Įkraunama...
Įkraunama...

Apkepai, apkepėliai, užkepėlės

Ryžių ir obuolių apkepas


2 stiklinės virtų ryžių
600 g obuolių (arba kitų vaisių)
0,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė grietinėlės
2 šaukštai margarino
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 šaukštas malto cinamono
druskos

Vaisius nuplauti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ir išmaišyti su cukrumi, cinamonu ir virtais ryžiais.
Patiekalą sudėti į išteptą margarinu atsparų karščiui indą, pabarstyti margarino drožlėmis, įdėti į labai karštą orkaitę ir pridengus pakepinti 30 min.
Patiekti karštą arba šaltą, apipylus grietinėle, išmaišyta su vaniliniu cukrumi.
Atsakyti
Žiedinio kopūsto apkepas


1 didelis žiedinis kopūstas
100 g liesos dešros arba mėsos
4-5 pomidorai
3-4 šaukštai aliejaus
200 g sutarkuoto fermentinio sūrio
krapų
druskos
pipirų
1 svogūnas

Nuplautą žiedinį kopūstą įmesti į pasūdytą verdantį vandenį, įbėrus šaukštą cukraus, ir išvirti pusiau minkštai, po to nukošti ir atidėti.
Svogūną smulkiai sukapoti ir pakepinti taukuose.
Suberti nuluptus ir supjaustytus pomidorus ir truputį kartu patroškinti.
Žiedinį kopūstą suskirstyti dalelytėmis, išmaišyti su pomidorais, supjaustyta mėsa arba dešra bei sukapotais krapais, pagardinti druska ir pipirais.
Perdėti į išteptą taukais atsparų karščiui indą, pabarstyti sutarkuotu sūriu, pašlakstyti aliejumi ir apkepti karštoje orkaitėje.
Patiekti su pikantiškomis žalių daržovių salotomis.
Atsakyti
Vyšnių apkepas

8 porcijos
2 val. ruošimas


25 cm kepimo forma
175 g miltų
1 šaukštelis cukraus pudros
120 g margarino kepiniams
2-3 šaukštai šalto vandens
450 g vyšnių
3 kiaušiniai
300 ml grietinėlės
60 g cukraus
migdolų esencija


1.      Paruošti tešlą: miltus su cukraus pudra trinti su margarinu rankomis, kol pasidarys trupiniai, tada pilti vandenį ir išminkyti tešlą, tada iškočioti ir, subadžius šakute, dėti į formą. Tada užkloti tešlą folija ir suberti džiovintas pupeles, kad prispausti tešlą. Kepti 220C 10 minučių, tada nuimti pupeles ir kepti dar 10-15 min.
2.      Iš vyšnių išimti kauliukus.
3.      Suplakti mikseriu kiaušinius su grietinėle, cukrumi ir migdolų esencija.
4.      suberti vyšnias į tešlos pagrindą, užpilti kiaušinių mase.
5.      Kepti apkepą 30 minučių 180C įkaitintoje orkaitėje. Apkepas bus iškepęs, kai peilis įsmeigtas į apkepą 2,5 cm nuo krašto turi išlysti švarus.
6.      Apkepą patiekti šiltą arba šaltą.
Atsakyti
bea, kepiau tavo vysniu apkepa. skonis tai labai liux. tik nezinau, ten taip turejo buti ar ne, kad vysniu sultys issiskyre ir biski vaizdelis tai ne koks buvo. pjaustyt isvis nejo,tol kol labai labai neatsalo, o ir tada... valgem su sauksteliais smile.gif
Atsakyti
hm  :-/
man tai jokios sultys neishsiskyre, dariau su pirktinem treshnem ir atrode viskas taip kajp fotkej...
Atsakyti
dar vienas-varškės apkepas su morkom:

500g. varškės
3 didelės morkos
6 kiaušiniai
0,5 st. cukraus
2 šaukštai manų kr.

morkas sutarkuoti, apkepti su cukrum, dėti į varškės,manų masę  ;)

Atsakyti
Pateiksiu vieną savo mėgstamą apkepą: grikių kruopas sumaišau su žaliu kiaušiniu, išverdu. Keptuvėje gaminu įdarą iš morkų, svogūnų, dešrelių/faršo, prieskonių. Sutarkuoju sūrį. Į skardelę sluoksniuoju: grikių košė, įdaras, sūris. Viršutinis sluoksnis sūrio. Orkaitėje pakepu kokias 10-15min. Fantastika thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Labai paprastas varskes apkepas:

500 g varskes,
3 kiausiniai,
5 saukstai manu kruopu,
puse stiklines pieno,
3 saukstai sviesto,
3 saukstai cukraus.


Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpilti pienu, kad isbrinktu. Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir istrinti su cukrumi, supilti i varske, supilti ismirkusias kruopas su pienu, lydyta sviesta, gerai ismaisyti ir pabaigoje - isplaktus baltymus. Galima prideti razinu. Kepam apie pusvalandi 180 laipsniu orkaiteje. Skanaus.
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2003 06 18, 20:30)
Saldus varškės apkepas

400 g mūsų švelniosios liesos varškės (1 didelis indelis)
4-5 kiaušiniai
artipilnė stiklinė cukraus
artipilnė stiklinė persijotų miltų
šaukštelis kepimo miltelių
razinos ar kiti priedai (kas ką mėgsta)

Baltymus išplakti, viską sumaišyti, kepti 45 min 180C orkaitėje.

Va cia tai liuks dalykelis thumbup.gif
Vakar pabandziau issikepti, puikiai pavyko, o jau skonis essen.gif
Tiesiog ne apkepas, o visas pyragas biggrin.gif
Atsakyti
:aciu labai smagu kad patiko. as ji irgi kaip pyraga prastumiu visad, o jei dar virshu shokoladu tirpintu tepu, tai ishvis karalishkaj gaunas...
Atsakyti
]
Nu ka,ir as viena parasysiu.
Makaronai uzkepti su varske
200g virtu makaronu
200g varskes
2kiausiniai(zali)
Suplakti varske kartu su kiausiniais,druskites,cukraus,truputi sodos.
Istirpdid 2saukst. sviesto ,imaisyt i bendra mase
Pabarstyt dziuveseliu i blieka
mase sudet i blieka ir kepti 180 laipsn. 20 - 30min. thumbup.gif
Valgoma su grietine
Atsakyti
QUOTE (SANI26 @ 2004 01 30, 20:29)
Labai paprastas varskes apkepas:

500 g varskes,
3 kiausiniai,
5 saukstai manu kruopu,
puse stiklines pieno,
3 saukstai sviesto,
3 saukstai cukraus.


Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpilti pienu, kad isbrinktu. Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir istrinti su cukrumi, supilti i varske, supilti ismirkusias kruopas su pienu, lydyta sviesta, gerai ismaisyti ir pabaigoje - isplaktus baltymus. Galima prideti razinu. Kepam apie pusvalandi 180 laipsniu orkaiteje. Skanaus.

VA DABAR VALGOM,NET AUSYS LINKSTA thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti