Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

QUOTE(lutuke123 @ 2019 05 03, 17:19)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="paštininkė" data-cid="72425257" data-time="1556896268"><div><p>Kaip galite pagrįsti informacijos autentiškumą?</p></div></blockquote><p>? lotuliukas.gif o jus galite paneigti, kad taip nebuvo, kai faktai akis bado? taigi Simonytes paklauskit, ji gi neneigia, kad skolinosi brangiau, nei Grybauskaite neneigia, tik sako,kad tai buvo geriausia, nu ka daugiau sakys jau dabar.....</p><p>gal uzteks kvailiuka ijungus cia rasineti?</p>

Tai gal Jums užteks be teismo sprendimo žmones kaltinti? Čia jau rimtai.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2019 05 03, 17:20)
Kam buduliams teismo sprendimai? Jie ir be jų viską ŽINO tongue.gif. Teismai gi nupirkti, o jų šaltiniai tyri, iš pačių žemės gelmių  wub.gif

Tai taip taip biggrin.gif
Atsakyti

buduliai net nesuvokia ziuriu kam teismai reikalingi :lol: teismas nenagrines fakto ar jos skolinosi brangiau, tas jau ir taip aisku visiem nefanatikam, uztenka skaiciu palukanu tuo metu kokios buvo is vieno ir ktio saltinio, ka cia dar irodineti, teismas nenagrines, ar Grybauskaite skolino valstybei ir uzsidirbo krizes metu, nes tai irgi faktas, teismas nagrines ar tai buvo daryta tycia ar tai nusiklatimas, darytas is savanaudisku paskatu, nors abejoju kazkodel teismo nesaliskumu ar is vis iki to teismo kas daeis......

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkui Stasiui Jakeliūnui trečiadienį Vyriausybei pristačius jo vadovaujamos laikinosios Seimo komisijos atliekamą parlamentinį tyrimą dėl 2009-ųjų ekonominės krizės, premjeras sako, kad būsimas Vyriausybės sprendimas bus susijęs su žmonių interesų apsauga.

„Mes kalbame apie priežastis, institucijų veikimą, o apie galimą žalą, jos patvirtinimą, jeigu toks būtų, tai būtų jau nebe politiniai sprendimai. Dėl atlyginimo irgi nėra politiniai, o teisiniai sprendimai“, – sakė S. Skvernelis.

https://www.lrt.lt/n...kolu-pirmadieni

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 03 gegužės 2019 - 17:29
Jei nebūtų pasiskolinę, nebūtų galėję mokėti pensijų, nedarbingumo išmokų, algų viešajam sektoriui. Rezervo Kirkilo vyriausybė nesukaupė, apskritai neigė, kad krizė bus. Netgi nusikalstamai slėpė turimą informaciją. Konservatoriai rado iždą tuščią ir turėjo 2 pasirinkimus. Arba skolinasi ir moka visas būtinas išmokas gyventojams ir algas viešajam sektoriui arba nesiskolina ir gyvenkim kaip kas išmano. Skolinosi esamomis sąlygomis. Viena skolintis kai turi garantiją, kita kai vos ne ištiesęs ranką maldauji. Ir vis tik pasiskolino taip, kad kita vyriausybė išjojusi į rinkimų tiesiąją visą laiką bliaudama, kaip kubyyylius blogom sąlygom pasiskolino, o įsigalėję valdžioje vėliau bliovė, kad kvailas kubyyylius, per mažai pasiskolino, nes bebrams nebeužteko taškyti pinigus jau gerokai po krizės, ir bebrams jau buvo siūlomas žymiai blogesnės skolinimosi sąlygos. Taigi kas kaip nori, tas taip varto situaciją.
Papildyta:
QUOTE(l2019 05 03 @ 17:27)
– sakė S. Skvernelis.

Nu o Karbauskis sakė, kad yra Skvernelis kandidatas ir jei jis nelaimės, tai reiškia laimėjo konservatorius. Toks vienas jungtinis konservatorius. Iš visų likusių kandidatų.

Nu ar įsivaizduojate bajerį. Šita neminėtinoji ragina už konservatorių balsuoti.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2019 05 03, 18:20)
Kam buduliams teismo sprendimai? Jie ir be jų viską ŽINO tongue.gif. Teismai gi nupirkti, o jų šaltiniai tyri, iš pačių žemės gelmių  wub.gif

kad ir teisme buduliai, gal ne? kam tada ten kelis suėmė? biggrin.gif mirksiukas.gif o dar ir Venckienę pripliusuokim, oho kokia kompanija wub.gif
Atsakyti

Jei nebūtų pasiskolinę, nebūtų galėję mokėti pensijų, nedarbingumo išmokų, algų viešajam sektoriui. Rezervo Kirkilo vyriausybė nesukaupė, apskritai neigė, kad krizė bus. Netgi nusikalstamai slėpė turimą informaciją. Konservatoriai rado iždą tuščią ir turėjo 2 pasirinkimus. Arba skolinasi ir moka visas būtinas išmokas gyventojams ir algas viešajam sektoriui arba nesiskolina ir gyvenkim kaip kas išmano. Skolinosi esamomis sąlygomis. Viena skolintis kai turi garantiją, kita kai vos ne ištiesęs ranką maldauji. Ir vis tik pasiskolino taip, kad kita vyriausybė išjojusi į rinkimų tiesiąją visą laiką bliaudama, kaip kubyyylius blogom sąlygom pasiskolino, o įsigalėję valdžioje vėliau bliovė, kad kvailas kubyyylius, per mažai pasiskolino, nes bebrams nebeužteko taškyti pinigus jau gerokai po krizės, ir bebrams jau buvo siūlomas žymiai blogesnės skolinimosi sąlygos. Taigi kas kaip nori, tas taip varto situaciją.
Papildyta:
Nu o Karbauskis sakė, kad yra Skvernelis kandidatas ir jei jis nelaimės, tai reiškia laimėjo konservatorius. Toks vienas jungtinis konservatorius. Iš visų likusių kandidatų.

Nu ar įsivaizduojate bajerį. Šita neminėtinoji ragina už konservatorių balsuoti.

nu kiek jus vaidinsit kvailiuke? kalba eina ne apie sklolinimasi, o apie paskolos davesjus, skolintis GALEJO UZ PIGIAU.

Pasiskolino ne impotentiskai, riebiai taip, kad tikrai su kaupu atiduoti reiktu :oh: ir sugebat matyti sioje kandidateje kakzoki geruma, isminti :oh: cia turi buti arba vsiai uzsizombines Landsbergiais arba tureti si to naudos, kitu paaiskinimu nezinau.

UZ KA AS RAGINU BALSUOTI???, gi sakau , uz ka neprabalsuosit, bsu tas pats, nelabai matau uz ka balsuoti.

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 05 03, 20:06)
kad ir teisme buduliai, gal ne? kam tada ten kelis suėmė? biggrin.gif  mirksiukas.gif o dar ir Venckienę pripliusuokim, oho kokia kompanija wub.gif

Kodėl tu matai tik tai kas blogai, dauguma teisėjų dorai atlieka savo darbą. Aišku, šaukštas deguto statinę medaus sugadina, bet visumoj jei nepasitikėti teismais, tai kuo tada, yotubu?

QUOTE(lutuke123 @ 2019 05 03, 20:11)
UZ KA AS RAGINU BALSUOTI???, gi sakau , uz ka neprabalsuosit, bsu tas pats, nelabai matau uz ka balsuoti.</p>

O tai jei nebalsuosim, tai kaip, prezidento nebus biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 05 03, 17:27)
teismas nenagrines fakto ar jos skolinosi brangiau, tas jau ir taip aisku visiem

Tikrai nenagrinės? O tai kodėl Skvernelis į prokuratūrą kreipiasi?

QUOTE(mementoo @ 2019 05 03, 17:45)
Jei nebūtų pasiskolinę, nebūtų galėję mokėti pensijų, nedarbingumo išmokų, algų viešajam sektoriui. Rezervo Kirkilo vyriausybė nesukaupė, apskritai neigė, kad krizė bus.
[...]
Taigi kas kaip nori, tas taip varto situaciją.

Būtent 4u.gif

QUOTE(lutuke123 @ 2019 05 03, 18:11)
kalba eina ne apie sklolinimasi, o apie paskolos davesjus, skolintis GALEJO UZ PIGIAU.

Kuo remiantis teigiate, kad "galėjo pigiau"?

QUOTE(Maja Di @ 2019 05 03, 18:28)
Kodėl tu matai tik tai kas blogai, dauguma teisėjų dorai atlieka savo darbą. Aišku, šaukštas deguto statinę medaus sugadina, bet visumoj jei nepasitikėti teismais, tai kuo tada, yotubu?
O tai jei nebalsuosim, tai kaip, prezidento nebus biggrin.gif ?

Todėl kad jos remia pastangas diskredituoti Lietuvą kaip teisinę valstybę mirksiukas.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 05 03, 19:09)
<p>Man nesunku, galiu vel ikelti aferas jusu superheroju smile.gif</p><p><span>"...prezidentė Dalia Grybauskaitė blokavo iniciatyvą skolintis iš Tarptautinio valiutos fondo už 2-3,5 proc. metinių palūkanų, todėl skolintasi iš kitur. Palūkanos - net iki 10 proc. tarptautinėse rinkose ir iki 9,2 proc. vidaus rinkoje. Taip jau sutapo, kad ir pati prezidentė paskolino per milijoną litų, tad pasipelnė iš šalį krėtusio sunkmečio.</span>
<span>Dar būdama kandidate į prezidentus D.Grybauskaitė ne kartą pareiškė, kad vyriausybės, kurios skolinasi iš TVF, demonstruoja politinę impotenciją. Turbūt nenorėdamas pasirodyti tai demonstruojantis tuometinis premjeras A.Kubilius palaikė D.Grybauskaitę, o pastarąjį savo ruožtu palaikė tuometinė finansų ministrė Ingrida Šimonytė..."</span></p>

" Valiutos fondas - tai paskutinis žingsnis. Prasmė skolintis iš TVF atsiranda tik tada, kai tarptautinės rinkos atsisako teikti paskolas. Todėl, kad TVF - tai „finansų policininkas", vadinasi, vyriausybė turi perduoti jam didžiausią savo ekonominių funkcijų dalį. Šalis, kuri kreipėsi į TVF, iškart pradedama kontroliuoti. Tarptautinės rinkos nustoja skolinti tokiai valstybei. Ir tokiai šaliai lieka tik viena išeitis - toliau skolintis iš TVF ir vykdyti jo griežtus reikalavimus.
O aš noriu, kad Lietuva turėtų galimybę keisti ekonomikos politiką. Manau, kad mums nereikalingas toks „policininkas". Aš džiaugiuosi, kad šią nuomonę palaikė tarptautinės finansinės rinkos. Prieš dvi savaites Lietuva pasiskolino 1,5 mlrd. dolerių labai gera kaina - 6,7 proc. Nepriklausoma šalies politika svarbesnė už tarptautinių organizacijų diktatą!"
Atsakyti
Aš tai skaitau apie tą skolinimąsi iš TVF'o ir stebiuosi... negi tikrai tokia trumpa žmonių atmintis? Aš tikrai nesu aktyvi politinių ir/ar ekonominių procesų stebėtoja ar tuo labiau analitikė. Bet net ir aš atsimenu. Buvo priežastys, kodėl tas pigus skolinimasis buvo atmestas. Buvo diskusijos. Buvo aptarinėjama kaina, kurią mes visi būtume turėję mokėti už tas mažas palūkanas. Kiek buvo pasipiktinmo iš "paprastų žmonių" tarpo, kai kalbėjo apie reikalavimus, kuriuos turėsim įgyvendinti, apie taupymus, kurie bus visų mūsų sąskaita padaryti ir apie dar n dalykų, kuriuos TVF'o paskolos pasekoje reikėtų keisti. Ir viso to pasekoje buvo priimti sprendimai. Ar jie teisingi? Aš nežinau, ne ekspertė. Bet tai, kad dabar visi kaltintojai kalba tik apie palūkanas ir absoliučiai ignoruoja visa kita, man taip keista... Jei jau vertinti sprendimų teisingumą ir pagrįstumą, ar neturėtų būti vertinamos visos aplinkybės ir tik tada daromos išvados? Galbūt jos vis tiek būtų neigiamos. Bet bent jau visapusiškos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 03 gegužės 2019 - 19:19
taigi kad. juk buvo gąsdinimai, kad TVF reikalaus dar labiau pakelti mokesčius ir apkarpyti biudžeto išlaidas, ir tas pačias pensijas. Kas, beje, su latviais ir atsitiko. Bet kaip menkystoms dabar patogu taip selektyviai kvailo rinkėjo sąmone manipuliuoti.
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2019 05 03, 19:53)
taigi kad. juk buvo gąsdinimai, kad TVF reikalaus dar labiau pakelti mokesčius ir apkarpyti biudžeto išlaidas, ir tas pačias pensijas. Kas, beje, su latviais ir atsitiko. Bet kaip menkystoms  dabar patogu taip selektyviai kvailo rinkėjo sąmone manipuliuoti.

Jakeliūno sąžinė samanom apžėlė. Širinskienė tokio dalyko kaip sąžinė iš vis neturi. Visos komisijos ir komitetai dėl krizės metu priimtų sprendimų yra banaliausias bandymas manipuliuoti neraštinga populiacijos dalimi, formuojant baudziauninkų elektoratą, garbinantį carą. Tvirtos rankos carą.
Atsakyti
iš R. Savukyno pavagiau : "Truputis apie žmogų, kurį aš truputį pažįstu". Mes jau galim sakyti irgi:

Truputis apie žmogų, kurį aš truputį pažįstu ir gal būt žinau apie tą žmogų per daug. Tai Ingrida Šimonytė.

Aš manau, kad kai kurie nežino daugelio dalykų, kuriuos čia parašysiu. Ir man sudėtinga tuos dalykus rašyti, bet gal jums bus paprasčiau juos skaityti.

Kažkada, bene 2001 metais, Dalia Grybauskaitė, būdama finansų ministre, skyrė Šimonytę būti atsakinga už mokesčius - t.y., už sunkiausiai suvaldomą ir svarbiausią valstybės finansų sritį. Čia prie Brazausko vyriausybės.

Bet Šimonytė dirbo ir iki tol, ir po to. Su įvairiais politikais, su įvairiomis vyriausybėmis.

Šimonytė, skirtingai nuo daugumos aukščiausių politikų, sugebėjo dirbti su skirtingomis politinėmis grupėmis - ir su visomis sugebėdavo pasiekti, kad viskas dirbtų. Ir su visomis būdavo priimama kaip žmogus, kuris absoliučiai sąžiningas, griežtas, teisingas, savikritiškas ir reikalaujantis to paties iš kitų.

Taip, dauguma neatsimena, bet Šimonytė dar prieš 20 metų buvo nepriklausoma - dėl to ją visi vertindavo.

Šimonytei dabar kai kurie trumpą atmintį turintys veikėjai bando primesti Šemetos-Kubiliaus naktines reformas, nors Šemeta galų gale išlėkė kitur, o reikalus tvarkyti ir viską taisyti turėjo Šimonytė, atėjusi į finansų ministres jau po viso to.

Žinot, kodėl Šimonytei bando prikabinti Šemetos reikalus? Todėl, kad neturi ką daugaiu prikabinti.

Aš pamenu, kaip kadaise susipažinau - vienas bendras draugas, kuris mane pristatinėjo, jai pripasakojo kažkokių ten dalykų (aš anuo metu buvau labai žiauriai sudirbinėjęs Kubiliaus ir Šemetos reformas), o paskui pasakė jai dar (viskas - man girdint, esant šalia) - "žinok, čia tas pats Rokiškis" - o Šimonytė pasakė - "man nesvarbu, ar Rokiškis, ar Radviliškis, aš klausau argumentų". O po valandos mes jau tujinomės ir žvengėm 😀

Taip, aš pažįstu Šimonytę gana seniai.

Šimonytė taip ir netapo TS-LKD nare. Žinote, kodėl? Todėl, kad ji visada būdavo nepriklausoma. Nuo TS-LKD - irgi.

Ji visada buvo ir yra aukščiau partijų, aukščiau bet kokių politinių rietenų, aukščiau visų tų nesąmonių. Ji visada buvo ir yra Lietuvos, o ne partijų politikė.

Žinote, kodėl prie Šimonytės bando prikabinti tokias nesąmones, kaip esą šeimos neturėjimas? Kai žmogus rūpinasi savo vos gyva mama - ar gali būti didesnis gebėjimas rūpintis savo šeima, savo artimaisiais?

Kartą, pats vos kelios dienos iš reanimacijos, sutikau Ingą ligoninėje. Ji lankė reanimacijoje buvusią savo mamą. Reanimacijos durys buvo už kelių metrų, aš sėdėjau visai netoli, ji ėjo pro šalį ir mane pamatė. Jos veidas buvo papilkėjęs nuo skausmo ir nuovargio, bet matėsi, kad ji visvien dirba, rūpinasi ir nesustoja. Tiesiog begalinė jėga, begalinė valia, begalinis rūpestis aplinkiniais.

Viešumoje tuo metu niekas nieko nežinojo ir neįtarė - ji dirbo kaip politikė, nuosekliai, sąžiningai ir niekaip neišsiduodama, kas vyksta. Neišsiduodama, kad šalia jos mirtis. Ji tokia - neparodanti ir galinti tempti tokią naštą, kokios daugiau niekas negalėtų.

Atleisk, Inga, jei čia rašau per daug detalių apie tave. Aš manau, kad kartais kiti turi sužinoti, kokia tu išties esi. Kokia stipri ir kokia nuoširdi, ir kokia tikra.

Kai kurie žmonės tiesiog nesuvokia, kokio sąžiningumo, moralumo, atsidavimo yra Šimonytė. Atsidavimo ir artimiesiems, ir mūsų valstybei, mums visiems. Ir kiek ji turi savyje stiprybės ir jėgos.

Kažkada seniai, pasaulinės krizės laikais, kai tapo finansų ministre, Šimonytė irgi buvo Lietuvos, o ne TS-LKD politike (nors suprantu, kad konservams ir norisi prisiimti nuopelnus).

Didžiausias Kubiliaus nuopelnas anoje vyriausybėje buvo tas, kad jis išdrįso imti į ministrus žmones, kurie tarpais atvirai nesutiko nei su juo, nei su konservų politika, nei su dar kuo nors - bet galėjo argumentuoti ir daryti protingus sprendimus. Tai buvo didžiausias, unikalus Kubiliaus sugebėjimas.

Taip Šimonytė tapo tuo žmogumi, kuris išties ir sutvarkė Lietuvą toje finansinėje krizėje. Kubiliaus nuopelnas buvo tas, kad jis ją pasikvietė. Pasikvietė tam, kad ji sutvarkytų finansinę situaciją. Ir ji sutvarkė.

Netgi opozicija, kad ir kaip siuto, visada sutikdavo su Šimonyte - kad ji yra teisi, nes ji ir būdavo teisi, ir sakydavo viską aiškiais argumentais. Tai labai retas dalykas. Bet Šimonytė yra tokia.

Kai kalba logika, kalba logika. Todėl netgi aršiausi oponentai pripažindavo Šimonytės darbą, jos teiginius ir sutikdavo su tuo, ką ji sako. Ir ji pati visada išgirsdavo argumentus, kad ir kiek tie argumentai būdavo sunkūs.

Ji yra žmogus, kuriuo pasitiki kiti. Ir jos priešininkai, ir ją pažįstantys, ir nepažįstantys, ir draugai, ir tiesiog visi. Pasitikėjimas yra labai svarbu.

Kažkada pati Šimonytė pasirinko dirbti Lietuvai. Tą ir daro. Su visu savo nuoširdumu, su atsidavimu, su valia, su begale energijos, su viskuo. Ji tokia.

Štai todėl aš ir kalbu apie ją. Ir aš renkuosi Šimonytę. Aš ja pasitikiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mjforever: 03 gegužės 2019 - 20:42