QUOTE(329 @ 2009 03 04, 22:28)
anksčiau kepdavau,bet receptą pamečiau nutariau ir aš internete paieškoti ir radau TEŠLA-400g.miltų,225g.sviesto,200g.grietines,druskos KREMAS-150g.sviesto,125g.grietinėlės,130g.cukraus,1kiaušinis,vanilino,kvapų.Kremui grietinėlę užvirinti su2/3 cukraus,tada supilti su likusiu cukrumi išplaktą kiaušinį,ir kaitinti ant lėtos ugnies kol sutirštės.Ataušinus palengva įsukti išplaktą sviestą,vaniliną, kvapus.Šio recepto išeiga 1 kg.
Mano receptas visiškai identiškas. Tik galiu papildyti kad ruošiant tešlą, pirmiausia miltus, druską ir sviestą kapojame peiliu iki vienalytės masės ir tik tada supilame grietinę ir gerai išminkome. Tešlą būtų gerai palaikyti šaldytuve per naktį, jei neišeina tai bent jau porą valandų. Iškočiojame ~ 3 mm storio lakštus ir išpjauname juos norima forma. Subadome šakute ir kepame 10 - 15 min. ne žemesnėje kaip 200 laipsnių temperatūroje. Atvėsusius pertepame kremu.