7 Diena Gegužės 15
O čia tai diena.! Ji kol kas yra pati blogiausia ir nesėkmingiausia kadanors buvusi atostogų diena. Spėju, ir tikiuosi, kad daugiau tokios nebus.
Planas buvo paprastas- pajūriu pravažiuoti nuo Santos Barbaros iki Santos Monikos, sustojant Malibu ar bet kur kitur, kur norėsime, aplankyti Getty muziejų ir nuvažiavus į nakvynės vietą- užsakytos trys naktys per Airb&b, pasivaikščioti Holivudo alėja, prie kurios ir busim apsistoję.
15th route map.png 808,42KB
0 Parsiųsta kartų
Diena prasidėjo puikiai, oras super, paliekame studentes mokytis ir patraukiam žemyn link Malibu. Vaizdai gražūs, vandenynas šiandien vietomis pakankamai banguotas, pagalvojom, kaip būtų smagu ten banglentėm pasiplaukiot ir važiuojam su visu eismu kartu. Tik girdim sirenas ir žiūrim švyturėliai už mūsų. Stabdo mus policininkas ant motociklo ir sako greitį viršijat - teises rodykit. Ups, žinant, kaip mano antroji pusė paprastai greičio neviršija, nes linkęs su ,,cruise control’’ važiuoti, čia buvo tieisog nepasisekęs reikalas, nes judėjom tokiu pat greičiu kaip visi aplink, važiavome nuo kalno, bet buvom paskutiniai mašinų kolonoje, taigi sustebdė tik mus.:S Aišku iš policininko jokios informacijos negavome, pakišo lapelį ir sako laukit baudos. Nei kada, nei kiek jis negalėjo pasakyti. Šiek tiek nusiminę traukiam iki pirmo Starbucks ieškoti, bet kokios informacijos.
Pasirodo baudas jie siunčia namo, tai mūsų atveju į Lietuvą. Gali atvažiuoti į teismą ginčytis- teismo laikas buvo gal po poros mėnesių mums nenaudinga. Policininkas buvo užrašęs, kad viršyta 16 mylių per valandą ir baudos nuo 16 myliu labai išauga. Mes tiesiog buvom ką tik į miestelį įvažiavę, dėl to buvo ir greičio sumažėjimo ženklas prieš leidžiantis nuo kalno, kurio nepastebėjom.
Iš tikro susimokėti tą baudą buvo ne taip paprasta, nes jiems skambinant jokios informacijos negauni, bandėm kelis kartus, rašėm emailus- nieko. Pati bauda atkeliavo gal po 3 mėnesių, 2 dienos prieš baigiantis terminui, kai ją reikėjo sumokėti. Na, atsisveikinom su 300 doleriu -gaila, jeigu eini į teismą spėju dar kokia mylią gali nuginčyti, tai bauda per pus mažesnė būtų buvusi.
Na ką, traukėm toliau. Sustojom trumpam Malibu, šiek tiek pasivaikščiojom, bet vėlgi, man rodos, ne visai ten, kur reikia buvome, nes labai gražių papudimių aš ten nemačiau, o žmonės kai įkelia nuotraukas, ten tokios smagios uolos yra.
Toliau padidėja eismas ir pasidaro aišku, kad mes jau Santa Monikoj. Parkuojamės mašiną ir traukiam fotoaparatus. Šiaip diena graži ir šilta, bet niekas nesimaudo ir mums patiems temperatūra atrodo šiek tiek per vėsi maudynėms. Nusprendžiam tiesiog pasivaikščioti. Dar teko nemažą keliuką nulipti žemyn, nes prekybos centrai ir promenada yra ant uolos, tai visu lygiu aukščiau.
P1010909.jpg 118,55KB
0 Parsiųsta kartų
IMG_5331.jpg 29,47KB
0 Parsiųsta kartų
Nusileidžiam, prasieinam pajūriu, apžiūrim atrakcijonus.
P1010914.jpg 103,45KB
0 Parsiųsta kartų
P1010917.jpg 266,89KB
0 Parsiųsta kartų
Nueinam link ,,Muscle Beach’’ pasikarstom ten ant visų įrengimų – nuotraukų nekelsiu Dar praeinam papludimiu, bet visur pakankamai tuščia.
P1010921.jpg 199,93KB
0 Parsiųsta kartų
IMG_5375.jpg 56,61KB
0 Parsiųsta kartų
Buvau susiradusi Tripadvisor vietą valgymui, kuri paaiškėjo buvo visiškai šalia atrakcijonų. Vadinosi Big Dean’s Ocean Front Cafe.
Ten besėdint supratau, kad niekur nerandu telefono savo. Bandėm atsiminti, kada aš jį buvau išsitraukusi, praėjom dalį to paties kelio, ėjau klausti darbuotojų ar kažkas nerado- nieko. Tai, dėja, kelias kitas valandas mes lakstėm per parduotuves ieškodami man telefono, teko pravažiuoti kelis kartus pirmyn atgal, nes nusipirkus telefoną, aišku teko sim kortelę dar vieną Amerikoj pirkt, ji telefone neveikė, tai vėl grįžti į parduotuvę teko. Mums išsišvaistė kokios 3 valandos kol viską susitvarkėm. Tada dar pamatėm, kad visgi Getty muziejus tą dieną nedirbo, tai nieko nebeliko kaip važiuoti iki nakvynės vietos. :S
Čia vėlgi be nuotykių neapsiėjom. Vakinukas, kurio ten buvo butas, prieš kelias savaites pasakė, kad jo nebus ir kad jo draugas mus įleis į butą. Tas draugas man kaip tik parašė tą dieną, kad jis nebus vietoje kai atvažiuosim, nes nusileidžia iš Floridos tik po vidurnakčio, ir kad raktus reikia pasiimti nuo jo mašinos rato, kuri yra garaže. Žinoma, kad patekti į garažą reikėjo palaukti, kol kas nors išvažiuos ir dar paaiškėjo, kad nebus parkavimo vietos, nes jų mašina joje stovi. :S Tai pralaukę prie jų namų apie pusvalandį, kol radom kur pasistatyti mašiną nemokamai ir kol kas nors išvažiuos, kad patekčiau į garažą - galiausiai pasiėmiau raktus. Bet tik tada man kilo viena mintis, jeigu nieko bute nebuvo- kas jį sutvarkė? Na tada pagalvojau, gal dabar niekas nebuvo apsistoję. Na ir ką, patekus į butą paaiškėjo, kad žinoma, ten gyveno žmonės, tai nei patalynė keista, nei rankšluoščiai, visos grindys ir visa kita purvina. Čia jau buvo daugiau negu mums tą dieną reikėjo. Aš aišku pradėjau rašyti savininkui, kad tai nesąmonė, bet ką padės, kai jis Kinijoje tuo metu buvo. Mes pikti po tokios dienos, galvojam, nu kaip mes čia miegosim. Tai ką. Numetėm visą patalynę ir rankšluoščius, atsinešėm savo kempingo čiužinį, kurį pasidėjom ant lovos ir miegojom su miegmaišiais. Aišku ir Airb&b rašiau, ir nuotraukas siunčiau, nes visgi valymo mokestis netgi atskiras būna. Tam jo draugui, panašu, nelabai įdomu buvo mūsų nusiskundimai, kai kitą dieną pasakėm.
Patikėkit, tą vakarą jau nieko nesinorėjo. Bet aišku nuėjom prasieiti po Holivulo Bulvarą, kuris buvo 2min nuo musų apartamentų. Nieko ten labai įspūdingo- kaip ir visi žmonės visada mums sakė, bet bent kažkas smagesnio po mūsų dienos. Nuotaikos nebuvo, tai kažkaip ir nuotrukų nelabai padarėme, yra kelios, bet beveik visos su mumis.
DSC_0404.jpg 152,67KB
0 Parsiųsta kartų
DSC_0408.jpg 115,26KB
0 Parsiųsta kartų
Aišku, Airb&b man grąžino valymo mokestį, bet tuo viskas ir pasibaigė. Aš dar planavu parašyti atsiliepimą, bet pasirodo tokį dalyką galima tik per 14 dienų padaryti, o mes dar tada keliavome. Mačiau, dar keli žmonės buvo parašę tą patį (visi blogi atsiliepimai buvo per tuos 3 mėnesius surašyti, kol savininko nebuvo) vėliau lyg ir susitvarkė. Bet čia buvo vienintelė mano bloga patirtis su Airb&b.