Galima pirktis ir išsinešimui:
Aš apsiriboju pakeliu sausainių (paskui labai gailėjausi, kad nepasiėmiau daugiau. Nu bezbožnai skanūs buvo).
Čia tiesiog šiaip vaizdelis kitapus gatvės.
Kitas sustojimas pasaulio pusiaujas, kitaip ekvatorius (iš ko ir kilęs Ekvadoro pavadinimas), - įsivaizduojama linija, esanti vienodu atstumu nuo šiaurės ir pietų ašigalių, dalijanti Žemę į šiaurės ir pietų pusrutulius. Ties pusiauju Saulė teka ir leidžiasi statmenai horizontui, dienos trukmė čia visada lygi nakties trukmei ir vidutinė temperatūra čia visus metus būna vienoda.
Pusiaujo geografinė platuma yra lygi nuliui.
Išklausom labai įdomią paskaitą apie Žemės ir dangaus kūnų judėjimą.
Mokslininkų grupė, dirbanti su šiuo projektu, teigia, kad pasaulio žemėlapis turi būti štai toks. T.y. viršje turi būti ne šiaurė, kaip mums įprasta, bet rytai.
Kam įdomu, galima daugiau pasiskaityti čia: http://www.quitsato.org/?lang=en
Pora iš anglijos provincijos. Žinot, kokia jų mylimiausia Eurovizijos daina? Ogi We are the winners, by Lt United
Sriuba, kurią išverda į ją įmestas įkaitintas lavos akmuo.
Maistas labai labai labai skanus. Norisi lėkštes išlaižyt. (Jau iš karto žiūrim, ką užsisakysim vakarienei).
Papuošia mus dryžuotais pončo ir šalmais. Iš pradžių lyg bando skirstyt į dvi grupes - jodinėjančių ir pirmą kartą bandančių, bet kadangi jodinėjančios esam tik dvi, mums tenka jungtis prie taip vadinamų čainikų. Oi vargeli, kaip aš po to pasigailėjau.... Bet apie viską iš eilės.
Pirmiausia tai mano žirgelis sumanė pasibaidyt ir man teko subine šleptelt ant žemės, o arklio pasturgalis šleptelėjo man ant kojos. Nieko, žemė minkšta, tai nieko ir nepajaučiau. Kariuosi į balną vėl. Pajudėjom. Vorele. Lėtai.
Po 20-ies minučių ima lynoti. Gaunam guminius pončo ant viršaus. Kaip ir neblogai viskas, keliaujam tolyn.