Įkraunama...
Įkraunama...

Mėgstančios burbulus ir pokalbius ;)

Iš saulės gaunam tik kažkiek procentų, likusieji - iš mitybos. 

Skaičiau, kad ir Izraelio gyventojams trūksta vit. D, o ten tos saulės- per akis.

Man cia naujiena, nes visuomet maniau, kad butent saule yra nr 1 gauti sio vitamino.

"

Vitamino D šaltiniai

Gydytojai ir mokslininkai išskiria tris pagrindinius vitamino D šaltinius: ultravioletiniai spinduliai, maistas ir papildai. Nedideli vitamino D kiekiai randami riebioje žuvyje, kiaušiniuose, mėsoje, kai kuriose šiaurinėse šalyse netgi pienas praturtinamas vitaminu D. Tačiau gauti reikiamą vitamino D kiekį iš maisto labai sunku, nebent tektų išgerti neįsivaizduojamą pieno kiekį kiekvieną dieną.

Žmogaus organizme vitaminas D natūraliai gaminasi būnant saulėje ir gaunant tam tikrą kiekį ultravioletinių spindulių, todėl jis dažnai vadinamas „saulės vitaminu“. Tačiau šiaurinėse šalyse saulėtų dienų būna nepakankamai, kad vitamino D atsargas galima būtų papildyti ištisus metus. Ypač žiemos metu saulė nepakyla į reikiamą aukštį, kad už D vitamino gamybą atsakingi UVB spinduliai pasiektų šiaurinių šalių gyventojus."

zmones.lt

Atsakyti

Nu, pšešeprašam, nesityčiokite iš spuogučių. Turėčiau ir aš didelį, ale kai mirė, man baisi trauma buvo. Nemanau, beje, kad bus mažesnė, kai šiuos prarasiu.

Nugi nieko panašaus net minty neturėjau. Labiau savo arklio galias pajuokiau. Tavo gi mažuliai fainuliai. Jos žinok tos šleikos dar ir ganėtinai su svoriu.

Atsakyti

Man cia naujiena, nes visuomet maniau, kad butent saule yra nr 1 gauti sio vitamino.

"

Vitamino D šaltiniai

Gydytojai ir mokslininkai išskiria tris pagrindinius vitamino D šaltinius: ultravioletiniai spinduliai, maistas ir papildai. Nedideli vitamino D kiekiai randami riebioje žuvyje, kiaušiniuose, mėsoje, kai kuriose šiaurinėse šalyse netgi pienas praturtinamas vitaminu D. Tačiau gauti reikiamą vitamino D kiekį iš maisto labai sunku, nebent tektų išgerti neįsivaizduojamą pieno kiekį kiekvieną dieną.

Žmogaus organizme vitaminas D natūraliai gaminasi būnant saulėje ir gaunant tam tikrą kiekį ultravioletinių spindulių, todėl jis dažnai vadinamas „saulės vitaminu“. Tačiau šiaurinėse šalyse saulėtų dienų būna nepakankamai, kad vitamino D atsargas galima būtų papildyti ištisus metus. Ypač žiemos metu saulė nepakyla į reikiamą aukštį, kad už D vitamino gamybą atsakingi UVB spinduliai pasiektų šiaurinių šalių gyventojus."

zmones.lt

o tai kodėl tada trūksta to D ir pietinių šalių gyventojams, jei pagrindinis šaltinis-saulė?

Dar, kad gautų iš saulės, reikia, kad būtų  atvira  ne mažiau kaip 20 (nesu tikra, rodos daugiau) proc. odos. 

Vieną vasarą diskutavom, tai išėjo, kad turėčiau būti su šortais ir maikute, kad būtų tas procentas. 

Yra sudėtingesni dalykai, matyt, kaip rašė Fate.

Atsakyti

Ir tu nekalbek uz visas.  Pasakysiu tik uz save- daede tas praeities sleifo pastovus valkiojimas, jau pries tris men panos issiaiskino, kurioms uzkliuvo "spa',  tos isiskaudino, kurios neapsikente slykstaus edimo, tos isejo, tai kiek galima krapstyti su sudinu pagaliuku uzsitraukusia zaizdele?  Abidvi su virga eskalavot sia tema pastoviai.  galiausiai naujus nikus itarinejot, visaip dergliojot,  virga ta veu bleu k.... isvadino. O tu tai nerezgi intrigu, ane? per dvi temas begioji ir kiauksi tiek ant sugrizusiu, tiek  ir ant nusprendusiu islipti is to uzsostovejusio nekvapnaus liuno. Kaip sunytis koks -kiau kiau. Tokia atvira, tokia betarpiska, "sava",  nu prosto nors prie zaizdos dek. Db ir  tamstos drauge Alta uzkliuvo, anoj temoj skalauji jos kaulelius. Taip, tu gi uz teisIbe,  Temos Teisuole tu musu... :wub: :4u:

O tu teisuole, ko per abi temas valkiojiesi, jei taip blogai ten buvo?

Uz Alta nepergyvenk, ji jau uz save  pastoves. 

Atsakyti

"

Vitamino D šaltiniai

zmones.lt

Vit D tyrima dariausi 2018 m. sausio gale ir lapkricio pradzioje. Po ziemos, sausio gale buvo 90,79. Vasara pries tai buvo prasta, uzsienio kurortuose nebuvau, bet intensyviai valgiau pries tai isvardintus produktus, lapkricio men. buvo 86. Nemazai laiko buvau vasara Nidoje, naturalu, kad vasara silkes valgiau maziau. Visais atvejais soliariumu naudojuosi labai saikingai. Va tau ir atsakymas. 

Atsakyti

gal kuri turėjot šituos parfumus:

https://www.fragrant...dree-36679.html

Ir ką manot?

ieškau tai ne šitų,  o kažkokio žalio pudrinio kvapo. Viena dama kvepianti pas mane buvo užėjus, tai nepaklausiau. Ir užėjo man manija "ant pavasario". Žinau, kad nenurimsiu, o paklausti nėra kaip.

Gal šitie kažkiek panašūs?

Fragrantica duoda labai keistus, jau nebegaminamus, atrodo.

Man tai Narciso Rodrogues kvepalai labai ikyrus.Jokiu budu jais nesikvepinciau diena.Jie daugiau vakariniai.Va turiu vakarui Elle Saab bonka ir Dior,tai sleifas nuo abeju eina geras.Dienai turiu Aqua di Parma Fico de Amalfy ir Jo Malone -Earl gray+cucumber .Tokie kvepiatys svara daugiau.

Atsakyti

Nugi nieko panašaus net minty neturėjau. Labiau savo arklio galias pajuokiau. Tavo gi mažuliai fainuliai. Jos žinok tos šleikos dar ir ganėtinai su svoriu.

Žinau, tik juokauju. Tu net iš mano pacų nesijuoksi, bo anie irgi šunys :4u:​ 

Atsakyti

gal kuri turėjot šituos parfumus:

https://www.fragrant...dree-36679.html

Ir ką manot?

ieškau tai ne šitų,  o kažkokio žalio pudrinio kvapo. Viena dama kvepianti pas mane buvo užėjus, tai nepaklausiau. Ir užėjo man manija "ant pavasario". Žinau, kad nenurimsiu, o paklausti nėra kaip.

Gal šitie kažkiek panašūs?

Fragrantica duoda labai keistus, jau nebegaminamus, atrodo.

Turėjau. Man jie kiekcper saldūs buvo.

Šitie man pudra ir švara dvelkia. Dienai super 

https://m.1a.lt/kvep...s_nude_30ml_edp

Atsakyti

O tu teisuole, ko per abi temas valkiojiesi, jei taip blogai ten buvo?

Uz Alta nepergyvenk, ji jau uz save  pastoves. 

Nu bet tu pasakyk man ,kas tau dar gyvenime neaisku?-tau tiek zmoniu i akis teisybe sako,o tu vistiek savo giedi.Negi tau atrodo kad visi neteisus?

Ir ta patcios Altos veiksmuose viskas pasakyta.Negi dar jai kaulus plauti neatisbodo?Ir kas per isivazdavimas kad jeigu pas zmogu apsilankai tai jau draugu tampi?

Atsakyti

Naujokas Priedas  smallpict.jpg   20,05KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Cia as isivaizduoju? Cia Savaite isivaizduoja. Alta pati sprendzia, kas jai draugas, ir su kuo bendrauja ir ka i svecius kviecia. Atejot pozityvu dziaugtis, bet nerimstat, vis tebelinksniuojat   o Terezai vis pagieza lenda uz teisybe. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selli**: 11 kovo 2019 - 11:24

Man tai Narciso Rodrogues kvepalai labai ikyrus.Jokiu budu jais nesikvepinciau diena.Jie daugiau vakariniai.Va turiu vakarui Elle Saab bonka ir Dior,tai sleifas nuo abeju eina geras.Dienai turiu Aqua di Parma Fico de Amalfy ir Jo Malone -Earl gray+cucumber .Tokie kvepiatys svara daugiau.

Eisiu uostyt. Svaros kvapas man patinka. 

https://salle-privee...e-eau-de-parfum

dabar i siuos dairausi. 

Atsakyti