Ieskau pagalbos
turiu tokios varskes pirmas pav. virsuje kampe
http://www.google.lt...A...571&bih=818
noriu daryti krema tortui bet galiojimas jos iki 8d. o man reiktu jos 13d. klausimas toks jei as ja uzsaldyciau valgysim patys, bet fiasko irgi nenoriu gal kas bande
Sveikos, kepejeles,
as, kaip ir dauguma, gaminsiu torta dukrytes 3 gimtadieniui. Noriu padaryti sokoladini torta. Dazniausiai jie daromi taip pat ir su sokoladiniu pertepimu. As noreiau kazko lengvesnio, nes jau pats biskvitas gan sunkus. Torta planuoju dengti pastilazu. Ar pertepimas turi "rysio" su pastilazu? (ar tureciau klaust tortu puosimo temeleje... )
Labai labai buiau dekinga, jei patartumete!
as, kaip ir dauguma, gaminsiu torta dukrytes 3 gimtadieniui. Noriu padaryti sokoladini torta. Dazniausiai jie daromi taip pat ir su sokoladiniu pertepimu. As noreiau kazko lengvesnio, nes jau pats biskvitas gan sunkus. Torta planuoju dengti pastilazu. Ar pertepimas turi "rysio" su pastilazu? (ar tureciau klaust tortu puosimo temeleje... )
Labai labai buiau dekinga, jei patartumete!
Kodėl būtinai su šokoladiniu, galite daryti kokį norite, labai tinka grietinėlės su kokiomis nors uogomis, vyšnios, serbentai, avietės, taipogi į grietinėlės varškės kremą dėti aukščiau minėtų uogų sulčių.Galima daryti kremą su nedidelių šokolado kiekiu ir jis bus labai lengvas su vos vos išreikšta šokolado gaidele.Ar tikrai jūsų biskvitas labai šokoladinis ar tik su dideliu kiekiu kakavos, nes jie vienas nuo kito skiriasi kaip žemė ir dangus
ramune.v, aš tai nerizikuočiau užšaldyti, nes nežinau ar nesikeičia konsistencija po atšildymo, tuo labiau, kad toje varškėje pakankamai įvairių priedų. Aš geriau kol galiojimas geras, bandyčiau daryti plikytą varškės kremą, bet nežinau kaip su šia varške gaunasi, ir jau gatavą kremą užšaldyti
Plikytas varškės kremas
-500 gr. varškės minkšta arba gerai pertrinta
-1 kiaušinis
-100 gr. sviesto kambario tempertaūros
-2 valgomi šaukštai kukurūzų krakmolo (bulvių)
-150 gr cukraus
-vanilinio cukraus pagal skonį.
Viską kartu sumaišyti, kad nebūtų gumuliukų. Virti ant silpnos ugnies visą laiką maišant apie 10-15 min iki plikyto kremo konsistencijos. Pradžioje kremas būna labai skystas.
Niekada nebandžiau su Jūsų minima varške, tai nežinau. Naudoju visada ir visur paprastą varškę, kurią pertrinu blenderiu. Visose pertrintose mūsų parduotuvėse esančiose varškėse, tokia kaip plombyro skonio ir pan., sudėtyse yra augaliniai riebalai ir dar daug visokių gėrių
ramune.v, aš tai nerizikuočiau užšaldyti, nes nežinau ar nesikeičia konsistencija po atšildymo, tuo labiau, kad toje varškėje pakankamai įvairių priedų. Aš geriau kol galiojimas geras, bandyčiau daryti plikytą varškės kremą, bet nežinau kaip su šia varške gaunasi, ir jau gatavą kremą užšaldyti
Plikytas varškės kremas
-500 gr. varškės minkšta arba gerai pertrinta
-1 kiaušinis
-100 gr. sviesto kambario tempertaūros
-2 valgomi šaukštai kukurūzų krakmolo (bulvių)
-150 gr cukraus
-vanilinio cukraus pagal skonį.
Viską kartu sumaišyti, kad nebūtų gumuliukų. Virti ant silpnos ugnies visą laiką maišant apie 10-15 min iki plikyto kremo konsistencijos. Pradžioje kremas būna labai skystas.
Niekada nebandžiau su Jūsų minima varške, tai nežinau. Naudoju visada ir visur paprastą varškę, kurią pertrinu blenderiu. Visose pertrintose mūsų parduotuvėse esančiose varškėse, tokia kaip plombyro skonio ir pan., sudėtyse yra augaliniai riebalai ir dar daug visokių gėrių
Pasidalinkit patirtimi, kas gaminote šį pertepimą iš manų?
Kokius pyragus galima pertepti?
QUOTE(Indrijana @ 2005 06 10, 17:43)
Gal pasirodys keista, bet labai skanus pertepimas pyragui yra iš manų košės:
1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.
Šis pertepimas labai greitas ir labai skanus. Kiek kartų pertepdavau pyragus ar tortus niekas neatspėdavo kas čia per pertepimas tongue.gif .
QUOTE(ramune.v @ 2011 11 19, 09:20)
zinojau kad daro, bet ieskojau kaip ACIU labai reiks butinai isbandyti
sveikos visos su artejanciom sventem jus gal kuri galetu pasiulyti parduotuveje pikti biskvitai ir jiems pertepima su varske ir grietinele.o pats tortas su vaisiais? dekoju
QUOTE(Teracota @ 2012 03 30, 21:02)
Pasidalinkit patirtimi, kas gaminote šį pertepimą iš manų?
Kokius pyragus galima pertepti?
QUOTE(Indrijana @ 2005 06 10, 17:43)
Gal pasirodys keista, bet labai skanus pertepimas pyragui yra iš manų košės:
1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.
Šis pertepimas labai greitas ir labai skanus. Kiek kartų pertepdavau pyragus ar tortus niekas neatspėdavo kas čia per pertepimas tongue.gif .
Kokius pyragus galima pertepti?
QUOTE(Indrijana @ 2005 06 10, 17:43)
Gal pasirodys keista, bet labai skanus pertepimas pyragui yra iš manų košės:
1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.
Šis pertepimas labai greitas ir labai skanus. Kiek kartų pertepdavau pyragus ar tortus niekas neatspėdavo kas čia per pertepimas tongue.gif .
Kiek tos manu koses isvirti?Jinai turi buti kaip grietine?
Norejau paklausti,gal zinote, kokiu sviestiniu kremu aptepti torta,kad galeciau puosti su slapia beze?Ar paprasciausiai galima kamb temperaturos sviesta issukti su cukraus pudra ir tada aptepti visa torta,ar sis tiktu?
skorpe555, tiktų
QUOTE(skorpe555 @ 2013 04 05, 16:18)
Norejau paklausti,gal zinote, kokiu sviestiniu kremu aptepti torta,kad galeciau puosti su slapia beze?Ar paprasciausiai galima kamb temperaturos sviesta issukti su cukraus pudra ir tada aptepti visa torta,ar sis tiktu?
jei pertepime nebus želatinos ar želė. šl.beze sviestinis kremas nebūtinas. Galima iš pradžių plonai apte[ti pačiu beze (kad nelystų biskvitas), o tada jau daryti visokius raitymus ar dzibuoti)
SVEIKOS MERGINOS,REIK PAGALBOS PERSKAICIAU VISA TEMIKE,NEZINAU AR NEBUVO AR PRAZIOPSOJAU...IESKAU KAVOS KREMO RECEPTO,KURIS YRA DAROMAS SILTOJE VONELEJE ,KIEK SUPRANTU DEDASI,TIRPI KAVA,GRIETINELE,SVIESTAS,CUKRUS IR PLAKAMA SILDANT VONELEJE,TIK NEZINAU PROPORCIJU
sveikos merginos. Turiu klausima-beda, labai tikiuosi kas nors atsakys... ka darau ne taip, kad mano slapia beze jau trecia karta susiplaka i zefyra? Perplaku? Per karsta? ar dar kas nors? Pirmus kartus viskas iseidavo idealiai, net pati pirma karta viskas pavyko puikiai (darau pagal LIKTA recepta). Noreciau suzinti, kur dariau klaida, nes sekanti karta noreciau, kad jau nebereiktu visko ismesti
aciu uz atsakyma...
aciu uz atsakyma...
QUOTE(perliuke11 @ 2013 07 14, 23:33)
sveikos merginos. Turiu klausima-beda, labai tikiuosi kas nors atsakys... ka darau ne taip, kad mano slapia beze jau trecia karta susiplaka i zefyra? Perplaku? Per karsta? ar dar kas nors? Pirmus kartus viskas iseidavo idealiai, net pati pirma karta viskas pavyko puikiai (darau pagal LIKTA recepta). Noreciau suzinti, kur dariau klaida, nes sekanti karta noreciau, kad jau nebereiktu visko ismesti
aciu uz atsakyma...
aciu uz atsakyma...
greiciausiai perplakat.