QUOTE(samanaa @ 2011 12 02, 01:35)
sveikos.visada nuejusi i CILI KAIMAS valgau vistienos apkepele su voiveraitemis. Na man pasakiskas skonis... ten dedasi vistiena,voveraites,bulves,pomidorai ... ir... toks skanus padaziukas. gal kas galit padeti visa receptuka parasyti nuo pjaustymo iki kepimo?
Sveika,galiu parasyt tiksliai kaip daromas,kadangi ten dirbau.Virtas bulves su lupyna susipjaustom skiltelem,apkepam aliejuje,dedam i apkepeliu inda,pabarstome bulviu priekoniais,isvirtus vistienos kumpelius,nudarinejam nuo kaulu,skurele ismetam ir vistienos gabalelius paskirstim ant keptu bulviu,voveraites saldytas,atsildom ir pakepinam keptuveje su smulkintu smulkiai svogunu,ipilam truputi grietineles,idedam druskos,pipiru ir sudedam uzkepeliu inde is abieju krastu,tada nusiblansiruojmam pomidora(panardinam i verdanti vandeni neilgam,istrauke nulupam odele) ir susipjauste skiltelem dedam per uzkepeles viduri,uzpilam padazu grietineles isplaktos su besemelio padazu(besemelio padazas daromas taip 1 porc: 30g sviesto arba margarino, 30g. miltų, 1/2 pieno arba saldžios
grietinėlės, druska, pipirai.
Ant silpnos liepsnos išlydyti riebalus, suberti miltus ir išmaišyti iki purios masės (neapkepant).
Įpilti šaltą pieną arba grietinėlę, pasūdyti, papipirinti. Maišyti, kol padažas sutirštės.
Palaikyti ant l. silpnos ugnies 10 min.Atvesinus jis sutirsteja,tada dedam i inda,pilam grietineles,beriam druskos,pipiru,isplakam ir siuo padazu uzpilam uzkepele,pabarstom tarkuotu fermentiniu suriu ir i mikrobangine 15min,po to nesdavom i peciu,bet namie nera tokio dalyko,tai manau palaikyt orkaiteje ar mikrobangineje 20 min 180 C temperaturoje ir susils.
Sakyciau darbo gana nemazai,bet namie pasidarau visko daugiau ir lieka dar kitai dienai.Skanaus