Įkraunama...
Įkraunama...

Apkepai, apkepėliai, užkepėlės

na ir s paBANDZIAU PAPRASTA VARSKES APKEPA, MM TIKRAS GARDUMELIS thumbup.gif essen.gif essen.gif gathering.gif thumbup.gif
Atsakyti
o as darau toki laaabai paprasta apkepa ax.gif reikes:

bulviu
farso
sojos farso
majonezo

1. nuskustas bulves supjaustau starais griezineliais
2.farsa suprieskoniuju ir "praskiedziu" su ismirkytu sojos farsu.. (galima ir nedet sojos, bet tada daugiau truputi farso reikes.. as taip darau kad pigiau butu ax.gif )
i stiklini puoda dedu sluoksniais bulves ir farsa.. tada uzpilu mazdaug puse puodo vandens, virsu aptepu majonezu ir kepu orkaitej mazdaug pusvalandi .. dar jei saldytuve turiu fermentinio surio uzsilikusio tai kai baigia kepti apibarstau ir dar minutei, palaikau orkaitej, kad issilydytu... tikrai nesudetinga ir MB dievina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(SANI26 @ 2004 01 30, 18:29)
Labai paprastas varskes apkepas:

500 g varskes,
3 kiausiniai,
5 saukstai manu kruopu,
puse stiklines pieno,
3 saukstai sviesto,
3 saukstai cukraus.
Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpilti pienu, kad isbrinktu. Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir istrinti su cukrumi, supilti i varske, supilti ismirkusias kruopas su pienu, lydyta sviesta, gerai ismaisyti ir pabaigoje - isplaktus baltymus. Galima prideti razinu. Kepam apie pusvalandi 180 laipsniu orkaiteje. Skanaus.


thumbup.gif ka tik istraukiau is orkaites...austa tongue.gif bet atrodo tai skaniai
QUOTE(ramirėja @ 2005 09 20, 07:49)
Aš tai darau užkepėlę su ryžiais

Mėsą pernakt pamarinuoju(jei jautiena)jei vištiena tai tiek nereikia.
Verdu ryžius, bei tuo pačiu kepu mėsą, jai beiškepant įdedu grietinės truputuką.
Paskui į stiklinį indą sluoksniouju ryžius, mėsą, dar dedu žirnelių, raugintų agurkelių ir ant viršaus tarkuoto fermentinio sūrio ir viską dedu į orkaitę arba mikrobangę, kad sūris išsilydydį.
Labai nesudėtinga ir skanu  thumbup.gif

o va sita einu pradeti ruosti bus MB vakarienei..kai pavalgysim pasakysiu kaip gavos essen.gif
Atsakyti
QUOTE(dincikas @ 2006 01 23, 21:15)
Nežinau ar tau patiks, bet man tai labai patiko toks žuvies apkepas:
Žuvies file iškepti, prieš tai pavoliojus miltuose ir išprieskoniavus, žinoma
Sudėti į kepimo formą, ant žuvies dėti pakepintus svogūnus ir morkas.
6 kiaušinius (čia maždaug ant 1 kg žuvies filė, galima imti ir mažiau) išplakti su 250 g (mažas indelis) majonezo ir supilti į kepimo formą. Kepti, kol iškeps smile.gif Aš dar pabarstau sūriu, prieš baigiant kepti.
Skanaus 4u.gif






Kepiau šitą žuvytės apkepą, labai skanu. Tik aš jį truputuką (gal nesupyksi?) patobulinau. Į kepimo formą pirmiausia dėjau išvirtas bulves, supjaustytas "pinigiukais", o toliau eiga visa ta pati kaip pas tave. Esmė tame, kad nereikia atskirai virti bulvių. Viskas VIENAME cool.gif
Atsakyti
Kaip tik ir aš didelei 9 asmenų šeimynai gaminsiu apkepėlį tongue.gif Darysiu iš bulvių, apkeptų morkų su svogūniukais, cukinijos, faršo/dešros (žiūrint, ką rasiu biggrin.gif), ant viršaus pabarstysiu tarkuoto sūrio mirksiukas.gif

Jei išeis pafotkinsiu. Nuomonės palauksiu, kai visi pavalgys tongue.gif
Atsakyti
Nu va, visi sedim isverte pilvusl, jau virskinam apkepeli tongue.gif

Nuotrauku nebus, nespejau pafotkint, visi greit issidalino biggrin.gif Bet aprasyt, kaip visa tai gaminau, galiu smile.gif


Emiau ~2 kg bulviu, sutarkavau stambia tarka, t.p.. ir visa cukinija, isemus seklytes, nulupus. Idejau 4 kiausinius, 4 saukstus miltu ir prieskoniai. Viska sumaisiau.
Supjausciau desra griezineliais, susmulkinau svogunus ir morkas, pakepiau ant keptuves. Galima det ir pomidoru, gaila, ju neturejau doh.gif Dar reikes majonezo, gabalelio surio, kecupo.

Istepiau keptuve riebalais, dejau 1 sluoksni bulviu-cukiniju misini, isdeliojau desra, uzpyliau keptas morkas su svogunais, tada vel sluoksnis bulviu-cukiniju. Ant virsaus majonezo ir pasoviau i orkaite 40-50 min. Dar likus 10 min iki iskepimo apibarsciau tarkuotu suriu. Iskepus uzpyliau kecupu.

Nu jau skanumelis! bigsmile.gif
Atsakyti
dariau varskes apkepa, varske, kefyras, kiausinis, kepimo milteliai ir manu kruopos, viska dariau is akies
Labai skanus gavosi, toks purus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joliteee: 14 rugsėjo 2008 - 17:38
QUOTE(happy @ 2004 03 01, 18:15)
VARŠKĖS APKEPAS
0,5kg varškės (geriau palaida maišelį
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos, daug razinu
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.

Kepiau pagal si receptuka apkepa, tikrai labai skanus tik truksta siek tiek miltu ax.gif
Atsakyti
super paprastas apkepėlis blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2008 10 03, 00:07)
super paprastas apkepėlis blush2.gif

Net neabejojam,bet receptas irgi būtų ne pro šalį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2008 10 06, 13:52)
Net neabejojam,bet receptas irgi būtų ne pro šalį mirksiukas.gif

Iškepiau kukuliukus. Išviriau bulves su lupynom (kadangi mažučių neturėjau tai po to nulupus į 4-5 dalis dalinau) Dar šaldytus briuseliukus su kubeliais pjaustytom morkom apviriau. Viską į riebalais (aš aliejum) išteptą skardą subėriau. Užpyliau padažu ir į įkaitintą orkaitę, 15-20 minučių ir galima valgyti.
Padažui grietinėlę su lydytu sūreliu užviriau, maišiau kol tapo vientisa masė, plius druska, pipirai, petražolės, gaila čiobrelių neturėjau...
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

norėjau pasidalinti patirtim, dažniausia vištienos apkepėlę gaminu taip: vištieną su prieskoniais šiek tiek apkepinu atskirai, paskui į kepimo indą dedu sluoksniais virtus ryžius, vištieną, sūrį, įvairias šaldytas daržoves, viršutinis sluoksnis būna sūrio, užpilu sultinio, viską uždengiu folija ir orkaitėje kepu pusvalandį. essen.gif šeimynai labai patinka, tas valgis thumbup.gif , jie dar užsideda kečupo ar majonezinio padažo.
gal kas nors gamina kitaip?
Atsakyti