Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

QUOTE(Monteverte @ 2018 11 20, 14:58)
esmė buvo apie artimiausius kaimynus, o ne apie kažką ten kažkur toli mirksiukas.gif

ok. estus skiri tarp kitu mano isvardintu?
Atsakyti
QUOTE(sazininga @ 2018 11 20, 14:10)
ok. estus skiri tarp kitu mano isvardintu?

manau, kad taip
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 11 20, 15:22)
manau, kad taip

labai abejoju. nebent moki bent kelis ju zodzius ar daznai girdejusi ta kalba ir zinojus, kad tai butent estai kalba, kad galetum identifikuoti, kad zmogus kalba butent estiskai.

be to, jei ir skiri. kuo kalbos atpazinimas susijes su bent minimaliu istorijos zinojimu?
Atsakyti
QUOTE(sazininga @ 2018 11 20, 13:20)
o tu skiri pvz kai kalba suomis ar estas. ar svedas. Arba koks vengras, moldavas, graikas? as neskiriu. bet jei giliai ju istorijos ir nezinau, zinau kur randasi Europoje, ir kad tom salim tikrai ne po 100 metu.  Ubunte bando irodyt, kad visi jos pazistami isitikine, kad Lietuvai vos 100 metu biggrin.gif

Ne kad simtas, o kad jauna salis, tas simtas tai cia tik siemet prasidejo, kas dar pagilina ta isitikinima, iki tol dauguma mane, kad mes vos ne pusiau laukiniai arba bent labai labai skurdi salis, dar ne taip senai buvom arba kiti galvojo, kad mes Rusijos dalis, snekam rusiskai, o didele dalis is vis apie mus nieko nebuvo girdeje biggrin.gif tai va tam kontekste kai isgirsta Lietuvai 100, o ten atkruta neatkrurtai, nesigilina didzioji mase.
Net ne pazystami, o siaip sutikti zmones, as gi ilgai dirbau klientu aptarnavimo sirtyje ir net neisivaizduojat kiek kartu tie patys pokalbiai buvo . Pazystamiem jau visk asiseiskinta senai ir lietuviu pamokyta smile.gif
Dauguma apie ta Lietuva zinojo tike, kiek lietuviu duaguma zino apie Andora biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 11 19, 18:00)
Daug zinokit, ir ne tik as, pasikalbam tarp cia gyvenanciu ir daugumai liudna, kas daugiau bendrauja aisku su uzsienieciasi, ne tik su lietuviais rusais, kas kalba gerai zino. Tai susipazystant jei isisneki apie Lietuva, kur ta Lietuva, tai bet jus gi rusiskai kalbat, tai jus Rusijos dalis, o dabar kas isgirdes ta svente, o tai jus labai jauna dar valstybe ar ne, net rankos nusvyra, tiek metu aiskini , aiskini apie musu kilme, gilias saknis apie lietuviu kalbos iskirtinuma, bet valdzia,kad nors kiek stengtusi sita paplatint placiau,..ne triuksmingai svencia kakzoki 100, sveskit bet savoje salyje, kam tai taip retransliuoti i pasauli?

jus maisort nepriklausomybes dienos sventima, kam as visiskai neturiu jokiu priekaistu ir butent to 100m pabrezima, kas buvo daroma labai labia stipirai...

supraskit cia ne tik ,ka noriu ta svenciu, ar kas patinka nepatika viskas gi surista, jei pasauliui bus paskleista zinia, kad Lietuva tik jauna valstybe, neperseniausiai atsiskyrusi nuo Rusijos, vos ne Rusijos dalis, nematot tame gresmiu? tai viena, antra tai kenkia paciai LIetuvai, turizmui, verlsui ir t.t. pamastykit daugiau...

Vėlgi, tikrai nesu nei kažkokia super užsieniečių nuomonės apie Lietuvą ekspertė, nei ką. Bet. Nesuprantu tos dramos. O ką mes žinom apie mažas pasaulio valstybes? Aš asmeniškai kai kurių net pavadinimo nepasakyčiau. Ar tai reiškia, kad jos nereikšmingos arba kad jų valdžia dėl to kalta? Nu sunku pasakyti. Galbūt tai daugiau visgi mano problema, o ne jų vyriausybių.
Iš kitos pusės, užsienyje esu girdėjusi įvairių nuomonių apie tai, kur ta Lietuva ir kas ji. Paaiškini, pasijuoki, pabendrauji. Ir jei realiai tai turbūt daug efektyviau nei bet kokia valstybinė kampanija.

Aš tą šimtmetį ir dar garsiau švęsčiau. Ir visas kitas progas švęsčiau. Garsiai ir be gėdos. Ir be baimės, kad "kas nors Airijoj (ar kt.) to nesupras". Kaip jau minėjau - mano šventė - kaip noriu, taip baliavoju. Ir jei atvirai, man asmeniškai nusispjaut kaip ir ar tai supranta apie Lietuvą nieko nežinantys pasaulio gyventojai. Nuoširdžiai vienodai rodo. Nes tiems, kuriems neįdomu, tai ar tu 100-metį, ar tu 1000-metį švęsi. Jiems vienodai rodys. O aš noriu ir švenčiu. Kad ir 5-metį.

Ne, nematau. Mes ir esame jauna demokratija. So? Nei pirmi, nei paskutiniai. Daug šalių turi tam tikrų kertinių datų savo istorijoje, kurias jie mini. Ar tai reiškia, kad iki tos datos ten meškos vaikščiojo ir nė vieno žmogaus nebuvo? Tikrai ne. Ar tai, kad mes (kaip ir n kitų šalių) savo 100-metį minim reiškia, kad iki tol žmonės medžiuose gyveno ir bananus valgė? Tikrai ne. Ir jei kažkoks užsienietis tai galvoja, ar tai mūsų problema? Ar tai iš vis problema? Galiu patikinti, kad absoliuti dauguma mano sutiktų išsilavinusių žmonių tikrai nemano, kad prieš 100 metų Lietuvos teritorijoje buvo negyvenamos dykumos.

QUOTE(Moonte @ 2018 11 19, 18:06)

Uzuojauta Hmmm... Ir tau paklode privarvolino.

Nieko tokio, aš ir pati trumpai rašyti ne visada moku biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2018 11 20, 22:29)
Vėlgi, tikrai nesu nei kažkokia super užsieniečių nuomonės apie Lietuvą ekspertė, nei ką. Bet. Nesuprantu tos dramos. O ką mes žinom apie mažas pasaulio valstybes? Aš asmeniškai kai kurių net pavadinimo nepasakyčiau. Ar tai reiškia, kad jos nereikšmingos arba kad jų valdžia dėl to kalta? Nu sunku pasakyti. Galbūt tai daugiau visgi mano problema, o ne jų vyriausybių.
Iš kitos pusės, užsienyje esu girdėjusi įvairių nuomonių apie tai, kur ta Lietuva ir kas ji. Paaiškini, pasijuoki, pabendrauji. Ir jei realiai tai turbūt daug efektyviau nei bet kokia valstybinė kampanija.
Aš tą šimtmetį ir dar garsiau švęsčiau. Ir visas kitas progas švęsčiau. Garsiai ir be gėdos. Ir be baimės, kad "kas nors Airijoj (ar kt.) to nesupras". Kaip jau minėjau - mano šventė - kaip noriu, taip baliavoju. Ir jei atvirai, man asmeniškai nusispjaut kaip ir ar tai supranta apie Lietuvą nieko nežinantys pasaulio gyventojai. Nuoširdžiai vienodai rodo. Nes tiems, kuriems neįdomu, tai ar tu 100-metį, ar tu 1000-metį švęsi. Jiems vienodai rodys. O aš noriu ir švenčiu. Kad ir 5-metį.
Ne, nematau. Mes ir esame jauna demokratija. So? Nei pirmi, nei paskutiniai. Daug šalių turi tam tikrų kertinių datų savo istorijoje, kurias jie mini. Ar tai reiškia, kad iki tos datos ten meškos vaikščiojo ir nė vieno žmogaus nebuvo? Tikrai ne. Ar tai, kad mes (kaip ir n kitų šalių) savo 100-metį minim reiškia, kad iki tol žmonės medžiuose gyveno ir bananus valgė? Tikrai ne. Ir jei kažkoks užsienietis tai galvoja, ar tai mūsų problema? Ar tai iš vis problema? Galiu patikinti, kad absoliuti dauguma mano sutiktų išsilavinusių žmonių tikrai nemano, kad prieš 100 metų Lietuvos teritorijoje buvo negyvenamos dykumos.

Matai, as matau, kaip airiai moka save pristatyti pasauliui, ir kaip gauna is to milijardines pajamas per turizma, investicijas, tai sakau gal ir LIetuvai tokie pinigai nepamaisytu, bet jei nereikai, tai nereikia biggrin.gif
Toliau tam tikras poziuris i lietuvius, i sali , investicijas joje, kaip ir pas zmogu, kaip save pristatysi, kaip elgsiesi, taip i tave ziures tai velgi susirisa su gerbuviu.
Bet man atrodo daugumai zmoniu geriau kaip dabar skurde arba aferose, su paranojiskom kaimynu baimem ir nebendradarbiavimu, ir su spjaudymasi ant kitu nuomones, nei normaliai bendradarbiautie su pasaulio valstybemis ir kurti salies gerbuvi. Bet tai aisku zmoniu pasirinkimas. sakau man tai nepriimtina, jei jums priimtina - tai jusu pasirinkimas. Man patinka, kaip airiai elgiasi, diplomatiskai, kulturingai, ant nieko nesispjaudo, nesamoniu su kaimynais nedaro, ir sugeba save pristatyti graziai pasauliui, is to uzdirbo, tai jiem padejo islipti is krizes .
Nesakiau, kad dykumos, geria butu, kad isivaizduotu dykumas, blogiau, kai isivazduoja, kad mes kokie aborigenai..atitinkamas ir elgesys, toks pasakojimas senas is pazystamu, atvye buvo i ILetuva del naftos sneketis keli uzsienieciai su lietuviais, tai amerikeitis jiem angliskai, ka jus su tais dar lietuviais cia cackinates durneliais, i rvis apoza rode visiska nepagarba, Tie patys vokieciai, nezinau kaip dabar, bet pazystami dirbo viesbutyje Palangoje, sako kiek jie dergdavosi seniau, pas save salyje viskas tvarkinga, svaru, o ten kaip kiaules, nes pas mus galima cia tik kakzokia neaiski aborigenu salis...
Tai taip tai musu problema kaip apie mus galvoja, kaip mes save pateikiam.
Pameginkit amerikos pilieti, kur nuskriausti uzsienyje ir lietuvi?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 11 21, 12:16)
Bet man atrodo daugumai zmoniu geriau kaip dabar skurde arba aferose, su paranojiskom kaimynu baimem ir nebendradarbiavimu, ir su spjaudymasi ant kitu nuomones, nei normaliai bendradarbiautie su pasaulio valstybemis ir kurti salies gerbuvi.

Man atrodė, kad pokalbio tema buvo 100-metis... Čia dėl to šventimo viskas?

Ant ko čia kas spjaudosi ir normaliai nebendradarbiauja? Rusija nėra visos pasaulio valstybės... Su kitais lyg ir pusė velnio sutariam. Anyway, aš į šitą temą nelįsiu. Jau esu sakiusi, kad tai, kaip aš matau Lietuvą ir tai, kaip ją matote Jūs, yra totaliai skirtinga. Tai gilesnės diskusijos kaip ir nelabai gausis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 21 lapkričio 2018 - 12:23
Viskas pasaulyje yra subjektyvu. Lyginama su kazkuo.

Sakysim gyvena doras lietuvis ir blogai jauciasi jei jo troba prasta. Bet nebutina vykdyti jokiu renovaciju. Viena diena pamato, kad kaimyno troboje seimininkauja raudonas gaidys ir is karto nuotaika kita?

Tas pats ir valstybese. Viskas yra BLOGAI. Bet prisimeenam, kad Afrikoje dar blogiau ir Azijoje daug kur. Rusijoje. O dar ir vakaru Europa zlunga. Gal il USA subraskes?
Manau, kad Lietuva zengia i aukso amziu.

Tik va istorija byloja, kad va tokiomis istorinemis aplinkybemis su Lietuva nutikdavoo negeri dalykai. Bet si karta baikime su patriotiniu shukiu "Авось пронесёт"...
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2018 11 21, 12:21)
Man atrodė, kad pokalbio tema buvo 100-metis... Čia dėl to šventimo viskas?

Ant ko čia kas spjaudosi ir normaliai nebendradarbiauja? Rusija nėra visos pasaulio valstybės... Su kitais lyg ir pusė velnio sutariam. Anyway, aš į šitą temą nelįsiu. Jau esu sakiusi, kad tai, kaip aš matau Lietuvą ir tai, kaip ją matote Jūs, yra totaliai skirtinga. Tai gilesnės diskusijos kaip ir nelabai gausis.

taip tai buvo dalis visos temos apie tai kaip Lietuva save pristato pasauliui.

O su kuo is kaimynu musu valstybe darniai bendradarbiauja ir palaiko draugiskus abipusia naudingus santykius? Ziurekit, net i Latvijos svente nenuvyko prezidente, tai jums nieko nesako?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 11 21, 13:16)
Matai, as matau,
Bet man atrodo
sakau man tai nepriimtina,

Tai taip tai musu problema kaip apie mus galvoja, kaip mes save pateikiam.

tu manyk kaip nori, Lietuva, kaip ir kitos valstybes mano, kad svesti 100 nepriklausomybes yra saunu, ir svencia.

tai dabar po to 100 mecio sventimo ir nezinoje Lietuvos, apie ja suzinojo. ir jei kam aktualu, gal prasigooglino ir suzinojo daugiau.

dar man keistas poziuris. jei salis sena, tai zmones normalus, jei saliai tik 100 metu - tai aborigenai. atrodo paeme, is dangaus nukrito mase tu zmoniu i vietove pries 100 metu is pradejo vystytis kaip vystesi pasaulis pries tukstancius metu???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sazininga: 21 lapkričio 2018 - 13:32
šiaip čia dar klausimas dabar ar prieš tūkstantį buvo žmonės protingesni biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sazininga @ 2018 11 21, 13:22)
tu manyk kaip nori, Lietuva, kaip ir kitos valstybes mano, kad svesti 100 nepriklausomybes yra saunu, ir svencia.
tai dabar po to 100 mecio sventimo ir nezinoje Lietuvos, apie ja suzinojo. ir jei kam aktualu, gal prasigooglino ir suzinojo daugiau.
dar man keistas poziuris. jei salis sena, tai zmones normalus, jei saliai tik 100 metu - tai aborigenai. atrodo paeme, is dangaus nukrito mase tu zmoniu i vietove pries 100 metu is pradejo vystytis kaip vystesi pasaulis pries tukstancius metu???

aciu ,kad leidai biggrin.gif

o sakei esi sisilavinusi ir tokiu dalyku nesupranti, kazin kaip zmones bendrauja su kokia amazones gentim ir kokius projektus ten planuoja igyvendinti ir su kokia Anglija.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2018 11 21, 13:43)
šiaip čia dar klausimas dabar ar prieš tūkstantį buvo žmonės protingesni biggrin.gif

cia manau kita tema, kuri bus joms neikandoma, as sakyciau lietuviai visiskai nusidegradavo per paskutini 1000meti, ne be religijos pagalbos, bet yra labai sviesiu zmoniu, ziuresim kas laimes tamsumos ar sviesa...

bet dabar nesuprasti elementariu dalyku, kad kaip salis bus vertiniama pasauliniame kontekste, kaip save pristato, joms ta snesuvokiama doh.gif
G taskas ,kuriam 100 metu doh.gif
Atsakyti