per Tango Tv savaitgaliais rodo vieno jauno britu virejo laida, labai nebloga recepta sake , bet pradzios nemaciau normaliai.. surio pakepa kepe, gal kas uzsiraset?nemaciau kaip gamino tesla, kuria klojo i skarda, ja salde, kiek girdejau dar lyg sviesto dejo, vienintele panasia sugalvoju- kibinu tesla.
O likusi kepimo dalis tokia:
keliu rusiu suris, rekomendavo deti viena astresni, kita kad gerai lydytusi, o trecia dejo sviezu ozku suri.. viska tarkavo. pyle grietineles, ant vrsaus dejo plonais supjaustyto kumpio griezinelius ir pabarste ciobreliais sveiziais. [neatsimenu ar tik nedejo kiausinio]
ziurejau pribegom- bet dabar gailiuosi, pagavojau, kad turetu buti skanus dalykas.. gal kas pades..
grikiu apkepas:
isvirti grikius bulione;
pakepint daug morku su svogunais;
patarkuot lydyto surio;
isplakt kiausiniu (tiek, kad viska suvilgytu ismaisius kartu ir sulipintu kepant)
viska sumaisyt ir det i bleka;
ir i orkaite 15 -20 min- kol iskeps
kas noretu mesos: kepintos slapenkos, sasiskos, virto kumpio gabaliukai ar juosteles
geriausia prie jo tinka rausvas padazas ir rauginti agurkai
skaitant gali buti ir neskanu, bet pabandzius...
pavaisinti, net tie, kurie nemegsta grikiu, pasidare savaip: grikius pakeite ryziais! (as ju nemegstu, todel tas variantas man jau neskanus, nors ir neragavau)
skanaus!
isvirti grikius bulione;
pakepint daug morku su svogunais;
patarkuot lydyto surio;
isplakt kiausiniu (tiek, kad viska suvilgytu ismaisius kartu ir sulipintu kepant)
viska sumaisyt ir det i bleka;
ir i orkaite 15 -20 min- kol iskeps
kas noretu mesos: kepintos slapenkos, sasiskos, virto kumpio gabaliukai ar juosteles
geriausia prie jo tinka rausvas padazas ir rauginti agurkai
skaitant gali buti ir neskanu, bet pabandzius...
pavaisinti, net tie, kurie nemegsta grikiu, pasidare savaip: grikius pakeite ryziais! (as ju nemegstu, todel tas variantas man jau neskanus, nors ir neragavau)
skanaus!
QUOTE(Ambrozija @ 2003 06 18, 13:24)
Ryžių ir obuolių apkepas
2 stiklinės virtų ryžių
600 g obuolių (arba kitų vaisių)
0,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė grietinėlės
2 šaukštai margarino
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 šaukštas malto cinamono
druskos
Vaisius nuplauti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ir išmaišyti su cukrumi, cinamonu ir virtais ryžiais.
Patiekalą sudėti į išteptą margarinu atsparų karščiui indą, pabarstyti margarino drožlėmis, įdėti į labai karštą orkaitę ir pridengus pakepinti 30 min.
Patiekti karštą arba šaltą, apipylus grietinėle, išmaišyta su vaniliniu cukrumi.
2 stiklinės virtų ryžių
600 g obuolių (arba kitų vaisių)
0,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė grietinėlės
2 šaukštai margarino
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 šaukštas malto cinamono
druskos
Vaisius nuplauti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ir išmaišyti su cukrumi, cinamonu ir virtais ryžiais.
Patiekalą sudėti į išteptą margarinu atsparų karščiui indą, pabarstyti margarino drožlėmis, įdėti į labai karštą orkaitę ir pridengus pakepinti 30 min.
Patiekti karštą arba šaltą, apipylus grietinėle, išmaišyta su vaniliniu cukrumi.
Sitas man nesigavo, atrodo, kad kazko truksta , nes sedziu ir valgau ryzius su obuoliais, o taip tikejausi apkepo
QUOTE(dincikas @ 2006 01 23, 21:15)
Nežinau ar tau patiks, bet man tai labai patiko toks žuvies apkepas:
Žuvies file iškepti, prieš tai pavoliojus miltuose ir išprieskoniavus, žinoma
Sudėti į kepimo formą, ant žuvies dėti pakepintus svogūnus ir morkas.
6 kiaušinius (čia maždaug ant 1 kg žuvies filė, galima imti ir mažiau) išplakti su 250 g (mažas indelis) majonezo ir supilti į kepimo formą. Kepti, kol iškeps Aš dar pabarstau sūriu, prieš baigiant kepti.
Skanaus
Žuvies file iškepti, prieš tai pavoliojus miltuose ir išprieskoniavus, žinoma
Sudėti į kepimo formą, ant žuvies dėti pakepintus svogūnus ir morkas.
6 kiaušinius (čia maždaug ant 1 kg žuvies filė, galima imti ir mažiau) išplakti su 250 g (mažas indelis) majonezo ir supilti į kepimo formą. Kepti, kol iškeps Aš dar pabarstau sūriu, prieš baigiant kepti.
Skanaus
labai skanu Tik aš dar ir pomidorų ant viršaus uždedu
QUOTE(Barikada @ 2007 06 27, 08:47)
labai skanu Tik aš dar ir pomidorų ant viršaus uždedu
Labai smagu, kad patiko Reiks pabandyti su pomidorais
Gal kuri zinote makaronu ir bulviu apkepa?? esu valgiusi maza, jau tai patiko...bet nezinau kaip pasidaryti
QUOTE(maya @ 2007 06 26, 00:58)
Sitas man nesigavo, atrodo, kad kazko truksta , nes sedziu ir valgau ryzius su obuoliais, o taip tikejausi apkepo
man atrodo cia kiausinio truksta... kuris sulipintu tuos ryzius i "apkepa"
labukas visoms mamytems
esu naujoke ir noreciau parasyt irgi viena apkepuko receptuka, taigi jums reikes:
apie 1kg bulviu
1kg farso,
1 svoguno,
grietines 1pakelio,
ir surio,
prieskoniu.
bulves stambiai supjaustyti ir isvirti. Farsa tuo tarpu apkepinti keptuveje ji vis smulkinant ir vartant, ydeti svoguno, prieskoniu. isvirusias bulves supjaustyti skrituliukais, deti supjaustytu bulviu sluoksni, tada paruosta farsa,vel bulviu,viska aptepti grietine ir pabarstyti tarkuotu suriu. kepti orkaiteje kol suris issilydis ir truputeli apskrus. skanaus
esu naujoke ir noreciau parasyt irgi viena apkepuko receptuka, taigi jums reikes:
apie 1kg bulviu
1kg farso,
1 svoguno,
grietines 1pakelio,
ir surio,
prieskoniu.
bulves stambiai supjaustyti ir isvirti. Farsa tuo tarpu apkepinti keptuveje ji vis smulkinant ir vartant, ydeti svoguno, prieskoniu. isvirusias bulves supjaustyti skrituliukais, deti supjaustytu bulviu sluoksni, tada paruosta farsa,vel bulviu,viska aptepti grietine ir pabarstyti tarkuotu suriu. kepti orkaiteje kol suris issilydis ir truputeli apskrus. skanaus
Vistienos uzkepele :
reikia 150 g. virtos vistienos,150 g. poru,30 g. aliejaus,80 g. grietines,vistienos sultinio,80 g. surio,2 pomidorai,druskos,pipiru.
Vistiena supjaustyti gabaliukais,apkepinti ir pabarstyti druska,pipirais.Supjaustytus porus patroskinti su grietine ir supilstyti i indelius.Ant virsaus uzdeti griezineliais supjaustytus pomidorus,uzpilti vistienos sultiniu,tarkuotu suriu ir kepti orkaiteje 5-7 min.
reikia 150 g. virtos vistienos,150 g. poru,30 g. aliejaus,80 g. grietines,vistienos sultinio,80 g. surio,2 pomidorai,druskos,pipiru.
Vistiena supjaustyti gabaliukais,apkepinti ir pabarstyti druska,pipirais.Supjaustytus porus patroskinti su grietine ir supilstyti i indelius.Ant virsaus uzdeti griezineliais supjaustytus pomidorus,uzpilti vistienos sultiniu,tarkuotu suriu ir kepti orkaiteje 5-7 min.
QUOTE(erickaamerika @ 2007 09 04, 12:12)
Gal kuri zinote makaronu ir bulviu apkepa?? esu valgiusi maza, jau tai patiko...bet nezinau kaip pasidaryti
Makaronu apkepa as dazniausiia darau toki
virti makaronai
apkepti baklazanai
apkepta bet kokia mesyte arba farsas arba labai gerai tinka sojos kubeliai
pievagrybiai
paprikos geriausia spalvotos
galima sloksniuot kelis kartus, priklauso nuo skardos aukscio, kurioje kepsit
ant virsaus majonezo, tarkuoto surio arba galima visa apkepa uzpilti jusu megstamu padazu/uzpilu, pvz, tarkuotas suris, grietinele, kiausinis, prieskoniai
ir i orkaite 20-30 min.
Darzoves galima imti bet kokias, kurios tik patinka. Pagrindiniai islieka tik makaronai, visa kita fantazijos reikalas
QUOTE(erickaamerika @ 2007 09 04, 12:12)
O bulviu apkepa darau toki ale kugeli, tik sutarkuoju stambesne tarka. Kartais tiesiog vienas bulves kepu, kartais darau sluoksniuota apkepa. Sluoksniai: grybu, svogunu, mesos. Labai skanu ir kaskart naujas skonis
QUOTE(happy @ 2004 03 01, 17:15)
VARŠKĖS APKEPAS SU OBUOLIAIS
1 kg varškės
250 g grietinės
100 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
5-6 šaukštai manų kruopų
0,5 kg obuolių
1 stiklinė cukraus
Sumaltą varškę išmaišyti su grietine, manų kruopomis, kiaušiniais, sviestu ar margarinu ir cukrumi.Riebalais ištepti skardą, į kurią sudėti dalį varškės, o ant jos išdėti nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus rūgščius obuolius. Pabarstyti cukrumi, ant viršaus sudėti likusią varškę. Apšlakstyti sviestu ir iškepti. Valgyti šiltą ir su grietine. Skanu!
--------------------------------------------------------------------------------
VARŠKĖS APKEPAS
0,5kg varškės (geriau palaida maišelį
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos, daug razinu
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.
1 kg varškės
250 g grietinės
100 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
5-6 šaukštai manų kruopų
0,5 kg obuolių
1 stiklinė cukraus
Sumaltą varškę išmaišyti su grietine, manų kruopomis, kiaušiniais, sviestu ar margarinu ir cukrumi.Riebalais ištepti skardą, į kurią sudėti dalį varškės, o ant jos išdėti nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus rūgščius obuolius. Pabarstyti cukrumi, ant viršaus sudėti likusią varškę. Apšlakstyti sviestu ir iškepti. Valgyti šiltą ir su grietine. Skanu!
--------------------------------------------------------------------------------
VARŠKĖS APKEPAS
0,5kg varškės (geriau palaida maišelį
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos, daug razinu
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.
abu apkepai skanus
Papildyta:
QUOTE(Vikiuke @ 2007 10 29, 19:13)
labukas visoms mamytems
apie 1kg bulviu
1kg farso,
1 svoguno,
grietines 1pakelio,
ir surio,
prieskoniu.
apie 1kg bulviu
1kg farso,
1 svoguno,
grietines 1pakelio,
ir surio,
prieskoniu.
einu isbandyt sita receptuka.labai lengvas ir greitas. turbut ir skanus bus