zalias bulves supjaustau plonais grizineliais (kitaip ilgai keps) ir smarkiai padruskinu (kazkaip bulviu patiekaluose ta druska kazkur isgaruoja-bent jau man ) Dedu i kepimo forma sluoksni tu bulvyciu, sluoksni taip pat griezineliais supjaustytu svogunu...ir vel bulves...vel svogunai...ir tada i orkaite...Zinoma aliejaus reikia ipilti ir baigiant kepti uztarkuoju daug daug daug surio besilydancio.
Mums labai skanu ir labai paprasta, galima valgyti ir su pomidoru padazu..
QUOTE(snoopy @ 2005 01 21, 11:42)
zalias bulves supjaustau plonais grizineliais (kitaip ilgai keps) ir smarkiai padruskinu (kazkaip bulviu patiekaluose ta druska kazkur isgaruoja-bent jau man ) Dedu i kepimo forma sluoksni tu bulvyciu, sluoksni taip pat griezineliais supjaustytu svogunu...ir vel bulves...vel svogunai...ir tada i orkaite...Zinoma aliejaus reikia ipilti ir baigiant kepti uztarkuoju daug daug daug surio besilydancio.
Mums labai skanu ir labai paprasta, galima valgyti ir su pomidoru padazu..
Mums labai skanu ir labai paprasta, galima valgyti ir su pomidoru padazu..
O grietinėlės ar grietinės nepili???
Laime, kad ka tik po pietu, kitaip nervai nelaikytu tokius dalykelius skaitant
gal kuri gaspadine zino kaip kepti ryziu apkepa, man jis nuo darzelio likes kaip pats skaniausias patiekalas, o vat pati pasidaryti nemoku...
gal kuri gaspadine zino kaip kepti ryziu apkepa, man jis nuo darzelio likes kaip pats skaniausias patiekalas, o vat pati pasidaryti nemoku...
[COLOR=blue]
Bea
nebutinai tos grietines ar grietineles...jeigu turiu-taip, isplaku kiausini su grietinele ir tada baigiant kepti apkepui, uzpilu...
Bea
nebutinai tos grietines ar grietineles...jeigu turiu-taip, isplaku kiausini su grietinele ir tada baigiant kepti apkepui, uzpilu...
QUOTE(bea @ 2005 01 21, 13:10)
O grietinėlės ar grietinės nepili???
As i sita patiekala dedu majonezo-sumaisau bulves pries dedama i puoda.
QUOTE(SANI26 @ 2004 01 30, 20:30)
Labai paprastas varskes apkepas:
500 g varskes,
3 kiausiniai,
5 saukstai manu kruopu,
puse stiklines pieno,
3 saukstai sviesto,
3 saukstai cukraus.
Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpilti pienu, kad isbrinktu. Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir istrinti su cukrumi, supilti i varske, supilti ismirkusias kruopas su pienu, lydyta sviesta, gerai ismaisyti ir pabaigoje - isplaktus baltymus. Galima prideti razinu. Kepam apie pusvalandi 180 laipsniu orkaiteje. Skanaus.
500 g varskes,
3 kiausiniai,
5 saukstai manu kruopu,
puse stiklines pieno,
3 saukstai sviesto,
3 saukstai cukraus.
Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpilti pienu, kad isbrinktu. Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir istrinti su cukrumi, supilti i varske, supilti ismirkusias kruopas su pienu, lydyta sviesta, gerai ismaisyti ir pabaigoje - isplaktus baltymus. Galima prideti razinu. Kepam apie pusvalandi 180 laipsniu orkaiteje. Skanaus.
Labai skanu buvo.Tik svarbu nepersivalgyt, nors pagundu buvo.
QUOTE(driu @ 2005 01 21, 13:14)
gal kuri gaspadine zino kaip kepti ryziu apkepa, man jis nuo darzelio likes kaip pats skaniausias patiekalas, o vat pati pasidaryti nemoku...
Ne viena neatsako, bandysiu as Tau padeti.
Neparasei, ar tas apkepas saldus ar surus (t.y. darzovinis ar mesinis - buna ir tokiu).Kadangi is darzelio , tai manau, kad saldus.
4 porcijoms:
11 l pieno, ziupsnelis druskos, vaniles, citrinos zieveles, 125 g apskritu ryziu(kurie isvirus minksti buna), 4 kiausiniai, 60g minksto sviesto,, 60g cukraus, 6 nedideli obuoliai, sviestas formai istepti.
1porcija -610 kaloriju, paruosimo laikas 35 min., kepimo - 45 min.
Uzvirti piena + druska + vanile + citr.zievele , supilti ryzius ir ant silpnos ugnies 20 min. virti.Atausinti.Citr.zieve isimti.
Kiausinius atskirti, trynius issukti su cukrum ir sviestu, baltymus isplakti.Sumaisyti su atsalusiais ryziais.Kepimo forma issviestuoti.Sudeti nuluptus supiaustytus obuoliukus, ant virsaus ryziu mase, kepti ikaitintoj iki 200° orkaitej.Valgyti karsta ar salta.
Taip kepa vokietes.Kadangi mano vyrai su obuoliais nemegsta, as imaisau razinu, siap viskas tas pat.Svarbu, kad ryziai ne per karsti butu, kitaip sutrauks trynius, ir baltymai suzmegs.
Sekmes.Manau, kad pataikiau atsakyti.
QUOTE(Kaja @ 2004 03 10, 13:57)
Laaabai mėgstu žuvį
JŪROS LYDEKOS APKEPAS
Į skardą sudedu gabaliukais supjaustytą ir pamarinuotą, paprieskonintą jūros lydekos filė. Ant jos - sluoksnį tarkuotų kepintų morkų su prieskoniais. Dar aukščiau - sluoksnį pakepintų svogūnų su prieskoniais. Pačiame viršuje - konservuotų kukurūzų sluoksnį. Viską užpilu keturiais išplaktais su 1/2 indelio majonezo kiaušiniais.
Kepu apie 1/2 valandos. Baigiant kepti, pabarstau tarkuoto fermentinio sūrio ir petražolių.
JŪROS LYDEKOS APKEPAS
Į skardą sudedu gabaliukais supjaustytą ir pamarinuotą, paprieskonintą jūros lydekos filė. Ant jos - sluoksnį tarkuotų kepintų morkų su prieskoniais. Dar aukščiau - sluoksnį pakepintų svogūnų su prieskoniais. Pačiame viršuje - konservuotų kukurūzų sluoksnį. Viską užpilu keturiais išplaktais su 1/2 indelio majonezo kiaušiniais.
Kepu apie 1/2 valandos. Baigiant kepti, pabarstau tarkuoto fermentinio sūrio ir petražolių.
Super apkepas galima valgyti nesustojant Šiandien vėl kepsiu.
BULVIŲ, SVOGŪNŲ IR SŪRIO APKEPAS
žalių bulvių
svogūnai
tarkuoto fermentinio sūrio
riebalai formai
250 ml. pieno
125 ml. grietinėlės
3 šaukštai sviesto
malti pipirai, muskato riešutas, druska
Bulves nulupus plonai supjaustyti. Svogūnus apkepti. Formą ištepti riebalais. Dėti pusę bulvių su svogūnais. Pabarstyti prieskoniais ir uždėti tarkuotą sūrį. Vėl sluoksnį bulvių su svogūnais, juos apibarstyti prieskoniais. Uždėti sviestą. Pieną suplakti su grietinėle ir užpilti. Kepti apie valandą.
žalių bulvių
svogūnai
tarkuoto fermentinio sūrio
riebalai formai
250 ml. pieno
125 ml. grietinėlės
3 šaukštai sviesto
malti pipirai, muskato riešutas, druska
Bulves nulupus plonai supjaustyti. Svogūnus apkepti. Formą ištepti riebalais. Dėti pusę bulvių su svogūnais. Pabarstyti prieskoniais ir uždėti tarkuotą sūrį. Vėl sluoksnį bulvių su svogūnais, juos apibarstyti prieskoniais. Uždėti sviestą. Pieną suplakti su grietinėle ir užpilti. Kepti apie valandą.
OBUOLIŲ APKEPAS
4 obuoliai
150 g cukraus
žiupsnelis druskos
120 g sviesto
120 g miltų
Papuošimui: plaktos grietinėlės, grietininių ledų
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti 3 cm dydžio gabalėliais. Sumaišyti obuolių gabaliukus, 100 g cukraus ir druską ir sudėti į kepimui orkaitėje atsparią formą. Iš sviesto ir miltų suformuoti trupinukus, sumaišyti su likusiu cukrumi ir jais apibarstyti obuolių mišinį.
Įdėti į prieš tai įkaitintą orkaitę ir kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Į stalą paduoti šaltus arba karštus su vanilininias ledais ir plakta grietinėle.
4 obuoliai
150 g cukraus
žiupsnelis druskos
120 g sviesto
120 g miltų
Papuošimui: plaktos grietinėlės, grietininių ledų
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti 3 cm dydžio gabalėliais. Sumaišyti obuolių gabaliukus, 100 g cukraus ir druską ir sudėti į kepimui orkaitėje atsparią formą. Iš sviesto ir miltų suformuoti trupinukus, sumaišyti su likusiu cukrumi ir jais apibarstyti obuolių mišinį.
Įdėti į prieš tai įkaitintą orkaitę ir kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Į stalą paduoti šaltus arba karštus su vanilininias ledais ir plakta grietinėle.
QUOTE(viksrelis @ 2003 06 18, 22:12)
Grikių apkepas su varške
250 g grikių
2,5 stiklinės vandens
1 kiaušinis
120 g cukraus pudros
3-4 šaukštai sviesto
400 g varškės
70 g razinų
druskos
apelsinų žievelės
džiūvėsėlių
Išvirti birią grikių koše, sviestą ištirpinti su cukrumi, sudėti kiaušinio trynį, varškę, išmirkytas razinas, tarkuotą apelsino žievelę, išplaktą baltymą.
Masę supilti į išteptą riebalais ir džiūvėsėliais pabarstytą keptuvą.
Paviršių išlyginti ir apibarstyti likusia varške (100 g).
Kepti orkaitėje.
250 g grikių
2,5 stiklinės vandens
1 kiaušinis
120 g cukraus pudros
3-4 šaukštai sviesto
400 g varškės
70 g razinų
druskos
apelsinų žievelės
džiūvėsėlių
Išvirti birią grikių koše, sviestą ištirpinti su cukrumi, sudėti kiaušinio trynį, varškę, išmirkytas razinas, tarkuotą apelsino žievelę, išplaktą baltymą.
Masę supilti į išteptą riebalais ir džiūvėsėliais pabarstytą keptuvą.
Paviršių išlyginti ir apibarstyti likusia varške (100 g).
Kepti orkaitėje.
Va sita kepiau. Skanu buvo, tik truputi sausokas ir birus gavosi. Gal del to, kad labai liesa varske naudojau? O gal reiktu dar kokio kiausinio?
QUOTE(Kaja @ 2004 03 10, 13:57)
Laaabai mėgstu žuvį
JŪROS LYDEKOS APKEPAS
Į skardą sudedu gabaliukais supjaustytą ir pamarinuotą, paprieskonintą jūros lydekos filė. Ant jos - sluoksnį tarkuotų kepintų morkų su prieskoniais. Dar aukščiau - sluoksnį pakepintų svogūnų su prieskoniais. Pačiame viršuje - konservuotų kukurūzų sluoksnį. Viską užpilu keturiais išplaktais su 1/2 indelio majonezo kiaušiniais.
Kepu apie 1/2 valandos. Baigiant kepti, pabarstau tarkuoto fermentinio sūrio ir petražolių.
JŪROS LYDEKOS APKEPAS
Į skardą sudedu gabaliukais supjaustytą ir pamarinuotą, paprieskonintą jūros lydekos filė. Ant jos - sluoksnį tarkuotų kepintų morkų su prieskoniais. Dar aukščiau - sluoksnį pakepintų svogūnų su prieskoniais. Pačiame viršuje - konservuotų kukurūzų sluoksnį. Viską užpilu keturiais išplaktais su 1/2 indelio majonezo kiaušiniais.
Kepu apie 1/2 valandos. Baigiant kepti, pabarstau tarkuoto fermentinio sūrio ir petražolių.
Kepiau be svogunu ir majonezo. Man labai patiko. Laukiu kaip vyras ivertins