Na šunų žinovės gal parašysite nuomonę kas geriau bute buldogas ar vižlas? Mano kolegė su vyru sprendžia dilemą (panašu jau ir visas jų pažįstamų ratas ) ...kažin ar nesusipyks kol nuspręs, nes mano akimis žiūrint tai jų norai labai skirtingi ...o ir butas ne namas - tai kolegė sako, kad vižlas labai didelis, suniokos jų buto grindis ir visa kita ...bet mano akimis - tai kažin ar ne jos išsvajotas buldogas labiau sugrauš ir apseilės viską aplinkui
MB brolis turi buldogą (13 m.), MB draugai turi vižlą (3 m.). Abu nieko gero
Šiaip šunys absoliučiai skirtingi viskuo.
Namai purvinesni bus nuo buldogo, nes jie seilėjasi, tų seilių ir ant lubų bus, visur. Dar kailis pobjauris, tie šeriai labai lenda visur ir sunku iškrapšyti. Šuo ramesnio būdo, su juo užteks ir gana ramių pasivaikščiojimų manau. O dar dauguma kriokia, šnarpščia, tai reikia susitaikyti, kad bus namuose ištisinis kriuksėjimas (gal būna išimčių, bet kiek jų teko sutikti, o ir kaiminystėje gyvena, tai kriuksi). Šiaip sveikatos atžvilgiu kiek teko girdėti irgi turi nemažai bėdų.
Vižlas reikalauja ypatingai daug laiko, t.y. jį reikia rimtai iškrauti, po valandą ar kelias per dieną itin aktyvių užsiėmimų. Kitaip eis iš proto ir namams taip pat gali būti chana....bet nesiseilėja ir nekriuksi
aš tai nei vienos veislės nesirinkčiau, buldogo dėl jo lėtumo, seilių ir kriuksėjimo, o vižlas pernelyg aktyvus.