Grietinėlė, cukrus, citrinos sultys
viską gerai mikseriu išplakti.
Man toks pertepimas patiko, nes galima tą kremą įdėti į konditerinį švirkštą ir taip viršų gražiau papuošti.
QUOTE(Indrijana @ 2005 06 10, 17:43)
Gal pasirodys keista, bet labai skanus pertepimas pyragui yra iš manų košės:
1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.
Šis pertepimas labai greitas ir labai skanus. Kiek kartų pertepdavau pyragus ar tortus niekas neatspėdavo kas čia per pertepimas .
1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.
Šis pertepimas labai greitas ir labai skanus. Kiek kartų pertepdavau pyragus ar tortus niekas neatspėdavo kas čia per pertepimas .
Net nepagalvojau kad su manais galima pertepimą daryt, o kiek maždaug reikia manų košės ant pusės pokelio sviesto?
QUOTE(dianadov @ 2006 03 20, 19:56)
Net nepagalvojau kad su manais galima pertepimą daryt, o kiek maždaug reikia manų košės ant pusės pokelio sviesto?
Ash verdu ish 0,5 l pieno ir dedu 1 shaukshta manu ir dar truputuka, tada verdu tol, kol nepasidarys reikiamo tirshtumo. o sviesto imu truputi daugiau - 150g. Man toks geriausiai tepasi, bet pati ishbandysi, gal tau kitaip patiks....
QUOTE(LLAIMUKAS @ 2006 01 23, 14:19)
o man patinka tortu pertepimas indelis kondensuoto pieno su cukrum ir pakelis sviesto. Sumaisyti atsilusi sviesta su kondensuotu ir pertepti tortu paplocius. Skanaus
man ir šis pertepimas labai patinka , ypač skanu dar sumaišyti tirpią kavą su konjaku ir įmaišyti į pertepimą
Visko neperskaičiau, tad atsiprašau jei pasikartosiu, bet nusipirkau šokoladinio cukraus, tai parašyta tik su grietinele išmaišyti ir galima tepti
Nors aš dar neišmeginau, nes viska ko reikia nusipirkau, o miltu pamiršau
Nors aš dar neišmeginau, nes viska ko reikia nusipirkau, o miltu pamiršau
Man (ir mano svečiams) labai skanus torto pretepimas:
3kiaušiniai,
250g cukraus,
250g sviesto,
3v.š. kakavos
Dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, kiaušinius išplakti su cukrumi , suberti kakavą. Atvėsusią masę sumaišyti su ištirpintu sviestu (aš dedu sviestą į dar šiltą masę ir ten jis išsilydo). Viskas
Dar labai skanu į kremą įberti graikinių riešutų. Šituo kremu dažniausiai tepu šokoladinius jau paruoštus biskvitus, paruoštą tortą papuošiu graikiniais riešutais. Baltą biskvitą partepus ne taip skaniai gaunasi.
Skanaus jums ir jūsų svečiams
3kiaušiniai,
250g cukraus,
250g sviesto,
3v.š. kakavos
Dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, kiaušinius išplakti su cukrumi , suberti kakavą. Atvėsusią masę sumaišyti su ištirpintu sviestu (aš dedu sviestą į dar šiltą masę ir ten jis išsilydo). Viskas
Dar labai skanu į kremą įberti graikinių riešutų. Šituo kremu dažniausiai tepu šokoladinius jau paruoštus biskvitus, paruoštą tortą papuošiu graikiniais riešutais. Baltą biskvitą partepus ne taip skaniai gaunasi.
Skanaus jums ir jūsų svečiams
Paukščių pieno pertepimas, aš jį pilu ant viršaus plono biskvito su aguonomis
40 g želatinos,
1 stiklinė pieno,
300 g sviesto,
10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
1 valgomasis šaukštas miltų.
Želatiną ištirpinti 150 g šalto vandens, laikyti 30 min. Trynius ištrinti su 1 stikline cukraus, įpilti pieno, išmaišyti, įpilti 1 šaukštą miltų ir išmaišyti, užvirinti įstačius į indą su vandeniu. Masę ataušinti ir į ją pridėti 300 g ištrinto sviesto, vanilino (galima dėti ir kitokiu kvapų). Viską išplakti. Želatiną pašildyti (aš šildau mikrobangėje), truputį ataušinti. 10 baltymų išplakti su 1 stikline cukraus ir į juos supilti želatiną ir skubiai gerai išmaišyti.
40 g želatinos,
1 stiklinė pieno,
300 g sviesto,
10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
1 valgomasis šaukštas miltų.
Želatiną ištirpinti 150 g šalto vandens, laikyti 30 min. Trynius ištrinti su 1 stikline cukraus, įpilti pieno, išmaišyti, įpilti 1 šaukštą miltų ir išmaišyti, užvirinti įstačius į indą su vandeniu. Masę ataušinti ir į ją pridėti 300 g ištrinto sviesto, vanilino (galima dėti ir kitokiu kvapų). Viską išplakti. Želatiną pašildyti (aš šildau mikrobangėje), truputį ataušinti. 10 baltymų išplakti su 1 stikline cukraus ir į juos supilti želatiną ir skubiai gerai išmaišyti.
2 stiklinės grietinėlės
300 g. dž. Vyšnių
stillinė cukraus
želatinos
Vyšnios išbrinkinamos, išverdamos, sumalamos, ištrinamos per sietelį. Į tyrę sudedamas cukrus, supilama želatina, viskas pakaitinama , bet neužvirinama, ataušinama. Į masę supilama gerai suplakta grietinėlė, atsargiai išmaišoma.
300 g. dž. Vyšnių
stillinė cukraus
želatinos
Vyšnios išbrinkinamos, išverdamos, sumalamos, ištrinamos per sietelį. Į tyrę sudedamas cukrus, supilama želatina, viskas pakaitinama , bet neužvirinama, ataušinama. Į masę supilama gerai suplakta grietinėlė, atsargiai išmaišoma.
As krema darau taip:
450g grietines betkokios
1/2 stiklines cukraus
2 pak citrinines zele
1 citrina
grietine reikia sumaisyti su cukrumi, tarkuota citrinos zievele, visos citrinos sultimis. Zele (abu pakeliai) istirpinti 1 stiklinej karsto vandens ir supilti i grietine. Ideti i saldytuva ir truputi sustingdyt (kad laikytusi ant sauksto). Situo misiniu pertepti biskvitus ir papuosti vaisiais. Gaunasi labai gaivus tortas.
450g grietines betkokios
1/2 stiklines cukraus
2 pak citrinines zele
1 citrina
grietine reikia sumaisyti su cukrumi, tarkuota citrinos zievele, visos citrinos sultimis. Zele (abu pakeliai) istirpinti 1 stiklinej karsto vandens ir supilti i grietine. Ideti i saldytuva ir truputi sustingdyt (kad laikytusi ant sauksto). Situo misiniu pertepti biskvitus ir papuosti vaisiais. Gaunasi labai gaivus tortas.
gal galite pasiulyti koki nors krema ar glaju is bananu, kuris tiktu tortui pertepti.
torto pagrindui zadu panaudoti morku pyraga.
torto pagrindui zadu panaudoti morku pyraga.
Padekit! Labai megstu Girmenos 'Apuoka'.. atrodo lengvai pagaminamas pyragas, biskvitas ir jogurtinis pertepimas. Tik kad va, man neiseina padaryti toki puru irl engva ta pertepima. Visada gaunasi jogurtas lyg butu zele! Kur suo pakastas?