buvo toks kabakelis, kuris dabar vadinasi Jurgastra. Ten kepdavo nezemisko skanumo vistienos ryziu uzkepele, kazkokia lyg su suriu ir majonezu ir razinomis (buvau vaikas, nepamenu). Patiekiama buvo metaliniuose turistiniuose dubeneliuose su polekste ,ot.
Gal kas pamenat?


Pamenu pamenu. Labai megdavau, ale beda, kad kaip iskept nezinau verysad.gif Bet gerai, kad priminei, pabandysiu thumbup.gif nes skoni vis dar jauciu essen.gif
Atsakyti
sveikos mamos ir ne tik biggrin.gif smagu rasti tiek dauk apkepu receptu, bet gal kas zinote kur rasti ar turite info apie apkepus? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE
sveikos mamos ir ne tik biggrin.gif smagu rasti tiek dauk apkepu receptu, bet gal kas zinote kur rasti ar turite info apie apkepus? biggrin.gif

Nu taigi visa tema apie apkepus doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif Kokios info dar reikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandrelle: 08 lapkričio 2005 - 19:34
QUOTE(Sandrelle @ 2005 11 08, 20:32)
Nu taigi visa tema apie apkepus  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif Kokios info dar reikia?


na man reik tik tiek, kad butu galima 15 lapu referata isspaust cry.gif
Atsakyti
Niu tigis nebūk įžūlus, kulinarines knygas pavartyk, a? Čia tamstai referato nieks neparašys tongue.gif tongue.gif tongue.gif Arba drožk į tem apie kursinius, referatus ir diplominius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrelle @ 2005 11 09, 20:21)
Niu tigis nebūk įžūlus, kulinarines knygas pavartyk, a? Čia tamstai referato nieks neparašys tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif  Arba drožk į tem apie kursinius, referatus ir diplominius  mirksiukas.gif

blush2.gif man ir nereikia kad kas parasytu, man tereikia, kad kas padetu...
bent ranka ant peties tongue.gif
geras budas rasti info refui, kuistis po interneta, bet kad ir kiek bekuisciau radau tik milijonus receptu sad.gif o cia renkas zinoves ir zinovai, tai sakau gal kas ir zino koki tinklapy, kita, apie apkepus, nes jei referatui tiktu tik receptai, tai galeciau 100 ir daugiau puslapiu prirasyt
g.gif
Atsakyti
QUOTE(christupas @ 2005 11 08, 19:21)
sveikos mamos ir ne tik  biggrin.gif  smagu rasti tiek dauk apkepu receptu, bet gal kas zinote kur rasti ar turite info apie apkepusbiggrin.gif




Gal koks sakinys tiks iš čia ax.gif
Atsakyti
Ryziu apkepas su varske

100 g ryziu
40g razinu
40g varskes
1 kiausinis
30g cukraus
3 saukstai grietines
vanilinio cukraus
sviesto formai istepti
dziuveseliu formai pabarstyti

Isvirti biria ryziu kose,sudeti varske su cukrumi,kiausini,razinas,vanilni cukru.Viska gerai ismaisyti.Virsus aptepamas grietine.Kepti orkaiteje kol pagels.
sKANAUS!
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo užkėpėlės receptu 4u.gif Nors, šis receptas ne mano, išgirdau per "Baltojo katino svetainę" blush2.gif
Tai va, reikės:
1 nedidelės, arba 0,5 didelės cukinijos,
1 didelės morkos,
svogūniuko,
2 skardinių tuno aliejuje (geriau iš karto smulkinto),
150-200 gr. sūrio.
Daržoves supjaustome, apkepiname beveik iki gatavumo keptuvėje.
Skardą pabarstome džiūvesėliais, dedame puse daržovių, vienos skardinės tuna, pusė sūrio, ir vėl iš naujo pakartojame mirksiukas.gif
Kepame 200 karštumo orkaitėje 20-25 min.
Skanumėlis thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilione @ 2005 11 17, 11:39)
Pasidalinsiu ir aš savo užkėpėlės receptu 4u.gif  Nors, šis receptas ne mano, išgirdau per "Baltojo katino svetainę" blush2.gif
Tai va, reikės:
1 nedidelės, arba 0,5 didelės cukinijos,
1 didelės morkos,
svogūniuko,
2 skardinių tuno aliejuje (geriau iš karto smulkinto),
150-200 gr. sūrio.
Daržoves supjaustome, apkepiname beveik iki gatavumo keptuvėje.
Skardą pabarstome džiūvesėliais, dedame puse daržovių, vienos skardinės tuna, pusė sūrio, ir vėl iš naujo pakartojame mirksiukas.gif
Kepame 200 karštumo orkaitėje 20-25 min.
Skanumėlis thumbup.gif  drinks_cheers.gif



g.gif bet turbūt rieboka užkepelė gaunasi - tunas aliejuje, daržovės irgi turbūt ne sausoje keptuvėje apkepamos..o dar sūris... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2005 11 17, 18:20)
g.gif bet turbūt rieboka užkepelė gaunasi - tunas aliejuje, daržovės irgi turbūt ne sausoje keptuvėje apkepamos..o dar sūris... unsure.gif

Kepinant daržoves aliejaus pilu tik čiut-čiut, nes paskui išsiskyria sultys ri tušta sultyse mirksiukas.gif O nuo tuno nupilu kažkiek aliejaus, nes pirmąkart tikrai per riebu buvo - dabar jau įsicinkinau - pagavau, kiek reikia nupilti mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti