Įkraunama...
Įkraunama...

Mėgstančios burbulus ir pokalbius ;)

Na šunų žinovės gal parašysite nuomonę kas geriau bute buldogas ar vižlas? Mano kolegė su vyru sprendžia dilemą (panašu jau ir visas jų pažįstamų ratas  :D ) ...kažin ar nesusipyks kol nuspręs, nes mano akimis žiūrint tai jų norai labai skirtingi  :hmm: ...o ir butas ne namas - tai kolegė sako, kad vižlas labai didelis, suniokos jų buto grindis ir visa kita ...bet mano akimis - tai kažin ar ne jos išsvajotas buldogas labiau sugrauš ir apseilės viską aplinkui  :mastau:

MB brolis turi buldogą (13 m.), MB draugai turi vižlą (3 m.). Abu nieko gero :D 

Šiaip šunys absoliučiai skirtingi viskuo. 

Namai purvinesni bus nuo buldogo, nes jie seilėjasi, tų seilių ir ant lubų bus, visur. Dar kailis pobjauris, tie šeriai labai lenda visur ir sunku iškrapšyti. Šuo ramesnio būdo, su juo užteks ir gana ramių pasivaikščiojimų manau. O dar dauguma kriokia, šnarpščia, tai reikia susitaikyti, kad bus namuose ištisinis kriuksėjimas (gal būna išimčių, bet kiek jų teko sutikti, o ir kaiminystėje gyvena, tai kriuksi). Šiaip sveikatos atžvilgiu kiek teko girdėti irgi turi nemažai bėdų. 

Vižlas reikalauja ypatingai daug laiko, t.y. jį reikia rimtai iškrauti, po valandą ar kelias per dieną itin aktyvių užsiėmimų. Kitaip eis iš proto ir namams taip pat gali būti chana....bet nesiseilėja ir nekriuksi :D 

aš tai nei vienos veislės nesirinkčiau, buldogo dėl jo lėtumo, seilių ir kriuksėjimo, o vižlas pernelyg aktyvus. 

Atsakyti

MB brolis turi buldogą (13 m.), MB draugai turi vižlą (3 m.). Abu nieko gero :D

Šiaip šunys absoliučiai skirtingi viskuo. 

Namai purvinesni bus nuo buldogo, nes jie seilėjasi, tų seilių ir ant lubų bus, visur. Dar kailis pobjauris, tie šeriai labai lenda visur ir sunku iškrapšyti. Šuo ramesnio būdo, su juo užteks ir gana ramių pasivaikščiojimų manau. O dar dauguma kriokia, šnarpščia, tai reikia susitaikyti, kad bus namuose ištisinis kriuksėjimas (gal būna išimčių, bet kiek jų teko sutikti, o ir kaiminystėje gyvena, tai kriuksi). Šiaip sveikatos atžvilgiu kiek teko girdėti irgi turi nemažai bėdų. 

Vižlas reikalauja ypatingai daug laiko, t.y. jį reikia rimtai iškrauti, po valandą ar kelias per dieną itin aktyvių užsiėmimų. Kitaip eis iš proto ir namams taip pat gali būti chana....bet nesiseilėja ir nekriuksi :D

aš tai nei vienos veislės nesirinkčiau, buldogo dėl jo lėtumo, seilių ir kriuksėjimo, o vižlas pernelyg aktyvus. 

Ačiū, Mona. Kolegei perskaičiau - tai sako: va va, vižlas man butą sugriaus  :D  ...šališka žodžiu, nes ir man atrodo, kad buldogas bute ne kažką geriau  :hmm: 

Atsakyti

Ačiū, Mona. Kolegei perskaičiau - tai sako: va va, vižlas man butą sugriaus  :D  ...šališka žodžiu, nes ir man atrodo, kad buldogas bute ne kažką geriau  :hmm:

na MB tie draugai vižlo net negali visai vieno palikti namuose, veža į šunų dienos centrą. Nes vienam jam kažkas užeina, tai plintusus, net sienas dantim ir nagais gremžia. Bet čia manau išimtis. Nes jie ir iškrauna jį, vežioja į vižlų susitikimus, šiaip kasdien į miškus ilgiausiai. Vis tik normalus vižlas, PAKANKAMAI iškraunamas, kas tikrai sudėtinga (žinau bent 3 vižlus neblogai, nes mada jų dabar), manau ir bute būtų normalus šuo. Bet turėdamas vižlą ant sofkės nepagulėsi. 

buldogas...nuobodu, jie lėti, labai nepakelia karščio, šiaip tokie šnarpštalai murzylos, prieis, prisiglaus ir liks ant kelnių seilė...

ieškočiau kažkokio tarpinio varianto :)

Atsakyti
QUOTE(Pienė_ @ 2019 07 30, 16:11)
<p>Na šunų žinovės gal parašysite nuomonę kas geriau bute buldogas ar vižlas? Mano kolegė su vyru sprendžia dilemą (panašu jau ir visas jų pažįstamų ratas  biggrin.gif ) ...kažin ar nesusipyks kol nuspręs, nes mano akimis žiūrint tai jų norai labai skirtingi  hmm.gif ...o ir butas ne namas - tai kolegė sako, kad vižlas labai didelis, suniokos jų buto grindis ir visa kita ...bet mano akimis - tai kažin ar ne jos išsvajotas buldogas labiau sugrauš ir apseilės viską aplinkui  mastau.gif </p>

Butui gal buldogas labiau pritaikytas, bet labai specifine veisle su daug sveikatos problemu, trumpai gyvena.
Atsakyti

Ui, nuproteciau nuo buldogo sniokstimo, seilejimosi ir bezdejimo. Vizlas visom prasmem geriau, bet...labai aktyvus seimininkai turi buti. Mona gerai pliusus minusus surase. Jei buldogas patinka, lai ima mopsa - ir sniokscia, ir bezda, bet vis mazesnis.

Atsakyti

Kad ir iš kokių veislių besirinktų, geriausias šuo bute - katė  :D​ 

Atsakyti

Ui, nuproteciau nuo buldogo sniokstimo, seilejimosi ir bezdejimo. Vizlas visom prasmem geriau, bet...labai aktyvus seimininkai turi buti. Mona gerai pliusus minusus surase. Jei buldogas patinka, lai ima mopsa - ir sniokscia, ir bezda, bet vis mazesnis.

:lol:  :lol:​ 

Atsakyti

na MB tie draugai vižlo net negali visai vieno palikti namuose, veža į šunų dienos centrą. Nes vienam jam kažkas užeina, tai plintusus, net sienas dantim ir nagais gremžia. Bet čia manau išimtis. Nes jie ir iškrauna jį, vežioja į vižlų susitikimus, šiaip kasdien į miškus ilgiausiai. Vis tik normalus vižlas, PAKANKAMAI iškraunamas, kas tikrai sudėtinga (žinau bent 3 vižlus neblogai, nes mada jų dabar), manau ir bute būtų normalus šuo. Bet turėdamas vižlą ant sofkės nepagulėsi. 

buldogas...nuobodu, jie lėti, labai nepakelia karščio, šiaip tokie šnarpštalai murzylos, prieis, prisiglaus ir liks ant kelnių seilė...

ieškočiau kažkokio tarpinio varianto :)

praktiškai aprašei mano kolegę ir jos vyrą  :D  ...tai ir šunų kiekvienas nori pagal save  :D 

...bet ir dėl to, kuris labiau butą jiems gadins dar nesutaria ...panašu kuris variantas ims viršų - tai tas ir tvarkysis su pasekmėm ...nors manau turėtų būti bendras sutarimas, gi negali viename bute gyvenant vieną tas augintinis ir jo šunybės džiuginti, o kitą nuolat erzinti.

Atsakyti

Oi kaip malonu  :4u:

Man kaip visada, gražiausias ir mieliausias gimtas kraštas  :wub:  

Tik buvau pamiršus tą mašinų signalizacijų kaukimą dieną naktį, vos vėjui papūtus ar lietui barbenant  :oh:

Čia gal Dzūkijos specifika ...aplink mane tai niekas nekaukia ...nebent kokia vejapjovė  :D​ 

Atsakyti

Čia gal Dzūkijos specifika ...aplink mane tai niekas nekaukia ...nebent kokia vejapjovė  :D​ 

Gal... Biedni dzūkeliai labai saugo savo karietas, jautriausias signalizacijas susideda  :D  :D  :D​ 

Atsakyti

praktiškai aprašei mano kolegę ir jos vyrą  :D  ...tai ir šunų kiekvienas nori pagal save  :D 

...bet ir dėl to, kuris labiau butą jiems gadins dar nesutaria ...panašu kuris variantas ims viršų - tai tas ir tvarkysis su pasekmėm ...nors manau turėtų būti bendras sutarimas, gi negali viename bute gyvenant vieną tas augintinis ir jo šunybės džiuginti, o kitą nuolat erzinti.

Tai va, juk abiems reiks gyventi su tuo šuniuku, tai lėtą žmogų įtariu vižlas gali erzinti, jie bėga, lipa, šoka... na o greitesnį užknis vedžioti buldogą, nes reiks eit koją už kojos dėliojant :D

Atsakyti

Mano nuomininkė laiko vizlą 😁 kai ji darbe, šuo narve gyvena, o užsiima su juo labai labai ir kai aš svarsčiau apie šunį, ji daug konsultacijos suteikė, jei nori jos FB duosiu, galit rašyti. Ji priklauso veisėjams jų. Tai šuo kuris turi daug lakstyti, žaisti ir sunkiai pasiduoda auklėjimui, labai daug dirbti reikia. 

Buldogas seilėjasi, kriuksi, knarkia ir visaip kaip erzina mane, nenorėčiau iš vis tokio šunio. Nors prancūzų labai faini atrodo 😁

Atsakyti