aš tai tik tiek žinau, kad pavyzdžiui 0,9 litro talpos jogurto ąsotėliui pakanka 3 pakelių želė su skoniu išmaišytų 0,5 litro vandens, susitngsta ir paryškina jogurto skonį, o jei dar ten vaisių įpjausčius, liapota ai dar plaktos grietinėlės įdėjus
QUOTE(Olesta @ 2009 10 21, 08:19)
aš tai tik tiek žinau, kad pavyzdžiui 0,9 litro talpos jogurto ąsotėliui pakanka 3 pakelių želė su skoniu išmaišytų 0,5 litro vandens, susitngsta ir paryškina jogurto skonį, o jei dar ten vaisių įpjausčius, liapota ai dar plaktos grietinėlės įdėjus
ketinu geresni jogurta pirkti, ne asotelyje
bandysiu ir grietineles ideti, viska darysiu pirma kart, paziuresim kas gausis
bet kai suprantu jei pvz man reikia 500g kremo, o zelatina uzima 100g tai jogurto imt tik 400, ane?
ir isplakta grietinele pilti iskart i jogurta ar kai jogurtas prades stingti?
QUOTE(sineja @ 2009 10 21, 10:14)
ketinu geresni jogurta pirkti, ne asotelyje
bandysiu ir grietineles ideti, viska darysiu pirma kart, paziuresim kas gausis
bet kai suprantu jei pvz man reikia 500g kremo, o zelatina uzima 100g tai jogurto imt tik 400, ane?
ir isplakta grietinele pilti iskart i jogurta ar kai jogurtas prades stingti?
bandysiu ir grietineles ideti, viska darysiu pirma kart, paziuresim kas gausis
bet kai suprantu jei pvz man reikia 500g kremo, o zelatina uzima 100g tai jogurto imt tik 400, ane?
ir isplakta grietinele pilti iskart i jogurta ar kai jogurtas prades stingti?
bijau, kad jei ruošiesi dėti 100 g želatinos, tai grauši padangą o ne tortą arba aš ne taip suprantu postą
žiūrėk, juk jeigu pakelis želatinos skirtas litrui skysčio, tai tau ant 500 ml tereikia pusę pakelio, o jame tik kiek ten 30 gramų, jei Oetkerio dėsi. Jeigu želė su skoniu tai vis tiek tada 1 pakelį į kokius 150 ml atsiskiest reikėtų, kad sustingtų kremas grietinėlę išplaki ir sudėjus į skystą kambario temp. jogurtą sumaišai, ir atvėsintą želė koncentratą irgi tenais ir pili formoje ant biskvito
QUOTE(Olesta @ 2009 10 21, 10:26)
bijau, kad jei ruošiesi dėti 100 g želatinos, tai grauši padangą o ne tortą arba aš ne taip suprantu postą
žiūrėk, juk jeigu pakelis želatinos skirtas litrui skysčio, tai tau ant 500 ml tereikia pusę pakelio, o jame tik kiek ten 30 gramų, jei Oetkerio dėsi. Jeigu želė su skoniu tai vis tiek tada 1 pakelį į kokius 150 ml atsiskiest reikėtų, kad sustingtų kremas grietinėlę išplaki ir sudėjus į skystą kambario temp. jogurtą sumaišai, ir atvėsintą želė koncentratą irgi tenais ir pili formoje ant biskvito
žiūrėk, juk jeigu pakelis želatinos skirtas litrui skysčio, tai tau ant 500 ml tereikia pusę pakelio, o jame tik kiek ten 30 gramų, jei Oetkerio dėsi. Jeigu želė su skoniu tai vis tiek tada 1 pakelį į kokius 150 ml atsiskiest reikėtų, kad sustingtų kremas grietinėlę išplaki ir sudėjus į skystą kambario temp. jogurtą sumaišai, ir atvėsintą želė koncentratą irgi tenais ir pili formoje ant biskvito
nesupratau, jetau kokia durna jauciuosi
pagalvojau gal 500 bus per maza, darysiu tada 1l. tai tada imu 800g jogurto, tirpinu visa pakeli zelatinos (30g skiedziu 150ml vandens), tada pilu i jogurta.
O dabar kiek deti giretineles, kad kremas skystas nebutu, nes man reikia kad jis toks kietesnis butu, man nereikes kad i lakstus gertusi, nes lakstai ir taip bus minksti.
O cukraus papildomai nereikia?
QUOTE(sineja @ 2009 10 21, 10:45)
nesupratau, jetau kokia durna jauciuosi
pagalvojau gal 500 bus per maza, darysiu tada 1l. tai tada imu 800g jogurto, tirpinu visa pakeli zelatinos (30g skiedziu 150ml vandens), tada pilu i jogurta.
O dabar kiek deti giretineles, kad kremas skystas nebutu, nes man reikia kad jis toks kietesnis butu, man nereikes kad i lakstus gertusi, nes lakstai ir taip bus minksti.
O cukraus papildomai nereikia?
pagalvojau gal 500 bus per maza, darysiu tada 1l. tai tada imu 800g jogurto, tirpinu visa pakeli zelatinos (30g skiedziu 150ml vandens), tada pilu i jogurta.
O dabar kiek deti giretineles, kad kremas skystas nebutu, nes man reikia kad jis toks kietesnis butu, man nereikes kad i lakstus gertusi, nes lakstai ir taip bus minksti.
O cukraus papildomai nereikia?
bandau padėti:
800 ml kambario temperatūros jogurto
200 ml grietinėlės (ją išplaksi)
30 g Oetkerio taip suprantu naudosi želatinos užpilk vandeniu nu kokiais 5-6 šaukštais, išbrinkink, ant garų vonelės arba mikrobangėje ištirpink želatiną ir plona srovele supilsi į jogurtą maišydama, jei želatina bus labai karšta, leisk truputį atvėsti, sudėsi plaktą grietinėlę, išmaišysi iki vientisos masės ir į uždarą formą įdėjus biskvitą, jį sulaistysi sultimis ar saldintu vandeniu užpili kremu, biskvitas, kremas, biskvitas kremas, bus tau tortas
priedų dasidėsi į kremą paragavusi, nežinau nei kokį jogurtą naudosi, su skoniu, be skonio, jei trūks cukraus, įmaišysi cukraus pudros
150 ml ir 1 pakelį želė su skoniu turėjau omeny jei su tokia darysi, bet kaip suprantu dėsi ne skoninę želė, bet želatiną paprasčiausią, sorry už subalamūtijimą
QUOTE(Olesta @ 2009 10 21, 11:07)
bandau padėti:
800 ml kambario temperatūros jogurto
200 ml grietinėlės (ją išplaksi)
30 g Oetkerio taip suprantu naudosi želatinos užpilk vandeniu nu kokiais 5-6 šaukštais, išbrinkink, ant garų vonelės arba mikrobangėje ištirpink želatiną ir plona srovele supilsi į jogurtą maišydama, jei želatina bus labai karšta, leisk truputį atvėsti, sudėsi plaktą grietinėlę, išmaišysi iki vientisos masės ir į uždarą formą įdėjus biskvitą, jį sulaistysi sultimis ar saldintu vandeniu užpili kremu, biskvitas, kremas, biskvitas kremas, bus tau tortas
priedų dasidėsi į kremą paragavusi, nežinau nei kokį jogurtą naudosi, su skoniu, be skonio, jei trūks cukraus, įmaišysi cukraus pudros
150 ml ir 1 pakelį želė su skoniu turėjau omeny jei su tokia darysi, bet kaip suprantu dėsi ne skoninę želė, bet želatiną paprasčiausią, sorry už subalamūtijimą
800 ml kambario temperatūros jogurto
200 ml grietinėlės (ją išplaksi)
30 g Oetkerio taip suprantu naudosi želatinos užpilk vandeniu nu kokiais 5-6 šaukštais, išbrinkink, ant garų vonelės arba mikrobangėje ištirpink želatiną ir plona srovele supilsi į jogurtą maišydama, jei želatina bus labai karšta, leisk truputį atvėsti, sudėsi plaktą grietinėlę, išmaišysi iki vientisos masės ir į uždarą formą įdėjus biskvitą, jį sulaistysi sultimis ar saldintu vandeniu užpili kremu, biskvitas, kremas, biskvitas kremas, bus tau tortas
priedų dasidėsi į kremą paragavusi, nežinau nei kokį jogurtą naudosi, su skoniu, be skonio, jei trūks cukraus, įmaišysi cukraus pudros
150 ml ir 1 pakelį želė su skoniu turėjau omeny jei su tokia darysi, bet kaip suprantu dėsi ne skoninę želė, bet želatiną paprasčiausią, sorry už subalamūtijimą
aciu labai, bandysiu daryti penktadieni, jei nesigaus nebeda, salia IKI yra
Gal kas gali pasakyti koki krema su varske
QUOTE(Aš. @ 2010 01 06, 19:35)
Diskutavot apie tortą "Seklyčia". Sorry už klausimą, bet ar jos kremas toks pat riebus kaip "Napoleono"? Šiandien Rimi taip gundžiausi pirkti, bet nežinau koks būna "Seklyčios" kremas, riebaus nenoriu. Kažkada valgiau naminį, tai kremas buvo neriebus ir labai skanus
Manau kremo sudėtis priklauso nuo gamintojo ir nuo jo taikomos receptūros. Kiti ir Napoleono kremą daro ne sviestinį, o su grietinėle ir kondensuotu pienu.
Gal kas galėtų man patarti, kaip pasidaryti traškų pertepimą tortui. Na būna (pirktiniuose esu ragavusi) tokie lyg su riešutais, net nesupratau pati. Toks kaip šokoladinis kremas ir kažkas maloniai ir skaniai traška Bandžiau internete ieškoti, bet nieko tinkamo neradau. Vienur skaičiau pertepimą su orkaitėje paskrudintais ir po to sutrupintais lazdyno riešutais. Gal ir būtų kažkas panašaus
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Gal kuri zinot koki recepta su Ricota suriu?