QUOTE(Hmmm... @ 2018 11 20, 22:29)
Vėlgi, tikrai nesu nei kažkokia super užsieniečių nuomonės apie Lietuvą ekspertė, nei ką. Bet. Nesuprantu tos dramos. O ką mes žinom apie mažas pasaulio valstybes? Aš asmeniškai kai kurių net pavadinimo nepasakyčiau. Ar tai reiškia, kad jos nereikšmingos arba kad jų valdžia dėl to kalta? Nu sunku pasakyti. Galbūt tai daugiau visgi mano problema, o ne jų vyriausybių.
Iš kitos pusės, užsienyje esu girdėjusi įvairių nuomonių apie tai, kur ta Lietuva ir kas ji. Paaiškini, pasijuoki, pabendrauji. Ir jei realiai tai turbūt daug efektyviau nei bet kokia valstybinė kampanija.
Aš tą šimtmetį ir dar garsiau švęsčiau. Ir visas kitas progas švęsčiau. Garsiai ir be gėdos. Ir be baimės, kad "kas nors Airijoj (ar kt.) to nesupras". Kaip jau minėjau - mano šventė - kaip noriu, taip baliavoju. Ir jei atvirai, man asmeniškai nusispjaut kaip ir ar tai supranta apie Lietuvą nieko nežinantys pasaulio gyventojai. Nuoširdžiai vienodai rodo. Nes tiems, kuriems neįdomu, tai ar tu 100-metį, ar tu 1000-metį švęsi. Jiems vienodai rodys. O aš noriu ir švenčiu. Kad ir 5-metį.
Ne, nematau. Mes ir esame jauna demokratija. So? Nei pirmi, nei paskutiniai. Daug šalių turi tam tikrų kertinių datų savo istorijoje, kurias jie mini. Ar tai reiškia, kad iki tos datos ten meškos vaikščiojo ir nė vieno žmogaus nebuvo? Tikrai ne. Ar tai, kad mes (kaip ir n kitų šalių) savo 100-metį minim reiškia, kad iki tol žmonės medžiuose gyveno ir bananus valgė? Tikrai ne. Ir jei kažkoks užsienietis tai galvoja, ar tai mūsų problema? Ar tai iš vis problema? Galiu patikinti, kad absoliuti dauguma mano sutiktų išsilavinusių žmonių tikrai nemano, kad prieš 100 metų Lietuvos teritorijoje buvo negyvenamos dykumos.
Matai, as matau, kaip airiai moka save pristatyti pasauliui, ir kaip gauna is to milijardines pajamas per turizma, investicijas, tai sakau gal ir LIetuvai tokie pinigai nepamaisytu, bet jei nereikai, tai nereikia
Toliau tam tikras poziuris i lietuvius, i sali , investicijas joje, kaip ir pas zmogu, kaip save pristatysi, kaip elgsiesi, taip i tave ziures tai velgi susirisa su gerbuviu.
Bet man atrodo daugumai zmoniu geriau kaip dabar skurde arba aferose, su paranojiskom kaimynu baimem ir nebendradarbiavimu, ir su spjaudymasi ant kitu nuomones, nei normaliai bendradarbiautie su pasaulio valstybemis ir kurti salies gerbuvi. Bet tai aisku zmoniu pasirinkimas. sakau man tai nepriimtina, jei jums priimtina - tai jusu pasirinkimas. Man patinka, kaip airiai elgiasi, diplomatiskai, kulturingai, ant nieko nesispjaudo, nesamoniu su kaimynais nedaro, ir sugeba save pristatyti graziai pasauliui, is to uzdirbo, tai jiem padejo islipti is krizes .
Nesakiau, kad dykumos, geria butu, kad isivaizduotu dykumas, blogiau, kai isivazduoja, kad mes kokie aborigenai..atitinkamas ir elgesys, toks pasakojimas senas is pazystamu, atvye buvo i ILetuva del naftos sneketis keli uzsienieciai su lietuviais, tai amerikeitis jiem angliskai, ka jus su tais dar lietuviais cia cackinates durneliais, i rvis apoza rode visiska nepagarba, Tie patys vokieciai, nezinau kaip dabar, bet pazystami dirbo viesbutyje Palangoje, sako kiek jie dergdavosi seniau, pas save salyje viskas tvarkinga, svaru, o ten kaip kiaules, nes pas mus galima cia tik kakzokia neaiski aborigenu salis...
Tai taip tai musu problema kaip apie mus galvoja, kaip mes save pateikiam.
Pameginkit amerikos pilieti, kur nuskriausti uzsienyje ir lietuvi?