Įkraunama...
Įkraunama...

Mėgstančios burbulus ir pokalbius ;)

turiu labai gerą intuiciją, šiuo atveju geriau buvo jos neturėti, o ryte kaip tyčia niekas nenutiko, vaiką linksmą vežiau į mokyklą, kalbėjom apie jo  gimtadienį savaitgalį.

Pakalbėjau su  mokytoja, aišku nupiešė viską kraupiom spalvom, dar pasiūlė kitas mokyklas kur būtų ramesnė, kamerinė mokykla,  teatro klasė, pasirodo mano vaikas puikiai vaidina, tipo moka manipuliuoti visokias mimikas išreikšti ir pan. :unsure:

Tiesiog pavargau nuo tokių situacijų, reik mąstyti apie kitą mokyklą, vėl kaip žinoti ar blogiau nebus, vaikas sako čia turiu draugų... :hmm:

Patikek Evuxiene, as tave suprantu ir zinau ta vidini nerima. Kiek man tokiu dienu yra buve. Nezinau, kaip LT dirba, bet galiu pasakyti, tik, klausyk savo nuojautos. Vadinasi, vaikui kazkas ne taip. Reikia rasti priezasti, keisti aplinka. 

Atsakyti

o as nuosirdziai nesuprantu, ko reik kraupintis, jei zmogus ir patycias ir pazeminima atsako ne smurtu, ne keiksmais, o pasisalinimu is patyciu aplinkos.

isejo nes ji izeide. jis yra ismokytas taip nusiraminti, kai susinervina, iseinant is patalpos.

nieks nieko ir neima i galva, nesusivalde teta ir tiek. gal pms buvo. exas pasikalbejo su mokytoja po to, niekas jai nieko blogo nepadare, net pas dirike nieks nejo

Matai, man atrodo, kad is vieno sakinio, cia daug malku priskaldyta. 

Ir, va, imant du atvejus, kada mokytoja skambina, as del Evuxienes atvejo buciau dekinga, kad skambina. Del tavo vaiko  nu, blyn.. imciausi priemoniu su savo vaiku, kad mokytoja man neskambinetu del tokiu dalyku. 

Jeigu tu, tavo vaikas ir mokiniai reaguoja i zodzius "neisgali nupirkti tusinuko" taip ypac skaudziai, tai velgi, ar jusu saviverte matuojama pinigais? Ar tai siaubingas izeidimas? O, jeigu butu pasakiusi, ponas, jus toks turtingas, nupirkite vaikui tusinuka, jau butu ivaizdis geresnis? Ne patycios? 

Atsakyti

Kaip ten bebutu, visos mes skirtingos, skirtingom teorijom ir visos norim geriausio savo vaikams. 

Atsakyti

Alta, ir vistik isejo i gera, nes vietoj vienos nekokios temos dabar turim 2 geras :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 20 kovo 2019 - 14:35
QUOTE(Limcamca @ 2019 03 20, 13:16)
Tai 700 eurų grubiai tariant, yra dvigubas minimumas. Kas blogai?

Uz darba su dabartiniais vaikais man tai mazi pinigai.

QUOTE(Limcamca @ 2019 03 20, 13:25)
Ar, mokytojas, jeigu gaus 1000 euru i rankas prades kitaip i vaikus ziureti? Ar tas liudnas vaikas stovintis koridoriuje jam nebeatrodys "maza problemyte, maciau rimtesniu"? Sakai prades tobulintis, skaityti psichologijos knygas, ieskos budu kaip prieiti prie vaiko? Mokytojas kuris dirba is sirdies, jis dirba nepriklausomai nuo algos. Jis tiesiog dirba is sirdies. 

Nesutiksiu. Sirdis sirdim, bet kai skurdi buitis, centu skaiciavimas, rengimasis metai is metu tais paciais rubais (pamenu savo geografijos mokytoja), uzdarbiavimas korepetitorium po darbo, kad prisidurti prie algos, tu niekaip neatiduosi 100% saves, turi pasizymeti nezemiskom savybem. Aisku, vizija grazi - pasisventes pedagogas, visiskai atsidaves savo darbui is idejos, bet jei tokiu yra, tai vienetai is tukstanciu. Ir as juos visiskai suprantu. Kaip univere sake - griztamasis rysys pedagogo darbe labai silpnas ir jis atsiranda po ilgo, ilgo laiko, o dazniausiai neatsiranda isvis.

QUOTE(GAILE* @ 2019 03 20, 13:32)
tai gal tegul neiesko, o leidzia zmogeliui vienam pabut, nurimt, ir ateit i klase, kai bus pasiruoses. ir kalbint tada, kai nurims, bus pertrauka, ar po pamoku

Tu suprask, kad tau tavo vaiko elgesys atrodo logiskas ir elementarus, o mokytojai jis yra vienas is daugelio neprognozuojamu aukletiniu, kuris, paliktas vienas, gali iseiti, pasislepti, dingti, kazka padaryti ir t.t. Kaip ji turi grizti i klase ir sukti galva, ka jis darys? Sedes, gules, reks, eis galvom?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 20 kovo 2019 - 14:37

Matai, man atrodo, kad is vieno sakinio, cia daug malku priskaldyta. 

Ir, va, imant du atvejus, kada mokytoja skambina, as del Evuxienes atvejo buciau dekinga, kad skambina. Del tavo vaiko  nu, blyn.. imciausi priemoniu su savo vaiku, kad mokytoja man neskambinetu del tokiu dalyku. 

Jeigu tu, tavo vaikas ir mokiniai reaguoja i zodzius "neisgali nupirkti tusinuko" taip ypac skaudziai, tai velgi, ar jusu saviverte matuojama pinigais? Ar tai siaubingas izeidimas? O, jeigu butu pasakiusi, ponas, jus toks turtingas, nupirkite vaikui tusinuka, jau butu ivaizdis geresnis? Ne patycios? 

Butu tokoos pat patyčios. Ne piniguose esme juk. Galejo tiesiog i el dienyną parasyt jog neturi rasiklio o ne skambint prie visu 

Atsakyti

bet ar cia tevu ir vaiku problema, uz ka mokytojams mokama? ir jei uz kazka nemokama, tai jau automatiskai suteikia teise viesai tyciotis is vaiko?

nei tevu nei vaiku problema, aisku, kad tik patys mokytojai  kalti, kad jiems nemoka, kaip kad kalti jog vaikai  nenori  mokytis, kad  nepasiruosia pamokoms. niekas neturi teises tyciotis, nei mokytojas is mokinio, nei mokinys is mokytojo. Bet ar tris kartus iseiles neatsinesti tusinuko nera tyciojimasis  is mokytojos,  rodymas  nepagarbos, nekreipimas  jokio demesio i prasyma?!

Kaip ten bebutu, visos mes skirtingos, skirtingom teorijom ir visos norim geriausio savo vaikams. 

vat  butent, kad visos mamos geriausia zino/pazista  savo  vaika ir nori pacio geriausio.

Evuksiene, puikus Tavo vaikas  ir tikiu, kad uzaugs  puikiu  zmogumi. :4u:

Atsakyti

Uz darba su dabartiniais vaikais man tai mazi pinigai.

Nesutiksiu. Sirdis sirdim, bet kai skurdi buitis, centu skaiciavimas, rengimasis metai is metu tais paciais rubais (pamenu savo geografijos mokytoja), uzdarbiavimas korepetitorium po darbo, kad prisidurti prie algos, tu niekaip neatiduosi 100% saves, turi pasizymeti nezemiskom savybem. Aisku, vizija grazi - pasisventes pedagogas, visiskai atsidaves savo darbui is idejos, bet jei tokiu yra, tai vienetai is tukstanciu. Ir as juos visiskai suprantu. Kaip univere sake - griztamasis rysys pedagogo darbe labai silpnas ir jis atsiranda po ilgo, ilgo laiko, o dazniausiai neatsiranda isvis.

Tu suprask, kad tau tavo vaiko elgesys atrodo logiskas ir elementarus, o mokytojai jis yra vienas is daugelio neprognozuojamu aukletiniu, kuris, paliktas vienas, gali iseiti, pasislepti, dingti, kazka padaryti ir t.t. Kaip ji turi grizti i klase ir sukti galva, ka jis darys? Sedes, gules, reks, eis galvom?

Jis nebutu isejes, jei nesityciotu. Pati kalta

Atsakyti

Įdomi diskusija trukdo dirbti  :D 

Aš prisimenu savo mokytojus, ir nuo jų man tik blogi jausmai. O, mokytojai tarybiniais laikais neblogai uždirbdavo, visokių kyšių gaudavo, draugavo su vaikų krūtais tėvais, visokiose garbės lentose kabėdavo. O, man paliko š.. jausmą širdyje, išskyrus vieną lietuvių k mokytoją, kuri buvo niekuom neypatinga, bet šilta ir gera. 

Dabar mokykloje mokausi kartu su vaikais, irgi matau. Turėjom vieną direktorę, faina tokia moterytė. Paprasta, žemiška. Dabartinė  jau iš išvaizdos visiškai kitokia. Dizainerių rūbai ir pan. Na, tikras direktorės įvaizdis. Ir, žinot ką vaikai pastebėjo visų pirma. Kad ana direktorė per pertrauką atidarydavo savo kabineto duris ir leisdavo vaikams ateiti, kalbėtis. O, šita uždaro duris, kad jai triukšmas per pertrauką netrukdytų. O, tėvams norint su ja pasikalbėti, reikia užsirašyti į susitikimą. Pinigai juk tie patys. 

Kai prisimenu savo vaikų mokytojus, tai kaip tyčia, visi mokytojai iš širdies atrodė finansiškai neturtingi. Pas mus neįspūdinga mokytojo alga, mokytojai dažnai streikuoja. Bet, sutikau nerealių mokytojų, pagalbininkų. Kurie dirbo iš širdies. Ir, tikrai negaliu sakyti, kad jų sutikau mažiau, nei kitokių. Gal per pusę, būtų. 

Jeigu imtume tik finansus, tuomet ir policininkai turėtų daugiau uždirbti, ir ugniagesiai, ir med.slaugės, ypač tos kurios dirba su sergančiais vaikais ar seneliais. O, va buhalteris ar direktorius, turėtų uždirbti mažiau, jis gi mažiau įtakos būsimai visuomenei daro, mažiau žmogiškų jausmų iš jo reikia. Bet, gi skaičiuojam tai ne taip. 

Todėl ir sakau, nereikia visko nurašyti algoms. Ar, kad mokytojas turėtų mažiau rūpintis vaikais, nes mažai gauna. 

Atsakyti

nei tevu nei vaiku problema, aisku, kad tik patys mokytojai  kalti, kad jiems nemoka, kaip kad kalti jog vaikai  nenori  mokytis, kad  nepasiruosia pamokoms. niekas neturi teises tyciotis, nei mokytojas is mokinio, nei mokinys is mokytojo. Bet ar tris kartus iseiles neatsinesti tusinuko nera tyciojimasis  is mokytojos,  rodymas  nepagarbos, nekreipimas  jokio demesio i prasyma?!

vat  butent, kad visos mamos geriausia zino/pazista  savo  vaika ir nori pacio geriausio.

Evuksiene, puikus Tavo vaikas  ir tikiu, kad uzaugs  puikiu  zmogumi. :4u:

Ir tai suteikia teise mokytojui tyciotis? Nera civilizuotu metodu ugdyt atsakomybe ir paklusnuma?

Atsakyti

Butu tokoos pat patyčios. Ne piniguose esme juk. Galejo tiesiog i el dienyną parasyt jog neturi rasiklio o ne skambint prie visu 

Matai, tu koncentruojiesi i mokytojos elgesi, as ziureciau i savo vaiko. 

Mano dickis irgi mano, kad Ms Rodrigez yra kalta, del to, kad jis bande papigiai nusipirkti namu darbus, ir mokytoja ji prigavo vedant derybas ir paliko po pamoku. Ne jis kaltas, o mokytoja!  :lol: Nebutu pagavusi, nesedetu po pamoku  :ax: 

Kaip tik pries pora dienu su drauge juokemes. Jos vaikas buvo pagautas per pamoka naudojant telefona (na, cia jau didelis nusikaltimas). Ir, jo pasiteisinimas. Tai ne jis kaltas! Tai, mergaite Oli kalta. Ji sedi salia ir nuolat ziuri kartu su juo i ta telefona. Ir, va, mokytoja suvede, kad Oli ziuri i sona, nuvede zvilgsni, pasirodo pas ji telefonas. Jeigu Oli nebutu ziurejus, mokytoja nebutu pastebejus. Jis nekaltas! Oli kalta  :lol: 

Atsakyti

Ir tai suteikia teise mokytojui tyciotis? Nera civilizuotu metodu ugdyt atsakomybe ir paklusnuma?

kur taip  rasiau? atvirksciai,  sakiau nei mokinys is mokytojo nei mokytojas ir mokinio neturi teises tyciotis!

O Tu manai, kad mokinys nepasityciojo is mokytojo tris kartus nepasiruosdamas pamokai?

p.s.  reikia  ir man  eiti dirbti, o tai nei minimumo negausiu :)

Atsakyti