o kada svarstei apvaisinima tavo kiausineli vyro spermiukais ir isodinima tau..? jai kisu nosi perdaug tai uzplok man per ja ir nebeklausinesiu..
o kada svarstei apvaisinima tavo kiausineli vyro spermiukais ir isodinima tau..? jai kisu nosi perdaug tai uzplok man per ja ir nebeklausinesiu..
ar tai brangus malonumas? gal zinai kaip viskas vyksta ir gali trumpai paaiskint?
Svarstau apie IUI, nes vienintelis mano spėjimas yra kad nepasiekia jie tikslo
ar tai brangus malonumas? gal zinai kaip viskas vyksta ir gali trumpai paaiskint?
IUI apie kelis šimtus eur kainuoja, tai paima vyro sperma, ją apdirba kad liktų turbo ir įšvikrščia moteriai apeidami gimdą, kur daugiausia spermiukų žūva. Prieš atleikant šią procedūrą stimuliuoja kiaušides jei reikia ir dar jei reikia sukelia oviliacija vaistais kad tiksliai galėtų atlikti IUI.
Dirbtinis dažniau naudojamas kai moteris neturi kiaušintakių arba sperma lb bloga ar dar kokių didelių problemų yra. Skatina kiaušinėlius, tada juos išima per narkozę kiek įmanoma daugiau, tada apvaisina mėgintuvėlyje su spermiukais ir jei užauga kelių dienų, tada sodina moteriai tiesiai į gimdą, kur arba įsitvirtina arba ne.
IUI apie kelis šimtus eur kainuoja, tai paima vyro sperma, ją apdirba kad liktų turbo ir įšvikrščia moteriai apeidami gimdą, kur daugiausia spermiukų žūva. Prieš atleikant šią procedūrą stimuliuoja kiaušides jei reikia ir dar jei reikia sukelia oviliacija vaistais kad tiksliai galėtų atlikti IUI.
Dirbtinis dažniau naudojamas kai moteris neturi kiaušintakių arba sperma lb bloga ar dar kokių didelių problemų yra. Skatina kiaušinėlius, tada juos išima per narkozę kiek įmanoma daugiau, tada apvaisina mėgintuvėlyje su spermiukais ir jei užauga kelių dienų, tada sodina moteriai tiesiai į gimdą, kur arba įsitvirtina arba ne.
tas IUI skamba labai paprastai kiek laiko tai uztrunka? nuo spermos paemimo iki isvirktimo? kokia tikimybe pastojimo? gal verta isbandyt
AI, VA RADAU INFO
Kaip atliekama IUI:
* 1-3 ciklo dieną (CD) moteris nueina pas ginekologę. Ginekologė su echoskopu pasiižiūri ar nėra cistų. Tada sutariama ar bus bandoma daryti IUI natūraliame cikle (jei pas moterį nėra jokių problemų ir ji yra pakankamai jauna kad ilgiau laukti norint atlikti daugiau bandymų), ar stimuliuotame (čia eina vaistų dozės, bet tikimybė pastojimui didesnė gaunasi - užauga daugiau folikulų).
* Jei reikia sudaromas stimuliacijų planas, išrašomi receptai, paskiriamas sekančio vizito laikas.
* Antras vizitas būna apie 10 CD, tada tikrinama kaip folikulai auga, atsižvelgiant į tai gali būti paskirtas papildomos apžiūros laikas.
* Kai folikulai pakankamai užaugę paskiriami 'sprogdukai', kurie priverčia folikulus ovuliuoti tam tikru laiku. Folikulai po sprogdukų suleidimo ovuliuoja maždaug po 36 val.
* Paskiriama IUI data ir laikai: kada atvykti vyrui arba atvežti spermą ir kada atvykti moteriai.
* IUI dieną vyras atvyksta į kliniką maždaug valanda anksčiau už moterį - čia jis 'priduoda' spermą (jos 'gaminimui' dažniausiai skiriama tam tikra patalpa, visos didesnės klinikos tam sudaro sąlygas), arba atveža ją iš namų (steriliame indelyje, laikant šiltai prie kūno ir ne ilgiau nei per pusvalandį).
* IUI dieną moteris atvyksta maždaug valanda po to kai vyras priduoda spermą, per tą laiką sperma būna 'paruošta' - išrinkti tik patys judriausi spermatozoidai ir kuo didžiausia jų koncentracija.
* Moteris guldoma ant 'lėktuvo' ir specialios įrangos pagalba paruošta sperma sušvirkščiama jai į gimdą.
* Jei gimda yra normalioje padėtyje ('neužsilenkusi'), tai IUI procedūra visai neskausminga, jausmas kaip per apžiūrą su vidiniu echoskopu.
* Po spermos sušvirkštimo leidžiama pagulėti (15 min ar ilgiau, priklausomai nuo klinikos).
* Po IUI gali truputį 'pateplioti' - IUI metu su kateteriu gan dažnai užkliudomas kaklelis, iš įdrėskimo truputį pakraujuoja. Tai IUI rezultatui įtakos neturi.
* Po IUI gali būti paskirti vaistai gleivinei auginti (pvz., Duphaston). Juos reikia gerti iki kol ateis mėnesinės, o jei jos neateina - tęsti kol gydytojas nelieps nutraukti. Savavališkas nutraukimas gali iššaukti persileidimą!
antra varianta daresi mano klasioke, pavyko is pirmo karto. su viskuom kainavo 3000. pas ja buvo pazengusi endometrioze ir jai butu nebande tai su laiku isvis jokiu sansu butu nebuve susilaukti vaiku.
del finansu tai sake nereikia iskarto visos sumos pakloti, kaskart vis kazkiek, tada vaistai, tada uz procedura ir t.t.
jai ka as sakiau dar pusmeti bandysiu, bet tada jau prasysiu skatinti. aisku dar karta istirsim sutuoktini mano,mazu kas ...jai tas nepades tada mastysiu apie IUI nes vis tik laikas kapsi..
brangioji tau dar bandyti ir bandyti.. neprisigalvok. man su LaydyWarior biskeli kitaip.. mes jau virs metu planuojam, juo labiau jai isvis jokiu problemu nera. man kaip ir buvo, susitvarkiau.. bet gali buti tai ka man minejo Knizikevicius-biologinis nesuderinamumas. sveikai moteriai kuri planuoja dar tik kelis menesius viso sito isvis nereiketu imtis..
brangioji tau dar bandyti ir bandyti.. neprisigalvok. man su LaydyWarior biskeli kitaip.. mes jau virs metu planuojam, juo labiau jai isvis jokiu problemu nera. man kaip ir buvo, susitvarkiau.. bet gali buti tai ka man minejo Knizikevicius-biologinis nesuderinamumas. sveikai moteriai kuri planuoja dar tik kelis menesius viso sito isvis nereiketu imtis..
dar bandysiu... reikia skydliauke tvarkyt pirmiausiai... domiuosi dabar kaip pagerint skydliaukes darba, bet neatmetu visu galimybiu. Man visko reikia cia ir dabar
Hal o tau cia irgi pirmas neskuba ateiti?
as turiu sunu 12 metu, susilaukiau jauna. nestumas buvo labai sunkus, atkeliavo mano grozis menesiu anksciau. paskui 4 metus bandziau susilaukti antro. 4 persiledimai, visi skirtingo laiko ir perlipe 12 savaiciu. is ju buvo 3 abrazijos. tada pagaliau sulaukiau dukters, grazuoliai 8 metukai jau. nestumas buvo katastrofa. kraujavau,nieko nesitikejau visiskai. istisai ligoninese kur dar ir hepatitu B uzkrete. dukra taip pat atkeliavo menesiu anksciau.paskui skirybos ir persivertes gyvenimas.. siuo metu esu istekejus antra karta,kartu jau 5 metai ir norim dar bent vieno maziuko. tas laukimas seimoje tikrai kelia itampa ir svaaip skaudina. juolab kad vyras jau seniai nori, o as labai spyriojausi pradzioje nes man moraliai reikejo pasiruosti visiem tiem variantam kuriuos jau perejau.
zinau visom yra skirtingai, vienos nori tiesiog seimos pagausejimo, kitoms laikas.. o man asmeniskai nezinau nei kaip pasakyti. nei geras darbas, nei mokslai niekasneuzpilde to noro dar susilaukti vaiku. as pasiruosus ir pasiryzus nueiti ta sunku kelia dar karta, o jau kad uzsiemiau tai taip lengvai nepasiduosiu.
Papildyta:
brangioji tau dar bandyti ir bandyti.. neprisigalvok. man su LaydyWarior biskeli kitaip.. mes jau virs metu planuojam, juo labiau jai isvis jokiu problemu nera. man kaip ir buvo, susitvarkiau.. bet gali buti tai ka man minejo Knizikevicius-biologinis nesuderinamumas. sveikai moteriai kuri planuoja dar tik kelis menesius viso sito isvis nereiketu imtis..</p></div></blockquote><p>dar bandysiu... reikia skydliauke tvarkyt pirmiausiai... domiuosi dabar kaip pagerint skydliaukes darba, bet neatmetu visu galimybiu. Man visko reikia cia ir dabar </p>
brangioji tu mano.. bandyk iki metu naturaliai. mano nuosirdziausias patarimas. vis tie vaistai ir visa kita apskritai alina organizma, kad ir padeda pasiekti tiksla. as visada sakysiu iki metu tupek rami, na del sventos ramybes vyra butinai istirk. savo visa sveikata susiziurek per ta laika. geru dalyku kartais reikia islaukti
Hal, sujaudino jusu istorija. Tikiu, kad pavyks !
O as noriu pasidziaugti. Iki siandienos jau buvau pasidarius 5 ot, visi buvo neigiami ir niekas neryskejo. Siandieninis maloniai nustebino 7642C847-5C15-47A8-9C41-5764E2A92D09.jpeg 51,46KB 0 Parsiųsta kartų
Oho hal, Jūs stipri
Aš kažkaip užsiparinus kad kas su manim negerai kad kūnas nepriima mažiuko..tikrai ir darbas geras, namai yra, pinigų yra tik pagausėjimo trūksta. Na jau tikrau atėjo laikas ir nėr nėr nėr...ypač kai man tos mėnesinės skausmingos, visad guodžiau save kad jos duos man mažiuką, bet nėra taip...
Galėčiau siekt karjeros bet kaip vyrui sakiau, noriu sedėt namie su mažiuku-ais ir vaikus auklėt, rūpintis.