Įkraunama...
Įkraunama...

Apkepai, apkepėliai, užkepėlės

QUOTE(annaa @ 2010 08 04, 10:59)
laba,

gal kuri turit ryžių užkepėlės su krevetėmis recepta? 

vakar dariau - buvo skanu, bet zinau kad yra ir skaniau  biggrin.gif

O pagal kokį receptą darėte?
Atsakyti
Sveikos kepejos smile.gif
Gal kuri turite receptuka zuvies-darzoviu uzkepele su suriu ir bulviu kose ? smile.gif Maciau per kulinarines keliones laida ir niekur jo neatrandu tongue.gif
Buciau dekinga uz atsakymus ar pasiulytus receptukus 4u.gif
Atsakyti
megstu apkepus, kad nereik ilgai cackintis, sumeti ir kepi! aciu uy idejas:)
Atsakyti
Man labai patinka baltos duonos užkepelė su sūriu

Duonytė sudedama į kepimo formą,kuri ištepta sviestu.

Ant viršaus ,ant kiekvienos riekutės viršaus uždedama po sūrio ploną riekelę.
Pabarstoma prieskoniais,muskatu,krapais.

Paruošiamas užpilas iš kiaušinių ,druskytės ir pieno,galima užpilti grietinėle vietoj pieno.

Užpilamas plakinys ant viršaus ir kepama.


Skanaus 4u.gif




Atsakyti
Megstu varskes apkepa,darau pagal si recepta

500 g varškės,
4 kiaušiniai,
50—100g sviesto,
2—3 valg. š. cukraus,
2—3 valg. š. manų kruopų,
1/2 stiklinės grietinėlės ar pieno,
truputis druskos;
džiūvėsėlių kepimo formai pabarstyti.

Manų kruopos užpilamos grietinėle ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas ar gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas labai gerai ištrinama. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25—30 min kepama orkaitėje. Paduodama tame pačiame inde, kuriame kepė.
Atsakyti
Vienas mano megstamiausiu apkepu tai butu toks, labai paprastas: dedame sluoksniais siek tiek apvirtas bulves, pamarinuota ir supjaustyta smulkiai vistiena, pakepintas morkas ir svogunus, supjaustytus pomidorus, tarkuota suri, ir uzpilu majonezo, grietines, prieskoniu (ir kartais imusu kiausini) padazu ir kepu bigsmile.gif labai skanu ir paprasta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kiska13 @ 2011 04 17, 21:57)
Megstu varskes apkepa,darau pagal si recepta

500 g varškės,
4 kiaušiniai,
50—100g sviesto,
2—3 valg. š. cukraus,
2—3 valg. š. manų kruopų,
1/2 stiklinės grietinėlės ar pieno,
truputis druskos;
džiūvėsėlių kepimo formai pabarstyti.

Manų kruopos užpilamos grietinėle ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas ar gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas labai gerai ištrinama. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25—30 min kepama orkaitėje. Paduodama tame pačiame inde, kuriame kepė.



kepiau siandien sita ax.gif dieviskas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ella* @ 2011 04 20, 22:00)
Vienas mano megstamiausiu apkepu tai butu toks, labai paprastas: dedame sluoksniais siek tiek apvirtas bulves, pamarinuota ir supjaustyta smulkiai vistiena, pakepintas morkas ir svogunus, supjaustytus pomidorus, tarkuota suri, ir uzpilu majonezo, grietines, prieskoniu (ir kartais imusu kiausini) padazu ir kepu bigsmile.gif labai skanu ir paprasta wub.gif

Skamba skaniai, tik man norėtųsi bulves pakeisti ryžiais arba makaronais thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suntea7: 05 gegužės 2011 - 16:02
Varškės apkepą gaminu ne su manais, o su kuskusu. Gal kam pravers:
• 3 pakeliai varškės
• 3 kiaušiniai
• 5 v. šaukštai kuskuso
• 3 v. šaukštai sviesto
• cukrus – kas kaip mėgsta (beriu iš akies, gal kokie 3 šaukštai gaunasi)
• žiupsnis druskos
• džiūvėsėliai formai pabarstyti
Sviestą atšildau iki kambario temperatūros (dedu į el. orkaitę dubenyje, kuriame maišysiu). Kuskusą užpilu pienu. Atšilusį sviestą ištrinu su varškę ir cukrumi, įmušu kiaušinius, tada supilu kuskusą. Masę supilu į sviestu išteptą ir pabarstytą džiuvėsiais skardą. Kepu 180 l. temp. apie 40 min (mama turi dujinę orkaitę, sako, greičiau iškepa). Ji dar į „tešlą“ įdeda džiovintų vaisių (tada reiktų mažiau cukraus). Skanaus!
Atsakyti
varskes apkepa,darau pagal si recepta

500 g varškės,
4 kiaušiniai,
50—100g sviesto,
2—3 valg. š. cukraus,
2—3 valg. š. manų kruopų,
1/2 stiklinės grietinėlės ar pieno,
truputis druskos;
džiūvėsėlių kepimo formai pabarstyti.

Manų kruopos užpilamos grietinėle ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas ar gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas labai gerai ištrinama. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25—30 min kepama orkaitėje. Paduodama tame pačiame inde, kuriame kepė.


As ir gaminau, liuks thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,

Atėjau su apkepėliais indeliuose.


Paimu ryžius,užplikinu virintu pienu{ryžiai turi būti nevirti} galima užplikyti ir vištienos buljonu,galima ir virintu vandeniu.

Palaikome keletą minučių,tuomet pastatome ant viryklės paverdame.kol ryžiai suminkštėja.

Per tą laiką išplakame su mikseriu,ar su virtuviniu kombainu kiaušinius su cukrumi.

Įberiame vanilinio cukraus,cinamono,varškės,gerai išsukame ,tuomet supilame ištirpintą sviestą{galima naudoti aliejų}

Sudedame atvėsusius ryžius,išsukame,galima įdėti saulėgrąžų.

Indelius kepimo ištepame sviestu arba aliejumi,šaukštu pripildome paruoštos pasės

Kad gerai išsiimtų iš indelių apkepėliai juos reikia gerai pašildyti įjungtoje orkaitėje ir reikia gerai ištepti indelio sieneles.
Dugną galima pabarstyti džiuvėsėliais.

Galima tokių ryžių apkepėlių išsikepti su mėsa,su daržovėmis{pakepintomis}

Kepame kol gražiai pagelsta.
Atsakyti
sveikos.visada nuejusi i CILI KAIMAS valgau vistienos apkepele su voiveraitemis. Na man pasakiskas skonis... thumbup.gif ten dedasi vistiena,voveraites,bulves,pomidorai ... ir... toks skanus padaziukas. gal kas galit padeti visa receptuka parasyti nuo pjaustymo iki kepimo? ax.gif 4u.gif
Atsakyti