Įkraunama...
Įkraunama...

Apkepai, apkepėliai, užkepėlės

Surizikavau isbandyti interneto platybese rasta zuvies uzkepeles RECEPTA ir visai neblogai pavyko:

user posted image

Ryzius siulau visai isvirti, kad nereiktu kaip man nervuotis, kad neisvirs orkaitej doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilgakojuke: 17 balandžio 2012 - 17:03
blush2.gif gal ir man kas atsakys... Charle piza labai skanus troskinys su silbaravykiais rolleyes.gif GAl zinote jo receptuka?
Atsakyti
Vakar ruosiau vistienos ir darzoviu uzkepele. 4u.gif

Tarkuota morkyte, kubeliais pjaustyta svoguna ir baklazana kepiau svieste, idejau prieskoniu pagal skoni, tada siek tiek grietines, dar galima surio ipjaustyti, bet vakar neturejau. I indo dugna dejau pirma sluoksni zirneliu, tada marinuotos file sluoksni ir tuomet visa siek tiek pakeptu darzoviu mase. Kepiau 170 laipsniu apie 40 min, labai laiko nestebejau.
Atsakyti
Susiruošiau kept apkepą varškės ir neturiu manų doh.gif kuo pakeist manus galėčiau g.gif makoronai netinka niekas nevalgo unsure.gif kepu visą laiką saldų purų su manais o ką dabar daryt unsure.gif

help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(leibel @ 2012 09 05, 12:45)
Susiruošiau kept apkepą varškės ir neturiu manų doh.gif kuo pakeist manus galėčiau g.gif makoronai netinka niekas nevalgo unsure.gif  kepu visą laiką saldų purų su manais o ką dabar daryt unsure.gif

help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif

As kepu toki http://skanusgyvenim...su-pudingu.html Labai skanus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2012 09 05, 12:55)


labai skaniai atrodo, bet ir pudingo neturiu verysad.gif
Papildyta:
kažin jei kukurūzų kruopas dėčiau vietoj manų g.gif
Atsakyti
QUOTE(leibel @ 2012 09 05, 13:12)
labai skaniai atrodo, bet ir pudingo neturiu verysad.gif
Papildyta:
kažin jei kukurūzų kruopas dėčiau vietoj manų g.gif

O i parduotuve nueiti negalit? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2012 09 05, 13:13)
O i parduotuve nueiti negalit? smile.gif


aš su mažium namuose, lauke lyja, mašina sugedus, o parduotuvė apie 2km doh.gif jei galėčiau pasiekt parduotuvę, čia neklausčiau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(leibel @ 2012 09 05, 13:15)
aš su mažium namuose, lauke lyja, mašina sugedus, o parduotuvė apie 2km doh.gif jei galėčiau pasiekt parduotuvę, čia neklausčiau verysad.gif

Tai bandykit ideti kukuruzu kruopu.
Atsakyti
vakar kepiau varškės apkepą. Skonis gavosi superinis, labai gražiai išsipūtė (net gal perdaug mano akimis smile.gif ), tačiau išimtas ir kiek pravėsęs subliuško....kaži kodėl- gal kas žinote? Aišku skonis nuo to nenukentėjo, bet sakau gal aš ką ne taip dariau ar nežinau kokios paslapties varškės apkepų kepimo? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivora193 @ 2013 01 24, 10:19)
vakar kepiau varškės apkepą. Skonis gavosi superinis, labai gražiai išsipūtė (net gal perdaug mano akimis smile.gif ), tačiau išimtas ir kiek pravėsęs subliuško....kaži kodėl- gal kas žinote? Aišku skonis nuo to nenukentėjo, bet sakau gal aš ką ne taip dariau ar nežinau kokios paslapties varškės apkepų kepimo? biggrin.gif

As niekada iskepusio pyrago, ar apkepo neisimu is orkaites, leidziu kiek atvesti orkaiteje, nes nuo staigios temperaturos permainos, kepinis sukrenta. Issikepusia mesairgi stengiuosi kuo ilgiau palaikyti orkaiteje, tada mesyte sugeria sultys ir buna minkstesne, nei iskarto po kepimo isemus is orkaites smile.gif
Atsakyti
Kokosinis varškės apkepas

user posted image

user posted image

user posted image




Reikės:

* ~1,3 - 1,4 kg varškės (9 % riebumo)
* 6 kiaušiniai
* 4 valg. š. sviesto (minkšto)
* 7 valg. š. cukraus
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus
* 5 valg. š. manų kruopų
* 100 ml pieno ( ~ 1/2 stiklinės)
* druskos
+
* 100 gr kokoso drožlių

* gabaliuko sviesto +maltų džiūvėsių kepimo skardai


Gaminimo eiga:

Manų kruopas užpilti pienu ir palikti ~ 30 min, kad išbrinktų.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
Sudėti minkštą sviestą ir vėl išplakti.
Sudėti minkytas manų kruopas bei varškę ir viską gerai išmaišyti/ištrinti.

Atskirame inde kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių baltų putų ir jas atsargiai išmaišyti į varškės masę.
Kepimo skardą ištepti sviestu, pabarstyti maltais džiūvėsiais (o galima ir kokoso drožlėmis, bus dar kokosiškesnis apkepas) , sukrėsti paruoštą apkepo masę, paviršių išlyginti.
Kepti ~ 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.
Patiekti dar šiltą su grietine, kisieliumi, šviežiomis ar šaldytomis uogomis.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti