Lietiniu uzkepele su vistiena
Issikepu lietiniu,porcijai bus 2vnt.Kol kepu lietinius,issiverdu vistienos krutineles file (apie 20min),pasikepinu griezineliais pjaustytu pievagrybiu,susitarkuoju fermentini suri.Isvirusia,atvesinta krutinele susipjaustau stambokais kubeliais,sumaisau su keptais pievagrybiais,suriu,paprieskoniuoju,ismaisau ir si idara dedu i lietinius.Susuku i voleli ir dedu juos i uzkepeles inda,uzpilu besemelio padazu,jei neturiu jo pasidarius,ar tingiu,tai skanu uzpilti ir grietinele,uzbarstau fermentinio surio ir 15-20 min i orkaite,kepu 160 C temp.Skanaus
Skaiciau, skaiciau, ir dabar noriu pasidalinti savo ZUVIES UZKEPELES recepteliu.
Proporciju nerasysiu, nes kas karta darau vis kitaip - kai kuriu produktu namuose buna daugiau, kai kuriu maziau. Kaip padarysit, taip nepagadinsit. Taigi:
Produktai.
Bulves(zalios),
Svogunai,
Zuvis - juros lydeka, menke,starkis, tilapija,pangasija ar bet kuri neasakuota zuvele.
Obuoliai - 1, 2, 3 priklausomai koki kieki gaminsite.
Suris.
Grietine(galima maisyti su majonezu).
Prieskoniai pagal pasirinkima.
Pasiruosiame inda i kuri sluoksniuosim uzkepele. Tai gali buti skardele, stiklinis atsparus karsciui ar keramikinis ingas, arba keli vienos porcijos indeliai uzkepams.
Nuskustas bulves supjaustome 0.5 cm storio griezineliais, sudedame i ikaitinta su aliejumi keptuve ir apkepame abi puses. Bulviu prisikepti tiek, kad uztektu dviem sluoksniams pagal jusu kepimo inda. Vienas sluoksnio storis apie 2-3 cm. jei patinka galima daryti storiau. Taigi sudedame pirmaji sluoksni bulviu.
Iskepame zuvi. Jei kepate ne file, o su kaulu - nuimti minkstima. Sugnaibyti gabaliukais ir sudeti antra sluoksni ant bulviu.
Prisikepame svogunu. Galvutes perpjauti pusiau ir toliau griezineliais. Jei patinka svogunai - nepagailekite. Sudeti trecia sluoksni ant zuvies.
Supjaustome obuoli 0.5 cm. skiltelemis, sudeliojame ketvirta sluoksni. Ant obuoliuku galima dar uzdeti viena sluoksniuka svogunu.
Dabar vel plonai uzdedame keptu bulviu, uzpilame grietine, arba grietine maisyta su majonezu.
Suberiame tarkuota suri, negailime.
Visus ingredientus kuriuos kepame is karto barstyti druska ir prieskoniais.
Sauname i orkaite ir kepame tol kol prasils ir issilydys suris.
Darbo labai daug nera, bet laiko siek tiek uzims. Tikiuosi, kad patiks ir jums.
Proporciju nerasysiu, nes kas karta darau vis kitaip - kai kuriu produktu namuose buna daugiau, kai kuriu maziau. Kaip padarysit, taip nepagadinsit. Taigi:
Produktai.
Bulves(zalios),
Svogunai,
Zuvis - juros lydeka, menke,starkis, tilapija,pangasija ar bet kuri neasakuota zuvele.
Obuoliai - 1, 2, 3 priklausomai koki kieki gaminsite.
Suris.
Grietine(galima maisyti su majonezu).
Prieskoniai pagal pasirinkima.
Pasiruosiame inda i kuri sluoksniuosim uzkepele. Tai gali buti skardele, stiklinis atsparus karsciui ar keramikinis ingas, arba keli vienos porcijos indeliai uzkepams.
Nuskustas bulves supjaustome 0.5 cm storio griezineliais, sudedame i ikaitinta su aliejumi keptuve ir apkepame abi puses. Bulviu prisikepti tiek, kad uztektu dviem sluoksniams pagal jusu kepimo inda. Vienas sluoksnio storis apie 2-3 cm. jei patinka galima daryti storiau. Taigi sudedame pirmaji sluoksni bulviu.
Iskepame zuvi. Jei kepate ne file, o su kaulu - nuimti minkstima. Sugnaibyti gabaliukais ir sudeti antra sluoksni ant bulviu.
Prisikepame svogunu. Galvutes perpjauti pusiau ir toliau griezineliais. Jei patinka svogunai - nepagailekite. Sudeti trecia sluoksni ant zuvies.
Supjaustome obuoli 0.5 cm. skiltelemis, sudeliojame ketvirta sluoksni. Ant obuoliuku galima dar uzdeti viena sluoksniuka svogunu.
Dabar vel plonai uzdedame keptu bulviu, uzpilame grietine, arba grietine maisyta su majonezu.
Suberiame tarkuota suri, negailime.
Visus ingredientus kuriuos kepame is karto barstyti druska ir prieskoniais.
Sauname i orkaite ir kepame tol kol prasils ir issilydys suris.
Darbo labai daug nera, bet laiko siek tiek uzims. Tikiuosi, kad patiks ir jums.
laba,
gal kuri turit ryžių užkepėlės su krevetėmis recepta?
vakar dariau - buvo skanu, bet zinau kad yra ir skaniau
gal kuri turit ryžių užkepėlės su krevetėmis recepta?
vakar dariau - buvo skanu, bet zinau kad yra ir skaniau
Labai skanus darzoviu apkepas.
Siandien dariau, tai dar ir dabar pirstus laizausi
Dvi didesnias bulves supjausciau ratukais ir isviriau, kad nesubyretu, taip pat apviriau kalafiora. Morkas sutarkavau tarka ir svogunus pusziedziais supjausciau ir pakepinau keptuveje.Paemiau skardele ir isdeliojau virtas bulves, apibarsciau prieskoniais, tuomet sudejau mazom kekem kalafiora, vel ptieskoniu.tada ant virsaus sudejau pakepintas morkas ir svogunus, po to dar uzmeciau zirneliu. Ant virsaus uzpyliau padaza is grietines, majonezo ir cesnako, dar ir kiausini imusiau. Baigiant kepti uzberiau tarkuoto fermentinio surio taip nemazai. Kepiau neilgai, kokia 10-15 min.
Tikrai vertas demesio apkepas ir darbo visai nedaug. Skanaus
Siandien dariau, tai dar ir dabar pirstus laizausi
Dvi didesnias bulves supjausciau ratukais ir isviriau, kad nesubyretu, taip pat apviriau kalafiora. Morkas sutarkavau tarka ir svogunus pusziedziais supjausciau ir pakepinau keptuveje.Paemiau skardele ir isdeliojau virtas bulves, apibarsciau prieskoniais, tuomet sudejau mazom kekem kalafiora, vel ptieskoniu.tada ant virsaus sudejau pakepintas morkas ir svogunus, po to dar uzmeciau zirneliu. Ant virsaus uzpyliau padaza is grietines, majonezo ir cesnako, dar ir kiausini imusiau. Baigiant kepti uzberiau tarkuoto fermentinio surio taip nemazai. Kepiau neilgai, kokia 10-15 min.
Tikrai vertas demesio apkepas ir darbo visai nedaug. Skanaus
na kogero mano megstamiausias patiekalas visokios uzkepeles ypac kai dabar nusipirkau tokius molinius indelius uzkepelems
spejau padaryti du variantus:
1. vistienos kulseles nukaulinau, supjausciau kubeliais ir pakepiau keptuveje su prieskoniais (na cia kas ka megsta, as dejau: druska,pipirai,bulviu priskoniai, krapai,petrazoles). tada pakepiau keptuveje saldytus sparagus ir mazas morkytes su cesnakais. Tada i uzkepeles idelio viena krasta sudejau pakepta vistiena, i kita krasta kubeliais pjaustytas bulves (jas pabarsciau pipirais ir bulviu prieskoniais). per viduri suverciau keptus sparagus su morkytem. tada dar pripjausciau sviezios cukinijos ant virsaus. viska uzpyliau pakeliu grietineles ir i orkaite, kol bulves iskeps. nu apsiedziau konkreciai
2. viskas tas pats, tik vietoj darzoviu dejau apvirtu ir pakepintu voveraiciu, o bulves siuo atveju apviriau vandenyje 10 min. tada puszales supjausciau isilgai i sesias dalis, apibarsciau bulviu prieskoniais ir i uzkepeles indeli ir vel buvo apsivalgymas
visais atvejais galima bebaigiant kepti, apibarstyti suriu.... bet jau ir taip riebu nuo grietineles na cia kaip kam
dabar jau audziu minti ka nors sukurpti su zuvimi
spejau padaryti du variantus:
1. vistienos kulseles nukaulinau, supjausciau kubeliais ir pakepiau keptuveje su prieskoniais (na cia kas ka megsta, as dejau: druska,pipirai,bulviu priskoniai, krapai,petrazoles). tada pakepiau keptuveje saldytus sparagus ir mazas morkytes su cesnakais. Tada i uzkepeles idelio viena krasta sudejau pakepta vistiena, i kita krasta kubeliais pjaustytas bulves (jas pabarsciau pipirais ir bulviu prieskoniais). per viduri suverciau keptus sparagus su morkytem. tada dar pripjausciau sviezios cukinijos ant virsaus. viska uzpyliau pakeliu grietineles ir i orkaite, kol bulves iskeps. nu apsiedziau konkreciai
2. viskas tas pats, tik vietoj darzoviu dejau apvirtu ir pakepintu voveraiciu, o bulves siuo atveju apviriau vandenyje 10 min. tada puszales supjausciau isilgai i sesias dalis, apibarsciau bulviu prieskoniais ir i uzkepeles indeli ir vel buvo apsivalgymas
visais atvejais galima bebaigiant kepti, apibarstyti suriu.... bet jau ir taip riebu nuo grietineles na cia kaip kam
dabar jau audziu minti ka nors sukurpti su zuvimi
Merginos,gal kuri zino receptuka darzoviu uzkeptu sluoksniuota tesla?
Ir as va bandau apkelepe. Bulvytes (nevirtas) pasudau ir su alyvuogiu aliejum pamarinuoju, tada sluoksniuoju su svogunais, morkytem, siek tiek sonines rukytos, dar cukinija. O ant virsaus tarkuotas fermentinis suris su kiausiniu ir majonezu maisytas. Jau skaniai kvepia
QUOTE(indrestat @ 2010 08 21, 00:36)
1. vistienos kulseles nukaulinau, supjausciau kubeliais ir pakepiau keptuveje su prieskoniais (na cia kas ka megsta, as dejau: druska,pipirai,bulviu priskoniai, krapai,petrazoles). tada pakepiau keptuveje saldytus sparagus ir mazas morkytes su cesnakais. Tada i uzkepeles idelio viena krasta sudejau pakepta vistiena, i kita krasta kubeliais pjaustytas bulves (jas pabarsciau pipirais ir bulviu prieskoniais). per viduri suverciau keptus sparagus su morkytem. tada dar pripjausciau sviezios cukinijos ant virsaus. viska uzpyliau pakeliu grietineles ir i orkaite, kol bulves iskeps. nu apsiedziau konkreciai
Va sita ir as pabandysiu tik manau kad susluoksniuosiu bulves vistyte ir darzoves, O mano vakarykstis apkepas super gavosi.
Aciu visoms uz idejas ir repeptus
siandien kepiau, labai paprasta skanu, jei jau kartais kas rase tai sorry
ziediniu kopustu apkepas
ziedinis kopustas,
farsas,
svogunai,
kelios skilteles cesnako
maggi kostilja sultinys,
suris,
0.4l pieno
2 saukstai miltu
puse mazo pakelio sviesto,
malto muskato, druskos, pipiru
ziedinius kopustus truputi apverdame sultinyje, farsa pakepame su svogunais ir cesnakai, idedame drusko pipiru. padarome besamelio padaza : sviesta istirpiname, dedame miltus, pakepame truputi, tada pilame piena ir maisome visalaik, jei kartais bus per tirstas padazas ipilkite dar pieno. padazas turi buti vos vos skystesnis nei kondensuotas pienas. kai pienas uzverda iberkite muskato truputi.
i kepimo inda dekite kopustus, ant virsaus farsa, pilkite besamelio padaza ir uzberkite tarkuoto surio. dekite i ikaitinta orkaite ir pakepkite kol suris apskrus.
skanaus
ziediniu kopustu apkepas
ziedinis kopustas,
farsas,
svogunai,
kelios skilteles cesnako
maggi kostilja sultinys,
suris,
0.4l pieno
2 saukstai miltu
puse mazo pakelio sviesto,
malto muskato, druskos, pipiru
ziedinius kopustus truputi apverdame sultinyje, farsa pakepame su svogunais ir cesnakai, idedame drusko pipiru. padarome besamelio padaza : sviesta istirpiname, dedame miltus, pakepame truputi, tada pilame piena ir maisome visalaik, jei kartais bus per tirstas padazas ipilkite dar pieno. padazas turi buti vos vos skystesnis nei kondensuotas pienas. kai pienas uzverda iberkite muskato truputi.
i kepimo inda dekite kopustus, ant virsaus farsa, pilkite besamelio padaza ir uzberkite tarkuoto surio. dekite i ikaitinta orkaite ir pakepkite kol suris apskrus.
skanaus
QUOTE(Birutka @ 2010 02 17, 22:07)
Prisipirkau pengasiju file galvoju reiktu kokia akepele pasigamint, gal turit nauju ideju
Sweikutes
Pangasijos uzkepele (radau angliskame websaite )
Reikes:
Pangasiju file
bulviu
surio
konservuotu zirneliu
svoguno
morku
majonezas
kecupas
2kiausiniai
pienas
Eiga:
Pangasiju file suprieskoniauta dedame i inda(dedu i stiklini) ir uzpilame pienu kad apsemtu ir dedame i orkaite troskintis 20min,kai issitroskina (pieno neispilkite-prireiks) file apkepinti keptuveje ir pabaigoje medine mentele susmulkinti gabaliukais (labai gerai susismulkina)
uzkaisti virti bulviu kose,kol virs bulves apkepinti svoguna su tarkuota morkyte..
Isvirus bulvems padaryti bulviu kose su pienu kuriame troskinos pangasija ir suversti konservuotus zirnelius i bulviu kose,tuomet i kepimo inda ant dugno deti apkepinta susmulkinta pangasiju file,ant virsaus pekepinta svoguna su morkyte,deti sluoksni uztepti sumaisyta majoneza su kecupu,sudeti sluoksni bulviu koses viska lygiai islyginti ir ant virsaus uzdeti paskutini sluoksni tarkuoto fermentinio surio sumaisyto su isplaktais kiausiniais ir kepti orkaiteje kol suris graziai apskrus :
Produktu kiekius naudokite pagal savo kepimo ir norimu porciju kieki
MB megstamiausia uzkepele
Skanaus !
Labai paprasta užkepėlė "iš likučių":
Kepimo indą patepiau sviestu.Sudėjau virtas griežinėliais supjaustytas bulves, ant jų subėriau smulkiai supjaustytos karšto rūkymo skumbrės. O ant viršaus užtepiau tarkuotą sūrį sumaišytą su majonezu.
Valgėm su pomidorais pabarstytais druska, pipirais, svogūnais.
Kepimo indą patepiau sviestu.Sudėjau virtas griežinėliais supjaustytas bulves, ant jų subėriau smulkiai supjaustytos karšto rūkymo skumbrės. O ant viršaus užtepiau tarkuotą sūrį sumaišytą su majonezu.
Valgėm su pomidorais pabarstytais druska, pipirais, svogūnais.
kaip tik žadu kepti varškės apkepą... mmmm....