Įkraunama...
Įkraunama...

Pertepimai tortams, biskvitams

liesa varske pertrinti, ipilti keleta saukstu plikitos kavos skysciu(perkosus ) cukraus pudros pagal skoni, ir sumest razinas mirkytas brendyje... as kadangi maisiau su blenderiu, taio razinas man smulkiai sutryne(apgaule uzsiiminejau, nes MB nemegsta razinu, o cia net nesuuode biggrin.gif ir zelatinos priklausomai nuo kiekio viso, as dejau tris gerus saukstus, (aisku tirpintos) skonis gaunasi toks kaip varskes surelis su kava smile.gif ir tos razinos duoda idomu skoni, vyriokas i darba nusinese, tai skambino, kad galiu eit dar viena kept smile.gif
Atsakyti
skaitau, o visi pertemimai tai su jogurtu, tai su grietine, ogal kas patars kokį torčiuką pasigamint be pieno produktų, nes kolkas negaliu jų vartoti, o taip pasiilgau saldumynų ir gimtadienis artėja 4u.gif
gal sakau, kiaušinio baltymą išplakt, bet jo vieno gi netepsi, šiaip dar uogiene galima, gal patarkit, net neįsivaizduoju smile.gif
Atsakyti

Apelsininis kremas
Isspausti 4 apelsinu sultis ir nutarkuoti 1 apelsino zievele. Ipilti stikline pieno, 180g cukraus, 40g bulviu krakmolo ir 50g sviesto, ismaisyti uzdeti ant silpnos ugnies ir maisant virti kol sutirstes.

Labai skanus kremas, bet man vienas jis per rugstus, tai sumaisiau su plikytu kremu, mazdaug per puse santykiu.

Plikytas kremas
9 tryniai, 350g cukraus, 80g miltu (geriau butu kukuruzu krakmolas), 1l pieno, vanilino arba citrinos zieveles.
Isplakti trynius kartu su cukrumu, imaisyti persijotus miltus.
Puode uzvirinti piena kartu su vanilinu arba citrinos zievele.
Maisant sumaisyti piena su tryniais, cukrumi ir miltais ir uzdejus ant silpnos ugnies virti kol sutirstes.

Cia originalus receptas pagal kuri visada verdu plikyta krema, bet is mazesniu kiekiu, nes tiek daug man nereikia.

Sumaisius 2/3 plikyto kremo ir 1/3 plaktos grietineles gaunasi dar vienas labai skanus kremas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija23: 27 vasario 2011 - 15:47
QUOTE
vilma099,2011 02 27, 15:39
skaitau, o visi pertemimai tai su jogurtu, tai su grietine, ogal kas patars kokį torčiuką pasigamint be pieno produktų, nes kolkas negaliu jų vartoti, o taip pasiilgau saldumynų ir gimtadienis artėja 4u.gif

Susiraskite mano žinutes, buvau įdėjusi kremą be pieno produktų
Atsakyti
QUOTE(vilma099 @ 2011 02 27, 15:39)
skaitau, o visi pertemimai tai su jogurtu, tai su grietine, ogal kas patars kokį torčiuką pasigamint be pieno produktų, nes kolkas negaliu jų vartoti, o taip pasiilgau saldumynų ir gimtadienis artėja 4u.gif
gal sakau, kiaušinio baltymą išplakt, bet jo vieno gi netepsi, šiaip dar uogiene galima, gal patarkit, net neįsivaizduoju smile.gif



gal dar kas ką pasiulys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma099 @ 2011 03 12, 21:45)
gal dar kas ką pasiulys 4u.gif

Citrininis kremas be pieno
400ml vandens, 2 citrinos, 6 saukstai cukraus, 4 su 1/2 sauksto miltu (geriau kukuruzu krakmolas), 2 kiausiniai ir 1 trynys.
Uzvirinti vandeni su nupjaustytom citrinos zievelem ir paskui perkosti.
Kiausinius isplakti su cukrumu, imaisyti miltus ir sumaisyti gerai su vandeniu. Deti ant ugnies ir virti kol sutirstes.

Dar vienas
250ml vandens, 150g cukraus, 50g kukuruzu krakmolo, 1 citrina.
Sumaisyti puode vandeni, cukru, krakmola, citrinos sultis ir nutarkuota zievele ir virti kol sutirstes.

Atsakyti
QUOTE(vija23 @ 2011 03 13, 11:37)
Citrininis kremas be pieno
400ml vandens, 2 citrinos, 6 saukstai cukraus, 4 su 1/2 sauksto miltu (geriau kukuruzu krakmolas), 2 kiausiniai ir 1 trynys.
Uzvirinti vandeni su nupjaustytom citrinos zievelem ir paskui perkosti.
Kiausinius isplakti su cukrumu, imaisyti miltus ir sumaisyti gerai su vandeniu. Deti ant ugnies ir virti kol sutirstes.

Dar vienas
250ml vandens, 150g cukraus, 50g kukuruzu krakmolo, 1 citrina.
Sumaisyti puode vandeni, cukru, krakmola, citrinos sultis ir nutarkuota zievele ir virti kol sutirstes.


ačiū 4u.gif
Atsakyti
Merginos, gal zinot kremuko receptuka kuris buna torte ,,puriena'' ?
Atsakyti
nusipirkau panasios varskes
user posted image
kaip patartumet ja paruost tortui pertept? det zelatinos i ja ar ne g.gif
Atsakyti
Labutis, perskaiciau temuke ir mazdaug susidariau vaizda kuom dar galima tepti torto lakstus. As visada darydavau meduti ir lakstus pertepdavau plakta grietinele, su trupuciu cukraus ir citrinos sulciu. Dabar pagalvojau paeksperimentuoti. Noreciau paklausti, gal kas zinosit. Jeigu vietoj vieno pakelio grietineles (naudodavau du) panaudociau indeli kondensuoto pieno (ne rududu). Ar man iseitu taip suplakti, kad gautusi mase, tinkama tortui pertepti? Gal kuri nors mamyte taip jau yra dariusi? Ar geriau neeksperimentuoti ir virti grietinele su kondensuotu pienu, kaip buvo minejusi Auksiuke? Dekoju jums uz atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(karalyste @ 2011 04 13, 12:49)
Merginos, gal zinot kremuko receptuka kuris buna torte ,,puriena'' ?



Mane irgi tas domintu.Aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(k_linele @ 2011 08 25, 20:29)
Labutis, perskaiciau temuke ir mazdaug susidariau vaizda kuom dar galima tepti torto lakstus. As visada darydavau meduti ir lakstus pertepdavau plakta grietinele, su trupuciu cukraus ir citrinos sulciu. Dabar pagalvojau paeksperimentuoti. Noreciau paklausti, gal kas zinosit. Jeigu vietoj vieno pakelio grietineles (naudodavau du) panaudociau indeli kondensuoto pieno (ne rududu). Ar man iseitu taip suplakti, kad gautusi mase, tinkama tortui pertepti? Gal kuri nors mamyte taip jau yra dariusi? Ar geriau neeksperimentuoti ir virti grietinele su kondensuotu pienu, kaip buvo minejusi Auksiuke? Dekoju jums uz atsakymus.

1:1 nežinau ar išeis, nebandžiau.. ir be to gausis labai saldu gi (santykiu 400 ml grietinėlės - 260 g saldinto sutirštinto pieno man ir tai jau buvo per saldu)
Jei mažesniu santykiu - drąsiai! Tik pirma reikia išplakt grietinėlę, ir tik vėliau pilt pamažu kondensuotą.
Atsakyti