QUOTE(Vikiuke @ 2007 10 29, 18:13)
labukas visoms mamytems
esu naujoke ir noreciau parasyt irgi viena apkepuko receptuka, taigi jums reikes:
apie 1kg bulviu
1kg farso,
1 svoguno,
grietines 1pakelio,
ir surio,
prieskoniu.
bulves stambiai supjaustyti ir isvirti. Farsa tuo tarpu apkepinti keptuveje ji vis smulkinant ir vartant, ydeti svoguno, prieskoniu. isvirusias bulves supjaustyti skrituliukais, deti supjaustytu bulviu sluoksni, tada paruosta farsa,vel bulviu,viska aptepti grietine ir pabarstyti tarkuotu suriu. kepti orkaiteje kol suris issilydis ir truputeli apskrus. skanaus
esu naujoke ir noreciau parasyt irgi viena apkepuko receptuka, taigi jums reikes:
apie 1kg bulviu
1kg farso,
1 svoguno,
grietines 1pakelio,
ir surio,
prieskoniu.
bulves stambiai supjaustyti ir isvirti. Farsa tuo tarpu apkepinti keptuveje ji vis smulkinant ir vartant, ydeti svoguno, prieskoniu. isvirusias bulves supjaustyti skrituliukais, deti supjaustytu bulviu sluoksni, tada paruosta farsa,vel bulviu,viska aptepti grietine ir pabarstyti tarkuotu suriu. kepti orkaiteje kol suris issilydis ir truputeli apskrus. skanaus
Šiandien kepiau apkepą pagal šį receptą ir gavosi puikiai Visi valgę sakė, kad labai skanu
QUOTE(R.A. @ 2008 09 14, 15:18)
Nu va, visi sedim isverte pilvusl, jau virskinam apkepeli
Nuotrauku nebus, nespejau pafotkint, visi greit issidalino Bet aprasyt, kaip visa tai gaminau, galiu
Emiau ~2 kg bulviu, sutarkavau stambia tarka, t.p.. ir visa cukinija, isemus seklytes, nulupus. Idejau 4 kiausinius, 4 saukstus miltu ir prieskoniai. Viska sumaisiau.
Supjausciau desra griezineliais, susmulkinau svogunus ir morkas, pakepiau ant keptuves. Galima det ir pomidoru, gaila, ju neturejau Dar reikes majonezo, gabalelio surio, kecupo.
Istepiau keptuve riebalais, dejau 1 sluoksni bulviu-cukiniju misini, isdeliojau desra, uzpyliau keptas morkas su svogunais, tada vel sluoksnis bulviu-cukiniju. Ant virsaus majonezo ir pasoviau i orkaite 40-50 min. Dar likus 10 min iki iskepimo apibarsciau tarkuotu suriu. Iskepus uzpyliau kecupu.
Nu jau skanumelis!
Nuotrauku nebus, nespejau pafotkint, visi greit issidalino Bet aprasyt, kaip visa tai gaminau, galiu
Emiau ~2 kg bulviu, sutarkavau stambia tarka, t.p.. ir visa cukinija, isemus seklytes, nulupus. Idejau 4 kiausinius, 4 saukstus miltu ir prieskoniai. Viska sumaisiau.
Supjausciau desra griezineliais, susmulkinau svogunus ir morkas, pakepiau ant keptuves. Galima det ir pomidoru, gaila, ju neturejau Dar reikes majonezo, gabalelio surio, kecupo.
Istepiau keptuve riebalais, dejau 1 sluoksni bulviu-cukiniju misini, isdeliojau desra, uzpyliau keptas morkas su svogunais, tada vel sluoksnis bulviu-cukiniju. Ant virsaus majonezo ir pasoviau i orkaite 40-50 min. Dar likus 10 min iki iskepimo apibarsciau tarkuotu suriu. Iskepus uzpyliau kecupu.
Nu jau skanumelis!
Tokį apkepą dažnai darau, taik kai cukinijos neturiu, dedu moliugo smulkiai pjaustyto ir viską sumakaluoju, nesluoksniuojant, išeina toks kaip kugelis, bet skniau... daug skaniau ir šlapiau.
mergaitės gal kuri gaminots grybų apkepėlę kažkur valgiau su ryžiais, tai taip skanu buvo, va sėdžiu ir galvoju, kad turiu nuostabiai skanių miško grybų ir reiktų ką nors su jais pasidaryti patarkit
Prisipirkau pengasiju file galvoju reiktu kokia akepele pasigamint, gal turit nauju ideju
Oj kiek čia receptų prisižiūrėjau pateiksiu ir aš vieną, kurį nusižiūrėjau internete bet šiek tiek supaprastinau pagal save
Makaronų apkepas su varške:
Makaronai
Varškė
Razinos
Cukrus
2 Kiaušiniai
Sviestas
Varškę pertriname, sudedame plaktus kiaušinius, razinas, cukrų ir išvirtus makaronus. Viską gerai išmaišome. Dėl proporcijų, tai jei makaronų naudosim pakelį, reiktų pakelio ir varškės.
Ištepame kepimo skardą sviestu ir kepame apie 30 minučių.
Galima valgyti ir šiltą ir šaltą, bet šaltą lengviau supjaustyti
Makaronų apkepas su varške:
Makaronai
Varškė
Razinos
Cukrus
2 Kiaušiniai
Sviestas
Varškę pertriname, sudedame plaktus kiaušinius, razinas, cukrų ir išvirtus makaronus. Viską gerai išmaišome. Dėl proporcijų, tai jei makaronų naudosim pakelį, reiktų pakelio ir varškės.
Ištepame kepimo skardą sviestu ir kepame apie 30 minučių.
Galima valgyti ir šiltą ir šaltą, bet šaltą lengviau supjaustyti
QUOTE(Birutka @ 2010 02 18, 00:07)
Prisipirkau pengasiju file galvoju reiktu kokia akepele pasigamint, gal turit nauju ideju
Mūsų labai mėgstamas ir iš tiesų paprastas žuvies kepsnys/apkepas:
Žuvies file (dažniausiai naudoju skorpionžuvę arba pengasiją, bet realiai tinka, visokia-kokią turite)
Keleto bulvių, morkų
Grybų (naudoju kokius tuo metu turiu- marinuotus, džiovintus, ar tiesiog pievagrybius)
Sūrio
taigi nuskutam bulves ir jas supjaustom storesniais griežinėliais ir dedam į skardą, išklotą kepimo popieriumi. ant viršaus išdeliojam žuvies file, paskleidžiam tarkuotas morkas (prieš tai sumaišytas su majonezu), ant viršaus pabarstom grybus ir tarkuotą sūrį. Viskas, kišam į orkaitę ir laukiam kol iškeps (~40min)
labai skanios bulvės gaunasi, tokios sultingos prisigėrusios žuvies aromato
Jeigu trūksta garnyro, mes dar papildomai išsiverdam ryžių. Galima patiekti kartu su įvairiomis daržovėmis.
Neparašiau kad žuvis prieš tai turi būti pamarinuota, bet manau čia ir taip aišku
Pamiršau dar paminėti, kad labai tinka pakepinti svogūniukai sluoksnyje kartu su grybais
QUOTE(Birutka @ 2010 02 17, 22:07)
Prisipirkau pengasiju file galvoju reiktu kokia akepele pasigamint, gal turit nauju ideju
as stai tokia zuvies uzkepele sumeistravojau
Sveikos
Siūlau apkepą,kurį labai mėgstu,nuotraukos nebebus,nes,jo siuo metu tik tuščias indas.
reikės virtų ryžių{kiekio neberašysiu,nes tai priklausonuo personų skaičiaus,gali būti pora stiklinių,gali būti viena stikinė}
Žuvies filės{500g.arba800g}
paprikos,
pomidorų,
V.Š.miltų,
indelis grieinėlės,
kiaušinis,
V.š. maltū džiuvėsėlių,
sviesto formai{kepimo}ištepti,
maltos paprikos,
druskos,
krapų,
Žuvies filę užpilame pienuku ir palaikome15min.
Papriką supjaustome šiaudeliais,arba kūbeliais.
Pomidorus,blanširuojame,ir pjaustome kūbeliais.
Indą atsparų karščiui ištepame sviestu ,pabarstome džiuvėsėliais.
Dedame sluoksnį ryžius,pomidorus,papriką,žuvį,pabarstytą miltais ir paprikos milteliais.
Žuvies sluoksnį pridengiame ryžiais.
Apipilame grietinėlesumaišyta su kiaišinio plakiniu.
Kepame 30-40min.kar6toje orkait4je.
Patiekiame su salotomis.
Skanaus
Papildyta:
Papildyta:
žiemos metu galima šiam apkepui naudoti konservuotus pomidorus savose sultyse.
O,taip pat paprikas iš savo rūsio.{aš čia nuo savęs}
Siūlau apkepą,kurį labai mėgstu,nuotraukos nebebus,nes,jo siuo metu tik tuščias indas.
reikės virtų ryžių{kiekio neberašysiu,nes tai priklausonuo personų skaičiaus,gali būti pora stiklinių,gali būti viena stikinė}
Žuvies filės{500g.arba800g}
paprikos,
pomidorų,
V.Š.miltų,
indelis grieinėlės,
kiaušinis,
V.š. maltū džiuvėsėlių,
sviesto formai{kepimo}ištepti,
maltos paprikos,
druskos,
krapų,
Žuvies filę užpilame pienuku ir palaikome15min.
Papriką supjaustome šiaudeliais,arba kūbeliais.
Pomidorus,blanširuojame,ir pjaustome kūbeliais.
Indą atsparų karščiui ištepame sviestu ,pabarstome džiuvėsėliais.
Dedame sluoksnį ryžius,pomidorus,papriką,žuvį,pabarstytą miltais ir paprikos milteliais.
Žuvies sluoksnį pridengiame ryžiais.
Apipilame grietinėlesumaišyta su kiaišinio plakiniu.
Kepame 30-40min.kar6toje orkait4je.
Patiekiame su salotomis.
Skanaus
Papildyta:
Papildyta:
žiemos metu galima šiam apkepui naudoti konservuotus pomidorus savose sultyse.
O,taip pat paprikas iš savo rūsio.{aš čia nuo savęs}
Pasiskaitinejau forume ir is keliu receptuku padariau savo
skonis buvo niam, niam, vyras ir draugai negalejo sustot valgyt
Dariau taip:
10 bulviu
1kg farso (as masiau jautiena su kalakutiena, nes tokiu turejau)
1 morka
1paprika (spalva nesvarbu)
majonezas
sūris
2kiaušiniai
stiklinė pieno
slovikelis raugintu agurku
prieskoniai (kadangi as esu atsisakiusi visu dirbtinu prieskoniu, naudojau kvapnus pipiriukas, petrazoles, krapus, juodota druskyte, karis,dziovintas cesnakas)
Bulvės su lupena apviriau (viriau koki 10-15min). Kol bulvės virė, pakepinau paprieskoniuota farša(pipiriukas, druskytė, krapai, petražolės, česnakas). Apkepinta farša iš keptuvės sudėjau į bliudelį, į ta pacia keptuvę tada sudėjau sutarkuota morkytę ir pjaustyta paprika- viska pakepinau.
Tada nulupti bulves, supjaustyti storiasniais griežinėliais, iškloti skardos dugną, Ant bulvių užtepti majonezo, tada dėti pakepintas morkas su paprika, trečias sluoksnis faršas. Stengtis viska suspausti, tada ant faršo viršaus užtepti vel majonezo ir visa viršų išdėti griežinėliais supjuastytus raugintus agurkėlius, kadangi man liko bulvių, ant agurkėlių sudėjau likusias bulves taip pat pjaustytas griežinėliais.
Išplakiau du kiaušinius su pienu ir visa plakini tolygiai supyliau ant paruošto apkepo.
Pašoviau i 180 laipsių įkaitinta keptuvę ir kepiau apie 40-50min. Į kepimo pabaigą užbarsščiau sūrio(nepagailėjau ).Ir tada kepiau kol išsilydes sūris apskrus.
Skanaus
skonis buvo niam, niam, vyras ir draugai negalejo sustot valgyt
Dariau taip:
10 bulviu
1kg farso (as masiau jautiena su kalakutiena, nes tokiu turejau)
1 morka
1paprika (spalva nesvarbu)
majonezas
sūris
2kiaušiniai
stiklinė pieno
slovikelis raugintu agurku
prieskoniai (kadangi as esu atsisakiusi visu dirbtinu prieskoniu, naudojau kvapnus pipiriukas, petrazoles, krapus, juodota druskyte, karis,dziovintas cesnakas)
Bulvės su lupena apviriau (viriau koki 10-15min). Kol bulvės virė, pakepinau paprieskoniuota farša(pipiriukas, druskytė, krapai, petražolės, česnakas). Apkepinta farša iš keptuvės sudėjau į bliudelį, į ta pacia keptuvę tada sudėjau sutarkuota morkytę ir pjaustyta paprika- viska pakepinau.
Tada nulupti bulves, supjaustyti storiasniais griežinėliais, iškloti skardos dugną, Ant bulvių užtepti majonezo, tada dėti pakepintas morkas su paprika, trečias sluoksnis faršas. Stengtis viska suspausti, tada ant faršo viršaus užtepti vel majonezo ir visa viršų išdėti griežinėliais supjuastytus raugintus agurkėlius, kadangi man liko bulvių, ant agurkėlių sudėjau likusias bulves taip pat pjaustytas griežinėliais.
Išplakiau du kiaušinius su pienu ir visa plakini tolygiai supyliau ant paruošto apkepo.
Pašoviau i 180 laipsių įkaitinta keptuvę ir kepiau apie 40-50min. Į kepimo pabaigą užbarsščiau sūrio(nepagailėjau ).Ir tada kepiau kol išsilydes sūris apskrus.
Skanaus