KOPUSTAINIS
Isverdi kopusto galva (nedidele), atsidalini lapus.
Skardele paruosi patepdama aliejum, pabarstyta dziuveseliais
Paruosi ryziu, sampinjonu, morku, svoguniuku idara (viska supjaustai labai labai maziukais kubeliukais), sumaisai su kecupu.
I skardute tiesiame kopustu sluoksni (ant jo pabarstome dziuveseliais), tada dedame 0,5 cm garnyro, tada vel kopustu sluoksni, dziuveseliu, vel garnyro, ir taip iki skardeles virsaus.
Kepti orkaitej, svarbu, kad iskeptu kopustas.
Labai skanu, mes valgome su grietine. Galimi ir ivairus kiti idarai.
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 01, 15:14)
KOPUSTAINIS
Isverdi kopusto galva (nedidele), atsidalini lapus.
Skardele paruosi patepdama aliejum, pabarstyta dziuveseliais
Paruosi ryziu, sampinjonu, morku, svoguniuku idara (viska supjaustai labai labai maziukais kubeliukais), sumaisai su kecupu.
I skardute tiesiame kopustu sluoksni (ant jo pabarstome dziuveseliais), tada dedame 0,5 cm garnyro, tada vel kopustu sluoksni, dziuveseliu, vel garnyro, ir taip iki skardeles virsaus.
Kepti orkaitej, svarbu, kad iskeptu kopustas.
Labai skanu, mes valgome su grietine. Galimi ir ivairus kiti idarai.
Isverdi kopusto galva (nedidele), atsidalini lapus.
Skardele paruosi patepdama aliejum, pabarstyta dziuveseliais
Paruosi ryziu, sampinjonu, morku, svoguniuku idara (viska supjaustai labai labai maziukais kubeliukais), sumaisai su kecupu.
I skardute tiesiame kopustu sluoksni (ant jo pabarstome dziuveseliais), tada dedame 0,5 cm garnyro, tada vel kopustu sluoksni, dziuveseliu, vel garnyro, ir taip iki skardeles virsaus.
Kepti orkaitej, svarbu, kad iskeptu kopustas.
Labai skanu, mes valgome su grietine. Galimi ir ivairus kiti idarai.
Labai skanu O kokius dar idarus darai? As zinau dar su farsu, bet jau nusibodo
QUOTE(Danguole55 @ 2005 04 05, 19:34)
Labai skanu O kokius dar idarus darai? As zinau dar su farsu, bet jau nusibodo
Dar paprikos maisau, kartais pomidoru konservuotu...Galima, manau, ir tokius idarus, kaip balandeliam. Turetu ir su zuvim buti visai nieko, bet tada jau be ryziu, o tik zuvis, pomidorai, grybai; o gal net zuvies farsas geriau? Nebandziau, tiesiog dabar pamasciau...O gal ir su maltom per mesmale bulvem su prieskoniais, ir tais paciais grybais...Reik meginti...
QUOTE(SANI26 @ 2004 01 30, 21:29)
Labai paprastas varskes apkepas:
500 g varskes,
3 kiausiniai,
5 saukstai manu kruopu,
puse stiklines pieno,
3 saukstai sviesto,
3 saukstai cukraus.
Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpilti pienu, kad isbrinktu. Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir istrinti su cukrumi, supilti i varske, supilti ismirkusias kruopas su pienu, lydyta sviesta, gerai ismaisyti ir pabaigoje - isplaktus baltymus. Galima prideti razinu. Kepam apie pusvalandi 180 laipsniu orkaiteje. Skanaus.
500 g varskes,
3 kiausiniai,
5 saukstai manu kruopu,
puse stiklines pieno,
3 saukstai sviesto,
3 saukstai cukraus.
Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpilti pienu, kad isbrinktu. Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir istrinti su cukrumi, supilti i varske, supilti ismirkusias kruopas su pienu, lydyta sviesta, gerai ismaisyti ir pabaigoje - isplaktus baltymus. Galima prideti razinu. Kepam apie pusvalandi 180 laipsniu orkaiteje. Skanaus.
Va, tokį varškės apkepą ir aš darau beto jį labai ir mėgstu
Sveiki,
Noreciau ir as savo receptuku pasidalinti. Tai mesos apkepas, padaromas maximum per valanda laiko.
Jums reikes:
4 bulviu
500g farso (tinka bet koks)
1 paprika (spalva pagal skoni )
1 svoguno
1 morkos
2-3 saukstu majonezo
Prieskoniai
Na tai pradedame daryti
Pirmiausia nulupus bulves supjaustyti griezineliais ir isdelioti orkaites indo dugna.
I farsa ideti prieskonius, o tai padarius farsu apkloti bulves (nezinau ar aiskiai pasakiau ). Po to sutarkuoti morka ir apibarstyti farsa. Griezineliais supjaustyti svoguna, smulkiai paprika ir taip pat apibarstyti farsa. Kai viska sauniai tai padareti, aptepti majonezu (kad neapdegtu virsus ir butu dar skaniau).
Imesti i orkaite 190-200 laipsniu ir kepti apie 30-40 minuciu.
O po to SKANAUS!
Tikiuosi viska aiskiai parasiau. Sis patiekalas man yra labai skanus.
P.S. As asmeniskai darau su kiaulienos farsu. O kiti daro su su kitokiais farsais. Bet cia jau pagal skoni
Noreciau ir as savo receptuku pasidalinti. Tai mesos apkepas, padaromas maximum per valanda laiko.
Jums reikes:
4 bulviu
500g farso (tinka bet koks)
1 paprika (spalva pagal skoni )
1 svoguno
1 morkos
2-3 saukstu majonezo
Prieskoniai
Na tai pradedame daryti
Pirmiausia nulupus bulves supjaustyti griezineliais ir isdelioti orkaites indo dugna.
I farsa ideti prieskonius, o tai padarius farsu apkloti bulves (nezinau ar aiskiai pasakiau ). Po to sutarkuoti morka ir apibarstyti farsa. Griezineliais supjaustyti svoguna, smulkiai paprika ir taip pat apibarstyti farsa. Kai viska sauniai tai padareti, aptepti majonezu (kad neapdegtu virsus ir butu dar skaniau).
Imesti i orkaite 190-200 laipsniu ir kepti apie 30-40 minuciu.
O po to SKANAUS!
Tikiuosi viska aiskiai parasiau. Sis patiekalas man yra labai skanus.
P.S. As asmeniskai darau su kiaulienos farsu. O kiti daro su su kitokiais farsais. Bet cia jau pagal skoni
QUOTE(KAROLE2000 @ 2005 04 25, 10:59)
Sveiki,
Noreciau ir as savo receptuku pasidalinti. Tai mesos apkepas, padaromas maximum per valanda laiko.
Jums reikes:
4 bulviu
500g farso (tinka bet koks)
1 paprika (spalva pagal skoni )
1 svoguno
1 morkos
2-3 saukstu majonezo
Prieskoniai
Na tai pradedame daryti
Pirmiausia nulupus bulves supjaustyti griezineliais ir isdelioti orkaites indo dugna.
I farsa ideti prieskonius, o tai padarius farsu apkloti bulves (nezinau ar aiskiai pasakiau ). Po to sutarkuoti morka ir apibarstyti farsa. Griezineliais supjaustyti svoguna, smulkiai paprika ir taip pat apibarstyti farsa. Kai viska sauniai tai padareti, aptepti majonezu (kad neapdegtu virsus ir butu dar skaniau).
Imesti i orkaite 190-200 laipsniu ir kepti apie 30-40 minuciu.
O po to SKANAUS!
Tikiuosi viska aiskiai parasiau. Sis patiekalas man yra labai skanus.
P.S. As asmeniskai darau su kiaulienos farsu. O kiti daro su su kitokiais farsais. Bet cia jau pagal skoni
Noreciau ir as savo receptuku pasidalinti. Tai mesos apkepas, padaromas maximum per valanda laiko.
Jums reikes:
4 bulviu
500g farso (tinka bet koks)
1 paprika (spalva pagal skoni )
1 svoguno
1 morkos
2-3 saukstu majonezo
Prieskoniai
Na tai pradedame daryti
Pirmiausia nulupus bulves supjaustyti griezineliais ir isdelioti orkaites indo dugna.
I farsa ideti prieskonius, o tai padarius farsu apkloti bulves (nezinau ar aiskiai pasakiau ). Po to sutarkuoti morka ir apibarstyti farsa. Griezineliais supjaustyti svoguna, smulkiai paprika ir taip pat apibarstyti farsa. Kai viska sauniai tai padareti, aptepti majonezu (kad neapdegtu virsus ir butu dar skaniau).
Imesti i orkaite 190-200 laipsniu ir kepti apie 30-40 minuciu.
O po to SKANAUS!
Tikiuosi viska aiskiai parasiau. Sis patiekalas man yra labai skanus.
P.S. As asmeniskai darau su kiaulienos farsu. O kiti daro su su kitokiais farsais. Bet cia jau pagal skoni
Pasakiskas apkepelis ACIUUUUU!
Sveikos, labai nopretčiau sužinoti daugiau receptu ivairių užkepelių. viena kuri man laaaaabai patiko tai Pizza Jazz " šephardo pyragas" vištiena ar jautiena užkepta su bulvių koše ir morkomis
Gal kas žinot išsamesnį receptą?
Gal kas žinot išsamesnį receptą?
Aš tai darau užkepėlę su ryžiais
Mėsą pernakt pamarinuoju(jei jautiena)jei vištiena tai tiek nereikia.
Verdu ryžius, bei tuo pačiu kepu mėsą, jai beiškepant įdedu grietinės truputuką.
Paskui į stiklinį indą sluoksniouju ryžius, mėsą, dar dedu žirnelių, raugintų agurkelių ir ant viršaus tarkuoto fermentinio sūrio ir viską dedu į orkaitę arba mikrobangę, kad sūris išsilydydį.
Labai nesudėtinga ir skanu
Mėsą pernakt pamarinuoju(jei jautiena)jei vištiena tai tiek nereikia.
Verdu ryžius, bei tuo pačiu kepu mėsą, jai beiškepant įdedu grietinės truputuką.
Paskui į stiklinį indą sluoksniouju ryžius, mėsą, dar dedu žirnelių, raugintų agurkelių ir ant viršaus tarkuoto fermentinio sūrio ir viską dedu į orkaitę arba mikrobangę, kad sūris išsilydydį.
Labai nesudėtinga ir skanu
Aš tai žinau vienintelį užkepėlės receptą, kažkokiam receptų puslapyje radau;
Išverdu ryžius, pakepinu vištienos gabaliukus (juos iš anksto pamarinuoju), bebaigiant kept vištienai įdedu kokio Uncle Ben`s padažiuko, arba kito kokio saldžiarūgščio, tada ant sviesto pakepinu tarkuotą morką su svogūnėliu, bebaigiant užpilu grietinėlės ir tada sluoksniuoju: ryžiai, vištiena, morkos, sūris ir į mikrobangę. Vyras dar reikalauja prieš apibarstant sūriu dėt majonezo
Skanu
Išverdu ryžius, pakepinu vištienos gabaliukus (juos iš anksto pamarinuoju), bebaigiant kept vištienai įdedu kokio Uncle Ben`s padažiuko, arba kito kokio saldžiarūgščio, tada ant sviesto pakepinu tarkuotą morką su svogūnėliu, bebaigiant užpilu grietinėlės ir tada sluoksniuoju: ryžiai, vištiena, morkos, sūris ir į mikrobangę. Vyras dar reikalauja prieš apibarstant sūriu dėt majonezo
Skanu
QUOTE(Mader @ 2005 09 20, 10:31)
Sveikos, labai nopretčiau sužinoti daugiau receptu ivairių užkepelių. viena kuri man laaaaabai patiko tai Pizza Jazz " šephardo pyragas" vištiena ar jautiena užkepta su bulvių koše ir morkomis
Gal kas žinot išsamesnį receptą?
Gal kas žinot išsamesnį receptą?
Piemenėlių apkepą (Shepherd's pie) aš darau taip:
Shepherds Pie (Piemenėlio apkepas)
2 porcijos
kiaulienos faršas 300 g
svogūnas
morka
prieskoniai mėsai (aštroki)
aliejus kepimui, pora šaukštų pomidorų padažo
bulvių košė (pertrinti karštas virtas bulves, dėti karšto pieno ir sviesto)
fermentinio sūrio 100 g
šaukštas majonezo
Kiaulienos faršą patroškinti su smulkiai pjaustytais svogūniukais, tarkuota morka ir pomidorų padažu. Įdėti prieskonių pagal skonį. Orkaitei skirta kepimo indą ištepti riebalais, dėti ištroškintą faršą, ant viršaus tolygiai paskirstyti bulvių košę, ant jos tarkuotą sūrį sumaišytą su majonezu ir kokiomis nors prieskoninėmis žolelėmis. Kepti orkaitėje 180C apie 40 min., kol paviršius gražiai apskrus.
(Skaniausia jei bulvių košė yra antros dienos, arba jei ne, tai geriau palaukti kol ji atauš ir tik po to kepti orkaitėje.)
Kiaulienos faršą galima pakeisti jautienos ar vištienos