Labai naudinga ir skani temelė Pati be galo mėgstu apkepus Iš savo trumpos kulinarinės patirties ir iš jūsų parašytų receptų štai ką sukūriau
Makaronų ir vištienos apkepas
Pakelis makaronų
3 vištienos krūtinėlės
3-5 pomidorai
Vištienos prieskoniai
Karis
Pipirai
Druska
Padažui:
Pakelis tarkuoto Gojaus sūrio
4-5 šaukštai grietinės
2-3 kiaušiniai
2-3 šaukštai aliejaus
3 česnako skiltelės
Bazilikas
Karis
Vištieną supjaustyti mažais gabaliukais, apibarstyti vištienos prieskoniais, kariu, pipirais ir palikti 15-20 min., kad įsigertų prieskoniai. Paskui vištieną iškepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Makaronus išvirti dideliame kiekyje vandens. Ne pilnai išvirusius makaronus, t.y. ne visai minkštus, nukošti ir užpilti šaltu vandeniu. Po kokių 10 min. makaronus nukošti.
Padažui sumaišyti kiaušinio trynius, grietinę, dalį sūrio, susmulkintus česnakus, išplaktus kiaušinio baltymus, aliejų, baziliką, karį.
Pakepintą vištieną, išvirtus makaronus ir paruoštą padažą sumaišyti. Viską sudėti į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą. Ant viršaus sudėti nuluptus ir griežinėliais supjaustytus pomidorus. Apkepą kepti 150-2000C orkaitėje 30-40 min. Bebaigiant kepti apkepą apibarstyti likusiu sūriu.
Skanaus
QUOTE(Žydraakė @ 2005 09 29, 11:45)
Labai naudinga ir skani temelė Pati be galo mėgstu apkepus Iš savo trumpos kulinarinės patirties ir iš jūsų parašytų receptų štai ką sukūriau
Makaronų ir vištienos apkepas
Pakelis makaronų
3 vištienos krūtinėlės
3-5 pomidorai
Vištienos prieskoniai
Karis
Pipirai
Druska
Padažui:
Pakelis tarkuoto Gojaus sūrio
4-5 šaukštai grietinės
2-3 kiaušiniai
2-3 šaukštai aliejaus
3 česnako skiltelės
Bazilikas
Karis
Vištieną supjaustyti mažais gabaliukais, apibarstyti vištienos prieskoniais, kariu, pipirais ir palikti 15-20 min., kad įsigertų prieskoniai. Paskui vištieną iškepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Makaronus išvirti dideliame kiekyje vandens. Ne pilnai išvirusius makaronus, t.y. ne visai minkštus, nukošti ir užpilti šaltu vandeniu. Po kokių 10 min. makaronus nukošti.
Padažui sumaišyti kiaušinio trynius, grietinę, dalį sūrio, susmulkintus česnakus, išplaktus kiaušinio baltymus, aliejų, baziliką, karį.
Pakepintą vištieną, išvirtus makaronus ir paruoštą padažą sumaišyti. Viską sudėti į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą. Ant viršaus sudėti nuluptus ir griežinėliais supjaustytus pomidorus. Apkepą kepti 150-2000C orkaitėje 30-40 min. Bebaigiant kepti apkepą apibarstyti likusiu sūriu.
Skanaus
Makaronų ir vištienos apkepas
Pakelis makaronų
3 vištienos krūtinėlės
3-5 pomidorai
Vištienos prieskoniai
Karis
Pipirai
Druska
Padažui:
Pakelis tarkuoto Gojaus sūrio
4-5 šaukštai grietinės
2-3 kiaušiniai
2-3 šaukštai aliejaus
3 česnako skiltelės
Bazilikas
Karis
Vištieną supjaustyti mažais gabaliukais, apibarstyti vištienos prieskoniais, kariu, pipirais ir palikti 15-20 min., kad įsigertų prieskoniai. Paskui vištieną iškepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Makaronus išvirti dideliame kiekyje vandens. Ne pilnai išvirusius makaronus, t.y. ne visai minkštus, nukošti ir užpilti šaltu vandeniu. Po kokių 10 min. makaronus nukošti.
Padažui sumaišyti kiaušinio trynius, grietinę, dalį sūrio, susmulkintus česnakus, išplaktus kiaušinio baltymus, aliejų, baziliką, karį.
Pakepintą vištieną, išvirtus makaronus ir paruoštą padažą sumaišyti. Viską sudėti į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą. Ant viršaus sudėti nuluptus ir griežinėliais supjaustytus pomidorus. Apkepą kepti 150-2000C orkaitėje 30-40 min. Bebaigiant kepti apkepą apibarstyti likusiu sūriu.
Skanaus
apkepukas
Gal kuri nors žinote apkepėlę su baklažanais. Kažkada valgiau vienoje Kauno kavinukėje, tik neprisimenu tiksliai iš ko ta baklažanų apkepėlė buvo pagaminta. O kaip skanu buvo....
Žiediniai kopūstai kepti su sūriu
Jums prireiks:
150 g žiedinių kopūstų
50 g grietinėlės
50 g fermentinio sūrio
žalumynų papuošimui
Gaminimas:
Žiedinius kopūstus nuvalome, apverdame sūdytame vandenyje, sudedame į indą, užpilame grietinėle, Pabarstome sutarkuotu sūriu. Viską pakaitiname kepimo krosnyje. Puošiame pomidoro skitele, petražolėmis, citrinomis.
Jums prireiks:
150 g žiedinių kopūstų
50 g grietinėlės
50 g fermentinio sūrio
žalumynų papuošimui
Gaminimas:
Žiedinius kopūstus nuvalome, apverdame sūdytame vandenyje, sudedame į indą, užpilame grietinėle, Pabarstome sutarkuotu sūriu. Viską pakaitiname kepimo krosnyje. Puošiame pomidoro skitele, petražolėmis, citrinomis.
Varškės apkepų receptų šioje temoje netrūksta, bet mano šiek tiek kitoks ir svarbiausia greitai pagaminamas Kažkada jį gavau iš draugės, bet tik po kurio laiko atradau tą aukso viduriuką, kuomet jis išeina skaniausias
Varškės apkepas
2 pakeliai varškės
4-5 kiaušiniai
3 šaukštai miltų
4-5 šaukštai manų kruopų
2-3 šaukštai cukraus
Cinamonas
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir užpilti ant sutrintos varškės. Paskui nuolat maišant dėti miltus ir manų kruopas (ne viską iš karto supilti, bet po truputį). Tešlos konsistencija neturi būti per tiršta, nes apkepas gausis kietas, bet ji neturi būti ir per skysta. Pabaigoje tešlą paskaninti cinamonu.
Tešlą supilti į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą. Ant viršaus dar uždėti pora gabaliukų sviesto. Apkepą kepti 200 C orkaitėje 30-40 min.
Valgome su grietine ar pienu.
Skanaus
Varškės apkepas
2 pakeliai varškės
4-5 kiaušiniai
3 šaukštai miltų
4-5 šaukštai manų kruopų
2-3 šaukštai cukraus
Cinamonas
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir užpilti ant sutrintos varškės. Paskui nuolat maišant dėti miltus ir manų kruopas (ne viską iš karto supilti, bet po truputį). Tešlos konsistencija neturi būti per tiršta, nes apkepas gausis kietas, bet ji neturi būti ir per skysta. Pabaigoje tešlą paskaninti cinamonu.
Tešlą supilti į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą. Ant viršaus dar uždėti pora gabaliukų sviesto. Apkepą kepti 200 C orkaitėje 30-40 min.
Valgome su grietine ar pienu.
Skanaus
Šį savaitgalį kepiau grikių apkepą
Išverdi grikius, pakepi gabaliukais pjaustytą mėsą (aš paprastai naudoju veršieną), atskirai tarkuotas morkas su svogūnais ir česnaku. Apverdi žiedinį kopūstą. Tada į skardą dedi grikius, ant jų morkas su svogūnais, tada mėsikę, ant viršaus pasmulkintus žiedinius kopūstus, apibarstai fermentiniu sūriu, apipili padažiuku (čia kas kaip mėgsta, aš jį gaminu iš kiaušinių, pieno ir majonezo) ir 15-20 min į orkaitę.
Visus produktus aš imu "iš akies", apkepas - mano fantazijos vaisius, iš to, kas buvo namie. Beje, gavosi labai skaniai
Išverdi grikius, pakepi gabaliukais pjaustytą mėsą (aš paprastai naudoju veršieną), atskirai tarkuotas morkas su svogūnais ir česnaku. Apverdi žiedinį kopūstą. Tada į skardą dedi grikius, ant jų morkas su svogūnais, tada mėsikę, ant viršaus pasmulkintus žiedinius kopūstus, apibarstai fermentiniu sūriu, apipili padažiuku (čia kas kaip mėgsta, aš jį gaminu iš kiaušinių, pieno ir majonezo) ir 15-20 min į orkaitę.
Visus produktus aš imu "iš akies", apkepas - mano fantazijos vaisius, iš to, kas buvo namie. Beje, gavosi labai skaniai
QUOTE(KAROLE2000 @ 2005 04 25, 10:59)
Sveiki,
Noreciau ir as savo receptuku pasidalinti. Tai mesos apkepas, padaromas maximum per valanda laiko.
Jums reikes:
4 bulviu
500g farso (tinka bet koks)
1 paprika (spalva pagal skoni )
1 svoguno
1 morkos
2-3 saukstu majonezo
Prieskoniai
Na tai pradedame daryti
Pirmiausia nulupus bulves supjaustyti griezineliais ir isdelioti orkaites indo dugna.
I farsa ideti prieskonius, o tai padarius farsu apkloti bulves (nezinau ar aiskiai pasakiau ). Po to sutarkuoti morka ir apibarstyti farsa. Griezineliais supjaustyti svoguna, smulkiai paprika ir taip pat apibarstyti farsa. Kai viska sauniai tai padareti, aptepti majonezu (kad neapdegtu virsus ir butu dar skaniau).
Imesti i orkaite 190-200 laipsniu ir kepti apie 30-40 minuciu.
O po to SKANAUS!
Tikiuosi viska aiskiai parasiau. Sis patiekalas man yra labai skanus.
P.S. As asmeniskai darau su kiaulienos farsu. O kiti daro su su kitokiais farsais. Bet cia jau pagal skoni
Noreciau ir as savo receptuku pasidalinti. Tai mesos apkepas, padaromas maximum per valanda laiko.
Jums reikes:
4 bulviu
500g farso (tinka bet koks)
1 paprika (spalva pagal skoni )
1 svoguno
1 morkos
2-3 saukstu majonezo
Prieskoniai
Na tai pradedame daryti
Pirmiausia nulupus bulves supjaustyti griezineliais ir isdelioti orkaites indo dugna.
I farsa ideti prieskonius, o tai padarius farsu apkloti bulves (nezinau ar aiskiai pasakiau ). Po to sutarkuoti morka ir apibarstyti farsa. Griezineliais supjaustyti svoguna, smulkiai paprika ir taip pat apibarstyti farsa. Kai viska sauniai tai padareti, aptepti majonezu (kad neapdegtu virsus ir butu dar skaniau).
Imesti i orkaite 190-200 laipsniu ir kepti apie 30-40 minuciu.
O po to SKANAUS!
Tikiuosi viska aiskiai parasiau. Sis patiekalas man yra labai skanus.
P.S. As asmeniskai darau su kiaulienos farsu. O kiti daro su su kitokiais farsais. Bet cia jau pagal skoni
Sveikos,
Isbandziau si receptuka. skanu ir sotu. Dvi dienas su seimyna megavomes. Turiu pastebeti, kad net ir antra diena pasildyti keptuveje likuciai buvo labai skanus.
P.S. Tik kazkodel man bulves nevisai iskepe nors orkaiteje kepiau 45 min.
QUOTE(Egidux @ 2005 10 13, 10:44)
Sveikos,
Isbandziau si receptuka. skanu ir sotu. Dvi dienas su seimyna megavomes. Turiu pastebeti, kad net ir antra diena pasildyti keptuveje likuciai buvo labai skanus.
P.S. Tik kazkodel man bulves nevisai iskepe nors orkaiteje kepiau 45 min.
Isbandziau si receptuka. skanu ir sotu. Dvi dienas su seimyna megavomes. Turiu pastebeti, kad net ir antra diena pasildyti keptuveje likuciai buvo labai skanus.
P.S. Tik kazkodel man bulves nevisai iskepe nors orkaiteje kepiau 45 min.
Aš panašų apkepą ruošdama bulves supjaustau norima forma ir paverdu, nuo užvirimo kokias 5 min. O poto viską darau kaip aprašyta recepte.
QUOTE(Žydraakė @ 2005 10 10, 07:31)
Varškės apkepų receptų šioje temoje netrūksta, bet mano šiek tiek kitoks ir svarbiausia greitai pagaminamas Kažkada jį gavau iš draugės, bet tik po kurio laiko atradau tą aukso viduriuką, kuomet jis išeina skaniausias
Varškės apkepas
2 pakeliai varškės
4-5 kiaušiniai
3 šaukštai miltų
4-5 šaukštai manų kruopų
2-3 šaukštai cukraus
Cinamonas
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir užpilti ant sutrintos varškės. Paskui nuolat maišant dėti miltus ir manų kruopas (ne viską iš karto supilti, bet po truputį). Tešlos konsistencija neturi būti per tiršta, nes apkepas gausis kietas, bet ji neturi būti ir per skysta. Pabaigoje tešlą paskaninti cinamonu.
Tešlą supilti į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą. Ant viršaus dar uždėti pora gabaliukų sviesto. Apkepą kepti 200 C orkaitėje 30-40 min.
Valgome su grietine ar pienu.
Skanaus
Varškės apkepas
2 pakeliai varškės
4-5 kiaušiniai
3 šaukštai miltų
4-5 šaukštai manų kruopų
2-3 šaukštai cukraus
Cinamonas
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir užpilti ant sutrintos varškės. Paskui nuolat maišant dėti miltus ir manų kruopas (ne viską iš karto supilti, bet po truputį). Tešlos konsistencija neturi būti per tiršta, nes apkepas gausis kietas, bet ji neturi būti ir per skysta. Pabaigoje tešlą paskaninti cinamonu.
Tešlą supilti į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą. Ant viršaus dar uždėti pora gabaliukų sviesto. Apkepą kepti 200 C orkaitėje 30-40 min.
Valgome su grietine ar pienu.
Skanaus
kepiau ir as si varskes apkepa,na labai skanus!verta pabandyti....
Išdrįsiu pasiūlyti dar vieną pačios sugalvotą apkepą Gal tai labiau kaip apkepas-troškinys, nes bulvės būna kaip apkepe, o žuvis kaip išsitroškinusi.
Bulvių ir žuvies apkepas
Šaldyta jūros lydeka (apie 1 kg.)
Bulvės
Morkos
Majonezas
Citrinpipiriai
Vegetos prieskoniai
Druska
Citrina
Sviestas
Žuvį atšildyti, nuplauti, pabarstyti citrinpipirių, pipirų, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti šiek tiek pasimarinuoti. Tuo metu nulupti bulves ir supjaustyti nestorais griežinėliais; nuskusti morkas ir sutarkuoti burokine tarka.
Į stiklinį indą dėti bulvių sluoksnį, pabarstyti morkų, Vegetos prieskonių, dėti žuvį, užtepti keletą šaukštų majonezo, paskui vėl dėti bulvių, morkų, Vegetos prieskonių, žuvį ir ant viršaus sudėti bulves. Užtepti vėl majonezu arba uždėti sviesto. Viską užpilti viena-dviem stiklinėmis virinto vandens. Apkepą kepti 200-250 C orkaitėje 1 val. Nuo majonezo ir vandens kiekio priklauso, kiek bus padažo, kai apkepas iškeps.
Skanaus
Bulvių ir žuvies apkepas
Šaldyta jūros lydeka (apie 1 kg.)
Bulvės
Morkos
Majonezas
Citrinpipiriai
Vegetos prieskoniai
Druska
Citrina
Sviestas
Žuvį atšildyti, nuplauti, pabarstyti citrinpipirių, pipirų, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti šiek tiek pasimarinuoti. Tuo metu nulupti bulves ir supjaustyti nestorais griežinėliais; nuskusti morkas ir sutarkuoti burokine tarka.
Į stiklinį indą dėti bulvių sluoksnį, pabarstyti morkų, Vegetos prieskonių, dėti žuvį, užtepti keletą šaukštų majonezo, paskui vėl dėti bulvių, morkų, Vegetos prieskonių, žuvį ir ant viršaus sudėti bulves. Užtepti vėl majonezu arba uždėti sviesto. Viską užpilti viena-dviem stiklinėmis virinto vandens. Apkepą kepti 200-250 C orkaitėje 1 val. Nuo majonezo ir vandens kiekio priklauso, kiek bus padažo, kai apkepas iškeps.
Skanaus
Parasysiu ir as, tik viska is akies darau, ta proporciju nezinau...Vistienos krutinele supjaustyti gabaliukais ir pakepinti (druska, prieskoniai, savaime aisku ), imesti pjaustytu pievagrybiu.Apvirtas saldytas darzoves (man skaniausia zirneliai su morkom) irgi sudeti i keptuve.Tada ten pat beriam nuplautus ryzius ir viska dar truputi apkepinam.Dedam i forma, uzpilam sultiniu (dvigubai tiek, kiek yra ryziu), ir i orkaite.Pries baigiant kepti dar apibarstom tarkuotu suriu.Kartais dedu virtos vistienos gabaliukus, o ne keptus.Kartais dar krabu lazdeliu imetu, nes labai jas megstu
Itariu, kad siandien kepsiu, tikrai labai skanu
Itariu, kad siandien kepsiu, tikrai labai skanu
Seniai seniai Kaune prie Skalsos buvo toks kabakelis, kuris dabar vadinasi Jurgastra. Ten kepdavo nezemisko skanumo vistienos ryziu uzkepele, kazkokia lyg su suriu ir majonezu ir razinomis (buvau vaikas, nepamenu). Patiekiama buvo metaliniuose turistiniuose dubeneliuose su polekste ,ot.
Gal kas pamenat?
Gal kas pamenat?