QUOTE(cipciukas @ 2008 11 11, 20:17)
IMESK NUORODA , man atrodo , kad ten MISELES receptas , jei neklystu
Napoleonas
Turbut cia Miseles, nes raso kad rusiskam puslapy rado.
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 11, 20:23)
As kai kepiau (pirmasis mano tortas buvo ), tai uzsiknisau, isejo gal 12 blynu, bet dariau is 10, o kiti trupiniam. Tikrai labai skanus tortukas, bet darbo daug, tiksliau blynai ilgai kepa...
Aij ne, atrodo simtalapis pirmas kepinys buvo
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 11, 19:53)
MERGAITES , gavau super skanu receptuka
200 g. gero sviesto
1 mazas indelis Rududu
ne pilna stikline labai stiprios pupeliu kavos ( galima deti ir su tirsciais ir be ju ).
Visi sie produktai turi buti ( butinai !!!!) kambario temperaturos ( netgi kondencuota galima palaikyti arciau vyrykles ).
Sviesta mikseriu paplakti , jis turi truputi padideti ir pasvieseti .
Tada deti po sauksta Rududu ( vis plakant) , sudeti visa .
To sauksta vis plakant pilti kuno temperaturos kava .
Stai ir viskas ..... kremas gaunasi labai purus , nesijaucia , kad yra riebus .....as valgiusi si torta su siuo kremu .....PASAKA
200 g. gero sviesto
1 mazas indelis Rududu
ne pilna stikline labai stiprios pupeliu kavos ( galima deti ir su tirsciais ir be ju ).
Visi sie produktai turi buti ( butinai !!!!) kambario temperaturos ( netgi kondencuota galima palaikyti arciau vyrykles ).
Sviesta mikseriu paplakti , jis turi truputi padideti ir pasvieseti .
Tada deti po sauksta Rududu ( vis plakant) , sudeti visa .
To sauksta vis plakant pilti kuno temperaturos kava .
Stai ir viskas ..... kremas gaunasi labai purus , nesijaucia , kad yra riebus .....as valgiusi si torta su siuo kremu .....PASAKA
Kremuką jau užsirašiau ačiū
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 11, 20:15)
Reiks savaitgali kuri kept, tada elektra pigesne
Vyras tai nori to torto "Napoleona" pagal Sonatina, bet labai tingiu lakstus kept
Vyras tai nori to torto "Napoleona" pagal Sonatina, bet labai tingiu lakstus kept
na bet daug darbo,sakot? norėčiau ir tokio
QUOTE(zebra @ 2008 11 12, 11:32)
Na tas darbas vertas to torto, nes labai skanus reiks kuria diena uzsiimt tuo kepimu... ten tik uzknisa blynu kepimas, nes kiekvienas kepa mazdaug 15 min...
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 12, 12:55)
Na tas darbas vertas to torto, nes labai skanus reiks kuria diena uzsiimt tuo kepimu... ten tik uzknisa blynu kepimas, nes kiekvienas kepa mazdaug 15 min...
Tai o gal galima kokius 2 ar 3 iskart kept? Jo, cia tikrai Miseles Napoleonas, nes maciau Sonatinos sita nuotrauka rus. psl. Ji pas Misele irgi prisiregistravusi
QUOTE(Inočka @ 2008 11 12, 13:03)
Tai o gal galima kokius 2 ar 3 iskart kept? Jo, cia tikrai Miseles Napoleonas, nes maciau Sonatinos sita nuotrauka rus. psl. Ji pas Misele irgi prisiregistravusi
Bandziau dviejuose lygmenyse kept, bet man dar ilgiau visa tai uztruko, bandyt reikia sugrust po du blynus i viena skarda...
randu daug ganašo receptų, visi jie skirtingoms proporcijomis: tai grietinėlė po lygiai su šokoladu, tai šokolado mažiau...nuo ko tai priklauso?
QUOTE(wild @ 2008 11 15, 14:31)
randu daug ganašo receptų, visi jie skirtingoms proporcijomis: tai grietinėlė po lygiai su šokoladu, tai šokolado mažiau...nuo ko tai priklauso?
Prašom nuorodų įmest
ganašas 1:1 labai gerai gaunasi, o vat aš galvoju, kad santykis gali skirtis dėl grietinėlės riebumo arba šokolado rūšies, arba priklausomai nuo to, kokios konsistencijos reikia ganašo nebandžiau kitokiu santykiu daryti, negaliu pasakyti
Jums prireiks :
Pienas 1 l
Manų kruopos 8 šaukštai
Sviestas 200 g
Cukrus
Veiksmai :
Užkaitinti pieną, lėtai supilti manų kruopas ir cukrų, virti (20 min) ant mažos ugnies visą laiką maišant. Kai manų košė truputį pravėsta supilti sviestą (ištirpintą), viską gerai išmaišyti, ir kai visiškai atvėsta pertepti lakštus. Geriausia susitepti ir palaikyti šaldytuve kelias valandas.
Pienas 1 l
Manų kruopos 8 šaukštai
Sviestas 200 g
Cukrus
Veiksmai :
Užkaitinti pieną, lėtai supilti manų kruopas ir cukrų, virti (20 min) ant mažos ugnies visą laiką maišant. Kai manų košė truputį pravėsta supilti sviestą (ištirpintą), viską gerai išmaišyti, ir kai visiškai atvėsta pertepti lakštus. Geriausia susitepti ir palaikyti šaldytuve kelias valandas.