Įkraunama...
Įkraunama...

Apkepai, apkepėliai, užkepėlės

KOPUSTAINIS

Isverdi kopusto galva (nedidele), atsidalini lapus.
Skardele paruosi patepdama aliejum, pabarstyta dziuveseliais
Paruosi ryziu, sampinjonu, morku, svoguniuku idara (viska supjaustai labai labai maziukais kubeliukais), sumaisai su kecupu.
I skardute tiesiame kopustu sluoksni (ant jo pabarstome dziuveseliais), tada dedame 0,5 cm garnyro, tada vel kopustu sluoksni, dziuveseliu, vel garnyro, ir taip iki skardeles virsaus.
Kepti orkaitej, svarbu, kad iskeptu kopustas.
Labai skanu, mes valgome su grietine. Galimi ir ivairus kiti idarai.
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 01, 15:14)
KOPUSTAINIS

Isverdi kopusto galva (nedidele), atsidalini lapus.
Skardele paruosi patepdama aliejum, pabarstyta dziuveseliais
Paruosi ryziu, sampinjonu, morku, svoguniuku idara (viska supjaustai labai labai maziukais kubeliukais), sumaisai su kecupu.
I skardute tiesiame kopustu sluoksni (ant jo pabarstome dziuveseliais), tada dedame 0,5 cm garnyro, tada vel kopustu sluoksni, dziuveseliu, vel garnyro, ir taip iki skardeles virsaus.
Kepti orkaitej, svarbu, kad iskeptu kopustas.
Labai skanu, mes valgome su grietine. Galimi ir ivairus kiti idarai.



Labai skanu thumbup.gif O kokius dar idarus darai? g.gif As zinau dar su farsu, bet jau nusibodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Danguole55 @ 2005 04 05, 19:34)
Labai skanu  thumbup.gif O kokius dar idarus darai?  g.gif As zinau dar su farsu, bet jau nusibodo  blush2.gif

Dar paprikos maisau, kartais pomidoru konservuotu...Galima, manau, ir tokius idarus, kaip balandeliam. Turetu ir su zuvim buti visai nieko, bet tada jau be ryziu, o tik zuvis, pomidorai, grybai; o gal net zuvies farsas geriau? Nebandziau, tiesiog dabar pamasciau...O gal ir su maltom per mesmale bulvem su prieskoniais, ir tais paciais grybais...Reik meginti...
Atsakyti
QUOTE(SANI26 @ 2004 01 30, 21:29)
Labai paprastas varskes apkepas:

500 g varskes,
3 kiausiniai,
5 saukstai manu kruopu,
puse stiklines pieno,
3 saukstai sviesto,
3 saukstai cukraus.
Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpilti pienu, kad isbrinktu. Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir istrinti su cukrumi, supilti i varske, supilti ismirkusias kruopas su pienu, lydyta sviesta, gerai ismaisyti ir pabaigoje - isplaktus baltymus. Galima prideti razinu. Kepam apie pusvalandi 180 laipsniu orkaiteje. Skanaus.



Va, tokį varškės apkepą ir aš darau smile.gif beto jį labai ir mėgstu smile.gif
Atsakyti
Sveiki, smile.gif

Noreciau ir as savo receptuku pasidalinti. Tai mesos apkepas, padaromas maximum per valanda laiko.
Jums reikes:

4 bulviu
500g farso (tinka bet koks)
1 paprika (spalva pagal skoni smile.gif )
1 svoguno
1 morkos
2-3 saukstu majonezo
Prieskoniai

Na tai pradedame daryti smile.gif
Pirmiausia nulupus bulves supjaustyti griezineliais ir isdelioti orkaites indo dugna.
I farsa ideti prieskonius, o tai padarius farsu apkloti bulves (nezinau ar aiskiai pasakiau g.gif ). Po to sutarkuoti morka ir apibarstyti farsa. Griezineliais supjaustyti svoguna, smulkiai paprika ir taip pat apibarstyti farsa. Kai viska sauniai tai padareti, aptepti majonezu (kad neapdegtu virsus ir butu dar skaniau).
Imesti i orkaite 190-200 laipsniu ir kepti apie 30-40 minuciu.
O po to SKANAUS! thumbup.gif
Tikiuosi viska aiskiai parasiau. Sis patiekalas man yra labai skanus.

P.S. As asmeniskai darau su kiaulienos farsu. O kiti daro su su kitokiais farsais. Bet cia jau pagal skoni biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KAROLE2000 @ 2005 04 25, 10:59)
Sveiki,  smile.gif

Noreciau ir as savo receptuku pasidalinti. Tai mesos apkepas, padaromas maximum per valanda laiko.
Jums reikes:

4 bulviu
500g farso (tinka bet koks)
1 paprika (spalva pagal skoni  smile.gif )
1 svoguno
1 morkos
2-3 saukstu majonezo
Prieskoniai

Na tai pradedame daryti  smile.gif
Pirmiausia nulupus bulves supjaustyti griezineliais ir isdelioti orkaites indo dugna.
I farsa ideti prieskonius, o tai padarius farsu apkloti bulves (nezinau ar aiskiai pasakiau  g.gif ). Po to sutarkuoti morka ir apibarstyti farsa. Griezineliais supjaustyti svoguna, smulkiai paprika ir taip pat apibarstyti farsa. Kai viska sauniai tai padareti, aptepti majonezu (kad neapdegtu virsus ir butu dar skaniau).
Imesti i orkaite 190-200 laipsniu ir kepti apie 30-40 minuciu.
O po to SKANAUS!  thumbup.gif
Tikiuosi viska aiskiai parasiau. Sis patiekalas man yra labai skanus.

P.S.  As asmeniskai darau su kiaulienos farsu. O kiti daro su su kitokiais farsais. Bet cia jau pagal skoni  biggrin.gif


Pasakiskas apkepelis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ACIUUUUU! 4u.gif
Atsakyti
Prasom biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, labai nopretčiau sužinoti daugiau receptu ivairių užkepelių. viena kuri man laaaaabai patiko tai Pizza Jazz " šephardo pyragas" vištiena ar jautiena užkepta su bulvių koše ir morkomis wub.gif
Gal kas žinot išsamesnį receptą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mader: 20 rugsėjo 2005 - 09:32
Aš tai darau užkepėlę su ryžiais

Mėsą pernakt pamarinuoju(jei jautiena)jei vištiena tai tiek nereikia.
Verdu ryžius, bei tuo pačiu kepu mėsą, jai beiškepant įdedu grietinės truputuką.
Paskui į stiklinį indą sluoksniouju ryžius, mėsą, dar dedu žirnelių, raugintų agurkelių ir ant viršaus tarkuoto fermentinio sūrio ir viską dedu į orkaitę arba mikrobangę, kad sūris išsilydydį.
Labai nesudėtinga ir skanu thumbup.gif
Atsakyti
Aš tai žinau vienintelį užkepėlės receptą, kažkokiam receptų puslapyje radau;
Išverdu ryžius, pakepinu vištienos gabaliukus (juos iš anksto pamarinuoju), bebaigiant kept vištienai įdedu kokio Uncle Ben`s padažiuko, arba kito kokio saldžiarūgščio, tada ant sviesto pakepinu tarkuotą morką su svogūnėliu, bebaigiant užpilu grietinėlės ir tada sluoksniuoju: ryžiai, vištiena, morkos, sūris ir į mikrobangę. Vyras dar reikalauja prieš apibarstant sūriu dėt majonezo doh.gif
Skanu essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erina: 20 rugsėjo 2005 - 10:28

 i 
Labai prašau prieš atidarant naują temą atidžiai pasižiūrėti, ar tokios jau nebuvo. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Mader @ 2005 09 20, 10:31)
Sveikos, labai nopretčiau sužinoti daugiau receptu ivairių užkepelių. viena kuri man laaaaabai patiko tai Pizza Jazz " šephardo pyragas"  vištiena ar jautiena užkepta su bulvių koše ir morkomis  wub.gif
Gal kas žinot išsamesnį receptą?


Piemenėlių apkepą (Shepherd's pie) aš darau taip:

Shepherd’s Pie (Piemenėlio apkepas)
2 porcijos

kiaulienos faršas 300 g
svogūnas
morka
prieskoniai mėsai (aštroki)
aliejus kepimui, pora šaukštų pomidorų padažo
bulvių košė (pertrinti karštas virtas bulves, dėti karšto pieno ir sviesto)
fermentinio sūrio 100 g
šaukštas majonezo

Kiaulienos faršą patroškinti su smulkiai pjaustytais svogūniukais, tarkuota morka ir pomidorų padažu. Įdėti prieskonių pagal skonį. Orkaitei skirta kepimo indą ištepti riebalais, dėti ištroškintą faršą, ant viršaus tolygiai paskirstyti bulvių košę, ant jos tarkuotą sūrį sumaišytą su majonezu ir kokiomis nors prieskoninėmis žolelėmis. Kepti orkaitėje 180C apie 40 min., kol paviršius gražiai apskrus.
(Skaniausia jei bulvių košė yra antros dienos, arba jei ne, tai geriau palaukti kol ji atauš ir tik po to kepti orkaitėje.)


Kiaulienos faršą galima pakeisti jautienos ar vištienos wink.gif
Atsakyti