Įkraunama...
Įkraunama...

Apkepai, apkepėliai, užkepėlės

QUOTE(samanaa @ 2011 12 02, 01:35)
sveikos.visada nuejusi i CILI KAIMAS valgau vistienos apkepele su voiveraitemis. Na man pasakiskas skonis...  thumbup.gif  ten dedasi vistiena,voveraites,bulves,pomidorai ... ir... toks skanus padaziukas. gal kas galit padeti visa receptuka parasyti nuo pjaustymo iki kepimo?  ax.gif  4u.gif


Sveika,galiu parasyt tiksliai kaip daromas,kadangi ten dirbau.Virtas bulves su lupyna susipjaustom skiltelem,apkepam aliejuje,dedam i apkepeliu inda,pabarstome bulviu priekoniais,isvirtus vistienos kumpelius,nudarinejam nuo kaulu,skurele ismetam ir vistienos gabalelius paskirstim ant keptu bulviu,voveraites saldytas,atsildom ir pakepinam keptuveje su smulkintu smulkiai svogunu,ipilam truputi grietineles,idedam druskos,pipiru ir sudedam uzkepeliu inde is abieju krastu,tada nusiblansiruojmam pomidora(panardinam i verdanti vandeni neilgam,istrauke nulupam odele) ir susipjauste skiltelem dedam per uzkepeles viduri,uzpilam padazu grietineles isplaktos su besemelio padazu(besemelio padazas daromas taip 1 porc: 30g sviesto arba margarino, 30g. miltų, 1/2 pieno arba saldžios
grietinėlės, druska, pipirai.

Ant silpnos liepsnos išlydyti riebalus, suberti miltus ir išmaišyti iki purios masės (neapkepant).

Įpilti šaltą pieną arba grietinėlę, pasūdyti, papipirinti. Maišyti, kol padažas sutirštės.

Palaikyti ant l. silpnos ugnies 10 min.Atvesinus jis sutirsteja,tada dedam i inda,pilam grietineles,beriam druskos,pipiru,isplakam ir siuo padazu uzpilam uzkepele,pabarstom tarkuotu fermentiniu suriu ir i mikrobangine 15min,po to nesdavom i peciu,bet namie nera tokio dalyko,tai manau palaikyt orkaiteje ar mikrobangineje 20 min 180 C temperaturoje ir susils.

Sakyciau darbo gana nemazai,bet namie pasidarau visko daugiau ir lieka dar kitai dienai.Skanaus smile.gif
Atsakyti
VARSKES APKEPAS SU MANU KRUOPOMIS

600 g varskes
3 vnt kiausiniai
4 v.s cukraus
0,5 a.s kepimo milteliu
6 v. saukstai manu kruopu
ziubsnelis druskos, razinu
100 g grietines
100 g pieno
sviesto skardai patepti

manu kruopas uzpilam pienu ir pabrinkinam kol susiruosim kitus produktus.

isplakam kiausinius su cukrumi, sudedam kepimo miltelius, grietine, druska, sudedam varske, viska ismaisom tada supilam manu kruopas brinkintas. paliekam viska pastoveti 30 min. tada kepam 45 min 180 temp

labai skanu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigoleta @ 2011 12 02, 13:27)
Sveika,galiu parasyt tiksliai kaip daromas,kadangi ten dirbau.Virtas bulves su lupyna susipjaustom skiltelem,apkepam aliejuje,dedam i apkepeliu inda,pabarstome bulviu priekoniais,isvirtus vistienos kumpelius,nudarinejam nuo kaulu,skurele ismetam ir vistienos gabalelius paskirstim ant keptu bulviu,voveraites saldytas,atsildom ir pakepinam keptuveje su smulkintu smulkiai svogunu,ipilam truputi grietineles,idedam druskos,pipiru ir sudedam uzkepeliu inde is abieju krastu,tada nusiblansiruojmam pomidora(panardinam i verdanti vandeni neilgam,istrauke nulupam odele) ir susipjauste skiltelem dedam per uzkepeles viduri,uzpilam padazu grietineles isplaktos su besemelio padazu(besemelio padazas daromas taip 1 porc: 30g sviesto arba margarino, 30g. miltų, 1/2 pieno arba saldžios
grietinėlės, druska, pipirai.

Ant silpnos liepsnos išlydyti riebalus, suberti miltus ir išmaišyti iki purios masės (neapkepant).

Įpilti šaltą pieną arba grietinėlę, pasūdyti, papipirinti. Maišyti, kol padažas sutirštės.

Palaikyti ant l. silpnos ugnies 10 min.Atvesinus jis sutirsteja,tada dedam i inda,pilam grietineles,beriam druskos,pipiru,isplakam ir siuo padazu uzpilam uzkepele,pabarstom tarkuotu fermentiniu suriu ir i mikrobangine 15min,po to nesdavom i peciu,bet namie nera tokio dalyko,tai manau palaikyt orkaiteje ar mikrobangineje 20 min 180 C temperaturoje ir susils.

Sakyciau darbo gana nemazai,bet namie pasidarau visko daugiau ir lieka dar kitai dienai.Skanaus  smile.gif

labai aciu thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2011 12 06, 15:34)
labai aciu  thumbup.gif  4u.gif


Nera uz ka smile.gif
Atsakyti
mano firmine, bet ziuriu is esmes labai panasi i ta cili uzkepele, tik as darau viska paprasciau ax.gif ...


Zalias bulves pjaustau griezineliais, isdelioju sluoksni kepimo inde, ant virsaus dedu sluoksni zalios, marinuotos vistienos krutineles (marinavau majoneze ir cesnake nakti), gabaliukus stengiuosi smulkius daryti, tuomet sluoksni zaliu pievagrybiu, morkyciu tarkuotu, poro ir pomidoro (bet is esmes cia kam kokios darzives patinka), tuomet sluoksni tarkuoto surio ir tada vel bulviu sluoksni.

Atskirame inde issiplaku kokius 4-5 kiausinius su majonezu ir vandeniu, idedu vegetos negailedama, uzpilu viska sia mase.Saunu i orkaite ir kepu apie 40min, apie 200C temperaturoje (bet manau cia ir nuo orkaites priklauso tad nesu garantuota del temperaturos), kai viskas jau apkepe isimu ir gausiai uzbarstau tarkuotu suriu, dar pabarstau prieskoniais ir saunu dar kokiom 15ai minuciu jau mazesneje temperaturoje, nes labai nemegstu kieto perkepusio surio plutos, man gaunasi minkstas ir tasus. smile.gif seip svarbu, kad to kiausiniu uzpilo gautusi daug, kad nebutu sausa, kad neprikeptu smile.gif
Atsakyti
sveikos. Gal kas galite patarti koki apkepa galeciau daryti dvieju beveik metu vaikui?Gal is farso ar koki kita zinote?nes isrankus bernuzelis...
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2012 01 10, 22:57)
sveikos. Gal kas galite patarti koki apkepa galeciau daryti dvieju beveik metu vaikui?Gal is farso ar koki kita zinote?nes isrankus bernuzelis...


Samanaa 4u.gif

Bandysiu sukurti vaikišką apkepą.

Vaikams ,kad jie valgytų pirmiausia turi būti vaizdas lėkštėje.

O,tik poto skonis.

Na ,va paimame baltos skanios duonytės riekutę ,jeigu yra plutelė mes ją apipijauname konditeriniu ratuku{jį galima surasti ,kiekvienos š. namuose}
Vėliau su formele galima išpjauti žmogeliuką širdutę ,kokią forma turime.
Į išpjautas kiaurymes galima sudėti tai ką jūsų vaikiukas mėgsta tarkime mėsytės,varškytės su razinomis.
Galima iškepti kelis tuos žmogeliukus.
Iškepus gražiai papuošti lėkštę išpjaustant iš agurko ar pomidoro jeigu apkepas su mėsyte,jei su varške, su uogomis.
Galima su ryžiais iškepti mėsytės suflės indeliuose.

Nera lengva mamytėms kelią surasti į atžalos skrandelį,bet mes mamos sumanios turime ieškoti biggrin.gif

Nėra lengva patarti išrankiam,kuomet nežinai jo pomėgių,bet tikiuosiu tu surasi 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(regna @ 2012 01 11, 01:57)
Samanaa 4u.gif

    Bandysiu sukurti vaikišką apkepą.

    Vaikams ,kad jie valgytų pirmiausia turi būti vaizdas lėkštėje.

    O,tik poto skonis.

    Na ,va paimame baltos skanios duonytės riekutę ,jeigu yra plutelė mes ją apipijauname konditeriniu ratuku{jį galima surasti ,kiekvienos š. namuose}
Vėliau su formele galima išpjauti žmogeliuką širdutę ,kokią forma turime.
  Į išpjautas kiaurymes galima sudėti tai ką jūsų vaikiukas mėgsta tarkime mėsytės,varškytės su razinomis.
Galima iškepti kelis tuos žmogeliukus.
    Iškepus gražiai papuošti lėkštę išpjaustant iš agurko ar pomidoro jeigu apkepas su mėsyte,jei su varške, su uogomis.
Galima su ryžiais iškepti mėsytės suflės indeliuose.

    Nera lengva mamytėms kelią surasti į  atžalos skrandelį,bet mes mamos sumanios turime ieškoti biggrin.gif

  Nėra lengva patarti išrankiam,kuomet nežinai jo pomėgių,bet tikiuosiu tu surasi 4u.gif

dekui thumbup.gif bandysim wink.gif
Atsakyti
sveikos.turbut ne viena esat ragavusi Delano savitarnoje apkepele su lasisa. Gal zinot tikslu recepta,nes niekur nerandu?zinau tik ingridientus:
Ryžiai, lašišų gabaliukai, pomidorai, brokoliai, žiediniai kopūstai, grietinėlės padažas su krapais ir česnaku, sūris, citrina .
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2011 12 05, 01:17)
VARSKES APKEPAS SU MANU KRUOPOMIS

600 g varskes
3 vnt kiausiniai
4 v.s cukraus
0,5 a.s kepimo milteliu
6 v. saukstai manu kruopu
ziubsnelis druskos, razinu
100 g grietines
100 g pieno
sviesto skardai patepti

manu kruopas uzpilam pienu ir pabrinkinam kol susiruosim kitus produktus.

isplakam kiausinius su cukrumi, sudedam kepimo miltelius, grietine, druska, sudedam varske, viska ismaisom tada supilam manu kruopas brinkintas. paliekam viska pastoveti 30 min. tada kepam 45 min 180 temp

labai skanu  drinks_cheers.gif


Pasigaminau pagal šį receptą thumbup.gif Jau koks purus, minkštutis ir skanus gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2005 09 29, 12:45)
Labai naudinga ir skani temelė thumbup.gif Pati be galo mėgstu apkepus blush2.gif Iš savo trumpos kulinarinės patirties ir iš jūsų parašytų receptų štai ką sukūriau ax.gif

Makaronų ir vištienos apkepas

Pakelis makaronų
3 vištienos krūtinėlės
3-5 pomidorai
Vištienos prieskoniai
Karis
Pipirai
Druska

Padažui:
Pakelis tarkuoto “Gojaus” sūrio
4-5 šaukštai grietinės
2-3 kiaušiniai
2-3 šaukštai aliejaus
3 česnako skiltelės
Bazilikas
Karis

Vištieną supjaustyti mažais gabaliukais, apibarstyti vištienos prieskoniais, kariu, pipirais ir palikti 15-20 min., kad įsigertų prieskoniai. Paskui vištieną iškepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Makaronus išvirti dideliame kiekyje vandens. Ne pilnai išvirusius makaronus, t.y. ne visai minkštus, nukošti ir užpilti šaltu vandeniu. Po kokių 10 min. makaronus nukošti.
Padažui sumaišyti kiaušinio trynius, grietinę, dalį sūrio, susmulkintus česnakus, išplaktus kiaušinio baltymus, aliejų, baziliką, karį.
Pakepintą vištieną, išvirtus makaronus ir paruoštą padažą sumaišyti. Viską sudėti į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą. Ant viršaus sudėti nuluptus ir griežinėliais supjaustytus pomidorus. Apkepą kepti 150-2000C orkaitėje 30-40 min. Bebaigiant kepti apkepą apibarstyti likusiu sūriu.

Skanaus 4u.gif


Kepu db sita apkepa ax.gif gan greit pasigamino drinks_cheers.gif manau turetu but skanu gathering.gif essen.gif essen.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(KAROLE2000 @ 2005 04 25, 09:59)
Sveiki,  smile.gif

Noreciau ir as savo receptuku pasidalinti. Tai mesos apkepas, padaromas maximum per valanda laiko.
Jums reikes:

4 bulviu
500g farso (tinka bet koks)
1 paprika (spalva pagal skoni  smile.gif )
1 svoguno
1 morkos
2-3 saukstu majonezo
Prieskoniai

Na tai pradedame daryti  smile.gif
Pirmiausia nulupus bulves supjaustyti griezineliais ir isdelioti orkaites indo dugna.
I farsa ideti prieskonius, o tai padarius farsu apkloti bulves (nezinau ar aiskiai pasakiau  g.gif ). Po to sutarkuoti morka ir apibarstyti farsa. Griezineliais supjaustyti svoguna, smulkiai paprika ir taip pat apibarstyti farsa. Kai viska sauniai tai padareti, aptepti majonezu (kad neapdegtu virsus ir butu dar skaniau).
Imesti i orkaite 190-200 laipsniu ir kepti apie 30-40 minuciu.
O po to SKANAUS!  thumbup.gif
Tikiuosi viska aiskiai parasiau. Sis patiekalas man yra labai skanus.

P.S.  As asmeniskai darau su kiaulienos farsu. O kiti daro su su kitokiais farsais. Bet cia jau pagal skoni  biggrin.gif


Kątik iškepiau. Super thumbup.gif Prieš pabaigą užbarsčiau sūrio, dar viena pastaba- bulves reikia pjaustyti labai plonais griežinėliais, nes storesni neiškepė.

Atsakyti