Įkraunama...
Įkraunama...

Mėgstančios burbulus ir pokalbius ;)

Tresnia, koks grozis  :wub:  :wub:

Čia gal nuo vadovų verslumo priklauso. Niekas gi netrukdo, mokykloms pasidaryti pinigų pačioms. Organizuoti kokius mokamus kursus, nuomoti sales, visokius tortukų, keksiukų pardavimus. Pinigėliai kristų į mokyklos fondą ir būtų iš ko įrengti. 

Man rodos draudžiama mokyklų patalpas nuomoti 

Atsakyti

Man rodos draudžiama mokyklų patalpas nuomoti 

Tikrai nuomoja visokiems būreliams ir sporto šakoms. Mūsų šokiai juk ir mokyklos patalpose vyksta ne už ačiū. 

Atsakyti

Čia gal nuo vadovų verslumo priklauso. Niekas gi netrukdo, mokykloms pasidaryti pinigų pačioms. Organizuoti kokius mokamus kursus, nuomoti sales, visokius tortukų, keksiukų pardavimus. Pinigėliai kristų į mokyklos fondą ir būtų iš ko įrengti. 

Būtent, pas mus trūksta to organizuotumo, bendruomeniškumo. Viską turi duoti, bet niekas dėl to piršto pajudinti nenori. Kad ir tėvai, jokių projektų, ar akcijų atrakcijų labdaringų nerengia, stengiasi, kad tos mokyklos net durų nereikėtų peržengti. Bet va pyksta, kad kažkas kažkur nieko nedaro.

Atsakyti

niekas taip lengvai nevyksta, pas mus Klaipėdoje mokyklų tinklas centralizuotas, visi pinigai savivaldybėse, ne mokyklose, be to visokias nuomas reglamentuoja visokias tvarkos ir taisykles, žinoma nuomoja, ten visokiems bureliams sales ir pan. bet daugelį atveju reikalingas savivaldybės tarybos leidimas nes patalpos priklauso savivaldybei, vienžo sviestas sviestuotas :) 

Atsakyti

Nu tai priknis mokyklai kokia pelno siekiancia byla ir nubaus.

Tresnes zaisliukas labai grazus.

Labas mamzes.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo I.Elija: 04 rugsėjo 2019 - 13:31
Aciu uz pagyras 4u.gif

Na prakalbot apie saldyma patalpu mokyklos, tai kad ir sildyti jas anksciau ziema butu visai gerai anksciau pradeti nes kiek girdziu tai visada problema ziema buna biggrin.gif
Atsakyti

Tikrai nuomoja visokiems būreliams ir sporto šakoms. Mūsų šokiai juk ir mokyklos patalpose vyksta ne už ačiū. 

Tai nuomoja savivaldybės švietimo skyrius, ir jie pinigus gauna, o ne mokykla. Mokyklos man rodos negali jokia komercine veikla užsiimt

Atsakyti

Tai nuomoja savivaldybės švietimo skyrius, ir jie pinigus gauna, o ne mokykla. Mokyklos man rodos negali jokia komercine veikla užsiimt

Aš vidaus politikos nežinau, bet faktas tas, kad jei geras vadovas, mokyklos ir darželiai siūlo daug daugiau visokių būrelių, paslaugų, taip pat vyksta renovacijos, klasės išmanios ir tt. Tai kažkaip sugeba padaryti ir fondus, ir konkursuose dalyvauja... Fondai yra, tiesiog reikia aiškią ataskaitą pateikti kaip naudoji pinigus. Reikia žodžiu dirbti, o ne vaidinti direktorę....

Atsakyti
Oi Limcamca is kur toks optimizmas . Lietuvos svietimo sistema yra ryskus katalizatorius emigracijai. Labai sunkus atvejis,kaip kokia kanciu virtine. Tu turi baigti mokykla,nes kitos iseities nera,paskui gyvenimas galbut pageres. Va cia taip vaikus reikia motyvuot. Tuos vaikus ,kurie paskui gyvenime pasieks ne taip ir mazai.
Atsakyti

Oi Limcamca is kur toks optimizmas . Lietuvos svietimo sistema yra ryskus katalizatorius emigracijai. Labai sunkus atvejis,kaip kokia kanciu virtine. Tu turi baigti mokykla,nes kitos iseities nera,paskui gyvenimas galbut pageres. Va cia taip vaikus reikia motyvuot. Tuos vaikus ,kurie paskui gyvenime pasieks ne taip ir mazai.

Oi, Alta, iš kur toks pesimizmas? Ir kuo blogai, kad vaikai privalo užbaigti mokyklą? Ar geriau, kad neprivalėtų? Ir kuriose šalyse neprivalo bei tuo šalis ar jos piliečiai džiaugiasi? 

Atsakyti

Aš vidaus politikos nežinau, bet faktas tas, kad jei geras vadovas, mokyklos ir darželiai siūlo daug daugiau visokių būrelių, paslaugų, taip pat vyksta renovacijos, klasės išmanios ir tt. Tai kažkaip sugeba padaryti ir fondus, ir konkursuose dalyvauja... Fondai yra, tiesiog reikia aiškią ataskaitą pateikti kaip naudoji pinigus. Reikia žodžiu dirbti, o ne vaidinti direktorę....

Aha, va taip tik atrodo, nes nežinai. Mokykla gali nuomoti patalpas ir t.t., bet visos babkės nepriklauso mokyklai. Jas suskaičiuoja ir ta suma gauna mažiau iš valstybės. Yra griežti biudžetai kam ir kiek gali išleisti per metus ir alles. Be palaiminimo mokyklos net šikpopieriui negali išleisti daugiau nei suplanuota. O mokyklos klesti tos, kur vadovai yra biškį lygesni nei visi kiti, t.y. turi kažkuriam aukštesniam sluoksnyje užtarimą.

Labdien

Atsakyti
Piene ,aisku turi mokytis ir kuo daugiau . Tesiog butu geriau kad mokyklos keltu maziau problemu.As neturiu priekaistu sovietinei svietimo sistemai. Man buvo labai gerai. Mano tevams irgi. Man jau kilo daugiau bedu ,bet dar iveikiamu .Bet tai buciau buvus laimingesne jei ju ne butu buve.
Atsakyti