Įkraunama...
Įkraunama...

Pertepimai tortams, biskvitams

aš tai tik tiek žinau, kad pavyzdžiui 0,9 litro talpos jogurto ąsotėliui pakanka 3 pakelių želė su skoniu išmaišytų 0,5 litro vandens, susitngsta ir paryškina jogurto skonį, o jei dar ten vaisių įpjausčius, liapota wub.gif ai dar plaktos grietinėlės įdėjus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 10 21, 08:19)
aš tai tik tiek žinau, kad pavyzdžiui 0,9 litro talpos jogurto ąsotėliui pakanka 3 pakelių želė su skoniu išmaišytų 0,5 litro vandens, susitngsta ir paryškina jogurto skonį, o jei dar ten vaisių įpjausčius, liapota  wub.gif ai dar plaktos grietinėlės įdėjus  ax.gif

ketinu geresni jogurta pirkti, ne asotelyje 4u.gif
bandysiu ir grietineles ideti, viska darysiu pirma kart, paziuresim kas gausis blush2.gif
bet kai suprantu jei pvz man reikia 500g kremo, o zelatina uzima 100g tai jogurto imt tik 400, ane?
ir isplakta grietinele pilti iskart i jogurta ar kai jogurtas prades stingti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sineja @ 2009 10 21, 10:14)
ketinu geresni jogurta pirkti, ne asotelyje 4u.gif 
bandysiu ir grietineles ideti, viska darysiu pirma kart, paziuresim kas gausis  blush2.gif
bet kai suprantu jei pvz man reikia 500g kremo, o zelatina uzima 100g tai jogurto imt tik 400, ane?
ir isplakta grietinele pilti iskart i jogurta ar kai jogurtas prades stingti? g.gif

bijau, kad jei ruošiesi dėti 100 g želatinos, tai grauši padangą o ne tortą unsure.gif arba aš ne taip suprantu postą blush2.gif
žiūrėk, juk jeigu pakelis želatinos skirtas litrui skysčio, tai tau ant 500 ml tereikia pusę pakelio, o jame tik kiek ten 30 gramų, jei Oetkerio dėsi. Jeigu želė su skoniu tai vis tiek tada 1 pakelį į kokius 150 ml atsiskiest reikėtų, kad sustingtų kremas unsure.gif grietinėlę išplaki ir sudėjus į skystą kambario temp. jogurtą sumaišai, ir atvėsintą želė koncentratą irgi tenais ir pili formoje ant biskvito
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 10 21, 10:26)
bijau, kad jei ruošiesi dėti 100 g želatinos, tai grauši padangą o ne tortą  unsure.gif arba aš ne taip suprantu postą  blush2.gif
žiūrėk, juk jeigu pakelis želatinos skirtas litrui skysčio, tai tau ant 500 ml tereikia pusę pakelio, o jame tik kiek ten 30 gramų, jei Oetkerio dėsi. Jeigu želė su skoniu tai vis tiek tada 1 pakelį į kokius 150 ml atsiskiest reikėtų, kad sustingtų kremas  unsure.gif grietinėlę išplaki ir sudėjus į skystą kambario temp. jogurtą sumaišai, ir atvėsintą želė koncentratą irgi tenais ir pili formoje ant biskvito


nesupratau, jetau kokia durna jauciuosi cray.gif
pagalvojau gal 500 bus per maza, darysiu tada 1l. tai tada imu 800g jogurto, tirpinu visa pakeli zelatinos (30g skiedziu 150ml vandens), tada pilu i jogurta.
O dabar kiek deti giretineles, kad kremas skystas nebutu, nes man reikia kad jis toks kietesnis butu, man nereikes kad i lakstus gertusi, nes lakstai ir taip bus minksti.
O cukraus papildomai nereikia?
Atsakyti
QUOTE(sineja @ 2009 10 21, 10:45)
nesupratau, jetau kokia durna jauciuosi  cray.gif
pagalvojau gal 500 bus per maza, darysiu tada 1l. tai tada imu 800g jogurto, tirpinu visa pakeli zelatinos (30g skiedziu 150ml vandens), tada pilu i jogurta.
O dabar kiek deti giretineles, kad kremas skystas nebutu, nes man reikia kad jis toks kietesnis butu, man nereikes kad i lakstus gertusi, nes lakstai ir taip bus minksti.
O cukraus papildomai nereikia?

bandau padėti:

800 ml kambario temperatūros jogurto
200 ml grietinėlės (ją išplaksi)
30 g Oetkerio taip suprantu naudosi želatinos užpilk vandeniu nu kokiais 5-6 šaukštais, išbrinkink, ant garų vonelės arba mikrobangėje ištirpink želatiną ir plona srovele supilsi į jogurtą maišydama, jei želatina bus labai karšta, leisk truputį atvėsti, sudėsi plaktą grietinėlę, išmaišysi iki vientisos masės ir į uždarą formą įdėjus biskvitą, jį sulaistysi sultimis ar saldintu vandeniu užpili kremu, biskvitas, kremas, biskvitas kremas, bus tau tortas 4u.gif

priedų dasidėsi į kremą paragavusi, nežinau nei kokį jogurtą naudosi, su skoniu, be skonio, jei trūks cukraus, įmaišysi cukraus pudros mirksiukas.gif

150 ml ir 1 pakelį želė su skoniu turėjau omeny jei su tokia darysi, bet kaip suprantu dėsi ne skoninę želė, bet želatiną paprasčiausią, sorry už subalamūtijimą 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 10 21, 11:07)
bandau padėti:

800 ml kambario temperatūros jogurto
200 ml grietinėlės (ją išplaksi)
30 g Oetkerio taip suprantu naudosi želatinos užpilk vandeniu nu kokiais 5-6 šaukštais, išbrinkink, ant garų vonelės arba mikrobangėje ištirpink želatiną ir plona srovele supilsi į jogurtą maišydama, jei želatina bus labai karšta, leisk truputį atvėsti, sudėsi plaktą grietinėlę, išmaišysi iki vientisos masės ir į uždarą formą įdėjus biskvitą, jį sulaistysi sultimis ar saldintu vandeniu užpili kremu, biskvitas, kremas, biskvitas kremas, bus tau tortas  4u.gif

priedų dasidėsi į kremą paragavusi, nežinau nei kokį jogurtą naudosi, su skoniu, be skonio, jei trūks cukraus, įmaišysi cukraus pudros  mirksiukas.gif

150 ml ir 1 pakelį želė su skoniu turėjau omeny jei su tokia darysi, bet kaip suprantu dėsi ne skoninę želė, bet želatiną paprasčiausią, sorry už subalamūtijimą  4u.gif


aciu labai, bandysiu daryti penktadieni, jei nesigaus nebeda, salia IKI yra lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal kas gali pasakyti koki krema su varske 4u.gif
Atsakyti
Diskutavot apie tortą "Seklyčia". Sorry už klausimą, bet ar jos kremas toks pat riebus kaip "Napoleono"? Šiandien Rimi taip gundžiausi pirkti, bet nežinau koks būna "Seklyčios" kremas, riebaus nenoriu. Kažkada valgiau naminį, tai kremas buvo neriebus ir labai skanus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aš.: 06 sausio 2010 - 18:35
QUOTE(Aš. @ 2010 01 06, 19:35)
Diskutavot apie tortą "Seklyčia". Sorry už klausimą, bet ar jos kremas toks pat riebus kaip "Napoleono"? Šiandien Rimi taip gundžiausi pirkti, bet nežinau koks būna "Seklyčios" kremas, riebaus nenoriu. Kažkada valgiau naminį, tai kremas buvo neriebus ir labai skanus ax.gif

Manau kremo sudėtis priklauso nuo gamintojo ir nuo jo taikomos receptūros. Kiti ir Napoleono kremą daro ne sviestinį, o su grietinėle ir kondensuotu pienu. biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas galėtų man patarti, kaip pasidaryti traškų pertepimą tortui. Na būna (pirktiniuose esu ragavusi) tokie lyg su riešutais, net nesupratau pati. Toks kaip šokoladinis kremas ir kažkas maloniai ir skaniai traška smile.gif Bandžiau internete ieškoti, bet nieko tinkamo neradau. Vienur skaičiau pertepimą su orkaitėje paskrudintais ir po to sutrupintais lazdyno riešutais. Gal ir būtų kažkas panašaus g.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Gal kuri zinot koki recepta su Ricota suriu?
Atsakyti