QUOTE (bea @ 2003 06 18, 18:22) |
Kalafiorų apkepas 1 kalafioras 4-5 kiaušiniai 200 g fermentinio sūrio pora šaukštų sviesto Pora šaukštų grietinės Truputis druskos Malti juodi pipirai Prieskoninės žolelės Kalafiorą apvirti. Baltymus išplakti. Kalafiorą išdalinti į gabalėlius ir išmaišyti su tryniais, išplaktais baltymais, tarkuotu sūriu, grietine ir lydytu sviestu. Sudėti prieskonius, gerai išmaišyti ir sukrėsti į kepimo indą. Kepti 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. |
Paprasta, bet labai skanu..dekui
VARŠKĖS APKEPAS SU OBUOLIAIS
1 kg varškės
250 g grietinės
100 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
5-6 šaukštai manų kruopų
0,5 kg obuolių
1 stiklinė cukraus
Sumaltą varškę išmaišyti su grietine, manų kruopomis, kiaušiniais, sviestu ar margarinu ir cukrumi.Riebalais ištepti skardą, į kurią sudėti dalį varškės, o ant jos išdėti nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus rūgščius obuolius. Pabarstyti cukrumi, ant viršaus sudėti likusią varškę. Apšlakstyti sviestu ir iškepti. Valgyti šiltą ir su grietine. Skanu!
--------------------------------------------------------------------------------
VARŠKĖS APKEPAS
0,5kg varškės (geriau palaida maišelį
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos, daug razinu
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.
1 kg varškės
250 g grietinės
100 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
5-6 šaukštai manų kruopų
0,5 kg obuolių
1 stiklinė cukraus
Sumaltą varškę išmaišyti su grietine, manų kruopomis, kiaušiniais, sviestu ar margarinu ir cukrumi.Riebalais ištepti skardą, į kurią sudėti dalį varškės, o ant jos išdėti nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus rūgščius obuolius. Pabarstyti cukrumi, ant viršaus sudėti likusią varškę. Apšlakstyti sviestu ir iškepti. Valgyti šiltą ir su grietine. Skanu!
--------------------------------------------------------------------------------
VARŠKĖS APKEPAS
0,5kg varškės (geriau palaida maišelį
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos, daug razinu
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.
Laaabai mėgstu žuvį
JŪROS LYDEKOS APKEPAS
Į skardą sudedu gabaliukais supjaustytą ir pamarinuotą, paprieskonintą jūros lydekos filė. Ant jos - sluoksnį tarkuotų kepintų morkų su prieskoniais. Dar aukščiau - sluoksnį pakepintų svogūnų su prieskoniais. Pačiame viršuje - konservuotų kukurūzų sluoksnį. Viską užpilu keturiais išplaktais su 1/2 indelio majonezo kiaušiniais.
Kepu apie 1/2 valandos. Baigiant kepti, pabarstau tarkuoto fermentinio sūrio ir petražolių.
JŪROS LYDEKOS APKEPAS
Į skardą sudedu gabaliukais supjaustytą ir pamarinuotą, paprieskonintą jūros lydekos filė. Ant jos - sluoksnį tarkuotų kepintų morkų su prieskoniais. Dar aukščiau - sluoksnį pakepintų svogūnų su prieskoniais. Pačiame viršuje - konservuotų kukurūzų sluoksnį. Viską užpilu keturiais išplaktais su 1/2 indelio majonezo kiaušiniais.
Kepu apie 1/2 valandos. Baigiant kepti, pabarstau tarkuoto fermentinio sūrio ir petražolių.
Raugintu kopustu apkepas
800 g trospintu raugintu kopustu
mesos (gali buti desra ar is sriubos)
100 g lasinuku
500 g virtu bulviu
2 svogunai
2 saukstai sviesto
2 suakstai grietines
prieskoniu "Vegeta"
I riebalais istepta forma deti sluoksniais: troskintus kopustus, gabaleliais pjaustyta mesa ar desra, pakepintus svogunus, skridineliais pjaustytas virtas bulves. Virsu patepti grietine, pabarstyti vegeta ir ant virsaus sudeti plonai papjaustytus lasinukus ar rukyta sonine. Kepti orkaiteje..
800 g trospintu raugintu kopustu
mesos (gali buti desra ar is sriubos)
100 g lasinuku
500 g virtu bulviu
2 svogunai
2 saukstai sviesto
2 suakstai grietines
prieskoniu "Vegeta"
I riebalais istepta forma deti sluoksniais: troskintus kopustus, gabaleliais pjaustyta mesa ar desra, pakepintus svogunus, skridineliais pjaustytas virtas bulves. Virsu patepti grietine, pabarstyti vegeta ir ant virsaus sudeti plonai papjaustytus lasinukus ar rukyta sonine. Kepti orkaiteje..
oj, mano mama niekada apkepu negamino, mociute irgi ne, ir as nemoku, nors universitete visuomet pirkdavau...del to visus jusu receptukus nusirasiau ir LABAI DIDELIS JUMS DEKUI!!!!!!!! mano valgiarastis prasiturtino dar vienu skaniu patiekalu!!!
nieks man nepadeda, tai padesiu pati sau:
SORŲ APKEPAS SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS
160 g sorų kruopų
1 l pieno
80 g sviesto
druskos
100 g cukraus
250 g džiovintų slyvų
cinamono
cukraus apibarstymui
Nuplautas sorų kruopas 2 kartus nuplikyti vandeniu ir kruopas virti ½ l vandens. Į kruopas supilti pasūdytą karštą pieną, įdėti sviestą, cukraus. Išvirusią košę palikti ataušti. Slyvas užpilti vandeniu, kad išmirktų. Atvėsusia sorų košę išmaišyti su išbrinkusiomis slyvomis ir cinamonu. Viską sukrėsti į apkepo indą, uždengti ir kepti 45 min. Po to dangtį nuimti ir dar pakepti, kol viršus pasidengs rusva plutele. Patiekti apibarsčius cukrumi.
SORŲ APKEPAS SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS
160 g sorų kruopų
1 l pieno
80 g sviesto
druskos
100 g cukraus
250 g džiovintų slyvų
cinamono
cukraus apibarstymui
Nuplautas sorų kruopas 2 kartus nuplikyti vandeniu ir kruopas virti ½ l vandens. Į kruopas supilti pasūdytą karštą pieną, įdėti sviestą, cukraus. Išvirusią košę palikti ataušti. Slyvas užpilti vandeniu, kad išmirktų. Atvėsusia sorų košę išmaišyti su išbrinkusiomis slyvomis ir cinamonu. Viską sukrėsti į apkepo indą, uždengti ir kepti 45 min. Po to dangtį nuimti ir dar pakepti, kol viršus pasidengs rusva plutele. Patiekti apibarsčius cukrumi.
Hobo, a kur radai receptą?
Kas moka gaminti apkepą iš bulvių (Žalių ar virtų),o dar ir su faršų (mėsos, kepenėlių ir pan). Padėkyte,pamokikyte....
Aš gaminu kartais tokį paprasta:
bulves sutarkuoju su burokinę tarka (žalias), pabarstau prieskoniais, druska, pipirais. Tada paruošiu faršą, irgi prieskoniai, druska ir tttt. Į kepimo forma (ištepta aliejum) dedu sluoksnį bulvių, tada sluoksnį faršo, ir vėl bulves. Sudedu ant viršaus sviesto gabaliukus ir kepu orkaitėje. Valgom su grietine.
Čia dar turiu pora receptų:
Bulvių apkepas su baltuoju padažu
800 g bulvių, 2 šaukštų pieno, šaukšto miltų, 2 šaukštų sviesto, druskos, muskato riešuto,
maltų baltųjų pipirų, 4 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio.
Sviestą ištirpinkite (1/2 šaukštelio sviesto pasilikite). Jame pakepinkite miltus. Užpilkite pieną ir virkite visą laiką maišydama, kol sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais bei muskato riešutu ir užpilkite ant nuluptų, griežinėliais supjaustytų ir sudėtų į riebalais išteptą skardą bulvių. Kepkite 45 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos pabarstykite tarkuotu sūriu.
Bulvių apkepas su pievagrybiais
800 g bulvių supjaustyk plonais griežinėliais ir suberk į skardą. 1 pakelį KNORR ispaniškos tirštos pievagrybių sriubos sumaišyk su 200 g grietinėlės ir 300 g vandens. Šį mišinį užpilk ant bulvių. Apibarstyk 200 g olandiško tarkuoto sūrio ir kepk orkaitėje 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
kepti 30 minučių.
Bulvių apkepas su sūriu
Reikia 4-5 virtų bulvių, 2 svogūnų, bulvių prieskonių, 2 oranžinių paprikų, žiupsnelio smulkintų krapų, majonezo, aliejaus, prieskonių mišinio, fermentinio sūrio, 4 krabų lazdelių.
Bulves supjaustykite griežinėliais. Svogūnus, paprikas, krabų lazdeles supjaustykite kubeliais ir (išskyrus krabus) pakepinkite aliejuje. Sūrį sutarkuokite. Į skardą pilkite šiek tiek aliejaus, ištepkite juo ir šonus. Dėkite sluoksnį bulvių, apibarstykite bulvių prieskoniais, tada dėkite kepintų paprikų su svogūnais, krabų lazdeles, pabarstykite sūrio, vėl dėkite bulvių, apibarstykite prieskoniais ir t.t. Paskutinis sluoksnis turi būti bulvių ir sūrio. Viršų pabarstykite krapais, kepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys.
Bulvių apkepas:
500 g supjaustytų bulvių, 2 dideli svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 8 kiaušiniai, druska, prieskoniai.
Supjaustytas bulves ir svogūnus apie 10 minučių kepti įkaitintame aliejuje. Suplakti kiaušinius, gausiai pabarstyti prieskoniais. Kiaušinių masę užpilti ant bulvių su svogūnais ir dar 5 minutes kepti. Tada apkepą dėti į orkaitę ir kepti, kol jis įgaus aukso spalvą. Iškepus galima pabarstyti žalumynais ir alyvuogėmis
.
bulves sutarkuoju su burokinę tarka (žalias), pabarstau prieskoniais, druska, pipirais. Tada paruošiu faršą, irgi prieskoniai, druska ir tttt. Į kepimo forma (ištepta aliejum) dedu sluoksnį bulvių, tada sluoksnį faršo, ir vėl bulves. Sudedu ant viršaus sviesto gabaliukus ir kepu orkaitėje. Valgom su grietine.
Čia dar turiu pora receptų:
Bulvių apkepas su baltuoju padažu
800 g bulvių, 2 šaukštų pieno, šaukšto miltų, 2 šaukštų sviesto, druskos, muskato riešuto,
maltų baltųjų pipirų, 4 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio.
Sviestą ištirpinkite (1/2 šaukštelio sviesto pasilikite). Jame pakepinkite miltus. Užpilkite pieną ir virkite visą laiką maišydama, kol sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais bei muskato riešutu ir užpilkite ant nuluptų, griežinėliais supjaustytų ir sudėtų į riebalais išteptą skardą bulvių. Kepkite 45 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos pabarstykite tarkuotu sūriu.
Bulvių apkepas su pievagrybiais
800 g bulvių supjaustyk plonais griežinėliais ir suberk į skardą. 1 pakelį KNORR ispaniškos tirštos pievagrybių sriubos sumaišyk su 200 g grietinėlės ir 300 g vandens. Šį mišinį užpilk ant bulvių. Apibarstyk 200 g olandiško tarkuoto sūrio ir kepk orkaitėje 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
kepti 30 minučių.
Bulvių apkepas su sūriu
Reikia 4-5 virtų bulvių, 2 svogūnų, bulvių prieskonių, 2 oranžinių paprikų, žiupsnelio smulkintų krapų, majonezo, aliejaus, prieskonių mišinio, fermentinio sūrio, 4 krabų lazdelių.
Bulves supjaustykite griežinėliais. Svogūnus, paprikas, krabų lazdeles supjaustykite kubeliais ir (išskyrus krabus) pakepinkite aliejuje. Sūrį sutarkuokite. Į skardą pilkite šiek tiek aliejaus, ištepkite juo ir šonus. Dėkite sluoksnį bulvių, apibarstykite bulvių prieskoniais, tada dėkite kepintų paprikų su svogūnais, krabų lazdeles, pabarstykite sūrio, vėl dėkite bulvių, apibarstykite prieskoniais ir t.t. Paskutinis sluoksnis turi būti bulvių ir sūrio. Viršų pabarstykite krapais, kepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys.
Bulvių apkepas:
500 g supjaustytų bulvių, 2 dideli svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 8 kiaušiniai, druska, prieskoniai.
Supjaustytas bulves ir svogūnus apie 10 minučių kepti įkaitintame aliejuje. Suplakti kiaušinius, gausiai pabarstyti prieskoniais. Kiaušinių masę užpilti ant bulvių su svogūnais ir dar 5 minutes kepti. Tada apkepą dėti į orkaitę ir kepti, kol jis įgaus aukso spalvą. Iškepus galima pabarstyti žalumynais ir alyvuogėmis
.