QUOTE(Sonatina @ 2006 06 28, 14:07)
O kaip tu darai? Šiaip tai rekia į pradedantį stingti jogurtą, sumaišytą su želatina, įmaišyti išplaktos grietinėlės, tada nepasidaro taip standu, kaip tiesiog želė
nagi taip ir darau... isbrinkinu zelatina, imaisau i paplakta siek tiek jogurta salta.. ir imaisau isplakta grietinele.. bet nezinau ar esi ragavusi to pyrago, tai tas vidurinis sluoksnis tartum toks purus purus, su tokiais oro burbuliukais viduj. Na nezinau, gal grietineles daugiau det, maziau jogurto, ar dar kas nors.. niekada nesigavo taip, kaip Girmenos pyragas 'Apuokas'
Pertepimui imu kodensuoto pieno indelį ir grietinės (imu Dvaro, kur 380 g.). Juos abu suplaku su mikseriu ir pagal skonį įberiu citrinos rūgšties.
Išduosiu paslaptį, kaip padaryti pertepimą su "burbuliukais"
Pirmiausia reikia paruošti norimo skonio želė, ir ikisšti į šaldytuvą. Palaikyti kol pradeda stigti, tik jokiu būdu neleisti jai sustingti iki galo. Kai būna maždaug kiaušinio baltymo tirštumo, ištraukti ir gerai mikseriu išplakti. Šią masę pilti į išplaktą grietinėlę ir iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą ir viską dar kartą gerai išplakti. Tuoj pat tepti biskvitinius torto papločius
Būtent kiaušinio baltymas ir padaro tuos burbuliukus
Aš dar dedu kokių nors uogų arba vaisių ant biskvito, prieš užpilant kremą, būna dar gaiviau.
Skanaus
Papildyta:
Dar pamiršau priminti, kad negalima padauginti želatinos, nes ji ir padaro per kietą kremą
Pirmiausia reikia paruošti norimo skonio želė, ir ikisšti į šaldytuvą. Palaikyti kol pradeda stigti, tik jokiu būdu neleisti jai sustingti iki galo. Kai būna maždaug kiaušinio baltymo tirštumo, ištraukti ir gerai mikseriu išplakti. Šią masę pilti į išplaktą grietinėlę ir iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą ir viską dar kartą gerai išplakti. Tuoj pat tepti biskvitinius torto papločius
Būtent kiaušinio baltymas ir padaro tuos burbuliukus
Aš dar dedu kokių nors uogų arba vaisių ant biskvito, prieš užpilant kremą, būna dar gaiviau.
Skanaus
Papildyta:
Dar pamiršau priminti, kad negalima padauginti želatinos, nes ji ir padaro per kietą kremą
dekui butinai reiks isbandyti... ko gero dedavau ir per daug zelatinos.. o apie kiausini nieko panasaus negirdejau . Kai isbandysiu butinai parasysiu kaip gavosi....
QUOTE(laiva @ 2003 09 04, 20:18)
Aš tai labai primityvų darau pertepimą. Suplaku grietinę su cukraus pudra, įspaudžiu citrinos sulčių ir įtarkuoju pačios citrinos žievelės. Pertepus palaikau šaldytuve, kad sustingtų ir įsigertu į biskvitą. Bet su pirktiniais biskvitais darau retai, dažniausiai išsikepu tortui blynus
Aš darau viską taip pat, tik dar pakepinu graikiškų riešutų, galį susmulkinu ir į kremą įmaišau, o gražesnes riešutų puseles ant viršaus sudedu. Super. Ir greitai ir labai skanu. Ir nieko orkaitėje kepti nereikia (aš biskvitą perku)
man skaniausias biskvitas perteptas sviestu sumaisytu su kond.pienu ir kas antras sluoksnis perteptas uogiene.Dar biskvita gerai butu sulaistyti.
Sveikutes
Gal kuri zinot kokiu zefyriniu kremu tortasm,pyragams,pyragaiciams. Prasau,pasidalinkit idejom. Busiu begalo dekinga
Gal kuri zinot kokiu zefyriniu kremu tortasm,pyragams,pyragaiciams. Prasau,pasidalinkit idejom. Busiu begalo dekinga
QUOTE(Nijole @ 2006 07 18, 22:33)
Išduosiu paslaptį, kaip padaryti pertepimą su "burbuliukais"
Pirmiausia reikia paruošti norimo skonio želė, ir ikisšti į šaldytuvą. Palaikyti kol pradeda stigti, tik jokiu būdu neleisti jai sustingti iki galo. Kai būna maždaug kiaušinio baltymo tirštumo, ištraukti ir gerai mikseriu išplakti. Šią masę pilti į išplaktą grietinėlę ir iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą ir viską dar kartą gerai išplakti. Tuoj pat tepti biskvitinius torto papločius
Būtent kiaušinio baltymas ir padaro tuos burbuliukus
Aš dar dedu kokių nors uogų arba vaisių ant biskvito, prieš užpilant kremą, būna dar gaiviau.
Skanaus
Papildyta:
Dar pamiršau priminti, kad negalima padauginti želatinos, nes ji ir padaro per kietą kremą
Pirmiausia reikia paruošti norimo skonio želė, ir ikisšti į šaldytuvą. Palaikyti kol pradeda stigti, tik jokiu būdu neleisti jai sustingti iki galo. Kai būna maždaug kiaušinio baltymo tirštumo, ištraukti ir gerai mikseriu išplakti. Šią masę pilti į išplaktą grietinėlę ir iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą ir viską dar kartą gerai išplakti. Tuoj pat tepti biskvitinius torto papločius
Būtent kiaušinio baltymas ir padaro tuos burbuliukus
Aš dar dedu kokių nors uogų arba vaisių ant biskvito, prieš užpilant kremą, būna dar gaiviau.
Skanaus
Papildyta:
Dar pamiršau priminti, kad negalima padauginti želatinos, nes ji ir padaro per kietą kremą
O as galvojau, kad termiskai neapdorotu kiausiniu baltymu maistui naudoti negalima Esu girdejusi apie panasu krema, kai zelatina yra isleidziama ne i paprasta vandeni, o gazuota, arba i limonada. Gal kas bandet?
Sveikutes
Gal kuri zinot ,kokiu zefyriniu kremu tortam,pypagams.
Prasau,pasidalinkit idejom.... Busiu begalo dekinga
Gal kuri zinot ,kokiu zefyriniu kremu tortam,pypagams.
Prasau,pasidalinkit idejom.... Busiu begalo dekinga
Sveikutes. Gal kuri zinot torto "Jaunyste" pertepimo ir glajaus recepteli. Labai buciau dekinga