Bulvių ir grybų apkepėlė
Jums reikės:
1 kg bulvių,
Keleto galvučių česnako arba česnako granulių,
2 kiaušinių,
Apie 0,5 l pieno Linea Vitalis,
Sūrio (geriausiai 45 proc. riebumo),
Aliejaus,
1/4 tepaus riebalų mišinio su karotinu Linea vitalis, 72% riebumo,
Pipirų, druskos, muskato, kmynų,
400 g pievagrybių,
Grybų ekstrakto.
Kaip gaminti
Nuskuskite bulves, supjaustykite griežinėliais. Griežinėlius suberkite į indą ir pagardiname pipirais, druska, muskatu.
Tuo tarpu smulkiai sutarkuokite sūrį. Pieną išplakite su kiaušiniais ir dalimi sūrio tarkių. Pakepinkite supjaustytus grybus, įpilkite truputį grybų ekstrakto (dėl aštresnio kvapo).
Nulupkite česnako galvutesa, susmulkinkite. Ištepkite kepimo indą aliejumi. Pabarstykite ją susmulkintais česnakais arba česnako granulėmis.
Į skardą įdėkite bulvių griežinėlius, grybus, vėl bulvių griežinėlius taip sluoksniuokite tol, kol užsipildys kepimos indas.
Viską apliekite pieno plakiniu, viršų apibarstykite likusiais sūrio tarkiais. Ant viršaus uždėkite 1/4 tepaus riebalų mišinio gabalėlį. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą.
Meilė žudo, meilė gelia,
bet visiems parodo kelią.
Meilė pyksta, meilė baudžia,
bet kiekvieną ji priglaudžia