Įkraunama...
Įkraunama...

Pertepimai tortams, biskvitams

QUOTE(329 @ 2009 03 04, 22:28)
anksčiau kepdavau,bet receptą pamečiau doh.gif nutariau ir aš internete paieškoti ir radau bigsmile.gif TEŠLA-400g.miltų,225g.sviesto,200g.grietines,druskos  KREMAS-150g.sviesto,125g.grietinėlės,130g.cukraus,1kiaušinis,vanilino,kvapų.Kremui grietinėlę užvirinti su2/3 cukraus,tada supilti su likusiu cukrumi išplaktą kiaušinį,ir kaitinti ant lėtos ugnies kol sutirštės.Ataušinus palengva įsukti išplaktą sviestą,vaniliną, kvapus.Šio recepto išeiga 1 kg.

Mano receptas visiškai identiškas. Tik galiu papildyti kad ruošiant tešlą, pirmiausia miltus, druską ir sviestą kapojame peiliu iki vienalytės masės ir tik tada supilame grietinę ir gerai išminkome. Tešlą būtų gerai palaikyti šaldytuve per naktį, jei neišeina tai bent jau porą valandų. Iškočiojame ~ 3 mm storio lakštus ir išpjauname juos norima forma. Subadome šakute ir kepame 10 - 15 min. ne žemesnėje kaip 200 laipsnių temperatūroje. Atvėsusius pertepame kremu.
Atsakyti
QUOTE(Monikutė @ 2009 03 05, 14:56)
Mano receptas visiškai identiškas. Tik galiu papildyti kad ruošiant tešlą, pirmiausia miltus, druską ir sviestą kapojame peiliu iki vienalytės masės ir tik tada supilame grietinę ir gerai išminkome. Tešlą būtų gerai palaikyti šaldytuve per naktį, jei neišeina tai bent jau porą valandų. Iškočiojame ~ 3 mm storio lakštus ir išpjauname juos norima forma. Subadome šakute ir kepame 10 - 15 min. ne žemesnėje kaip 200 laipsnių temperatūroje. Atvėsusius pertepame kremu.

Is recepto sprendziu, kad kazkas panasaus i Napoleona? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Monikutė @ 2009 03 05, 14:56)
Mano receptas visiškai identiškas. Tik galiu papildyti kad ruošiant tešlą, pirmiausia miltus, druską ir sviestą kapojame peiliu iki vienalytės masės ir tik tada supilame grietinę ir gerai išminkome. Tešlą būtų gerai palaikyti šaldytuve per naktį, jei neišeina tai bent jau porą valandų. Iškočiojame ~ 3 mm storio lakštus ir išpjauname juos norima forma. Subadome šakute ir kepame 10 - 15 min. ne žemesnėje kaip 200 laipsnių temperatūroje. Atvėsusius pertepame kremu.

ir kaip skonis ?

QUOTE(Masiania* @ 2009 03 05, 17:25)
Is recepto sprendziu, kad kazkas panasaus i Napoleona? g.gif

tai kad gal jie panašūs,ypač tešla .Gal tik kremai skiriasi kiek.
Atsakyti
Atradau labai skanų pertepimą:

200-250 g grietinėlės (30-35 % riebumo, dėjau 200 g)
100 g šokolado (dėjau Karūnos juodąjį)
1/3 st. cukraus
1 v.š. kakavos
200-250 g sviesto (dėjau Saulutės 200 g)

Gaminame kremą: užkaitiname grietinėlę (beveiki iki virimo), į ją sudedame šokoladą, cukrų ir kakavą, viską maišant kaitiname iki viskas ištirps ir pasidarys vienalytė masė, kai taip nutiks, nukaičiame puodą ir atvėsiname masę. Kad greičiau atvėstų, recepto autorė siūlo panaudoti netgi ledinio vandens vonelę, bet man puikiai ataušo balkone. Sviestas tuo tarpu truputį „pagyvena“ šaldytuve, kad būtų vos vėsesnis už kambario temperatūrą. Ataušusią šokoladinę masę plakame mikseriu, kol ima ir sutirštėja, net jeigu nesutirštėtų, kremą gaminti toliau (nežinau kodėl autorė rašo, kad gali nesutirštėti, man susiplakė puikiausiai ir sutirštėjo). Sviestą plakame mikseriu, jo padaugėja, jis pabąla ir tada palaipsniui po šaukštą vis plakant sudedame šokoladinį plakinį ir dar paplakame kol pasidaro tirštos konsistencijos kremas.
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2009 03 06, 13:58)
ir kaip skonis ?
tai kad gal jie panašūs,ypač tešla .Gal tik kremai skiriasi kiek.

Kiek pamenu tai skanu. Anksčiau dažnai kepdavau seklyčią, napoleonus, dabar pirmenybė atiduota tortams kuriuose yra šokolado, daug šokolado ax.gif
Atsakyti
gal kuri zinot kokiu kremu tuos didelius vafliu lakstus pertepti , be uogienes g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Semile: 10 kovo 2009 - 09:25
QUOTE(Semile @ 2009 03 10, 09:25)
gal kuri zinot  kokiu kremu  tuos didelius vafliu lakstus pertepti , be uogienes g.gif

gali sulaistyti paprastu kondensuotu pienu, rududu, nutela, sviestas su rududu suplaktas, žiūrint ką mėgsti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 03 10, 09:30)
gali sulaistyti paprastu kondensuotu pienu, rududu, nutela, sviestas su rududu suplaktas, žiūrint ką mėgsti mirksiukas.gif

va esu girdejus kad rududu su sviestu kaz kaip ten maiso g.gif gal sildo nu nezinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Semile @ 2009 03 10, 13:47)
va esu girdejus kad rududu su sviestu kaz kaip ten maiso g.gif  gal sildo nu nezinau unsure.gif

Nereikia sildyti. Paimk sviesto pakeli ir skardine rududu (ar paprasto kondensuoto pieno), palaikyk kelias valandas virtuvej, tada isplak sviesta ir imaisyk rududu.
Atsakyti
Gal kas galėtų pasakyti, ar galima rizikuoti ir plakti sviestą su 350 W galingumo mikseriu jo neperdeginant? Aišku su tom spiralinėm šluotelėm? Na aš bijau perdeginti, tai vis rankomis trinu. Kaip jūs darot? Ar natūralus sviestas 82 proc riebumo turi būti kambario temperatūros, t.y. gerokai suminkštėjęs, manau? g.gif
Turiu dar ir 600W blenderį. Bet su juo man sviesto neišėjo išplakti, tik visas apsivėlė. Ką patartumėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 10 kovo 2009 - 17:35
QUOTE(Letune @ 2009 03 10, 18:32)
Gal kas galėtų pasakyti, ar galima rizikuoti  ir plakti sviestą su 350 W galingumo mikseriu jo neperdeginant? Aišku su tom spiralinėm šluotelėm? Na aš bijau perdeginti, tai vis rankomis trinu. Kaip jūs darot? Ar  natūralus sviestas 82 proc riebumo turi būti kambario temperatūros, t.y. gerokai suminkštėjęs, manau?  g.gif
Turiu dar ir 600W blenderį. Bet su juo man sviesto neišėjo išplakti, tik visas apsivėlė. Ką patartumėt?


Aš plaku su 400W Philips plaktuvu, su plakimo šluotelėmis. Plaktuvas tikrai net neįkaista, todėl manau, jog 350W taip pat neperdegs mirksiukas.gif
Atsakyti
plaku ir nedega tikrai, tarnauja kaip partizanas (tphu tphu tphu), sviestas yra minkštas jeigu paspaudus pirštu, lieka duobutė 4u.gif išsiplaka gerai ir su tokiu galingumu thumbup.gif
Atsakyti