QUOTE(Indrijana @ 2005 06 10, 17:43)
Gal pasirodys keista, bet labai skanus pertepimas pyragui yra iš manų košės:
1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.
QUOTE(viketa @ 2006 03 21, 12:09)
Ash verdu ish 0,5 l pieno ir dedu 1 shaukshta manu ir dar truputuka, tada verdu tol, kol nepasidarys reikiamo tirshtumo. o sviesto imu truputi daugiau - 150g. Man toks geriausiai tepasi, bet pati ishbandysi, gal tau kitaip patiks....
Nu va, suplakiau šiuos du receptus į vieną ir gavosi nesąmonė. Dariau taip: proporcijos tokios kaip Viketos recepte + visa "ciela" citrina, kaip Indrijanos variante. Gavosi per kartu nuo cirtinos žievelės:) tai dabar priviriau dar košės iš 0,5 l. pieno, sumaišiau su ana ir dar kartoka... Tai dabar turiu visą kubilą karčios košės ir laukiu, kol atšals. Ai, dzin, sutepsiu tą torta ir žiūrėsiu, kas bus...
Taigi, moralas toks: visą citriną dėti mažiausiai į 1,5 l. pieno.
O gal čia tik man taip rodos?