Čia kalbėjot apie grietinės standiklį. Pasakysiu savo nuomonę-
Seniau jį naudodavau, bet tai buvo kokie trys kartai... Mat torto kremas (plaku grietinėlę su cukrum ir įdedu standiklio) kitą dieną įgyja kažkokį įdomų skonį. Bent man tai jau neskanu būna.
Bet jei tortas suvalgomas tą pačią dieną, gal ir nieko....
QUOTE(brytva @ 2008 02 20, 21:52)
jūs vis su žele su žele....o kiek reikia vandens pilti į žele ir kaip ja pabrinkit neišmanau
pakeliui mazdaug puse stiklines uzpili tik saltu vandenuku ir palaikai koki gera pusvalanduka. Kai pasidaro tirsta ( apverti stikline ir neiskrenta tada jau galima istirpint Patogu 1 min mikrobangej, galim ir ant ugnies puodeli uzstacius
QUOTE(san @ 2006 05 02, 10:09)
gal galite pasiulyti koki nors krema ar glaju is bananu, kuris tiktu tortui pertepti.
torto pagrindui zadu panaudoti morku pyraga.
torto pagrindui zadu panaudoti morku pyraga.
Truputi paveluotai, bet...
Bananų ir ananasų kremas
2 bananai, 250g konservuoto ananaso griežinėlių, 2 šaukšteliai želatinos, vienos citrinos sultys, 125g grietinėlės.
Iš dviejų bananų ir ananaso sutrinti tyrę, supilti citrinos sultis ir išmaišyti. Želatiną išbrinkinti ir ištirpinti. Grietinėlę išplakti. Želatiną ir grietinėlę sumaišyti su vaisių tyre. Atšaldom.
Aš šitą kremą naudoju tortams sutepti. Neblogai gaunas. Galima dar kelis bananus supjaustyt riekutėm ir padengt bisvitą jom prieš pilant kremą.
Skanaus.
O gal kas žino kaip pagaminti tokią varškinį kremą, koks būna bandelėje "snieguolėje"?
Jis toks purus purus, lbet standus, labai švelnaus skonio, nesaldus, ir paragavus neatrodo, kad su varške, nes visai lygus ir švelnus kaip aksomas, be jokių granulių, be rūgšties, baltas kaip sniegas, ir labai skanu...
O ta bandelė snieguolė- tai tokia kaip hamburgerių bandelė, įpjauta, atidaryta, ir prikimšta to kremo- manau suprantate apie ką aš..
Kažką lyg girdėjau viena ausimi, jog ten varškė išmaišyta su plakta grietinėle- gal kas žino tiksliau?
Man atrodo, kad ir tortui toks pertepimaslabai skanu būtų
Jis toks purus purus, lbet standus, labai švelnaus skonio, nesaldus, ir paragavus neatrodo, kad su varške, nes visai lygus ir švelnus kaip aksomas, be jokių granulių, be rūgšties, baltas kaip sniegas, ir labai skanu...
O ta bandelė snieguolė- tai tokia kaip hamburgerių bandelė, įpjauta, atidaryta, ir prikimšta to kremo- manau suprantate apie ką aš..
Kažką lyg girdėjau viena ausimi, jog ten varškė išmaišyta su plakta grietinėle- gal kas žino tiksliau?
Man atrodo, kad ir tortui toks pertepimaslabai skanu būtų
Jeigu norite greito gaivaus ir neriebaus pertepimo tortui, prašome
1 indelis pasterizuoto pieno, 1 pokelis bet kokio skonio želė
Pagaminame želė tik vandens dėti apie stiklinę, ataušiname
Atšaldytą pasterizuotą pieną išplakti mikseriu kol masė padvidubės, tada įdėti atšaldytą želė ir paplakti. Labai greitai stigsta, reikia greitai dėti ant torto papločių.
Gaunasi purus švelnios spalvos (priklauso nuo želė spalvos) neriebus kremas panašus į paukščių pieną. Skanaus
1 indelis pasterizuoto pieno, 1 pokelis bet kokio skonio želė
Pagaminame želė tik vandens dėti apie stiklinę, ataušiname
Atšaldytą pasterizuotą pieną išplakti mikseriu kol masė padvidubės, tada įdėti atšaldytą želė ir paplakti. Labai greitai stigsta, reikia greitai dėti ant torto papločių.
Gaunasi purus švelnios spalvos (priklauso nuo želė spalvos) neriebus kremas panašus į paukščių pieną. Skanaus
QUOTE(viktute08 @ 2008 09 22, 07:01)
Jeigu norite greito gaivaus ir neriebaus pertepimo tortui, prašome
1 indelis pasterizuoto pieno , 1 pokelis bet kokio skonio želė
Pagaminame želė tik vandens dėti apie stiklinę, ataušiname
Atšaldytą pasterizuotą pieną išplakti mikseriu kol masė padvidubės, tada įdėti atšaldytą želė ir paplakti. Labai greitai stigsta, reikia greitai dėti ant torto papločių.
Gaunasi purus švelnios spalvos (priklauso nuo želė spalvos) neriebus kremas panašus į paukščių pieną. Skanaus
1 indelis pasterizuoto pieno , 1 pokelis bet kokio skonio želė
Pagaminame želė tik vandens dėti apie stiklinę, ataušiname
Atšaldytą pasterizuotą pieną išplakti mikseriu kol masė padvidubės, tada įdėti atšaldytą želė ir paplakti. Labai greitai stigsta, reikia greitai dėti ant torto papločių.
Gaunasi purus švelnios spalvos (priklauso nuo želė spalvos) neriebus kremas panašus į paukščių pieną. Skanaus
Ar čia turima galvoje kondensuoto pieno be cukraus skardinė?
QUOTE(viktute08 @ 2008 09 22, 07:01)
Jeigu norite greito gaivaus ir neriebaus pertepimo tortui, prašome
1 indelis pasterizuoto pieno, 1 pokelis bet kokio skonio želė
Pagaminame želė tik vandens dėti apie stiklinę, ataušiname
Atšaldytą pasterizuotą pieną išplakti mikseriu kol masė padvidubės, tada įdėti atšaldytą želė ir paplakti. Labai greitai stigsta, reikia greitai dėti ant torto papločių.
Gaunasi purus švelnios spalvos (priklauso nuo želė spalvos) neriebus kremas panašus į paukščių pieną. Skanaus
1 indelis pasterizuoto pieno, 1 pokelis bet kokio skonio želė
Pagaminame želė tik vandens dėti apie stiklinę, ataušiname
Atšaldytą pasterizuotą pieną išplakti mikseriu kol masė padvidubės, tada įdėti atšaldytą želė ir paplakti. Labai greitai stigsta, reikia greitai dėti ant torto papločių.
Gaunasi purus švelnios spalvos (priklauso nuo želė spalvos) neriebus kremas panašus į paukščių pieną. Skanaus
meginau pagaminti ta krema, pasirode, kad turetu buti gardus, bet kazkokdel nepavyko....
nestingsta man jis nors tu ka plakamas....... kaip rasote is pradziu plaku , kol padvigubeja, o paskui supylus zele dar paplaku. bet jis skystas ir tiek.... idejus i saldytuva sustingsta inde, bet kad butu tinkamas saukstu kabinti neatsaldzius, o jiolab deti kaip torto pertepima, tai tikrai neeeee......
kazi ka ne tai darau? gal reikejo geriau isbrinkinta zelatina deti? pasidalinkit kas suprantat....
QUOTE(Mirtyšė @ 2008 10 12, 19:32)
meginau pagaminti ta krema, pasirode, kad turetu buti gardus, bet kazkokdel nepavyko....
nestingsta man jis nors tu ka plakamas....... kaip rasote is pradziu plaku , kol padvigubeja, o paskui supylus zele dar paplaku. bet jis skystas ir tiek.... idejus i saldytuva sustingsta inde, bet kad butu tinkamas saukstu kabinti neatsaldzius, o jiolab deti kaip torto pertepima, tai tikrai neeeee......
kazi ka ne tai darau? gal reikejo geriau isbrinkinta zelatina deti? pasidalinkit kas suprantat....
nestingsta man jis nors tu ka plakamas....... kaip rasote is pradziu plaku , kol padvigubeja, o paskui supylus zele dar paplaku. bet jis skystas ir tiek.... idejus i saldytuva sustingsta inde, bet kad butu tinkamas saukstu kabinti neatsaldzius, o jiolab deti kaip torto pertepima, tai tikrai neeeee......
kazi ka ne tai darau? gal reikejo geriau isbrinkinta zelatina deti? pasidalinkit kas suprantat....
Ar tikrai zele gaminai is stiklines t.y. 200ml vandens? Ir dar nelygu kokia zele pirkai, nes ju yra ivairiu rusiu pvz.: Dr.Oeatker zele galima pilti ir 0.5l vandens ir ji kuo puikiausiai sustingta ir islaiko forma, na o stai kitu firmu visada reikia kazkiek sumazinti vandens kieki, nes paprastai 0.5l buna skirta saukstu kabinti indeliuose. Daugiau nesumastau del ko galetu kremas nesigauti... Cia jau reiketu turbut recepto autores visu niuansu klausti...
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 13, 01:03)
Tuoj viska issiaiskinsime , tik apie koky cia piena eina kalba , na nedasunta , ta skarbobkese , kondencuota ? kas cia per pienas jei jis padvigubeja plakant kiek jame tada riebumo ? grietinele 36% tai padvigubeja , gal cia ja turejo galvoje
Nu prajuokino ,komentaras