QUOTE(cambala @ 2018 10 23, 13:25)
Pilna emigtantu, nusveitusiu savo senolius valstybei ir dar ubaujancius ant tos valstybes. Tu is ju tarpo.
O jei kazko nebesupranti - tai blaivinkis nuo savo psichotropiniu.
Koks skirtumas ka raso Idomucia. Man iki pensijos toli, istatymai keiciasi, gyvenu sia diena. O tu su savo sesyte deliok metelius toliau.
? o LIetuvoje gyvenantys visi tevais rupinasi?
manau emigrantai, kaip tik labiau tevais rupinasi, nes turi daugiau tam galimybiu, siuncia pinigus, islaiko, perka vaistus, pvz viena drauge turejo ligota mama, kur reikejo ir aistu nepigiu ir maisto kokybisko, tai is ten jos gaunamu centu, nezinau kaip ji butu isgyvenusi...
Mano mama pilnai igali ir sveika moteris, nelabai suprantu, ka tu man nori pasakyti, ji ne mazas vaikas ir ne ligonis, kad kazkaip ja tureciau rupintis, ir mano brolis LIetuvoje salia gyvena, jei ka reikia padeda, ji turi pilna draugiu, ir kiti giminaiciai gyvena sesuo jos salia, puseseres, pilna uzsiemimu, dalyauja daug kur, dainuoja viename kolektyve, sportuoja , keliauja, pas msu daznia atvaziuoja, o gyvena pagrinde is airiskos pensijos, tai rimtai nesuprantu, ka tu nori pasakyti, zinok jei tiek geri, kad tau atrodo visiem taip kaip tau ar kokiai kaimynei, tai laikas isipagirioti.
Nu sakei 15m, tai pagal dabartinius istatymsu tau min 51, jei nedirbi kazkokio specifinio darbo
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 10 23, 13:30)
Gal paaiskink kaip tai atrodo praktikoje?
Emigrantai kazkur Afrikoje susirado senolius, atveze kontrabanda i Lietuva (gal bagazinese) ir numete valstybei rupintis?
AR
Zmones Lietuvoje gyveno dirbo ir isejo i pensija, o valstybe nesugeba nei moketi pensiju nei pasirupinti senu zmoniu poreikiais?
Pradzioje reikia pasirinkti kazkokia realia versija, nes tikrai atrodo, kad senolius kur rado emigracijoje ant gatves ir numete Lietuvoje, kaip surudyjusi auttomobili.
problema, kad visi tie Lietuvos myletojai ir patriotai band padaryt neimanoma dalyka - suderinti savo patriotines fantazijas su ziauria realybe ir niekaip nesigauna.
tiksliai
nu jei mama mano nebutu pati padirbusi Airijoje tai tikrai man reiktu jai kas menesi pinigu siusti, nes neisgyventu is lietuviskos niekaip, nu isgyventu gal taip varganai, bet jau sau kazka leisti daugiau negaletu...