Laba,
As bulves su sulciaspaude sutarkuoju Nors kartais maniskiai megsta burokine tarka pasitarkuoti ir issikepti toki blyna per visa keptuve. Cia vyro vaikystes patiekalas is seneliu namu
o tai tikio rakando kaip bulviu tarkavimo mašina neturit? aš galvojau, kad kiekvienas ją turi
per burokinę tarkuotas bulvių blynas irgi išvaikystės mylimas
labas rytas,
vakar klasiokų grupėj susibėgom tokiom nelinksmom temom, tai užmigt negalėjau
Mano pirmosios mokytojos vyras, buvęs mokyklos direktorius mirė nuo koronos, aišku žmogus jau ir metuose buvo, klasiokės tėvas mirė, jis dar ne toks seneliukas buvo, vienos vos išsikapstė, bet nors išsikapstė. O viena klasiokė Vilniuje ligoninėje dirba, tai siaubais pasidalino o "priešas" tai nematomas, kaip saugotis ir kitus apsaugot? Viena iš namų nuo pavasario dirba, iki pardės tik išlekia, o visuru persirgo, lengvai, bet nei pati nesupranta iš kur, šeimoj daugiau nieks nesirgo.
jėtau jėtau kai pagalvoji...
Laba,
Tikrai nesmagios temos. Turiu drauge, ji dirba Vilniuje, Covid skyriuje, vakar irgi papasakojo, tai kraupuva.
Bulviu tarkavimo masinos neturiu, man butu papildomas rakandas, kuriam vietos pritrukciau. Vyras nori naujo kavos aparato, jau ir taip stengiuosi jo, tos minties nevystyti, nes vienas aparatas jau stovi. Kur antra padet? Po Nauju planuojam virtuve biski paremontuoti, tai gal tada vietos atsiras.
Plaunu salono uzuolaidas. Jos dideles, linines, negaliu dziovinti dziovykleje. Tai, po viena vis laukiu kol isdzius
Laba ryteli, oras koks fui, bet reik judet egles pirkt.
Bulviu tarkalke mes turim, anyta padovanojo, bet labai man tingisi ta agregata traukt, po to plaut ir vel surinkt. Kada blynus bulvinius kepiau, jau net nepamenu, nors labai man jie skanu.
Be kavos aparato neisivaizduoju gyvenimo 🙈
laba, pas mum gražus oras, saulė šviečia ir nešalta
aš tai tokių žygdarbių nedarau, kad žiemos metu užuolaidas skalbčiau gali mane vadint tingine , nevala, man dzin o lyginti tai lyginu kai išskalbiu, negražiai man išsikaba šlapios, o miegamuosiuose tai black out užuolaidos, tai šlapių ir nepakabinsi, varva ten iš jų kaip turi būt.
O kokius kavos aparatus turit? Aš neturiu, keletą metų kavos negėriau, tai net aktualu nebuvo, svečiuose ne pas visus aparatinė kava patinka.
Labas,
Niekada nesu kabinusi slapiu uzuolaidu. Dabar isbandziau, ziuresiu kaip bus. Kol kas sausos puses spalva skiriasi nuo tos slapios As pries savaite uzmusinejau vora su tapke, nu ir spekit, ar neliko demes... tai didvyre, ne didvyre pries Kaledas teko issiskalbt Vyras vakar parveze eglute, pastaciau prie radiatoriaus. Tokia didele siemet, niekur kitur vietos nera. Siaip, i viena kita kampa galeciau igrusti, bet tada nesimato TV pilnai. Ai, sakom, gal nenubyres labai per pora savaiciu.
Kavos aparatas pas mane paprastas dolce gusto. As kai noriu kokio gerimelio pasidarau is jo, vaikai karsta sokolada geria is kapsuliu. Man skaniausia kava su tirsciais, plikoma. Vyrui skaniausia espreso kuria geria Italijoje. Tai va, jis pasvaigsta apie koki aparata, kuris pagamintu lygiai tokia pat kava.
Turim mes ir kapsulini aparata, bet jau supakuotas i deze, nieks nenaudoja, as su vyru geriam juoda kava, tai is kapsuliu ji tikrai nekokia. Naudojam Jura kavos aparata, vaikai darosi kapucino, o mes paprasta. Kavos skonis gal labiau priklauso nuo naudojamu pupeliu, o ne nuo paties aparato.
Pasipuosem egle, eina sau kad prisisiukslino pilni namai. Dar laukui lemputes nusipirkom, kai pritems eisim uzkabint.
negalima vorų mušti, todėl ir darbo gavai
man kava rūgšti neturi būti, plikoma irgi skaniausia.
sutinku Heida, kad kava labai nuo pupelių priklauso, bet paruošimo būdas skoniui ir kvapui įtakos turi
užsilenkė mano duonkepė, kaip gaila... tai kildinu tešlą pati, nes visi gi laukia kūčiukų, tuoj raitosim rankoves su chebryte ir kepsim