as panasiai gaminu, bet vietoj ryziu dedu apvirtas bulvytes, tada apkepta vistiena, darzoves,vel bulvytes, o ant visko uzpilu grietineles, tada labai svelnus skonis gaunasi ir kai iskepa dedu surio
as apkepele gaminu cukinijoj, perpjaunu cukinija isilgai isskobiu viduri, ir i isskobta cukinija dedu toki misini: virti ryziai, smulkinti pomidorai ir grybai, viskas vienodom dalim paprieskoninu ir sumaisau su majonezu, ant virsaus uzdedu tarkuota suri su majonezu ir orkaiteje kepu 10 min, kol issilydo graziai suris
panasiai taip atrodo skanaus!!!
panasiai taip atrodo skanaus!!!
MAKARONŲ IR KUMPIO APKEPAS
300g. makaronų,druskos
100g.virto kumpio
1 prinokęs pomidoras,dž.baziliko
100g.sūrio (guodos)
druskos,juodųjų ir kajeno pipirų
3 kiaušiniai
125g.grietinėlės
pusė stiklinės pieno
sviesto formai ištepti
20g. sviesto
1)Išvirti makaronus į didelį puodą įpylę daug vandens naudodamiesi ant pakelio nurodyta instrukcija.
2)Kumpį supjaustyti kubeliais.Pomidorą perpjauti pusiau ir susmulkinti.Berti baziliką.Sūrį sutarkuoti trintuve.
3)Išvirtus makaronus sietelyje perpilti šaltu vandeniu,leisti nuvarvėti.Makaronus sumaišyti su kumpiu,bazilikais ir pomidorais.Pagardinti druska ir pipirais.
4)Orkaitę įkaitinti iki 200c.Dubenyje sumaišyti tarkuotą sūrį,kiaušinius,grietinėlę ir pieną,įberti druskos,juodųjų ir kajeno pipirų.
5)Kepimo formą ištepti sviestu,sudėti makaronus ir kumpį,supilti kiaušinių ir sūrio plakinį.Ant viršaus išdėlioti sviesto gabaliukus ir kepti 30 min.
300g. makaronų,druskos
100g.virto kumpio
1 prinokęs pomidoras,dž.baziliko
100g.sūrio (guodos)
druskos,juodųjų ir kajeno pipirų
3 kiaušiniai
125g.grietinėlės
pusė stiklinės pieno
sviesto formai ištepti
20g. sviesto
1)Išvirti makaronus į didelį puodą įpylę daug vandens naudodamiesi ant pakelio nurodyta instrukcija.
2)Kumpį supjaustyti kubeliais.Pomidorą perpjauti pusiau ir susmulkinti.Berti baziliką.Sūrį sutarkuoti trintuve.
3)Išvirtus makaronus sietelyje perpilti šaltu vandeniu,leisti nuvarvėti.Makaronus sumaišyti su kumpiu,bazilikais ir pomidorais.Pagardinti druska ir pipirais.
4)Orkaitę įkaitinti iki 200c.Dubenyje sumaišyti tarkuotą sūrį,kiaušinius,grietinėlę ir pieną,įberti druskos,juodųjų ir kajeno pipirų.
5)Kepimo formą ištepti sviestu,sudėti makaronus ir kumpį,supilti kiaušinių ir sūrio plakinį.Ant viršaus išdėlioti sviesto gabaliukus ir kepti 30 min.
QUOTE(dija777 @ 2008 10 31, 13:40)
as apkepele gaminu cukinijoj, perpjaunu cukinija isilgai isskobiu viduri, ir i isskobta cukinija dedu toki misini: virti ryziai, smulkinti pomidorai ir grybai, viskas vienodom dalim paprieskoninu ir sumaisau su majonezu, ant virsaus uzdedu tarkuota suri su majonezu ir orkaiteje kepu 10 min, kol issilydo graziai suris
panasiai taip atrodo skanaus!!!
panasiai taip atrodo skanaus!!!
gaila fotkės jau nebematyt
gal ir nieko visai apkepiukas
o šiaip tai skaičiau, skaičiau, maniau, kad jie dauguma paprastesni, o čia tiek darbo, dar mėsas, ryžios ar bulves tieik ruošti ilgai, atskirai... per Valentinkę nesinori pervargti nes vat Valentinkei dairausi kažko, jaučiu užkepėlių ir apkepo nebus, einu toliau skaityt
Mes gaminome vakar kalakutienos ir bulviu apkepa. Super gavosi.
Reikia: 6 bulviu, kalakutienos krutineles, svoguno, paprikos, pomidoru, girietines, sviesto, surio.
Bulves supjaustyti griezineliais ir apvirti, kad butu minkstos.
Svoguna, paprika ir kalakutienos krutinele supjaustyti griezineleiais ir viska apkepti svieste, kai apkepa deti kelis pomidorus ir grietines. Dar viska patroskinti. Ant isteptos sviestu skardeles deti sluoksni bulviu, paskui mesa su darzovemis ir vel bulves. Uzbarstyti suriu ir sauti i orkaite pusvalandziui.
Aisku dar prieskoniu visokiausiu deti, bet cia pagal savo nuoziura jau.
Reikia: 6 bulviu, kalakutienos krutineles, svoguno, paprikos, pomidoru, girietines, sviesto, surio.
Bulves supjaustyti griezineliais ir apvirti, kad butu minkstos.
Svoguna, paprika ir kalakutienos krutinele supjaustyti griezineleiais ir viska apkepti svieste, kai apkepa deti kelis pomidorus ir grietines. Dar viska patroskinti. Ant isteptos sviestu skardeles deti sluoksni bulviu, paskui mesa su darzovemis ir vel bulves. Uzbarstyti suriu ir sauti i orkaite pusvalandziui.
Aisku dar prieskoniu visokiausiu deti, bet cia pagal savo nuoziura jau.
QUOTE(Solve @ 2005 10 22, 09:44)
Seniai seniai Kaune prie Skalsos buvo toks kabakelis, kuris dabar vadinasi Jurgastra. Ten kepdavo nezemisko skanumo vistienos ryziu uzkepele, kazkokia lyg su suriu ir majonezu ir razinomis (buvau vaikas, nepamenu). Patiekiama buvo metaliniuose turistiniuose dubeneliuose su polekste ,ot.
Gal kas pamenat?
Gal kas pamenat?
Su abrikosais ten ta apkepėlė būdavo pamenu, dažnai ten užsukdavom vien dėl tos apkepėlės
QUOTE(digele @ 2008 10 31, 12:09)
Sveikutės
norėjau pasidalinti patirtim, dažniausia vištienos apkepėlę gaminu taip: vištieną su prieskoniais šiek tiek apkepinu atskirai, paskui į kepimo indą dedu sluoksniais virtus ryžius, vištieną, sūrį, įvairias šaldytas daržoves, viršutinis sluoksnis būna sūrio, užpilu sultinio, viską uždengiu folija ir orkaitėje kepu pusvalandį. šeimynai labai patinka, tas valgis , jie dar užsideda kečupo ar majonezinio padažo.
gal kas nors gamina kitaip?
norėjau pasidalinti patirtim, dažniausia vištienos apkepėlę gaminu taip: vištieną su prieskoniais šiek tiek apkepinu atskirai, paskui į kepimo indą dedu sluoksniais virtus ryžius, vištieną, sūrį, įvairias šaldytas daržoves, viršutinis sluoksnis būna sūrio, užpilu sultinio, viską uždengiu folija ir orkaitėje kepu pusvalandį. šeimynai labai patinka, tas valgis , jie dar užsideda kečupo ar majonezinio padažo.
gal kas nors gamina kitaip?
as tai vistiena pasiruosiu taip pat.tada issiverdu pakeli ryziu. supjaustau 1-2 paprikas, 2-3 pomidorus(priklauso nuo dydzio). viska dedu i karsciui atsparu inda, dar iverciu skardine konservuotu kukuruzu, dedu zoliniu prieskoniu, siek tiek vistienos prieskoniu ir viska ismaisau su majonezu neriebiu(nepagaileti jo). ir ant virsaus surio. gaunasi pasakiskai skaniai kai turiu dar pievargrybiu pakeptu idedu.
sveikos,
As nuo drauges nusiziurejus kepiau uzkepele su mesa, man tai , nors pas drauge dar skaniau buvo. tai dalinuos receptu.
Reikes:
bulviu
mesos-kumpine, kaarbonadas,na kad pamust eitu
svogunai,
morkos,
paprika,
suris
majonezas
prieskoniai (mairunas bazilikas)
cesnakas
Procesas :
I stiklini inda palasint kelis lasiukus alielaus ir dedam sluoksniais: supjaustytas bulves padruskintas, paskui pamusta mesa paprieskuoniuota,toliau svogunai stambiai smulkinti sumaisyti su paprika mazyciais gabaliukais smulkinta ir prieskonias, ant virsaus tarkuojam morka, uzpjaustom smulkiai cesnakiuko ir viska aptepam majnezu sumaisytu su tarkuotu suriu.
kepam 1 val 200 laipsniu orkaiteje ir skanaus
Aisku riebu labai, bet man tai laaaabai skanu
Ir dar turiu klausima, jauciu , o kodel jus viska apkepat, taip greiciau, ar skaniau?
As nuo drauges nusiziurejus kepiau uzkepele su mesa, man tai , nors pas drauge dar skaniau buvo. tai dalinuos receptu.
Reikes:
bulviu
mesos-kumpine, kaarbonadas,na kad pamust eitu
svogunai,
morkos,
paprika,
suris
majonezas
prieskoniai (mairunas bazilikas)
cesnakas
Procesas :
I stiklini inda palasint kelis lasiukus alielaus ir dedam sluoksniais: supjaustytas bulves padruskintas, paskui pamusta mesa paprieskuoniuota,toliau svogunai stambiai smulkinti sumaisyti su paprika mazyciais gabaliukais smulkinta ir prieskonias, ant virsaus tarkuojam morka, uzpjaustom smulkiai cesnakiuko ir viska aptepam majnezu sumaisytu su tarkuotu suriu.
kepam 1 val 200 laipsniu orkaiteje ir skanaus
Aisku riebu labai, bet man tai laaaabai skanu
Ir dar turiu klausima, jauciu , o kodel jus viska apkepat, taip greiciau, ar skaniau?
Noriu pasiulyti apkepą,kurį dažnai ruošiu.
Jam prireiks:
pora stiklinių išvirtų ryžių,
600-800g.žuvies filė,
500g. paprios,
500g pomidorų,
stiklinės pieno,
šaukšto miltų,
stiklinės grietinės,šaukšto smulkintų džiuvėsėlių,
sviesto arba aliejaus faormai ištepti,maltos paprikos,
druskos,
krapų,
Filę užpilti pienu ir palaikyti15min.,po to supjaustyti gabaliukais..
Papriką nuplauti ir supjaustyti mažais gabalėliais.
Pomidorus blanširuoti.,nulupti ir supjaustyti.
Indą kepimui istepti sviestuir pabarstyi džiuvėsėliais.
Dėti sluoksniais:
ryžius,pomidorus,papriką,žuvį.pabarstyti miltais ir paprikos milteliais..
Žuvies sluoksnį pridengti ryžiais..
Sudėtą patikalą apipilti grietine išmaišyta su kiaušiniu.
Patiekti su salotomis.
Jam prireiks:
pora stiklinių išvirtų ryžių,
600-800g.žuvies filė,
500g. paprios,
500g pomidorų,
stiklinės pieno,
šaukšto miltų,
stiklinės grietinės,šaukšto smulkintų džiuvėsėlių,
sviesto arba aliejaus faormai ištepti,maltos paprikos,
druskos,
krapų,
Filę užpilti pienu ir palaikyti15min.,po to supjaustyti gabaliukais..
Papriką nuplauti ir supjaustyti mažais gabalėliais.
Pomidorus blanširuoti.,nulupti ir supjaustyti.
Indą kepimui istepti sviestuir pabarstyi džiuvėsėliais.
Dėti sluoksniais:
ryžius,pomidorus,papriką,žuvį.pabarstyti miltais ir paprikos milteliais..
Žuvies sluoksnį pridengti ryžiais..
Sudėtą patikalą apipilti grietine išmaišyta su kiaušiniu.
Patiekti su salotomis.
savaitgalį kepiau SŪRIO IR SVOGŪNŲ APKEPĄ
tešlai: 100g sviesto, 1-1,5 stiklinės miltų, 1/4 stiklinės neriebios greitinėlės, 50g tarkuoto fermentinio sūrio
įdarui: 4 svogūnai, 100g tarkuoto sūrio, 1/3 stiklinės grietinėlės, 3 kiaušiniai, prieskoniai (dėjau druskos, juodųjų pipirų, muskato ir baziliko)
tešlos ingredientus sumaišyti iki vientisos masės, iškočioti ir dėti į pateptą formą.
Svogūnus supjaustyti, kaip reikiant pakepinti ir dėti ant tešlos. Ant viršaus supilti sūrio, grietinėlės, plaktų kiaušinių ir prieskonių mišinį. Kepti 200 laipsnių temp. apie pusvalandį.
P.S. man skanesnis buvo jau atšalęs
tešlai: 100g sviesto, 1-1,5 stiklinės miltų, 1/4 stiklinės neriebios greitinėlės, 50g tarkuoto fermentinio sūrio
įdarui: 4 svogūnai, 100g tarkuoto sūrio, 1/3 stiklinės grietinėlės, 3 kiaušiniai, prieskoniai (dėjau druskos, juodųjų pipirų, muskato ir baziliko)
tešlos ingredientus sumaišyti iki vientisos masės, iškočioti ir dėti į pateptą formą.
Svogūnus supjaustyti, kaip reikiant pakepinti ir dėti ant tešlos. Ant viršaus supilti sūrio, grietinėlės, plaktų kiaušinių ir prieskonių mišinį. Kepti 200 laipsnių temp. apie pusvalandį.
P.S. man skanesnis buvo jau atšalęs
QUOTE(Amalia @ 2005 03 01, 12:29)
4 porcijoms:
11 l pieno, ziupsnelis druskos, vaniles, citrinos zieveles, 125 g apskritu ryziu(kurie isvirus minksti buna), 4 kiausiniai, 60g minksto sviesto,, 60g cukraus, 6 nedideli obuoliai, sviestas formai istepti.
1porcija -610 kaloriju, paruosimo laikas 35 min., kepimo - 45 min.
Uzvirti piena + druska + vanile + citr.zievele , supilti ryzius ir ant silpnos ugnies 20 min. virti.Atausinti.Citr.zieve isimti.
Kiausinius atskirti, trynius issukti su cukrum ir sviestu, baltymus isplakti.Sumaisyti su atsalusiais ryziais.Kepimo forma issviestuoti.Sudeti nuluptus supiaustytus obuoliukus, ant virsaus ryziu mase, kepti ikaitintoj iki 200° orkaitej.Valgyti karsta ar salta.
11 l pieno, ziupsnelis druskos, vaniles, citrinos zieveles, 125 g apskritu ryziu(kurie isvirus minksti buna), 4 kiausiniai, 60g minksto sviesto,, 60g cukraus, 6 nedideli obuoliai, sviestas formai istepti.
1porcija -610 kaloriju, paruosimo laikas 35 min., kepimo - 45 min.
Uzvirti piena + druska + vanile + citr.zievele , supilti ryzius ir ant silpnos ugnies 20 min. virti.Atausinti.Citr.zieve isimti.
Kiausinius atskirti, trynius issukti su cukrum ir sviestu, baltymus isplakti.Sumaisyti su atsalusiais ryziais.Kepimo forma issviestuoti.Sudeti nuluptus supiaustytus obuoliukus, ant virsaus ryziu mase, kepti ikaitintoj iki 200° orkaitej.Valgyti karsta ar salta.
Kepiau šiandien šį apkepą, labai skanu Tik obuolius tarkavau burokine tarka ir sumaišiau su ryžiais Tryse beveik visą ir suvalgėm vienu prisėdimu