Įkraunama...
Įkraunama...

Apkepai, apkepėliai, užkepėlės

QUOTE(Kaja @ 2004 03 10, 14:56)
Laaabai mėgstu žuvį smile.gif
JŪROS LYDEKOS APKEPAS
Į skardą sudedu gabaliukais supjaustytą ir pamarinuotą, paprieskonintą jūros lydekos filė. Ant jos - sluoksnį tarkuotų kepintų morkų su prieskoniais. Dar aukščiau - sluoksnį pakepintų svogūnų su prieskoniais. Pačiame viršuje - konservuotų kukurūzų sluoksnį. Viską užpilu keturiais išplaktais su 1/2 indelio majonezo kiaušiniais.
Kepu apie 1/2 valandos. Baigiant kepti, pabarstau tarkuoto fermentinio sūrio ir petražolių.

laaaabai skanuuuu thumbup.gif aciu Kaja

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marie: 11 kovo 2010 - 10:51
Sveikutes smile.gif

labai daznai is sito puslapio semiuosi kulinariniu ideju, taigi pasidalinsiu ir savaja smile.gif
jei jau skaitet toki recepta sorry, nes visos temos neskaiciau 4u.gif

reikes :

vistienos file,
Grybu (geriausiai voveraiciu, bet tinka bet kokie )
grietineles 250ml
bulviu,
morkos
svoguno
prieskoniu
aliejaus,
sviesto
surio 300g
krapu,
pomidorai


gaminimas.

Jei naudosite dziovintus grybus aisku patartina juos uzmerkt, galima naudoti sudytus, tik l;abai gerai ismirkytus, zodziui fantazijai ribu nera smile.gif tada supjaustai bulves i kokias 6 dalis, apibarstau prieskoniais ir dedu i orkaite kept, galima jas ir virti, bet keptos skaniau thumbup.gif
vistiena metu i puoda ir verdu, bet sultini stengiuosi darysti kuo skanesni, kaip sriubai su lauro lapeliais ir tt, butinai pasudyti reikia. isemus vistiena sultinio neispilkit, jo prireiks smile.gif isimta vistiena suplesau smulkiais gabaleliais.
dziovintus ir pamirkytus grybus irgi apverdu, tuo metu keptuvej kepu smulkiai pjaustyta svoguna ir tarkuota morka smile.gif
kai grybai isverda, dedu i keptuve sviesto ir kepu juos, pasudau prieskoniu idedu, kokiu tik norit pagal skoni smile.gif baigiant kept, pilu grietinele ir viska ant mazos ugnies patroskinu.

kai bulves iskepa, dedu ant ju suri (bet ne visa ), ant virsaus dedu kepintas morkas vistiena ir vel surio, tada pilu grybu su grietinele, sultini likusi, viskas turi buti apsemta, ir dedu pjaustytus pomidorus, sudedu likusi suri ir dedu i orkaite, stiklini inda kuriame viska kepu uzdengiu folija ir dar patroskinu smile.gif

skanaus!
atsiprasau uz klaidas, kate visa laika trynesi salia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2005 09 29, 11:45)
Labai naudinga ir skani temelė thumbup.gif Pati be galo mėgstu apkepus blush2.gif Iš savo trumpos kulinarinės patirties ir iš jūsų parašytų receptų štai ką sukūriau ax.gif

Makaronų ir vištienos apkepas

Pakelis makaronų
3 vištienos krūtinėlės
3-5 pomidorai
Vištienos prieskoniai
Karis
Pipirai
Druska

Padažui:
Pakelis tarkuoto “Gojaus” sūrio
4-5 šaukštai grietinės
2-3 kiaušiniai
2-3 šaukštai aliejaus
3 česnako skiltelės
Bazilikas
Karis

Vištieną supjaustyti mažais gabaliukais, apibarstyti vištienos prieskoniais, kariu, pipirais ir palikti 15-20 min., kad įsigertų prieskoniai. Paskui vištieną iškepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Makaronus išvirti dideliame kiekyje vandens. Ne pilnai išvirusius makaronus, t.y. ne visai minkštus, nukošti ir užpilti šaltu vandeniu. Po kokių 10 min. makaronus nukošti.
Padažui sumaišyti kiaušinio trynius, grietinę, dalį sūrio, susmulkintus česnakus, išplaktus kiaušinio baltymus, aliejų, baziliką, karį.
Pakepintą vištieną, išvirtus makaronus ir paruoštą padažą sumaišyti. Viską sudėti į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą. Ant viršaus sudėti nuluptus ir griežinėliais supjaustytus pomidorus. Apkepą kepti 150-2000C orkaitėje 30-40 min. Bebaigiant kepti apkepą apibarstyti likusiu sūriu.

Skanaus 4u.gif


Laaaaaabai skanus apkepukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Butinai reikes isbandyti sita apkepa smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inesa22: 01 balandžio 2010 - 17:04
[quote=Luxura,2010 03 18, 21:12]
Sveikutes smile.gif

labai daznai is sito puslapio semiuosi kulinariniu ideju, taigi pasidalinsiu ir savaja smile.gif
jei jau skaitet toki recepta sorry, nes visos temos neskaiciau 4u.gif

reikes :

vistienos file,
Grybu (geriausiai voveraiciu, bet tinka bet kokie )
grietineles 250ml
bulviu,
morkos
svoguno
prieskoniu
aliejaus,
sviesto
surio 300g
krapu,
pomidorai
gaminimas.

Jei naudosite dziovintus grybus aisku patartina juos uzmerkt, galima naudoti sudytus, tik l;abai gerai ismirkytus, zodziui fantazijai ribu nera smile.gif tada supjaustai bulves i kokias 6 dalis, apibarstau prieskoniais ir dedu i orkaite kept, galima jas ir virti, bet keptos skaniau thumbup.gif
vistiena metu i puoda ir verdu, bet sultini stengiuosi darysti kuo skanesni, kaip sriubai su lauro lapeliais ir tt, butinai pasudyti reikia. isemus vistiena sultinio neispilkit, jo prireiks smile.gif isimta vistiena suplesau smulkiais gabaleliais.
dziovintus ir pamirkytus grybus irgi apverdu, tuo metu keptuvej kepu smulkiai pjaustyta svoguna ir tarkuota morka smile.gif
kai grybai isverda, dedu i keptuve sviesto ir kepu juos, pasudau prieskoniu idedu, kokiu tik norit pagal skoni smile.gif baigiant kept, pilu grietinele ir viska ant mazos ugnies patroskinu.

kai bulves iskepa, dedu ant ju suri (bet ne visa ), ant virsaus dedu kepintas morkas vistiena ir vel surio, tada pilu grybu su grietinele, sultini likusi, viskas turi buti apsemta, ir dedu pjaustytus pomidorus, sudedu likusi suri ir dedu i orkaite, stiklini inda kuriame viska kepu uzdengiu folija ir dar patroskinu smile.gif

skanaus!
atsiprasau uz klaidas, kate visa laika trynesi salia wub.gif
[/quote
man pasirode per daug terliojimosi ax.gif bet rezultatas puikus, buvo tikrai labai skanu wub.gif
Atsakyti
Gaila , kad nėra nuotraukos kaip patiekalas atrodo pagamintas (ar nespėjat nupaveiksluoti) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimante_iv @ 2010 04 01, 14:18)
Laaaaaabai skanus apkepukas thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif



QUOTE(Inesa22 @ 2010 04 01, 18:04)
Butinai reikes isbandyti sita apkepa   smile.gif


O taip, kažką panašaus ir aš prieš keletą savaičių kepiau - patiekalas dieviško skonio. essen.gif Tik aš nededu pomidorų, sūrį ėmiau Džiugą ir vietoj grietinės dėjau grietinėlę bei dar šiek tiek kukurūzų krakmolo. Ir, man rodos, nedėjau kiaušinių. Visą padažą pakaitinau ant viryklės. Niekur neberandu to recepto pagal kurį dariau. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo micefee: 16 balandžio 2010 - 12:03
Sūrio užkepėlė
kuriai reikės:
ančiuvių sviesto{ančiuviai išsukti su sviestu}100g.
2 kiaušiniai,
30g malt. džiuvėsėlių,
100g. pieno,
50g. kieto fermentinio sūrio,
20g.miltu,
sviesto 30g.
Ančiuvių sviestas iki purumo išsukamas su tryniais,paskui sdedami piene išmirkyti džiuvėsėliai,tarkuotas sūris,miltai ir viskas gerai ismaišoma .
Atsargiai išmaisomi išplakti kiaušinių baltymai.
Nedideli karščiui atsparūs indeliai ,dubinėliai ištepami sviestu į juos sudedama pagaminto mišinio ir kepami orkaitėje.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SANI26 @ 2004 01 30, 19:29)
Labai paprastas varskes apkepas:

500 g varskes,
3 kiausiniai,
5 saukstai manu kruopu,
puse stiklines pieno,
3 saukstai sviesto,
3 saukstai cukraus.
Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpilti pienu, kad isbrinktu. Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir istrinti su cukrumi, supilti i varske, supilti ismirkusias kruopas su pienu, lydyta sviesta, gerai ismaisyti ir pabaigoje - isplaktus baltymus. Galima prideti razinu. Kepam apie pusvalandi 180 laipsniu orkaiteje. Skanaus.

QUOTE(Erina @ 2005 09 20, 09:26)
Aš tai žinau vienintelį užkepėlės receptą, kažkokiam receptų puslapyje radau;
Išverdu ryžius, pakepinu vištienos gabaliukus (juos iš anksto pamarinuoju),  bebaigiant kept vištienai įdedu kokio Uncle Ben`s padažiuko, arba kito kokio saldžiarūgščio, tada ant sviesto pakepinu tarkuotą morką su svogūnėliu, bebaigiant užpilu grietinėlės ir tada sluoksniuoju: ryžiai, vištiena, morkos, sūris ir į mikrobangę. Vyras dar reikalauja prieš apibarstant sūriu dėt majonezo doh.gif
Skanu  essen.gif

Vakar dariau abu situos apkepus, nu likau labai patenkinta rezultatais thumbup.gif I Varsks apkepa, dar idejau viena pjaustyta obuoli, o antra apkepa, i morkas ir svoguna nedejau grietinels, bet aptepiau majonezu pries barstant suriu, nu MB abu apkepus labai gyre.. thumbup.gif

Sian sakiau reiks pabandyti padaryti bulviu ir mesos apkepa, ir aplamai maciau tiek daug skaniu receptu cia, kad nezinau kurio stvertis doh.gif
Atsakyti
Sveikos.Perskaiciau daug recepteliu skaniu,idesiu ir savo keleta megstamiausiu smile.gif

Desertine makaronu apkepele

4rugstus obuoliai
4kiausiniai
300g makaronu(as verdu kaspinelius)
200g grietines
3v.s cukraus
pagal skoni cinamono ir vanilinio cukraus

Pasudytam vandeny su slakeliu aliejaus issiverdam makaronus.Tada perliejam saltu vandeniu,kad butu birus.Obuolius nulupti,supjautyti plonom skiltelem.Kiausinius issukti iki vientisos mase su grietine ir cukrumi,suberti vanilini cukru,cinamona,tada viska ismaisyti su obuoliais ir makaronais.
Mase sudet i apkepimo inda ir kepti 200C apie 20min. smile.gif


Papildyta:
Zuvies uzkepele:

Pasimarinuoju pegasijaus file:pabarstau citrinpipiriais,vidurziemio juros prieskoniais,isspaudziu cesnako ir 15min pamarinuoju.Issiverdu bulviu su lupyna(kas megsta skanu ir su ryziais),kol verda bulves,pasidarau tesla is miltu, kiausiniu,majonezo(gana tirsta),merkiu zuvies gabalelius i ja ir apkepu keptuveje.Tada susipjaustau svoguna kubeliais, pievagrybius griezineliais,kepu keptuveje,padruskinu.I uzkepeles inda dedu skiltelem supjautyta virtas bulves su lupyna,per viduri zuvyte,is sonu keptus pievagrybius,uzpilu grietinele,pabarstau tarkuotu olandisku suriu ir kepu 170C 30 min i krosneleje.
Atsakyti
[quote=mamakarolina,2010 04 10, 11:22]
[quote=Luxura,2010 03 18, 21:12]
Sveikutes smile.gif

labai daznai is sito puslapio semiuosi kulinariniu ideju, taigi pasidalinsiu ir savaja smile.gif
jei jau skaitet toki recepta sorry, nes visos temos neskaiciau 4u.gif

reikes :

vistienos file,
Grybu (geriausiai voveraiciu, bet tinka bet kokie )
grietineles 250ml
bulviu,
morkos
svoguno
prieskoniu
aliejaus,
sviesto
surio 300g
krapu,
pomidorai
gaminimas.

Jei naudosite dziovintus grybus aisku patartina juos uzmerkt, galima naudoti sudytus, tik l;abai gerai ismirkytus, zodziui fantazijai ribu nera smile.gif tada supjaustai bulves i kokias 6 dalis, apibarstau prieskoniais ir dedu i orkaite kept, galima jas ir virti, bet keptos skaniau thumbup.gif
vistiena metu i puoda ir verdu, bet sultini stengiuosi darysti kuo skanesni, kaip sriubai su lauro lapeliais ir tt, butinai pasudyti reikia. isemus vistiena sultinio neispilkit, jo prireiks smile.gif isimta vistiena suplesau smulkiais gabaleliais.
dziovintus ir pamirkytus grybus irgi apverdu, tuo metu keptuvej kepu smulkiai pjaustyta svoguna ir tarkuota morka smile.gif
kai grybai isverda, dedu i keptuve sviesto ir kepu juos, pasudau prieskoniu idedu, kokiu tik norit pagal skoni smile.gif baigiant kept, pilu grietinele ir viska ant mazos ugnies patroskinu.

kai bulves iskepa, dedu ant ju suri (bet ne visa ), ant virsaus dedu kepintas morkas vistiena ir vel surio, tada pilu grybu su grietinele, sultini likusi, viskas turi buti apsemta, ir dedu pjaustytus pomidorus, sudedu likusi suri ir dedu i orkaite, stiklini inda kuriame viska kepu uzdengiu folija ir dar patroskinu smile.gif

skanaus!
atsiprasau uz klaidas, kate visa laika trynesi salia wub.gif
[/quote
man pasirode per daug terliojimosi ax.gif bet rezultatas puikus, buvo tikrai labai skanu wub.gif
[/quote]
taip terliojimosi ten tikrai nemazai, bet kadangi po darbo man atgaiva trintis virtuveje, tai tokie patiekalai man labai patinka smile.gif o ir maniskis svaigsta nuo ju 4u.gif
Atsakyti
Vakar visai skania uzkepele pasidarem:
Molini inda istepiau margarinu.Ant dugno imusiau 2 kiausinius,pabarsciau juos prieskoniais(nemaisiau),tada dejau sluoksni virtu ryziu,ryzius apibarsciau rukytos desros ir fermetino surio gabaliukais.Uztepiau majonezo,ant majonezo dejau virtu bulviu sluoksni,ant bulviu imusiau 6 kiausinius ir vel pabarsciau juos prieskoniais(nemaisiau),ant kiausiniu vel sluoksnis virtu ryziu,ryzius apibarsciau rukytos desros gabaliukais.Ant virsaus tarkuotas fermentinis suris.190 laipsniu orkaitej kepiau 40 min.(Produktu proporcijos-pagal indo dydi)
Atsakyti