As ir nesakiau,kad nutukus.Bet tokia geros mitybos.Manoji tokia buvo.Dabar visai kitaip maitinciau savaja. O tos kur giriates,kad vaikystej zanduotos buvot,kiek jums kainuoja buti plonom?Va Tere pvz,arba Gaile?Va jums ir atsakymas.As anksciau irgi taip galvojau kaip jus,Paskui is angliu ismokau daug dalyku.Paskui pati dometis pradejau.Zodziu nesigincisiu. Manoji uztat dabar morkas griauzia,vien del to,kad permaitindavau ir ne tai duodavau.Bulkuciu,cipsu ir kito junk irgi negaudavo. Va kaip angles,ideda porcija,vaikas suvalgo.Praso dar.Pasiulo morku,agurko,obuoliu,-nenori?-vadinasi ne alkanas.Nuvaro nuo stalo.Fsio.Nu o anglai nenutukę? Greit pagooglinau 2017 m duomenimis: 1 Meksika, 2 JAV, "Toliau šiame sąraše atsidūrė Naujoji, Zelandija, Vengrija ir Australija. Šeštąją vietą pagal nutukusių gyventojų skaičių užima Didžioji Britanija ." Tai gal mitybos įpročiai irgi ne tie pavyzdiniai ten.
Nesakiau vaiko sodinti ant dietos.Sakiau prilaikyti maista.Neissigalvokit.
Bet argi jos gali buti "statomos" uz pavyzdi? kai sitiek neestetiskai nutukusiu jaunu merginu.
Aukstuomene/grietinele gal taip ir daro, bet daugumos maitinimo iprociai tai itin prasti.
"Astuoniuke" yra vaikiskai putlus vaikas, absol jokio nutukimo nematau.Ir neturi but visos "skinny".
Upjora,as visai nesneku sitom temom.Tik su jumis.Tyliu kaip sukna.Su vyru bijojim kad pusdukros irgi nepaliktu,bet del kitu priezasciu.
O sitas-tikrai labai fainas.Zinok myliu ji labai labai.Nera saldus,bet savo vietoj,superinis jumoro jausmas,su geru issilavinimu,puiki seima ir tt.Svarbiausia jo elgesys su Elijute.
Zinok negeda parodyti jo niekam.
O kas cia per pasakymai apie tave?Esi nuostabiai sauni jauna moteris.Vaikas tikrai ne problema.Esi atsakinga,linksma,maloni.
O grozis labai salyginis dalykas.Jau kuri cia is musu grazuole?
Evuke,biznio administracija si karta. .Tikuosi pasibaigs.Ir jie zada iseiti greituoju laiku.Taip kad dziaugiuosi kol turiu.
Astunke,grazios tavo mergytes,bet sodink ant dietos didziaja.
O tavo vyras mexas?
Nu kaip nesakei?
Tai gali "duot" labai priesinga efekta. Gal kad pazistu 8.p.m. 100 metu ir zinau ju su vyru maitinimosi iprocius ir kaip jie i tai ziuri, man net mintis nekilo, kad slamstmaisciu vaikas megaujasi. Nu pasilepino biski pas mociute, pamanykit.
Aš kūda buvau iki paauglystės, o svoris kartu su mėnesinėmis ir hormonais pradėjo kauptis. Va tėvų klaida, kad viską ką įdėjo, reikėjo suvalgyti 🥺 o mama įdeda maisto į lėkštę kaip 3 suaugusiems 😁
Ir daba tą patį daro, bet aš vaikams leidžiu valgyti kiek nori ir palikti, patiems įsidėti tiek kiek suvalgys. Leidžiu ir kartoti jei nori, bet kartoti įdedu žymiai mažiau.
O ir maistas skiriasi, pas mane sriuba valgoma, bet antras patiekalas būna ne iš karto po jos. Mėsa ar žuvis su daržovėmis, salotomis... Vakare salotos ar daržovės papjaustytos.
Žinoma būna ir picų, kebabų ar dar kokio š dienų 😁🧨
Nzn, mano dauguma pažįstamu vaikystėj buvo sakaliai, o Suaugę jau turi vargti dėl to. Tame tarpe ir aš. Mano vaikystėj lb mažai buvo storu vaikų, bet tai niekaip nesusiję su svoriu suaugus.
Tiesiog ši mergaitė absoliučiai visiškai normali. Nesuvokiu net kurioj vietoj galima pamatyt jis antsvorį
Aciu visoms uz pastebejimus/pagyras ir t.t. Mes su vyru labai samoningi siuo klausimu, daug diskutuojam apie tai ir vengiam kazka jai tiesiogiai apie svori (o ne sveiko maisto ir sporto nauda) sakyti, kad neprasidetu visokie valgymo sutrikimai. Dabar vat vasara pas mociute ant "sofkes" praleido, plius pasmaliziavo prie to pacio. Kita vasara varys i visokias teniso/futbolo ir pan. stovyklas. Plius orai geres, nebelis tiek, pratempsim vel su dviraciu ja (pvz. pavasari eidavom sekmadieni ji ir as iki kavinukes su mazaja vezimelyje).
MB yra gerai uzsikonservaves, pavydziu jam odos. Man sis nestumas "padovanojo" kruva saules demiu. Ugh.
Blogas pavyzdys angles 🤫
As savo paaugliui jeigu paduociau morku, vietoj antros porcijos, tai man stalo koja turbut apgrauztu. 🤭
Nu o anglai nenutukę? Greit pagooglinau 2017 m duomenimis: 1 Meksika, 2 JAV, "Toliau šiame sąraše atsidūrė Naujoji, Zelandija, Vengrija ir Australija. Šeštąją vietą pagal nutukusių gyventojų skaičių užima Didžioji Britanija ." Tai gal mitybos įpročiai irgi ne tie pavyzdiniai ten.
O tu supranti kad sudinas pavyzdys yra ne pavyzdys?
Astunke,grazios tavo mergytes,bet sodink ant dietos didziaja.
O čia kas?
tas tiesa. Ir as pati buvau liekna be jokiu pastangu, nors ir tada lb megau bulkutes. Bet vaiksciojau ir judejau kiek, gi jokiu sedejimu prie kompu, kiemaskiemaskiemas. O kur dar kelias peskom i mokykla, 3 km i ir 3km is. Tai yra reikalu su atstumais.
oi, su paaugliais tai joooo, mano irgi valgo non stop ir kiek nori. Dzin jam, lieknas jaunuolis. Taip visad nebus, bet paauglystej bernai tai gali kapot kiek nori ir ko nori.