Įkraunama...
Įkraunama...

Pertepimai tortams, biskvitams

QUOTE(uršulė @ 2007 08 08, 21:41)

  Visų pirma grietinę reikia gerai atšaldyti , nes kitaip sviestas pasidarys.
 
aš tai taip darau: maždaug 1lt. grietinės [ dedu namine]
                                        1st. cukraus
                                          citrinos sulč. arba spanguolių uogų
viska gerai atšaldyti ir išplakti

4u.gif Viskas aišku. O aš dėjau želatinos, nes galvojau, kad tas pertepimas subliukš, bet viskas pavyko thumbup.gif
Atsakyti
būna maximoi pirkti grietinės stndiklio
QUOTE
Viskas aišku. O aš dėjau želatinos, nes galvojau, kad tas pertepimas subliukš, bet viskas pavyko
Atsakyti
QUOTE(uršulė @ 2007 08 09, 10:19)
būna maximoi pirkti grietinės stndiklio

Net nežinojau, kad tokio būna blush2.gif O kurioj vietoj jo reikėtų ieškoti, ar prie prieskonių g.gif Labai jau retai tuos tortus kepu, nes dažniausiai nepavyksta kas nors blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(daivoska @ 2007 01 23, 17:10)
O kuom palaistyti pirktinius biskvitus g.gif

sulaistik su kompotu , ar saldžia arbata gali biški ipilti trauktinės [nebutinai]
Atsakyti
QUOTE(Ledas @ 2007 08 09, 11:49)
Net nežinojau, kad tokio būna blush2.gif O kurioj vietoj jo reikėtų ieškoti, ar prie prieskonių g.gif  Labai jau retai tuos tortus kepu, nes dažniausiai nepavyksta kas nors blush2.gif


prie kepimo miltelių [saldžių prieskonių] mėlynas pakelis , užrašyta ''grietinėlės standiklis'' [Dr. Oetker]
Atsakyti
QUOTE(uršulė @ 2007 08 09, 12:56)
prie kepimo miltelių [saldžių prieskonių] mėlynas pakelis , užrašyta ''grietinėlės standiklis'' [Dr. Oetker]

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
3 šaukštai tirpios kavos,
300g sviesto,
indelis kondensuoto pieno [ geriau rududu]
kavą ištirpinti trijuose šaukštuose verdančio vandens. Sviestą išsukti su virtu kondensuotu pienu [ jei rududu- virti nereikia ]. Pamažu supilti ištirpintą kavą [4 arbatinius šaukštelius ].
Labai skanu, kita sluoksnį galimą sutepti su šiuo kremu
QUOTE
    maždaug 1lt. grietinės [ dedu namine]  1st. cukraus  citrinos sulč. arba spanguolių uogų  viska gerai atšaldyti ir išplakti
Atsakyti
QUOTE(viketa @ 2006 03 21, 12:09)
Ash verdu ish 0,5 l pieno ir dedu 1 shaukshta manu ir dar truputuka, tada verdu tol, kol nepasidarys reikiamo tirshtumo. o sviesto imu truputi daugiau - 150g. Man toks geriausiai tepasi, bet pati ishbandysi, gal tau kitaip patiks....



Jo, šitas pertepimas toks paprastas ir toks skanus, be to ir labai sotus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Nilė Vanilė @ 2006 07 18, 21:33)
Išduosiu paslaptį, kaip padaryti pertepimą su "burbuliukais" smile.gif
Pirmiausia reikia paruošti norimo skonio želė, ir ikisšti į šaldytuvą. Palaikyti kol pradeda stigti, tik jokiu būdu neleisti jai sustingti iki galo. Kai būna maždaug kiaušinio baltymo tirštumo, ištraukti ir gerai mikseriu išplakti. Šią masę pilti į išplaktą grietinėlę ir iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą ir viską dar kartą gerai išplakti. Tuoj pat tepti biskvitinius torto papločius smile.gif

Būtent kiaušinio baltymas ir padaro tuos burbuliukus  4u.gif

Aš dar dedu kokių nors uogų arba vaisių ant biskvito, prieš užpilant kremą, būna dar gaiviau.

Skanaus 4u.gif
Papildyta:
Dar pamiršau priminti, kad negalima padauginti želatinos, nes ji ir padaro per kietą kremą

Va kaip tik ko ieskojau rytdienos tortui thumbup.gif drinks_cheers.gif Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta26 @ 2007 07 05, 08:42)
Kaskuri prase receptuka gaivaus tortuko su grietineles zele, as vietoj zele (minimos siame recepte ) dedu sezoniniu uogu, nerealus su melynem ir avietem, grietine galime liesesne arba keisti jogurtu, tik as formos dugna ikloju vyniotinio ritineliais tada isvis galima apsivalgyti 4u.gif

Grietininis tortas

1 litras grietinės (perku 800 gr 30 proc riebumo ir pripilu vandens)
3 šaukštai želatinos
cukraus pagal skonį
3 pakeliai spalvotos įvairių spalvų žele
0,5 citrinos
biskvitas (pirktas, o jei netingite- ir pačių keptas)
uogos -pagal sezoną (žiemą- apelsinai, mandarinai)
Iš anksto paruošti spalvotą žele, tortui jos reikės jau sustingusios; šaltu virintu vandeniu užpilti želatiną (kad išbrinktų)
Grietinę supilti į indą , plakant mikseriu įberti cukraus, įspausti citrinos. Indą su želatina įstatyti į puodą su vandeniu, užkaisti, kad ši ištirptų, bet jokiu būdu neužvirtų. Vėl plaklant mikseriu į grietinę supilti ištirpintą želatiną ir dar šiek tiek paplakti.
Į kekso ar kitokią formą įtiesti maišelį (bus mažiau vargo tortą iš jos išimant). Įpilti grietininės masės, primesti gabalėliais supjaustytos spalvotos žele ir biskvito, uogų (skaniausia su braškėmis ir avietėmis) ir taip sluoksniuoti. Kai visi tie dalykai atsiranda inde, dėti į šaldytuvą. Reikėtų, kad šaldytuve tortelis pastovėtų bent 12 val.
Tada išimti iš formos ir mmmmmm. Vieną vienintelį kartą nesustingo, tai pridėjau į ledaines ir vistiek suvaišinau  .


Tai kaip supratau, sitam recepte, pagrinda iskloji vyniotiniu ir dedi ta visa pertepimo mase, bet vietoj zele spalvotos dedi tik uogas, ar jau maisau kazka?? ax.gif blush2.gif
Atsakyti
vakar dariau toki torta is pirktiniu paplociu.

kremui
0,9 lt magijos geriano jogurto
pakelis plombyro skonio varskes
pakelis zelatinos ( 20 gr)


jogurta isplaku su varske, sudedu isbrinkinta ir mikrobangej istirpdyta zelatina. Padedu i saldytuva, kai pradeda stingt, dar permikseriuoju ir tirstoku kremu pertepu paplocius.
Valgom kita diena thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif paplociu laistyt tikrai niekuo nebereikia thumbup.gif
Atsakyti
jūs vis su žele su žele....o kiek reikia vandens pilti į žele ir kaip ja pabrinkit blush2.gif neišmanau blush2.gif
Atsakyti