Įkraunama...
Įkraunama...

Apkepai, apkepėliai, užkepėlės

QUOTE(Danguole55 @ 2006 02 01, 20:54)
O porus, morkas ir paprikas ar pakepinai pries tai?  blush2.gif


Ne, neapkepinau, nes nelabai laiko buvo, bet aš ir mėgstu labiau kai daržovių natūralesnis skonis jaučiasi. Nors apkepinti rekomanduotina. mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas žinote svogūnų apkepą? bigsmile.gif
Turiu daug mažų svogūniukų, tai sakau iš jų cielų būtų galima ką nors pagaminti, pvz. apkepą. Tik norėčiau bent kokį receptą paskaityti, nes jei darysiu iš galvos, tai gali ir nesigauti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Uva @ 2006 02 08, 11:36)
Gal kas žinote svogūnų apkepą? bigsmile.gif
Turiu daug mažų svogūniukų, tai sakau iš jų cielų būtų galima ką nors pagaminti, pvz. apkepą. Tik norėčiau bent kokį receptą paskaityti, nes jei darysiu iš galvos, tai gali ir nesigauti  doh.gif

Nekenčiu svogūnų, o jau apkepo iš jų niekad nesugalvočiau daryt biggrin.gif
Atsakyti
bandzhiau kept viena chia aprashyta apkepele su ryzhiais ir vishtyte, labai skaniai gavosi thumbup.gif , tik va nepatiko kad dedant i lekshtes viskas subyrejo (na gavosi neishvaizdzhiai) gal ash ka netaip dariau verysad.gif ? kaip jus patiekiant ant stalo tokius patiekalus? g.gif
Atsakyti
Sory, jei pasikartosiu...
Varskes apkepukas su manu kruopom

Reikes 2 pakeliu pacios riebiausios varskes,
4 kiausiniu,
4 saukstu cukraus,
8 saukstu manu kruopu,
1/2 stiklines pieno,
100g sviesto

Pirmiausia manu kruopas kokiom 2 val. uzpilam pienu, kad isbrinktu.Varske reikia permalti, kad butu puresnis apkepas.

Varskyte istrinam su sviestu, tada i ja dedam kiausiniu trynius ismaisytus su cukrum, po to isbrinkusias manu kruopas.Pacioj pabaigoj atsargiai imaisom gerai isplaktus kausiniu baltymus. Galima deti razinu, vanilinio cukraus, na, kaip kas megsta. Is tokio kiekio produktu gaunasi nedidele skardele. Kepam orkaitej. Valgom su grietine arba uogiene.
Skanaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akrila: 22 vasario 2006 - 13:45
QUOTE(SANI26 @ 2004 01 30, 20:29)
Labai paprastas varskes apkepas:

500 g varskes,
3 kiausiniai,
5 saukstai manu kruopu,
puse stiklines pieno,
3 saukstai sviesto,
3 saukstai cukraus.
Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpilti pienu, kad isbrinktu. Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir istrinti su cukrumi, supilti i varske, supilti ismirkusias kruopas su pienu, lydyta sviesta, gerai ismaisyti ir pabaigoje - isplaktus baltymus. Galima prideti razinu. Kepam apie pusvalandi 180 laipsniu orkaiteje. Skanaus.

prasau cia mano apkepas,labai skanus
Atsakyti
Bulvių ir grybų apkepėlė

Jums reikės:
1 kg bulvių,
Keleto galvučių česnako arba česnako granulių,
2 kiaušinių,
Apie 0,5 l pieno „Linea Vitalis“,
Sūrio (geriausiai 45 proc. riebumo),
Aliejaus,
1/4 tepaus riebalų mišinio su karotinu Linea vitalis, 72% riebumo,
Pipirų, druskos, muskato, kmynų,
400 g pievagrybių,
Grybų ekstrakto.
Kaip gaminti

Nuskuskite bulves, supjaustykite griežinėliais. Griežinėlius suberkite į indą ir pagardiname pipirais, druska, muskatu.

Tuo tarpu smulkiai sutarkuokite sūrį. Pieną išplakite su kiaušiniais ir dalimi sūrio tarkių. Pakepinkite supjaustytus grybus, įpilkite truputį grybų ekstrakto (dėl aštresnio kvapo).

Nulupkite česnako galvutesa, susmulkinkite. Ištepkite kepimo indą aliejumi. Pabarstykite ją susmulkintais česnakais arba česnako granulėmis.
Į skardą įdėkite bulvių griežinėlius, grybus, vėl bulvių griežinėlius – taip sluoksniuokite tol, kol užsipildys kepimos indas.
Viską apliekite pieno plakiniu, viršų apibarstykite likusiais sūrio tarkiais. Ant viršaus uždėkite 1/4 tepaus riebalų mišinio gabalėlį. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą.

Atsakyti
QUOTE(happy @ 2004 03 01, 16:15)
VARŠKĖS APKEPAS SU OBUOLIAIS
1 kg varškės
250 g grietinės
100 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
5-6 šaukštai manų kruopų
0,5 kg obuolių
1 stiklinė cukraus
Sumaltą varškę išmaišyti su grietine, manų kruopomis, kiaušiniais, sviestu ar margarinu ir cukrumi.Riebalais ištepti skardą, į kurią sudėti dalį varškės, o ant jos išdėti nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus rūgščius obuolius. Pabarstyti cukrumi, ant viršaus sudėti likusią varškę. Apšlakstyti sviestu ir iškepti. Valgyti šiltą ir su grietine. Skanu!
--------------------------------------------------------------------------------
VARŠKĖS APKEPAS
0,5kg varškės (geriau palaida maišelį
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos, daug razinu
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.



Labai skanus varškės apkepas, aš irgi tokį kepu tik dedu tris kiaušinius, taip įdedu vyšnių iš uogienė , na čia pagal kiekvieno fantaziją. biggrin.gif thumbup.gif taip pat kepu keksiukų formelėse tai gaunasi kaip pyragėliai mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
agniux911, tavo įdėtas Bulvių ir gyrbų apkepėlės receptas jau buvo štai čia ir netgi laimėjo II vietą Supermamų ir Maximos receptų konkurse... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2003 06 18, 19:22)
Kalafiorų apkepas

1 kalafioras
4-5 kiaušiniai
200 g fermentinio sūrio
pora šaukštų sviesto
Pora šaukštų grietinės
Truputis druskos
Malti juodi pipirai
Prieskoninės žolelės

Kalafiorą apvirti. Baltymus išplakti. Kalafiorą išdalinti į gabalėlius ir išmaišyti su tryniais, išplaktais baltymais, tarkuotu sūriu, grietine ir lydytu sviestu. Sudėti prieskonius, gerai išmaišyti ir sukrėsti į kepimo indą. Kepti 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.

sita apkepeli sivakar gaminau. taciau pridejau visokiu skonybiu ir gavosi pasaka. zodziu, kartu su kalafioru apviriau supjaustytas morkas. Toliau viskas pagal recepta, tik i mase dar idejau viena galvute svoguno ir ant apkepo virsaus isdeliojau pjaustyta pomidora, apibarsciau siek tiek ferm. surio thumbup.gif
Atsakyti
Bulvių ir sūrio Brie apkepas

Reikės:
4-5 didelių bulvių
1 st grietinėlės
5-6 griežinėlių šoninės
sūrio Brie
krapų, druskos, maltų juodųjų pipirų
fermentinio sūrio (nebūtinai).

Bulves nuskusti ir supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais. Šoninę smulkiai supjaustyti ir gerai pakepinti, kad gautųsi kaip spirgučiai. Į kepimo indą dedam vieną sluoksnį bulvių, apibarstom šiek tiek spirgučiais, druskyte, pipiriukais ir krapais (tik saikingai). Po to vėl dedam bulves, spirgučius, prieskonius ir tt. Taip sluoksniais dedam tol, kol turim bulvių. Paskutinis sluoksnis turėtų būti tik bulvės. Apipilam viską tolygiai grietinėle (ji neturi pilnai apsemti indo turinio), dedam į įkaitintą orkaitę, uždengiam dangčiu ir kepam apie 20 min. Tuo tarpu griežinėliais susipjaustom Brie sūrį, o fermentinį sūrį sutarkuojam. Kai jau bulvės bus beveik iškepusios, ant viršaus dedam gražiai Brie griežinėlius, uždengiam ir vėl į orkaitę kokioms 5 minutėms kol bulvės iškeps. Pabaigoj dar galima užbarstyti šiek tiek fermentinio sūrio.

P.S. Prie šio patiekalo labai tinka lietuviškas kefyras ir marinuoti agurkėliai. Skanaus!
Atsakyti
Greitai pagaminamas ir labai skanus
SPAGECIU IR MALTOS MESOS APKEPAS:

- 250 g spageciu
- 300 g maltos mesos
- svogunas
- 2 cesnako skilteles
- 2 morkos
- pomidoras
- po sauksteli druskos, maltu papriku ir baziliku
- ziupsnelis maltu juoduju pipiru
Baltas padazas:
- po 3 saukstus sviesto ir miltu
- 2 stiklines pieno
- po ziupsneli druskos ir maltu baltiju!!! pipiru
- 100 g tarkuoto fermentinio surio - uzbarstyti

Makaronus isvirti pasudytame vandenyje. SKeptuveje pakepinti malta mesa, sudeti tarkuotas morkas, susmulkinta svoguna ir cesnaka. Kiek veliau sudeti smulkinta pomidora ir prieskonius. Troskinti 5-10 minuciu.
Paruosti balta padaza: islydyti puode sviesta, iberti miltus ir ismaisyti iki vientisos mases. Pamazu pilti piena ir maisant virti, kol padazas sutirstes. Iberti druskos ir maltu baltuju pipiru.
Sviestu isteptoje kepimo skardoje sluoksniuoti: puse maltos mesos padazo, puse makaronu ir puse baltojo padazo. Vel pakartoti.
Uzbarstyti tarkuoto surio. Kepti apie 20 minuciu 220 laipsniu orkaiteje.

Tai mano pats megstamiausias patiekalas is makaronu thumbup.gif
Atsakyti