QUOTE(Milagra @ 2025 03 08, 14:35)
Koki marsruta deliojat? Ir kada? Is Filisur vaziuoja traukinukas iki to viaduko, bet man atrodo tik vasara. Jis priveza prie viaduko apacioje, gali matyti kaip tie Expressai juo vaziuoja ir visa jo dydi. Taip pat yra apzvalgos aikstele, bet iki jos hikint reikia is Filisur. Galima gal ir auto privaziuot, bet kaip ir visur CH auto aiksteles yra labai mazos ir ten be sansu viena gauti, tam, kad visi viesuoju vaziuotu arba tokiais komerciniais express. Zodziu, yra ivairiu variantu, kiekvienam pagal pageidavimus ir galimybes.
Viaduku, beje, vaziuoja ne tik Glacier express, bet ir Bernina express. Bet siaip tai tie traukiniai praktiskai tik islenda is tunelio, pravaziuoja tiltu ir vel is karto i tuneli.
Važiuosim liepos pradžioj. Važiuosim į Italiją. Bet Austrai bišk pabodo, tą kelią jau mintinai žinau. Šiemet noriu aplankyt savo draugus Kelne ir tada per CH įvažiuot į Italus, kad nereiktų man Brennero autostradoj stovėt 6 h kamštyje. Ir vat nenusprendžiu per kurią sieną. Ar per Gondo, ar per Lugano, ar per Chur, Davos, St Moritz ir ten žemyn. Pakeliui aplankant, aišku, kelis hotspotus. Nedaug turim laiko, kokias 4-5 dienas. Kažkaip visai neapsisprendus esu. O viešbučius būt gerai jau bukint.
Nuo davoso iki filisur ten tik 35 km. Ir mačiau parkingas yra, pasivaikščiojau su žmogeliuku, kur galima tą tiltą iš apačios pamatyt.
Arba dar galiu spjaut tuos tiltus, aišku, sukt į Lokarno ir pasimėgaut Lago Maggiore.