QUOTE(cipciukas @ 2008 10 13, 11:06)
Ne nu tu Zebra pagalvok logiskai , kokio riebumo turi buti pienas , kuris plakant dvigubai priauga , tiesiai is karves tesmens kiba , ir tai nenoreciau tiketi , kad padvigubes
Ne tai aš ir galvojau bet kaip pagalvojau,kad nėra logikos čia ,tai taip juokas suėmė
Tai aišku,kad čia ne taip kažką parašė merginos
Ne, čia tikrai klaida, joks pienas, kad ir karvės, neišsiplaks tiiikrai . Manau, čia turėtų būti grietinėlė arba grietinė. Aš vieną kartą esu darius kremą, kur želė dedasi, bet ten reikėjo grietinę imti, šiaip toks neriebus, lengvas grietininis kremukas gaunasi, tinka biskvitams pertepti (dariau kažkuriais metais per braškių sezoną, tai dar braškių į sluoksnius pridėjau):
Kremui:
0,5 l grietinės,
2 citrinos,
2 pak. braškių želė.
Kremui grietinę suplakame iki standžios masės. Nutarkuojame citrinų žievelę, išspaudžiame vienos citrinos sultis ir įmaišome į grietinę. Želė ištirpiname karštame vandenyje. Pradėjusią stingti želė supilame į grietinę ir gerai sumaišome (tik aš mažiau vandens pyliau, nei pagal instrukciją ant pakelio nurodyta). Spalva kremo graži ružava gavosi (tik man biškį per liesas toks kremas , bet kas nemėgsta riebių tai pats tas )
Mąstau , turbūt ir į plaktą grietinėlę galima želės įmaišyti , arba gal galima ir į kondensuotą pieną , gal ir visai skanu būtų tik, kad jo neišplaksi
Kremui:
0,5 l grietinės,
2 citrinos,
2 pak. braškių želė.
Kremui grietinę suplakame iki standžios masės. Nutarkuojame citrinų žievelę, išspaudžiame vienos citrinos sultis ir įmaišome į grietinę. Želė ištirpiname karštame vandenyje. Pradėjusią stingti želė supilame į grietinę ir gerai sumaišome (tik aš mažiau vandens pyliau, nei pagal instrukciją ant pakelio nurodyta). Spalva kremo graži ružava gavosi (tik man biškį per liesas toks kremas , bet kas nemėgsta riebių tai pats tas )
Mąstau , turbūt ir į plaktą grietinėlę galima želės įmaišyti , arba gal galima ir į kondensuotą pieną , gal ir visai skanu būtų tik, kad jo neišplaksi
QUOTE(Ugnužė @ 2007 06 14, 20:00)
Man patinka toks - gaivus
Reikia:
Apie 350g varškės
150g jogurto natūralaus (arba kokio mėgstat)
200 ml grietinėlės (plakamosios)
4 lapeliai želatinos (paprastos kokių 15 g)
Vanilino
Cukraus pagal skonį
Citrina
Varškę sutrinti blenderiu su cukrumi, pilti jogurtą išplakti. Lapelius į šaltą vandenį, užkatinti 3-4 šaukštus citrinos sulčių ir jose ištirpinti želatiną, praaušinti. Išplakti grietinėlę. Pilti želatinos masę į varškę, išmaišyti, ragauti ar netrūksta cukraus (jei trūksta dar įdėti ir išplakti. Tada atsargiai įmaišyti grietinėlę. Jei masė kiek per skystą palaikyti truputį šaldytuve prieš pertepant biskvitus.
Dar galima primėtyti vaisių, uogų gabaliukų. pertepti biskvitus ir į šaldytuvą 3-4 valaldoms. Ir skanaus
Reikia:
Apie 350g varškės
150g jogurto natūralaus (arba kokio mėgstat)
200 ml grietinėlės (plakamosios)
4 lapeliai želatinos (paprastos kokių 15 g)
Vanilino
Cukraus pagal skonį
Citrina
Varškę sutrinti blenderiu su cukrumi, pilti jogurtą išplakti. Lapelius į šaltą vandenį, užkatinti 3-4 šaukštus citrinos sulčių ir jose ištirpinti želatiną, praaušinti. Išplakti grietinėlę. Pilti želatinos masę į varškę, išmaišyti, ragauti ar netrūksta cukraus (jei trūksta dar įdėti ir išplakti. Tada atsargiai įmaišyti grietinėlę. Jei masė kiek per skystą palaikyti truputį šaldytuve prieš pertepant biskvitus.
Dar galima primėtyti vaisių, uogų gabaliukų. pertepti biskvitus ir į šaldytuvą 3-4 valaldoms. Ir skanaus
o i sita pertepima galima deti zele spalvotu gabaliuku.jei vaisiu galima gal gautusi ir su zele gabaliukais.
Papildyta:
QUOTE(Tarakoniukass @ 2008 10 15, 17:59)
o i sita pertepima galima deti zele spalvotu gabaliuku.jei vaisiu galima gal gautusi ir su zele gabaliukais.
Turiu didele pak.zele kaip atmatuoti 15gr.gal kas zino kiek sveria arbatinis saukstelis zele?
QUOTE(Tarakoniukass @ 2008 10 15, 18:01)
o i sita pertepima galima deti zele spalvotu gabaliuku.jei vaisiu galima gal gautusi ir su zele gabaliukais.
Papildyta:
Turiu didele pak.zele kaip atmatuoti 15gr.gal kas zino kiek sveria arbatinis saukstelis zele?
Papildyta:
Turiu didele pak.zele kaip atmatuoti 15gr.gal kas zino kiek sveria arbatinis saukstelis zele?
Želė gabaliukai aišku čia tiks, tik darant želė vandens pilk mažiau negu užrašyta ant pokelio, nes ji turi būti standi.
O želatinos, ne žėlė arb. šaukštelis su kaupu sveria 5 g. Bet čia atkreipiu dėmesį, kad tame recepte nurodyta želatina, o ne želė. Į želė yra pridėta ne tik želatinos, bet ir cukraus ir dar kažko. Taigi, tai nelygiaverčiai dalykai. Želatina stingdina "stipriau".
aciu,aciu uz paaiskinima.seip tikrai skiriu kur yra zele ir kas yra zelatina,na pabadysiu pertepima.
Papildyta:
oi parasiau ,kad zinanti viska ,o pasiskaiciau savo posta tai parasiau kaip kvesa paskutine .teisingai supratot norejau paklaust zelatina kiek sveria aciu uz atsakyma
Papildyta:
oi parasiau ,kad zinanti viska ,o pasiskaiciau savo posta tai parasiau kaip kvesa paskutine .teisingai supratot norejau paklaust zelatina kiek sveria aciu uz atsakyma
LAbas ryta,
mergaites, kuri gal zinote, yra maximo0se pirkti tokie tortai su daug braskiu ant virsaus..ir apibarstyti is sono migdolais.....gal zinote tokio torto pertepima?
aciukas
mergaites, kuri gal zinote, yra maximo0se pirkti tokie tortai su daug braskiu ant virsaus..ir apibarstyti is sono migdolais.....gal zinote tokio torto pertepima?
aciukas
QUOTE(Povila$ @ 2008 10 12, 23:40)
Ar tikrai zele gaminai is stiklines t.y. 200ml vandens? Ir dar nelygu kokia zele pirkai, nes ju yra ivairiu rusiu pvz.: Dr.Oeatker zele galima pilti ir 0.5l vandens ir ji kuo puikiausiai sustingta ir islaiko forma, na o stai kitu firmu visada reikia kazkiek sumazinti vandens kieki, nes paprastai 0.5l buna skirta saukstu kabinti indeliuose. Daugiau nesumastau del ko galetu kremas nesigauti... Cia jau reiketu turbut recepto autores visu niuansu klausti...
tai kad stiklineje vandens zele gaminau, ne puseje litro.... bet vistiek nesigavo
gal tikrai geriau su grietine daryt? ji tirsta, tai ir kremas tirstesnis gautusi?
QUOTE(Mirtyšė @ 2008 10 20, 18:38)
tai kad stiklineje vandens zele gaminau, ne puseje litro.... bet vistiek nesigavo
gal tikrai geriau su grietine daryt? ji tirsta, tai ir kremas tirstesnis gautusi?
gal tikrai geriau su grietine daryt? ji tirsta, tai ir kremas tirstesnis gautusi?
Na su zele supratau jau, jog gaminai viska gerai. Dabar beliko tik del pieno issiaiskinti. Manau recepto autore norejo pasakyti, kad "pasterizuotas" pienas = sutirstintas pienas su cukrumi (skardinese). Tai koki tu naudojai? Jeigu paprasta pasterizuota piena (kiek zinau, tai visas pieno rusis, parduodamas parduotuvese, pasterizuoja) plakei, tai zinoma, jog nieko neturejo gautis, nes pienas turi buti min 30% riebumo, kad kazkiek susiplaktu ir sukietetu/sutirstetu/padvigubetu
QUOTE(Povila$ @ 2008 10 21, 18:11)
Na su zele supratau jau, jog gaminai viska gerai. Dabar beliko tik del pieno issiaiskinti. Manau recepto autore norejo pasakyti, kad "pasterizuotas" pienas = sutirstintas pienas su cukrumi (skardinese). Tai koki tu naudojai? Jeigu paprasta pasterizuota piena (kiek zinau, tai visas pieno rusis, parduodamas parduotuvese, pasterizuoja) plakei, tai zinoma, jog nieko neturejo gautis, nes pienas turi buti min 30% riebumo, kad kazkiek susiplaktu ir sukietetu/sutirstetu/padvigubetu
Aš labai aiškiai parašiau pasterizuotas pienas, pas mus jis yra tik vienos rūšies, (skardinės tokios pat kaip kondensuoto pieno ir parduotuvėse jie vienoje lentynoje) o komentuoti kad jis neišsiplaka kad padvigubėtų, tai pirmiausia pabandykit išplakti. Aš parašiau kad gaunasi lengvas neriebus pertepimas: pasterizuotas pienas ir želė (pokelis želė ir stiklinė vandens).
QUOTE(viktute08 @ 2008 11 05, 08:09)
Aš labai aiškiai parašiau skardinė pasterizuoto pieno, pas mus jis yra tik vienos rūšies, (skardinės tokios pat kaip kondensuoto pieno ir parduotuvėse jie vienoje lentynoje) o komentuoti kad jis neišsiplaka kad padvigubėtų, tai pirmiausia pabandykit išplakti. Paprastas pasterizuotas pienas pas mus ne skardinėse, o pokeliuose. Aš parašiau kad gaunasi lengvas neriebus pertepimas: pasterizuotas pienas ir želė (pokelis želė ir stiklinė vandens).
QUOTE(viktute08 @ 2008 11 05, 08:09)
Aš labai aiškiai parašiau pasterizuotas pienas, pas mus jis yra tik vienos rūšies, (skardinės tokios pat kaip kondensuoto pieno ir parduotuvėse jie vienoje lentynoje) o komentuoti kad jis neišsiplaka kad padvigubėtų, tai pirmiausia pabandykit išplakti. Aš parašiau kad gaunasi lengvas neriebus pertepimas: pasterizuotas pienas ir želė (pokelis želė ir stiklinė vandens).
reikejo iskart parasyti koks tas pienas placiau, kur, kaip, juk skaitanti nezino, kurioj lentynoj ir kad tik vienos rusies tebuna...