Įkraunama...
Įkraunama...

Mėgstančios burbulus ir pokalbius ;)

Labas, kaip puiku, atostogauji sau, o va kazkas jau tavo senatve pasirupino.kaip suprantu pareigos ir darbai isdalinti,tai man tik linksmintis  beliks nors kai jau kuri pervargsit  galesiu pavaduoti 😊

Limcamca sveikinimai nuosirdziausi 💐 

Atsakyti

Tikslinu, 2 pakopoj sukauptos lėšos ir toliau "dirba" ir po kaupimo sustabdymo.

Taip taip, jos dirba kažkiek, nėr užšaldytos. Žodžiu dabar ir aš pasimečiau, žinau tik, kad sustabdžiau įmokas į antrą pakopą, paliekant pinigus pensijų fonde ir sudariau sutartį dėl trečiosios pakopos. Į antrą negrįšiu, nematau tikslo. 

Atsakyti

Jei nespręsi dabar, tai kasmet procentas didės, pvz. nuo 1,8 iki 3. Tik po 06.30 jau atsisakyt negalėsi. Aš irgi avivoj. Vakar pažiūrėjau, sukaupta suma penkiaženklė. Pasilikau ten, 3-ios pakopos neimu, nes mano manymu man neapsimoka. O į kitą fondą, ko gero, su tuo kraičiu išeisi, šito va tikrai nežinau.

Ir iki kiek didės?

Atsakyti

Taip taip, jos dirba kažkiek, nėr užšaldytos. Žodžiu dabar ir aš pasimečiau, žinau tik, kad sustabdžiau įmokas į antrą pakopą, paliekant pinigus pensijų fonde ir sudariau sutartį dėl trečiosios pakopos. Į antrą negrįšiu, nematau tikslo. 

O tai koks tada 3 pakopos tikslas?

Atsakyti

Tipo siūlai visą savaitę badaut? Bo mano braškių toms skėrėms neužteks.

Taigis ar sakiau badaut?  :B  eilinem dienom prasom kazkas kitas gaminat. As gi sakiau jamu svtgl. Maista ir svgtl. Uzkandzius  :D​ 

Atsakyti

Nėra anuiteto, jei sukaupi daugiau nei 10 tūkst. € išmokėjimui, su metine deklaracija grąžiniesi 15% GPMo, po kažkiek kaupimo metų gali išsiimti dalį sumos iki pensijos, moki kada nori kiek nori. Tokius pliusus matau. Aišku pagrindinis man yra anuiteto nebuvimas.

Labryt

Varau kirpti kasų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oragė: 29 birželio 2019 - 08:22

Tai reiškias ir tu sustabdei. Nes kai nutrauki, visos lėšos grįžta į Sodrą ir laikoma, kad pasirinkai kaupti Sodroj.

Atsakyti

Laba.

Kaip tai koks, kaupiu sau, kada norėsiu galėsiu nusiimti, o jei ne, tai sulaukus pensijinio amžiaus visus nusiimu, o ne kad antroj pakopoj gausi išmokas po biškį, dar anuitetą reikės pirkti iš sodros. Aš pasiskaičiavau su skaičiuokle, apžiūrėjau visus variantus kokie nusimato, tai man trečia pakopa geriausiai. Dar neaišku kiek gyvensiu ar sulauksiu tos pensijos. Gal padarys  70 metų sulaukus, nieks nežino. 

Atsakyti

Tai reiškias ir tu sustabdei. Nes kai nutrauki, visos lėšos grįžta į Sodrą ir laikoma, kad pasirinkai kaupti Sodroj.

Tada jo. 

Atsakyti

Bet 2 pakopoje tai iš ne savo kišenės moki gi, ten iš mokesčių perveda arba fondui arba Sodrai ta procenteli. Tai nelabai suvokiu prasmės nutraukt.

Atsakyti

Bet 2 pakopoje tai iš ne savo kišenės moki gi, ten iš mokesčių perveda arba fondui arba Sodrai ta procenteli. Tai nelabai suvokiu prasmės nutraukt.

Tai, kad nebeliko tokio.

Atsakyti

Kaip tai ne iš savo, iš savo. 

Atsakyti