Esu ir as kelis kart isejus is pamokos del mokytojos izeidimo. Is vis, as manau cia savisaugos instinktas suveikia, dingt is nemalonios, pavojingos situacijos. Visiems gyvunams tai budinga.
tai jei dabar visi kasininkai ( kasininkus paminejau ne del menko darbo, o turbut todel, kad tai zmones galbut daugiausia izeidimu sulaukiantys) po kiekvieno izeidimo atsistotu ir pasisalintu is kasos, kas prekes skenuotu? nu labai lengva- isizeidziau, atsistojau, isejau.
labai labai pritariu savaites pasakymui- kad mes apie savo vaikus tikrai esam geresnes nuomones, nei galbut jie yra. ir neduok dieve stebukleli kas uzkabins... tegu tris savaites nepaiso mokytojos prasymo tusinuka atsinesti, bet neduok dieve mokytoja ka pasakys. na puiku, auginkim ir toliau tokius lepunelius!
yra pas maniske klasej toks berniukas, nu visiskai neklausantis vaikas. mokytoja gali ir graziai prasyt, ir balsa pakelt, pofik jam. kadangi neretai uzeinu po pamoku saviskes pasitikt, tai esu savo akim maciusi kaip ten kas vyksta. nesneku, kad jis vapsie mokytojos daznai neklauso, bet jis net atsikirst jai sugeba. antrokas! syki klausiau mokytojos, ar nekyla noras toki paimt ir gerai papurtyt, nes tikrai bjaurus vaikas. tai mokytoja atsake- mintyse kasdien as ji purtau, deja, realiai esu tik mokytoja
buvo situacija, kad uzejau i klase, mokytoja vaikams primena, kas namu darbams uzduota. visi klauso, tas vienas zylioja, sukauja, kitus bando kalbint ir trukdo kitiems klausytis. mokytoja sako- Jonai (vardas isgalvotas), ar tu girdejai, kas namu darbams uzduota? tai tas naglai atsisukes sako- o tai kam klausytis, gi Tamo dienyne parasysit, mama pasakys. o galiausia vakare i FB klases grupe paraso to vaiko mama, iskoneveikia mokytoja, kad si mat pamirso i Tamo dienyna namu darbus parasyti ir jos sunelis dabar nezino, kas uzduota. nu zinokit truko man kantrybe, parasiau as jai, graziai, mandagiai, bet taip, kad daugiau ji isvis i mokytojos puse zodzio nuo to laiko nebepasako. tai va cia ir situacija, kad visur visada kalta bus mokytoja, ar ji is tikruju kalta, ar ne, bet gi ne tavo vaikelis kaltas bus, o mokytoja. nesakau, yra situaciju, kuriose mokytoju neteisinciau, bet kartais tevai jau tokiais dievais tuos vaikus padaro, kad siaubas.
Gaile, uz tris kartus neatsinesta/ pamirsta tusinuka as saviskei ir pati morala skelciau. taip, mes zmones, pamirsti galim, karta, na du. bet ne tris kartus is eiles. vaikas konkreciai net nesivargino rupintis ir ieskoti to tusinuko, negrazu yra ginti vien savo vaika. mokytoja negraziai pasielge ir pasake, taip, bet visu pirma, jei jis atsakomybes turetu uz mokymosi reikmenu turejima, tai iki to net nebutu daeje. bet tu, aisku, nepripazinsi, kad jis kazka negerai padare. nu kam ieskot tusinuko, jei piestukas pries akis.