O kuom palaistyti pirktinius biskvitus
neseniai tokioje vokiskoje kepykloje su vyru valgem labai skanu grietinini pyraga - torta su avietemis.... as cia visur ieskojau, bet neradau...gal zinote, kaip padaryti ta grietinine mase, ar is isplaktos grietineles??? ten buvo taip, vienas sluoksnis biskvito, kitas - grietininis, o paskui ejo zelatina su avietem...sos!!!!!reikia receptu....
QUOTE(kitik @ 2007 01 24, 14:42)
neseniai tokioje vokiskoje kepykloje su vyru valgem labai skanu grietinini pyraga - torta su avietemis.... as cia visur ieskojau, bet neradau...gal zinote, kaip padaryti ta grietinine mase, ar is isplaktos grietineles??? ten buvo taip, vienas sluoksnis biskvito, kitas - grietininis, o paskui ejo zelatina su avietem...sos!!!!!reikia receptu....
mmmmmmmm gundanciai skamba, gal atsiras kokia mamyte kuri zino ?
QUOTE(saulyte24 @ 2007 01 25, 09:50)
mmmmmmmm gundanciai skamba, gal atsiras kokia mamyte kuri zino ?
gal...tikiuosi....taip skanu buvo, kad vyras sako gal atsiras kokia supermama, kuri pasakys koki recepteli, o paskui as jau bandysiu tiesiog man reikia tos grietinines mases ( bet kokios) recepto...gal cia kur yra? bet neradau:(((
QUOTE(daivoska @ 2007 01 23, 13:58)
Tema
As taip seniai ieskau nors vieno receptuko pertepimui biskvitams Ir pagaliau radau
As taip seniai ieskau nors vieno receptuko pertepimui biskvitams Ir pagaliau radau
oi kaip faina , nesu gera kepeja tai as labai pasinaudosiu sitais pertepimais
QUOTE(lengvute @ 2003 09 03, 00:26)
Noriu jūsų patarimo, receptukų, kaip greičiau, pigiau ir skaniau pertepti kad ir pirktinį biskvitą ???
Ryt parašysiu keletą variantų, bet gal jūs žinosit ir parašysit daugiau .
Ryt parašysiu keletą variantų, bet gal jūs žinosit ir parašysit daugiau .
o as visai paprastai darau nusiperku biskvita ir 2 tuos didesnius braskiu bio jogurtus (su kitais kazakaip ne taip gaunasi) pertepu, sonus taip pat, o po to apibarstau kokoso drozlemis sonus ir aplink pati biskvita o viduri puosiu vaisiais bei riesutais
O tie kur grietininiai pertepimai, tai ar į juos nereikia dėti želatinos. Ar jie turi susigerti į biskvitą
Išsikepiau šiandien biskvitą ir nežinau, kaip tuos pertepimus daryt
Išsikepiau šiandien biskvitą ir nežinau, kaip tuos pertepimus daryt
Man patinka toks - gaivus
Reikia:
Apie 350g varškės
150g jogurto natūralaus (arba kokio mėgstat)
200 ml grietinėlės (plakamosios)
4 lapeliai želatinos (paprastos kokių 15 g)
Vanilino
Cukraus pagal skonį
Citrina
Varškę sutrinti blenderiu su cukrumi, pilti jogurtą išplakti. Lapelius į šaltą vandenį, užkatinti 3-4 šaukštus citrinos sulčių ir jose ištirpinti želatiną, praaušinti. Išplakti grietinėlę. Pilti želatinos masę į varškę, išmaišyti, ragauti ar netrūksta cukraus (jei trūksta dar įdėti ir išplakti. Tada atsargiai įmaišyti grietinėlę. Jei masė kiek per skystą palaikyti truputį šaldytuve prieš pertepant biskvitus.
Dar galima primėtyti vaisių, uogų gabaliukų. pertepti biskvitus ir į šaldytuvą 3-4 valaldoms. Ir skanaus
Reikia:
Apie 350g varškės
150g jogurto natūralaus (arba kokio mėgstat)
200 ml grietinėlės (plakamosios)
4 lapeliai želatinos (paprastos kokių 15 g)
Vanilino
Cukraus pagal skonį
Citrina
Varškę sutrinti blenderiu su cukrumi, pilti jogurtą išplakti. Lapelius į šaltą vandenį, užkatinti 3-4 šaukštus citrinos sulčių ir jose ištirpinti želatiną, praaušinti. Išplakti grietinėlę. Pilti želatinos masę į varškę, išmaišyti, ragauti ar netrūksta cukraus (jei trūksta dar įdėti ir išplakti. Tada atsargiai įmaišyti grietinėlę. Jei masė kiek per skystą palaikyti truputį šaldytuve prieš pertepant biskvitus.
Dar galima primėtyti vaisių, uogų gabaliukų. pertepti biskvitus ir į šaldytuvą 3-4 valaldoms. Ir skanaus
reiks pabandyti
Kaskuri prase receptuka gaivaus tortuko su grietineles zele, as vietoj zele (minimos siame recepte ) dedu sezoniniu uogu, nerealus su melynem ir avietem, grietine galime liesesne arba keisti jogurtu, tik as formos dugna ikloju vyniotinio ritineliais tada isvis galima apsivalgyti
Grietininis tortas
1 litras grietinės (perku 800 gr 30 proc riebumo ir pripilu vandens)
3 šaukštai želatinos
cukraus pagal skonį
3 pakeliai spalvotos įvairių spalvų žele
0,5 citrinos
biskvitas (pirktas, o jei netingite- ir pačių keptas)
uogos -pagal sezoną (žiemą- apelsinai, mandarinai)
Iš anksto paruošti spalvotą žele, tortui jos reikės jau sustingusios; šaltu virintu vandeniu užpilti želatiną (kad išbrinktų)
Grietinę supilti į indą , plakant mikseriu įberti cukraus, įspausti citrinos. Indą su želatina įstatyti į puodą su vandeniu, užkaisti, kad ši ištirptų, bet jokiu būdu neužvirtų. Vėl plaklant mikseriu į grietinę supilti ištirpintą želatiną ir dar šiek tiek paplakti.
Į kekso ar kitokią formą įtiesti maišelį (bus mažiau vargo tortą iš jos išimant). Įpilti grietininės masės, primesti gabalėliais supjaustytos spalvotos žele ir biskvito, uogų (skaniausia su braškėmis ir avietėmis) ir taip sluoksniuoti. Kai visi tie dalykai atsiranda inde, dėti į šaldytuvą. Reikėtų, kad šaldytuve tortelis pastovėtų bent 12 val.
Tada išimti iš formos ir mmmmmm. Vieną vienintelį kartą nesustingo, tai pridėjau į ledaines ir vistiek suvaišinau .
Grietininis tortas
1 litras grietinės (perku 800 gr 30 proc riebumo ir pripilu vandens)
3 šaukštai želatinos
cukraus pagal skonį
3 pakeliai spalvotos įvairių spalvų žele
0,5 citrinos
biskvitas (pirktas, o jei netingite- ir pačių keptas)
uogos -pagal sezoną (žiemą- apelsinai, mandarinai)
Iš anksto paruošti spalvotą žele, tortui jos reikės jau sustingusios; šaltu virintu vandeniu užpilti želatiną (kad išbrinktų)
Grietinę supilti į indą , plakant mikseriu įberti cukraus, įspausti citrinos. Indą su želatina įstatyti į puodą su vandeniu, užkaisti, kad ši ištirptų, bet jokiu būdu neužvirtų. Vėl plaklant mikseriu į grietinę supilti ištirpintą želatiną ir dar šiek tiek paplakti.
Į kekso ar kitokią formą įtiesti maišelį (bus mažiau vargo tortą iš jos išimant). Įpilti grietininės masės, primesti gabalėliais supjaustytos spalvotos žele ir biskvito, uogų (skaniausia su braškėmis ir avietėmis) ir taip sluoksniuoti. Kai visi tie dalykai atsiranda inde, dėti į šaldytuvą. Reikėtų, kad šaldytuve tortelis pastovėtų bent 12 val.
Tada išimti iš formos ir mmmmmm. Vieną vienintelį kartą nesustingo, tai pridėjau į ledaines ir vistiek suvaišinau .
O grietininiam pertepimui manau tiktų paprasta riebesnė grietinė ( mes naudojam dvaro, nes ji tirštesnė) Grietinę pagal skonį suplak su cukraus pudra, galima įlašint citrinos sulčių. Nepatingek ilgiau paplakt, nes plakant ji vis tirštėja.
Su tokiu pertepimu mes darom torta su vaisiais.
Su tokiu pertepimu mes darom torta su vaisiais.
QUOTE(Ledas @ 2007 06 11, 13:38)
O tie kur grietininiai pertepimai, tai ar į juos nereikia dėti želatinos. Ar jie turi susigerti į biskvitą
Išsikepiau šiandien biskvitą ir nežinau, kaip tuos pertepimus daryt
Išsikepiau šiandien biskvitą ir nežinau, kaip tuos pertepimus daryt
sveikutės užsukau pas jus.
Visų pirma grietinę reikia gerai atšaldyti , nes kitaip sviestas pasidarys.
aš tai taip darau: maždaug 1lt. grietinės [ dedu namine]
1st. cukraus
citrinos sulč. arba spanguolių uogų
viska gerai atšaldyti ir išplakti
QUOTE
ugne_11 Paskelbta Vakar, 12:04 O grietininiam pertepimui manau tiktų paprasta riebesnė grietinė ( mes naudojam dvaro, nes ji tirštesnė) Grietinę pagal skonį suplak su cukraus pudra, galima įlašint citrinos sulčių. Nepatingek ilgiau paplakt, nes plakant ji vis tirštėja. Su tokiu pertepimu mes darom torta su vaisiais.