Įkraunama...
Įkraunama...

Mėgstančios burbulus ir pokalbius ;)

Nu va, prasom:

- Kuo homeopatija skiriasi nuo fitoterapijos (gydymo augalais)? 

- Homeopatijoje dažniausiai naudojamos natūralios medžiagos mažais kiekiais, pavyzdžiui, įvairūs augalai, iš gyvūnų gaunami nuodai, gamtiniai metalai, mineralai. Fitoterapijoje gydoma tik vaistiniais augalais, kurie daugiausia naudojami dideliais kiekiais.

Atsakyti

Nu va, prasom:

- Kuo homeopatija skiriasi nuo fitoterapijos (gydymo augalais)? 

- Homeopatijoje dažniausiai naudojamos natūralios medžiagos mažais kiekiais, pavyzdžiui, įvairūs augalai, iš gyvūnų gaunami nuodai, gamtiniai metalai, mineralai. Fitoterapijoje gydoma tik vaistiniais augalais, kurie daugiausia naudojami dideliais kiekiais.

Čia yra teorinė dalis pirmokams. Gamybiniai procesai skiriasi nuo šitų paistalų. Čia apie homeopatiją aš. Apie fitoterapiją nenutuokiu nieko.

Atsakyti

Laba.

Sveikinu su pirkiniu, paskaičiau, kad ir man turėtų patikti pagal natas, reikės išbandyti jei yra jų pas mus. Kaip nekeista erbos puros neuosčius, aš tik neseniai tais nišiniais pradėjau domėtis(toks ir domėjimasis, buteliukai gražūs traukia  :D).  Kažkuriuos papurškiau ant lapuko, nepamenu pavadinimo, iš pradžių visai nieko kvapas buvo, paskui kad išlindo tabakas, grynai lyg būčiau į tabako pakelį nosį įkišus ir taip keletą valandų, kol jis blėso ir liko kitos natos, visai neblogos, nemoku aš apibūdinti kvapų, nebent jeigu konkrečiai kvepia kokia nata.  :D  Ką dar žinau  :hmm: , Montale nepatiko Starry Night ir Intense cafe. Amouage Sunshine lyg neblogas, dar bandžiau Xerjoff Allende, patiko, tik gal šiek tiek saldokas. Dar noriu išbandyti Parfums de Marly Delina, Meliora. 

aciu :)  kuo daugiau  turi kvepalu tuo labiau  neturi kuo kvepintis :) ir  vis norisi kazka isbandyti :) o tada tureti :)  na kazkokia priklausomybe vienok :)

Man kvepalonų gerbėjų postai kaip kokia japonų kalba surašyti. Nesiskundžiu, tik pasakiau. 

Labai pritariu Fatei ir AA dėl madų vaikymosi...

Ainu toliau dirbti, reik skubintis, išleistuvės iš pradinės mokyklos šiandien. Vienas etapas baigtas.

Alta, nepyk ant keptos duonos, juk kokį kartą į pusmetį tevalgom.

anokia  cia Japonija :) daug viskas paprasciau  :)

Aš tai nesuprantu kur jūs tuos kvepalus kišat :D  Tokius kiekius užsipirkę, tai jau į testamentą turėsit įrašyt ir kaip palikimą palikt. :B​ 

Na  kam  kisti gera  daikta :) nors sdalies esi teisi, visus kvepalus laikau  originaliose dezutes kad sviesa   nepasiektu :)  ir kad nebutu temperaturos svyravimu tik  tokiu atveju jie gali buti verti testamento rasymo :)

Neturiu aš didelių kiekių. Vienus pabodusius pardaviau. Va iš naujų kur pirkau didelį, tai jau ir pasidalinau po 5ml. keletą atomaizerių. Dar vienų laukiu tai tik 10ml. ėmiau, užteks. Mano kuklus kvepalynas, dauguma ant pabaigos(foto daryta tik gavus Molinard Patchouli Intense, dabar jau jis nepilnas po pasidalinimo). 

attachicon.gif12.jpg

kazkodel kai jau perku, tai nesidalinu :) man reikia  viso sau :)

Sunshine mano didžiosios meilė. Amouage kokybiški, labai gerai besilaikantys kvepalai. Jų reikia mažo lašelio ir šleifas visai dienai garantuotas. Nr, bet ne mano kvepalai, nors užmušk. Nemyliu nei vienų, nors mėginių kokius 10 rūšių turiu. Iš vis dabar įkritau į Jo Malone odekolonus. Vasarai man jie pats tas. Gali juos miksuot, kas irgi suteikia unikalų, tik tavo kvapą. 

Amouage esu  kelis kvapus  testavusi,   tikrai neblogi, bet neturiu nieko  is ju :(  i Jo Malone  kelis kartus buvau uzsukusi, bet ten tiek ju daug, kad  net  nezinau nuo  ko  ir pradeti :)

Aga, man tai turimų tikrai iki gyvenimo galo užteks. Tai labai apsimetu nematanti, kai apie naujus kvapus kalba eina.

Man vasarai labai tinka Guerlain Aqua Allegorija Pamplelune ir Dior Cruise collection Escale a Parati. 

O jeigu kalbėt apie didžiąsias meiles, tai TF Amber Absolute ir Tobacco Vanille.

Būtinų pirkinių sąrašo pirmoje vietoje Silvaine Delacourte Vangelis. 

Sylvaines  buvau discovery box buvau  parsisiuntusi, bet  labai jie manes  nesuzavejo. ta proga riesa Helicriss pasipurskiau :)

Pas mane eilė neišpakuotų 8-e jour. Seniai nebegaminami, tai ebay prisigaudžiau. Bendroj sumoj 180ml yra.

nezinau kodel,  bet   nieko neperku is ebay, nepasitikiu  originalumu, nesakau, kad  visi pardavineja  padirbinius,  bet  ai   uztenka man ir naujoviu :)

Patinka man kvepalai, bet aš neturiu uoslės ir nieko neužuodžiu 🙄😇😁

Neradau pas mus Erba Pura, :hmm:  užtat šitie  labai patiko.  :wub:

Xerjoff XJ 1861 Naxos

attachicon.gif375x500.30529.jpg

Xerjoff man vienas   is  mylimiausiu :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sistina: 18 liepos 2019 - 21:34

Viska ka reikia isimint - fotkinu. Paprasciau.

Taip, jeigu vienus bandau gera mintis, bet dažniausiai  kokius trejus, tai ir pamiršiu vis tiek kur kuris papurkštas. 

Atsakyti

Kai kurie homeopatiniai parduodami ir vaistinėse. man juos yra skyrus ir šeimos gydytoja. Tikrai yra padėję. Na, nebent  mano saviįtaiga ypač stipri.  :)​ 

Taip, tikrai. 

Yra tokie vokiški Heel homeopatiniai lašai, Detox-kit iš trijų komponentų irgi veikia puikiai. Daug yra veikiančių puikiai.

Heel tai ar ne kompanija, daug vaistu. 

Kai auginau dicki buvo daug homeopatiniu vaistu, pvz eucabal tepalas, oscillococcinum nuo persalimo superinis, influcid, aflubin,  sedatif, siuslerio druska, ten lyg magnis. Maziams viburcol zvakutes. Cia ant greicio ka pamenu is vaistineles. 

Tie zirniukai tipo buvo gaminami specialiai, pritaikomi, bet pamenu is sm, daug vaiku vartojo kalci. 

Atsakyti

Na bet jeigu tepalo pagrindiniai komponentai yra augalai - tai jis ir yra augalinis:

Toji kalninė arnika ir taip naudojama sumušimams, žaizdoms, nudegimams, nušalimams, pūliniams gydyti. Yra net ir atskirai arnikų tepalas.

Na vaistinė ramunė veikia priešuždegimiškai, antimikrobiškai, dar reumatą lyg gydo.

Dar paprastoji kraujažolė kraujavimo problemas sutvarkyti.

Na ir sudeda šių augalų rinkinį į traumeel sudėtį ir pavadina homeopatiniu ...man tai jis augalinis tepalas tuomet ir tiek.

Atsakyti

Čia yra teorinė dalis pirmokams. Gamybiniai procesai skiriasi nuo šitų paistalų. Čia apie homeopatiją aš. Apie fitoterapiją nenutuokiu nieko.

nu ir? Ne apie gamybinius procesus citata idejau, o apie tai, kad tiek vienu, tiek kitu sudetines dalys gali buti/yra augalai.

Atsakyti

Taip, tikrai. 

Kai auginau dicki buvo daug homeopatiniu vaistu, pvz eucabal tepalas, oscillococcinum nuo persalimo superinis, influcid, aflubin,  sedatif, siuslerio druska, ten lyg magnis. Maziams viburcol zvakutes. Cia ant greicio ka pamenu is vaistineles. 

Tie zirniukai tipo buvo gaminami specialiai, pritaikomi, bet pamenu is sm, daug vaiku vartojo kalci. 

Net pasiguglinau, kas ta Siuslerio druska. 

Atsakyti

Labai populiari ji. Masiskai klientes siunciasi is Vokietijos. 

Atsakyti

Va Limcamca priminė viburcol žvakutes. Savo mažiems leliukams irgi pamenu naudojau  :) 

Net nesigilinau kokia sudėtis tuomet, padeda ir puiku. Bet dabar panagrinėjau - tai, kad ir čia augalai: vaistinė ramunė, karklavijas, vaistinė šunvyšnė. Va ir veiksmingi močiučių laikų vaistai mūsų mažyliams  :D  

Atsakyti

... tiek vienu, tiek kitu sudetines dalys gali buti/yra augalai.

Tai prie ko čia placebo tada  :hmm:  ...gi augalais gydosi nuo senų senovės ir toks gydymas veiksmingas. Mano katė ir ta žolės pakramtyti nori  :D 

Atsakyti

Taip, Heel- kompanija, daug homeopatinių gamina.

O Influcidą, oscillococcinum ir dabar vartoju, kai atrodo, jog peršalau ar gripas. Pirmas man gerai slopindavo gripo negalavimus, pagerindavo savijautą.

Atsakyti