Įkraunama...
Įkraunama...

Pertepimai tortams, biskvitams

O kuom palaistyti pirktinius biskvitus g.gif
Atsakyti
neseniai tokioje vokiskoje kepykloje su vyru valgem labai skanu grietinini pyraga - torta su avietemis.... blush2.gif as cia visur ieskojau, bet neradau...gal zinote, kaip padaryti ta grietinine mase, ar is isplaktos grietineles??? blink.gif ten buvo taip, vienas sluoksnis biskvito, kitas - grietininis, o paskui ejo zelatina su avietem...sos!!!!!reikia receptu....
Atsakyti
QUOTE(kitik @ 2007 01 24, 14:42)
neseniai tokioje vokiskoje kepykloje su vyru valgem labai skanu grietinini pyraga - torta su avietemis.... blush2.gif as cia visur ieskojau, bet neradau...gal zinote, kaip padaryti ta grietinine mase, ar is isplaktos grietineles??? blink.gif ten buvo taip, vienas sluoksnis biskvito, kitas -  grietininis, o paskui ejo zelatina su avietem...sos!!!!!reikia receptu....



mmmmmmmm gundanciai skamba, gal atsiras kokia mamyte kuri zino ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte24 @ 2007 01 25, 09:50)
mmmmmmmm gundanciai skamba, gal atsiras kokia mamyte kuri zino ?  g.gif

gal...tikiuosi....taip skanu buvo, kad vyras sako gal atsiras kokia supermama, kuri pasakys koki recepteli, o paskui as jau bandysiu blush2.gif smile.gif tiesiog man reikia tos grietinines mases ( bet kokios) recepto...gal cia kur yra? bet neradau:(((
Atsakyti
QUOTE(daivoska @ 2007 01 23, 13:58)
thumbup.gif Tema thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
As taip seniai ieskau nors vieno receptuko pertepimui biskvitams doh.gif Ir pagaliau radau clap.gif



oi kaip faina , nesu gera kepeja tai as labai pasinaudosiu sitais pertepimais
Atsakyti
QUOTE(lengvute @ 2003 09 03, 00:26)
Noriu jūsų patarimo, receptukų, kaip greičiau, pigiau ir skaniau pertepti kad ir pirktinį biskvitą  wink.gif ???
Ryt parašysiu keletą variantų, bet gal jūs žinosit ir parašysit daugiau  wink.gif.

o as visai paprastai darau nusiperku biskvita ir 2 tuos didesnius braskiu bio jogurtus (su kitais kazakaip ne taip gaunasi) pertepu, sonus taip pat, o po to apibarstau kokoso drozlemis sonus ir aplink pati biskvita o viduri puosiu vaisiais bei riesutais thumbup.gif
Atsakyti
O tie kur grietininiai pertepimai, tai ar į juos nereikia dėti želatinos. Ar jie turi susigerti į biskvitą g.gif
Išsikepiau šiandien biskvitą ir nežinau, kaip tuos pertepimus daryt blush2.gif
Atsakyti
Man patinka toks - gaivus thumbup.gif


Reikia:

Apie 350g varškės
150g jogurto natūralaus (arba kokio mėgstat)
200 ml grietinėlės (plakamosios)
4 lapeliai želatinos (paprastos kokių 15 g)
Vanilino
Cukraus pagal skonį
Citrina


Varškę sutrinti blenderiu su cukrumi, pilti jogurtą – išplakti. Lapelius į šaltą vandenį, užkatinti 3-4 šaukštus citrinos sulčių ir jose ištirpinti želatiną, praaušinti. Išplakti grietinėlę. Pilti želatinos masę į varškę, išmaišyti, ragauti ar netrūksta cukraus (jei trūksta dar įdėti ir išplakti. Tada atsargiai įmaišyti grietinėlę. Jei masė kiek per skystą – palaikyti truputį šaldytuve prieš pertepant biskvitus.

Dar galima primėtyti vaisių, uogų gabaliukų. pertepti biskvitus ir į šaldytuvą 3-4 valaldoms. Ir skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
reiks pabandyti
Atsakyti
Kaskuri prase receptuka gaivaus tortuko su grietineles zele, as vietoj zele (minimos siame recepte ) dedu sezoniniu uogu, nerealus su melynem ir avietem, grietine galime liesesne arba keisti jogurtu, tik as formos dugna ikloju vyniotinio ritineliais tada isvis galima apsivalgyti 4u.gif

Grietininis tortas

1 litras grietinės (perku 800 gr 30 proc riebumo ir pripilu vandens)
3 šaukštai želatinos
cukraus pagal skonį
3 pakeliai spalvotos įvairių spalvų žele
0,5 citrinos
biskvitas (pirktas, o jei netingite- ir pačių keptas)
uogos -pagal sezoną (žiemą- apelsinai, mandarinai)
Iš anksto paruošti spalvotą žele, tortui jos reikės jau sustingusios; šaltu virintu vandeniu užpilti želatiną (kad išbrinktų)
Grietinę supilti į indą , plakant mikseriu įberti cukraus, įspausti citrinos. Indą su želatina įstatyti į puodą su vandeniu, užkaisti, kad ši ištirptų, bet jokiu būdu neužvirtų. Vėl plaklant mikseriu į grietinę supilti ištirpintą želatiną ir dar šiek tiek paplakti.
Į kekso ar kitokią formą įtiesti maišelį (bus mažiau vargo tortą iš jos išimant). Įpilti grietininės masės, primesti gabalėliais supjaustytos spalvotos žele ir biskvito, uogų (skaniausia su braškėmis ir avietėmis) ir taip sluoksniuoti. Kai visi tie dalykai atsiranda inde, dėti į šaldytuvą. Reikėtų, kad šaldytuve tortelis pastovėtų bent 12 val.
Tada išimti iš formos ir mmmmmm. Vieną vienintelį kartą nesustingo, tai pridėjau į ledaines ir vistiek suvaišinau .
Atsakyti
O grietininiam pertepimui manau tiktų paprasta riebesnė grietinė ( mes naudojam dvaro, nes ji tirštesnė) Grietinę pagal skonį suplak su cukraus pudra, galima įlašint citrinos sulčių. Nepatingek ilgiau paplakt, nes plakant ji vis tirštėja. mirksiukas.gif

Su tokiu pertepimu mes darom torta su vaisiais. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledas @ 2007 06 11, 13:38)
O tie kur grietininiai pertepimai, tai ar į juos nereikia dėti želatinos. Ar jie turi susigerti į biskvitą g.gif
Išsikepiau šiandien biskvitą ir nežinau, kaip tuos pertepimus daryt blush2.gif


sveikutės užsukau pas jus.
Visų pirma grietinę reikia gerai atšaldyti , nes kitaip sviestas pasidarys.

aš tai taip darau: maždaug 1lt. grietinės [ dedu namine]
1st. cukraus
citrinos sulč. arba spanguolių uogų
viska gerai atšaldyti ir išplakti
QUOTE
ugne_11 Paskelbta Vakar, 12:04    O grietininiam pertepimui manau tiktų paprasta riebesnė grietinė ( mes naudojam dvaro, nes ji tirštesnė) Grietinę pagal skonį suplak su cukraus pudra, galima įlašint citrinos sulčių. Nepatingek ilgiau paplakt, nes plakant ji vis tirštėja.      Su tokiu pertepimu mes darom torta su vaisiais.
Atsakyti